Αποστολέας Θέμα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!  (Αναγνώστηκε 53106 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος prince

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 121
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω το YaBB SE!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #25 στις: 22/03/03, 02:01 »
 ;) :D :)
          Συνεχιζω εδω  την πληρη και τελικη συνταγη για το ρομαντικο δειπνο......
Ειχαμε  μεινει  στο  :
Ρυζι τριχρωμο...
  Υλικα:2 κουπες πυλαφι(ρυζι)
          5 κουπες νερο
          6 κουταλιες βουτυρο ή μαργαρινη
          2 κουταλακια αλατι
          1/2 κουπας σπανακι πουρε
          2 κουταλιες κετσαπ

  Εκτελεση:Βαζουμε  σε  κατσαρολα το νερο,το αλατι,και το βουτυρο να βρασουν.Ριχνουμε το ρυζι και αφηνουμε να σιγοβρασει γυρω  στα  20'.Μεχρι δηλαδη να πιει ολο το νερο και να σχηματισει μικρες τρυπες στην επιφανεια.Κατεβαζουμε απο την φωτια και χωριζουμε σε 3 μερη.Βουτυρωνουμε μια ψηλη φορμα που να χωραει 6 κουπες νερο και στρωνουμε μεσα το 1/3 ασπρο ρυζι.Προσθετουμε στο αλλο 1/3 τον πουρε απο σπανακι,ανακατευουμε και το στρωνουμε πανω απο το ασπρο ρυζι.Στο υπολοιπο 1/3 του ρυζιου ανακατευουμε την κετσαπ και το στρωνουμε πανω απο το σπανακι-πουρε-ρυζι.Διατηρουμε το ρυζι με την φορμα ζεστο σε μπαιν-μαρι ή σε φουρνο 50,αφου σκεπασουμε την φορμα καλα με αλουμινοχαρτο.Μπορει να μεινει για 30' περιπου.Πριν το σερβιρουμε σε πιατελλα,την στολιζουμε γυρω-γυρω με λουλουδακια απο κοκκινη πιπερια....

Πατατα πουρες...
 Υλικα:1 κιλο πατατες
         1/2 κουπας εβαπορε
         1/4 κουπας βουτυρο φρεσκο ή μαργαρινη
         λιγο μοσχοκαρυδο

Εκτελεση:Καθαριζουμε τις πατατες(οπως στον στρατο) και τις κοβουμε σε κομματια.Βραζουμε με λιγο αλατι σε λιγο νερο.Οταν βρασουν και πιουν ολο το νερο ,τις  λιωνουμε  ως πουρε.Ριχνουμε γαλα ζεστο,και ανακατευουμε συγχρονως,ριχνουμε το βουτυρο και συνεχιζουμε το ανακατεμα.Δοκιμαζουμε και βαζουμε λιγακι αλατακι αν χρειαζεται.Τριβουμε λιγο μαυρο πιπερι και λιγο μοσχοκαρυδο.

Σαλατα Mexicali
  Υλικα:1κουτι καλαμποκι στραγηγισμενο
           1κουτι red kidney beans στραγγισμενα
           1κουτι μανιταρια κομμενα σε φετακια και στραγγισμενα καλα
           1/2κουπας σελινο
           3/4κουπας italian salad dressing
           1/2κουταλακι αλατι
           1/2chili powder
           1/2ουταλακι κυμινο
            3 μεγαλα φυλλα μαρουλιου

Εκτελεση:Ανακατεβουμε τα υλικα -ολα-σε  ενα μεγαλο μπολ,καλυπτουμε και φυλαμε το μπολ στο ψυγειο.Πριν σερβιρουμε ,βαζουμε σε κρυσταλλινο μπολ στα τοιχωματα τα φυλλα  μαρουλιου γυρω-γυρω.Το italian salad dressing μπορουμε να το φτιαξουμε μονοι μας:αναμιγνυουμε καλα 1/3 κουπας ξυδι,2/3κουπας λαδι,1 σκελιδα σκορδο τριμμενη και ενα κουταλακι italian seasoning....

Για την χωριατικη σαλατα,δεν πιστευω να χρειαζεται να σας πω τι υλικα χρησιμοποιουμε και την εκτελεση....

 Λοιπον ...επανερχομαι αμεσως μετα με τα κυριως πιατα και το επιδορπιον...
Eίχα μια  καρδιά,μα ήρθες και την πήρες,
και έμεινα μοναχός,με ένα καφάσι μπύρες...

Αποσυνδεδεμένος prince

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 121
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω το YaBB SE!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #26 στις: 22/03/03, 03:44 »
 :D ;) :) :P
       Και επιτελους το τελευταιο μερος του δειπνου,τα κυριως πιατα καιτο επιδορπιο......
 Ταλιατελες σουφλε...
Υλικα:1 κουτιφωλιεςμε ντοματα ή ασπρες
         1κουτι μανιταρια
         1 κουτιντοματακια
        10 φετες ζαμπον
        4 λωριδες μπεικον
        4 κουπες τυρια διαφορα(4 τυρια:γραβιερα,παρμερζανα,βιτσερις,κεφαλογραβιερα,γκουντα)
        100 γρ.φρεσκο βουτυρο
         2 ποτηρακια των 250 γρ.κρεμα γαλακτος
         αλατι-πιπερι
         μερικα φυλλαρακια μαιντανο

  Εκτελεση:Βραζουμε  τις  ταλιατελες και τις βουτιρωνουμε.Κοβουμε τα μανιταρια σε φετακια και τα σοταρουμε σε λιγο βουτυρο.Στραγγιζουμε τα ντοματακια και τα κοβουμε σε κομματακια.Κοβουμε το ζαμπον και το μπεικον επισης.Σε ενα πυρεξ σκευος,με το οποιο θα σερβιρουμε ,στρωνουμε τις μισες ταλιατελλες ,ριχνουμε την μιση ποσοτητα απο τα υπολοιπα υλικα,και ξανα  το ιδιο  με  τα  αλλα  μισα.Τελειωνουμε με τα τυρια.Χτυπαμε ελαφρα την κρεμα γαλακτος και περιλουουμε το φαγητο.Ψηνουμε σε φουρνο 200,για  45'.Αν θελετε αρχικα καλυψτε το σουφλε με αλουμινοχαρτο και αφαιρεστε το τα τελευταια  10' για να ροδισει.

Σνιτσελ βιενεζικο...
 Υλικα:10 εσκαλοπ για σνιτσελ(αν θελετε μικροτερη ποσοτητα κανονιστε  αναλογα)
          λιγο  αλευρι-αλλατινη για ολες  τις  χρησεις
          2 αυγα χτυπημενα
          λιγο αλατι
           φρυγανια ή γαλετα τριμμενη
           μαργαρινη
Αν θελετε για γαρνιρισμα
           10 φετες λεμονιου
           λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
           μικρα ρολα απο βουτυρο
           κροκετες  πατατακια...........

  Εκτελεση:Χτυπηστε λιγο με το γουδοχερι ή με το ειδικο σφυρακι για σνιτσελ τα εσκαλοπ,ωστε να μαλακωσουν.Αλατο πιπερωνουμε.Αλευρωνουμε τα εσκαλοπ,τα βουταμε στο αυγο και τα τυλιγουμε στην τριμμενη φρυγανια.Τα τηγανιζουμε σε καυτη μαργαρινη και απο τις 2 πλευρες και τα αραδιαζουμε γυρω-γυρω σε μεταλλικη πιατελα.Αφηνουμε στο κεντρο χωρο,για καποιο πιθανο διακοσμητικο(κροκετες πατατακια).Μπορουμε να τα διατηρησουμε στο θερμοθαλαμο 1 ωρα.Απο ενα κομματι παγωμενο βουτυρο κοβουμε κομματακια σαν ροδελες.Κοβουμε 10 ροδελες λεμονιου,τις πασπαλιζουμε με λιγακι μαιντανο και τοποθετουμε πανω απο τα εσκαλοπ,και απο πανω την ροδελα βουτυρακι.Και σερβιρουμε...

Φρουτοσαλατα:νομιζω δεν χρειαζεται να πουμε κατι.Αν μπορειτε παρτε διαφορα και σπανια φρουτα ,κοψτε τα μικρα κομματακια ,λιγη σαντιγυ-αν θελετε-και  φραουλιτσες.

Παμε τωρα στο τελευταιο μερος αλλα και πολυ βασικο:το επιδορπιο...
 Για το προφιτερολ δεν χρειαζεται να γραψω συνταγη μιας και ηδη υπαρχει στο θεμα μεσα.
Οποτε ...
 Μαρεγκα μους σοκολα...
 Υλικα:6 ασπραδια
         1,5 κουπας ζαχαρη
         1/4 κουταλακι κρεμοριο
         λιγη βανιλια
         250 γρ.κουβερτουρα
          6 κροκαδια
          3 ασπραδια
          1/2 κουπας ζαχαρη αχνη
          4 κουταλιες χυμο απο κερασακια μαρασκινο ή κονιακ
          1 ποτηρακι κρεμα γαλακτος
          αμυγδαλα ασπρισμενα και χωρισμενα στην μεση
          λιγο ινδοκαρυδο βαμμενο κιτρινο(προαιρετικο)

 Εκτελεση:Ετοιμαζουμε την μαρεγκα με τον γνωστο τροπο,κανουμε σχημα στρογγυλο,Ψηνουμε .Μπορουμε αν θελουμε να παραγγειλουμε την μαρεγκα απο ζαχαροπλαστειο.....
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με 1/4 κουπας ζαχαρη αχνη και λιγη βανιλια.Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι.Ριχνουμε τον χυμο μαρασκινο και τα κροκαδια ανακατευοντας δυνατα.Αφηνουμε το μειγμα να κρυωσει.Στο μεταξυ χτυπαμε τα  ασπραδια με την αχνη σε μαρεγκα πηχτη.Ανακατεβουμε 1 κουπα σαντιγυ με το μειγμα της σοκολατας και επειτα τη μαρεγκα.Βαζουμε την υπολοιπη σαντιγυ σε κορνε και αραδιαζουμε ροζετες απο σαντιγυ γυρω-γυρω στα χειλη της τουρτας.Αδειαζουμε το μους μεσα στην ταρτα και την βαζουμε στο ψυγειο.Ωστε να σφιξει.Γαρνιρουμε με ροζετες απο σαντιγυ το ινδοκαρυδο και το αμυγδαλο σχηματιζοντας νουφαρα(προαιρετικο)....

 Μετα απο  ολα  αυτα σας ευχομαι,καλη επιτυχια,ελπιζω να δειτε την εκπληξη και την χαρα στα ματακια  της  καλης σας.Και να μην το κανετε συνεχεια διοτι μαλλον θα μαγειρευετε εσεις μετα....
 Τελος θα ηθελα να αφιερωσω αυτη την συνταγη-δειπνου ,σε μια κοπελιτσα παραπονιαρα και παρεξηγησιαρα.Σε σενα λοιπον ζωουλα,ανταποδιδωντας αλλωστε και την συνταγουλα σου-αφιερωση(ντονατς).Ισως,καποτε,να εισαι η τυχερη που θα γευθεις,ενα τετοιο δειπνο.....  
Eίχα μια  καρδιά,μα ήρθες και την πήρες,
και έμεινα μοναχός,με ένα καφάσι μπύρες...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #27 στις: 22/03/03, 15:12 »
Παράθεση
 Τελος θα ηθελα να αφιερωσω αυτη την συνταγη-δειπνου ,σε μια κοπελιτσα παραπονιαρα και παρεξηγησιαρα.Σε σενα λοιπον ζωουλα,ανταποδιδωντας αλλωστε και την συνταγουλα σου-αφιερωση(ντονατς).Ισως,καποτε,να εισαι η τυχερη που θα γευθεις,ενα τετοιο δειπνο.....  


   Σ' ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωσή σου.Βέβαια,η έκταση της δικής σου συνταγής με τη δική μου καμία σχέση.Γι' αυτό θα χρειαστεί να σου αφιερώσω τουλάχιστον άλλες 3-4 συνταγές. :o
   Μου έχουν δημιουργηθεί 3 απορίες όμως:
1)"Παραπονιάρα" και "παρεξηγησιάρα" εγώ; Γιατί το λες αυτό; Σου έδωσα ποτέ μια τέτοια εντύπωση;  :-\
2)Αν δεν σου είχα αφιερώσει & εγώ τα ντόνατς,αυτή η συνταγή για πού θα προοριζόταν; Let me guess... :-X :P
3)& φαρμακερή:Θα ετοίμαζες ποτέ ένα τόσο μεγάλο & δύσκολο δείπνο για μια κοπέλα; & αν ναι για ποια; Όχι τίποτα άλλο,αλλά εσύ μου ευχήθηκες στο τέλος "να είμαι τυχερή να γευτώ ένα τέτοιο δείπνο".Eυτυχώς υπάρχει & η επόμενη λύση,ο Steven...  ;D ,γιατί η αλήθεια είναι ότι ψιλοπεινάω αυτή την ώρα...
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #28 στις: 22/03/03, 17:55 »
          ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(2η αφιέρωση για prince)

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
*1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
*1/2 φλυτζάνι γάλα
*3 κουταλιές σούπας λικέρ κουαντρό
*ξύσμα από 1 πορτοκάλι
*λιωμένη σοκολάτα και ροδέλες από ποροκάλια για το γαρνίρισμα
*1 φλυτζάνι γάλα και 1 κουταλιά σούπας λικέρ κουαντρό για να βρέξετε τα μπισκότα

                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί μαζί με το γάλα.Προσθέτετε το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και όταν κρυώσει λίγο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη.Βάζετε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο,μέχρι να πήξει ελαφρά.Χτυπάτε το μίγμα με το μίξερ να αφρατέψει,το βάζετε σε μία φόρμα και αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.Όταν η μους πήξει,στρώνετε από πάνω τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,αφού τα βρέξετε στο γάλα με το λικέρ και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μια πιατέλα.Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,τη λιωμένη σοκολάτα και τις ροδέλες από πορτοκάλια.

Υ.Γ:Άραγε prince,εσύ θα είσαι τυχερός όταν γευτείς ένα τέτοιο γλυκό από εμένα;  ::) Survivor... ;D
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Avril

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 185
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Δεν ακουω avril lavigne!!!!!!! >:(
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #29 στις: 23/03/03, 13:53 »
ΛΑΖΑΝΙΑ (for Steven και όλους τους άλλους λαίμαργους! ;))

175 γρ. πράσινα λαζάνια
Αλάτι
450 γρ σάλτσα Μπολονέζ
600 γρ μπεσαμέλ
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε καλά.
Σκορπίζουμε μια στρώση σάλτσα Μπολονέζ σ'ένα βαθύ πυρέξ. Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, μετά πάλι σάλτσα και τελειώνουμε με μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με τυρί. Επαναλαμβάνουμε δύο φορές ακόμα και τελειώνουμε με τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μεχρι να ροδίσει και φουσκώσει.
Σερβίρουμε και χλαπακιάζουμε αμέσως!  :)

                   Καλή όρεξη!!!!
 
                       ~Avril~
I don't advise a haircut, man. All hairdressers are in the employment of the government. Hair are your aerials. They pick up signals from the cosmos and transmit them directly into the brain. This is the reason bald-headed men are uptight.

Αποσυνδεδεμένος kostis88

  • Ο γραντζουνιστής
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 298
  • Φύλο: Άντρας
  • τι αλλο να πω πια??
    • Προφίλ
    • rigorous_rifle
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #30 στις: 23/03/03, 20:47 »
FILE STEVE NA SOU PROTEINO KATI GIA TI XORIATIKI SALATA....EGO KANO MIA MIKRH PROERGASIA STO KREMIDI PRIN TO BALO KAI EINAI H EXHS..PAIRNOYME TO KREMIDI KAI TO KOBOYME SE RODELES..STI SINEXIA TIS BAZOUME SE ENA MPOL KAI BAZOUME ALATI ARKETO (SXEDON NA GINOUN LISA)..TO BAZOUME STH KATAPSIXI GIA 10-15 LEPTA (MEXRI NA BGALEI TO ZOYMI TOY)..EPEITA TO BGAZOYME RIXNOYME TO ZOYMI AYTO MESA STI SOS KAI TA KREMIDIA STI SALATA,ANAKATEYOUMAI KALA GIA NA PAEI PANTOY TO ALATI..AN TI 8ELOUME PIO ALMHRH PROS8ETOYME STO TELOS LIGO ALATI...

P.S.1 TO ZOUMI POY MENEI STO PIATO EIANAI TO PIO KATALLHLO GIA PAPARES ME PSOMI.
P.S.2 MPOROYME NA PROSTHESOYME KAI LIGA KROYTONAKIA AMA 8ELOYME STH SALATA..
Ειμαι ενας φασιστοκουμουνοσοσιαλιστικοκαπιταλιστης οικολογος

Αποσυνδεδεμένος kostis88

  • Ο γραντζουνιστής
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 298
  • Φύλο: Άντρας
  • τι αλλο να πω πια??
    • Προφίλ
    • rigorous_rifle
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #31 στις: 23/03/03, 21:02 »
ENA TROMERO SANDWICH classic GIA KALOFAGADES:

GIA ENA ATOMO/2 SANDWICH PERIPOY

YLIKA:1 NTOMATA,1 ABGO,1 KREMIDI,ZAMPON(OMOPLATH KATA PROTIMISI),TYRI GIA TOST,SALATA BOYDAPESTH(ETOIMH)...PSOMAKI/PSOMAKIA STROGKILA

EKTELESH:

PERNOYME TO ABGO(DE TO KOYREYOUMAI) KAI TA BRAZOYMAI MEXRI NA GINEI SFIXTO...PARALLHLA PERNOUME TO KREMIDI KAI TH NTOMATA,TA KOBOUME SE RODELES KAI TA ALATIZOUME...MOLIS SFIXEI TO ABGO TO PAIRNOUME KAI TO KOBOYME SE RODELES KAI TO ALATIZOYMAI..PAIRNOUMAI TO PSOMI TO ANOIGOUME KAI BAZOUME PROTA TO TYRI,META TO ZAMPON,TO KREMIDI,TH NTOMATA KAI TA ABGA....TO BAZOUME STON AERA STO FOYRNO MEXRI NA LIOSEI TI TYRI...OTAN LIOSEI TO BGAZOUME TO ANOIGOUME KAI PROSTHETOYME TH SALATA BOUDAPESTHS...TO KLEINOUME KAI KALOFAGOTO...

P.S. TO BAZOYNE STO FOYRNO GIA NA MH PATITHEI H NTOMATA KAI TO ABGO KAI GENIKA GIA NA EINAI OGKODES..

8A EPANEL8O ME SYNTAGI GIA ITALIKO SANDWICH
Ειμαι ενας φασιστοκουμουνοσοσιαλιστικοκαπιταλιστης οικολογος

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #32 στις: 25/03/03, 01:15 »
   ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ (special αφιέρωση για τον freemind)    

ΥΛΙΚΑ:
*1 λίτρο φρέσκο γάλα
*5 αυγά
*3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
*3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
*ξύσμα 1 λεμονιού ή και δύο
*1 βανίλια άρωμα
*φυτίνη για τα φύλλα
*φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΗ
*1 ποτήρι νερό
*2 ποτήρια ζάχαρη
*1 φλούδα λεμόνι
*1 ξύλο κανέλα
*1 βανίλια άρωμα

ΕΚΤΕΚΕΣΗ:
     Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μακρόστενο - βουτυρωμένο με φυτίνη - πυρέξ. Δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε κάθε φύλλο που τοποθετούμε.Μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα, σκεπάζουμε το πυρέξ με μία πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραίνονται τα φύλλα.Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να είναι πολύ αφράτα.Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα αυγά το σιγμιγδάλι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.Αφού αφομοιωθεί το σιμιγδάλι στο μίγμα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανάβουμε το μάτι.
     Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πετάει το μίγμα. Θα παρατηρήσετε ότι το μίγμα αρχίζει να κάνει φουσκάλες και να πετάγεται όταν έχει πήξει.Τότε ακριβώς κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη 1 βανίλια.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
     Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα φύλλα και από επάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού έχουμε αλείψει με φυτίνη όλα τα φύλλα μεταξύ τους. Εγώ χρησιμοποιώ 3 φύλλα κάτω και 3 φύλλα πάνω αφού το καθένα χρησιμοποιείται διπλό (λόγω μεγέθους πυρέξ).Αφού έχουμε τελειώσει, χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια πριν το βάλουμε στο φούρνο.Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
     Όση ώρα ψήνεται το γαλακτομπούρεκο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα το 1 φλυτζάνι νερό και τα 2 ζάχαρη, το ξυλαράκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει καλά και να κάνει ένα ωραίο σιρόπι.Στο τέλος και αφού κατεβάσουμε από το μάτι, ρίχνουμε και το δεύτερο άρωμα βανίλιας.Στη 1 ώρα ψησίματος βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο, κόβουμε με το μαχαίρι τα ήδη χαραγμένα κομμάτια βαθιά και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι,όσο και τα δύο είναι καυτά.



Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #33 στις: 25/03/03, 22:56 »
    Μετά από μία "παρατήρηση" όσον αφορά τις συνταγές που γράφουμε κατά καιρούς,πήρα την απόφαση να γράψω & μία νηστίσιμη συνταγή(μέρες που έρχονται) για όσους αντέχουν... Γιατί της "Κιθάρας" τα παιδιά...πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...  ;D  :P
   Η παρακάτω γαστριμαργική συνταγή λοιπόν είναι αφιερωμένη στην Peskandritsa για να της αποδείξω πως εμείς μόνο μαγειρικές συνταγές γράφουμε...όχι ανθρώπους... ::) ;D

                             ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ                                  

ΥΛΙΚΑ:(για 6 άτομα)
*1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος (πάρτε και καθαρισμένα αν θέλετε) :P
*2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
*1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
*1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (χωρίς φλούδα)
*αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζουμε. Κρατάμε μόνο τα κλειστά και πετάμε όσα τυχόν βρούμε ανοιγμένα. Αφαιρούμε το "μουστάκι" τους.Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5'. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε. Κρατάμε το ψαχνό τους και πετάμε τα κελύφη, εκτός από καμιά δεκαπενταριά που τα κρατάμε για διακόσμηση. ;)
   Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί.Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 4 φλυτζάνια από το ζωμό των μυδιών.Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10'.Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό.Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
   Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, προσέχουμε να βάζουμε εκτός από τα καθαρισμένα μύδια και 2-3 μύδια με κέλυφος στο καθένα.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #34 στις: 26/03/03, 00:11 »
                                   ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ
     (αφιερωμένο στη Stavroula,για τις δύσκολες ώρες... :P ;))

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*1 φλυτζάνι βούτυρο
*1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
*1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη
*2 αυγά
*5 κουταλιές σούπας κακάο
*5 κουταλιές του γλυκού καφέ στιγμιαίο
*3-4 κουταλιές σούπας λικέρ με άρωμα καφέ
*3 φλυτζάνια σαντιγί & λίγους κόκκους
καφέ για το γαρνίρισμα
*1 φλυτζάνι γάλα & 1 κουταλιά σούπας
λικέρ με άρωμα καφέ για να βρέξετε τα μπισκότα

                                    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Βάζουμε το κουτί με τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει(όχι στην κατάψυξη).Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.Ανακατεύοντας ελαφρά,προσθέτουμε το κακάο,τον καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό,το λικέρ και τέλος τη φυτική σαντιγί,αφου΄την έχουμε χτυπήσει ώστε να φουσκώσει και να γίνει αφράτη.Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.Όταν η κρέμα πήξει,στρώνουμε από πάνω τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα.Ξεφορμάρουμε το γλυκό και γαρνίρουμε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τη σαντιγί,λίγο κακάο και τους κόκκους καφέ.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #35 στις: 30/03/03, 15:24 »
                           ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ(για μητερούλα porky)

ΥΛΙΚΟ(για 4 άτομα):
*4 μεγάλες μακρόστενες πατάτες
*1 φλυτζάνι του καφέ παρμεζάνα
*1 φλυτζάνι του καφέ γραβιέρα τριμμένη
*1 αυγό
*4 φετούλες ψιλοκομμένο μπέϊκον
*1 φλυτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
*1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
*1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη & ξεσποριασμένη
*2 κουταλιές της σούπας μαϊdανό
*2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
*αλάτι-πιπέρι

                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
     Παίρνουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας να καθαρίσουν καλά.Τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.Τις βράζουμε σε άφθονο καυτό νερό για 1/4 της ώρας(δεν χρειάζεται να μαλακώσουν πάρα πολύ).Τις βγάζουμε,τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από την καθεμία 1 καπάκι κατά μήκος.Με ένα κουταλάκι του γλυκού τις σκάβουμε,έτσι ώστε να δεχτούν τη γέμιση που θα ετοιμάσουμε.Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 φλυτζανάκι νερό και βράζουμε μέσα στο κρεμμυδάκι,την ντομάτα(αφού την ψιλοκόψουμε) και περιμένουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να στεγνώσει το τηγάνι.Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε το ψήσιμο,μέχρι να πήξει το μίγμα.Το αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε τη μουστάρδα,το αυγό χτυπημένο,το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τον μαϊντανό.Αλατίζουμε ελαφρά,πιπερώνουμε και με το μίγμα γεμίζουμε τις άδειες πατάτες.Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20'.
 
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #36 στις: 30/03/03, 15:42 »
                          ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*2/3 του φλυτζανιού αμύγδαλα τριμμένα
*2/3 του φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
*1 κεσεδάκι 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
*1 κουτί 350ml κρέμα γάλακτος
*1 φακελάκι ζελέ ανανά
*1 μικρή κονσέρβα ανανά
*1 φλυτζάνι σαντιγί για το γαρνίρισμα

                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε το βούτυρο.Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτες,πιέζοντας ελεφρά,έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα της φόρμας και ψήνουμε στους 170οC για 10'-15'.
   Ζεσταίνουμε το σιρόπι(θα πρέπει να έχουμε 2 φλιτζάνια υγρό,το οποίο μπορούμε να συμπληρώσουμε με νερό αν δεν είναι αρκετό το σιρόπι) από την κονσέρβα και ρίχνουμε το ζελέ να διαλυθεί.
   Όταν το σιρόπι κρυώσει λίγο το ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο γιαούρτι.
   Απλώνουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα,αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο,για 3-4 ώρες.Γαρνίρουμε την τάρτα με τη σαντιγί,τον ανανά και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #37 στις: 31/03/03, 00:34 »
                                   ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
-Για τη ζύμη:
*6 αυγά
*1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
*1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
*1 φλυτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
*1 φλυτζάνι τσαγιού τρούφα
*1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι

-Για το σιρόπι:
*3 ποτήρια νερό
*3 ποτήρια ζάχαρη
*1 βανίλια

-Για το γαρνίρισμα:
*1 γκαρνί
*τριμμένους ξηρούς καρπούς

                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη.Στη συνέχεια,ρίχνουμε το υλικό σε ένα ταψί(που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελάχιστα).Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 45'.
   Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι,το οποία αφήνουμε να βράσει για 10 περίπου λεπτά.
   Αφού ψηθεί η ζύμη,την αφήνουμε λίγο να κρυώσει & έπειτα την περιχύνουμε με το σιρόπι.Περνάμε την επιφάνεια με το γκαρνί.Τέλος,προσθέτουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς(της αρεσκείας μας) & το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #38 στις: 31/03/03, 00:40 »
                        ΤΣΙΖ ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*2/3 του φλυτζανιού καρύδια τριμμένα
*2/3 του φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
*1 κρόκο
*2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
*1 φλυτζάνι τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
*70γρ. άσπρη σοκολάτα
*6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
*άρωμα βανίλιας
*4-5 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φρούτα του δάσους
*2 φλυτζάνια σαντιγί και δαμάσκηνα για το γαρνίρισμα

                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με ατ καρύδια και προσθέτουμε το βούτυρο.Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτες,πιέζοντας ελαφρά,έτσι ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα της φόρμαε και ψήνουμε στους 170οC για 10'-15'.Χτυπάμε τον κρόκο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτουμε στο το τυρί και την βανίλια.Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπαι-μαρί και αφού κρώσει λίγο την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί.Απλώνουμε τη μαρμελάδα στην ψημένη βάση με τα μπισκότα(αφού κρυώσει) και στρώνουμε από πάνω την κρέμα με το τυρί.Αφήνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τη σαντιγί,τα δαμάσκηνα και μερικά καρύδια.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #39 στις: 31/03/03, 00:46 »
                      ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*1 κουτί γάλα εβαπορέ
*1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
*1 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη
*χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι μετρίου μεγέθους
*1 φλυτζάνι νερό
*2 φλυτζάνια σαντιγί για το γαρνίρισμα
*1 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
*1 φλυτζάνι γάλα & 1 κουταλιά σούπας λικέρ κουαντρό για να βρέξουμε τα μπισκότα

                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Βάζουμε το γάλα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει(όχι στην κατάψυξη).Βράζουμε το νερό,ρίχνουμε το ζελέ να διαλυθεί και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.Χτυπάμε το γάλα με τη ζάχαρη,μέχρι να φουσκώσει και να πήξει ελαφρά.Προσθέτουμε το ζελέ,αφού κρυώσει(χωρίς να έχει πήξει) στο γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.Όταν η μους λεμονιού πήξει,στρώνουμε από πάνω τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,αφού τα βρέξουμε στο γάλα με το λικέρ και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα.Ξεφορμάρουμε το γλυκό και γαρνίρουμε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,τη σαντιγί και τα φυστίκια Αιγίνης.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #40 στις: 31/03/03, 23:38 »
                                      ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
*600γρ. μύδια μεγάλα(χωρίς κέλυφος)
*χυμό από μισό λεμόνι
*4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλικομμένα
*1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκκομένο
*130γρ. χαλούμι τριμμένο
*200γρ. φέτα τριμμένη
*100γρ. κοπανιστή
*2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
*1 μικρό κουτάκι μπύρα
*1 & 1/2 φλυτζάνι αλεύρι(όσο πάρει)
*1 & 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
*αλάτι-πιπέρι

                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Αλατοπιπερώνουμε τα μύδια & τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.Αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τη μισή ποσότητα χαλούμι,τη φέτα,την κοπανιστή(εκτός από 1 κουταλάκι που κρατάμε),την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.Γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών τα μύδια.
   Ετοιμάζουμε το χυλό,ο οποίος φτιάχνεται ως εξής:αναμειγνύουμε την μπύρα,το αλεύρι,το υπόλοιπο χαλούμι και την κοπανιστή που κρατήσαμε και αλατοπιπερώνουμε.Βουτάμε τα μύδια ένα-ένα προσεκτικά στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #41 στις: 01/04/03, 02:12 »
ΗΜΙΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΣΩΣ ΑΠΟ ΚΕΡΑΣΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ(για τον αδερφούλη μου,τον Ikaro19)  ;)

ΥΛΙΚΑ:
*300γρ. κεράσια
*100γρ. φράουλες
*80γρ. ζάχαρη
*20γρ. βούτυρο
*100γρ. γάλα
*5 κρόκοι αυγών
*η φλούδα ενός λεμονιού
*300γρ. σαντιγί

-Για το γαρνίρισμα:
*200γρ. κεράσια
*20γρ. βούτυρο
*60γρ. ζάχαρη
*100γρ. φράουλες

                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Πλένουμε τα φρούτα.Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κερασάκια και τα κόβουμε όλα στη μέση.Τα βάζουμε σε τηγάνι με το βούτυρο,τα ροδίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη,το γάλα και την τριμμένη φλούδα λεμονιού,ώσπου να γίνουν ένα αφρώδες μίγμα.Ενσωματώνουμε τα φρούτα,προσθέτουμε τη σαντιγί και μοιράζουμε σε 4 ατομικές φόρμες που θα βάλουμε για 3 ώρες τουλάχιστον στην κατάψυξη.Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα φρούτα,τα βάζουμε σε τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη,τα καραμελώνουμε για 5-6' και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Ξεφορμάρουμε τα ημιπαγωτά και τα γαρνίρουμε με τα φρούτα.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #42 στις: 01/04/03, 02:40 »
              ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΥΡΟΚΑΦΤΕΡΕΣ(& κάτι αλμυρό αδερφούλη)

ΥΛΙΚΑ:
*12 πιπεριές τύπου τσάρλεστον(μακρόστενες)
*150γρ. φέτα τριμμένη
*50γρ. ανθότυρο ή τυροκαφτερή
*150γρ. γραβιέρα πικάντικη
*2 κουταλιές σούπας γάλα
*4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
*1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
*αλάτι-πιπέρι

                                     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές,τις ανοίγουμε,βγάζουμε τους σπόρους και τις ξεπλένουμε.Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.Βάζουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν.Ανακατεύομε σε μπωλ τα τυριά με το γάλα και τα μυρωδικά.Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15'.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #43 στις: 01/04/03, 03:05 »
                          ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ(for Ikaro19)

ΥΛΙΚΑ:
*600γρ. μύδια μεγάλα(χωρίς κέλυφος)
*χυμό από μισό λεμόνι
*4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλικομμένα
*1 κουταλάκι του γλυκού άνηθος ψιλοκκομένος
*130γρ. χαλούμι τριμμένο
*200γρ. φέτα τριμμένη
*100γρ. κοπανιστή
*2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
*1 μικρό κουτάκι μπύρα
*1 & 1/2 φλυτζάνι αλεύρι(όσο πάρει)
*1 & 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
*αλάτι-πιπέρι

                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Αλατοπιπερώνουμε τα μύδια,τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε κα.Αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τη μισή ποσότητα χαλούμι,τη φέτα,την κοπανιστή(εκτός από 1 κουταλάκι που κρατάμε),την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.Γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών τα μύδια.
Ετοιμάζουμε το χυλό,ο οποίος φτιάχνεται ως εξής:αναμειγνύουμε την μπύρα,το αλεύρι,το υπόλοιπο χαλούμι και την κοπανιστή που κρατήσαμε και αλατοπιπερώνουμε.Βουτάμε τα μύδια ένα-ένα προσεκτικά στο χυλό και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος porky

  • Η κακιά γουρουνίτσα
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 582
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ήθελα να μαι η αφή στην άκρη των δακτύλων σου
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #44 στις: 02/04/03, 00:29 »
....TZATZIKI "PORKYS" ;D


Παιρνουμε γιαουρτι στραγγιστό και βαζουμε οση ποσοτητα θελουμε σε ενα μπολ...
Βαζουμε λαδι οσο "σηκωσει"...(προσοχη νΑ μην κολυμπαει το γιαουρτι στο λαδι ),βαζω αλατι αναλογα με την ποσοτητα του γιαουρτιου προσοχη λιγο-λιγο και να δοκιμαζουμε μην το κανουμε λυσσα!!!!! :oΤελος ψιλοκοβουμε αγγουρακι και μια σκελιδα σκορδο...ΜΙΑ Ε...!!!!μην το παρακανουμε γιατι μετα θα μας βαλουν στην απομονωση..... το ανακατευουμε πολυ-πολυ καλα....και ειναι ετοιμο!!!!! ;) ;) ;)

Οι κριτικες που απεσπασα στο καταφυγιο απο ηταν πολυ καλες
ρωτηστε την Βασιλικη......θα σας πει ..... :P

                           Αντε καλη μας ορεξη.....
 
« Τελευταία τροποποίηση: 02/04/03, 00:54 από porky »
Καλύτερα να μη μιλάς αν δε πολυκατέχεις..μα αν ξέρεις,μη κρατας κρυφό τον θησαυρό που έχεις....
καλύτερα να μη μιλάς κακές αν κάνεις σκέψεις..μα αν συλλογάσαι όμορφα ειναι χρυσές οι λέξεις....
να συλλογάσαι όμορφα....

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #45 στις: 02/04/03, 00:35 »
Loipon loipon......epeidi i Basw eixe parapona....epistrefw me mia wraia syntagoula pou exei proeleysi tin Karaibiki!!!!!!  Episis 8elw na eyxaristisw kai ti Zwoula me tis poly wraies syntages pou mas xarizei!!!!!

Ara....tiganites glykopatatas.

Ylika gia 6 merides:
500gr. glykopatatas, 1/2 koutalaki freskotrimmeno mosxokarydo, 1/2 koutalaki trimmeno GINGER(ena eidos rizas pou mporei na brethei se megala Super Market i se manabiko), 225gr. elafra skoura zaxari, 2 abga, 175gr. boutyro, 1/2 koutalaki alati, 1 koutalia ROUMI.

Ektelesi: Prothermenete ton fourno stous 190 bathmous peripou. Kathariste, peraste apo ton trifti tis patatoules kai afiste tis sti akri gia ligo. Xtypiste arketa to boutyro me to alati, prosthetontas siga siga ti zaxari mexri to meigma na ginei afrato. Prostheste ta ayga, to mosxokarydo, to ginger, to roumi kai tin trimmeni glykopatata kai anakatepste kala. Rixte to meigma se ena ladwdomeno tapsi kai me ena koutali isiwste tin epifaneia tou. Psiste gia mia wra, afiste na krywsei kai kopste se kommatia. An 8elete servirete me krema galaktos xtypimeni me ligo roumi(alla ligo..........min eiste oi prwtoi pou 8a me8ysete trwgwntas!!!!)

Aytaaaaaaa...............mia poly special syntagi....kai poly nostimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Good Luck!!!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #46 στις: 02/04/03, 03:34 »
         ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ(για τον Ikaro που του αρέσει)

ΥΛΙΚΑ:
*1 κιλό χταπόδι
*1/4 του κιλού μακαρονάκι κοφτό
*1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
*αλάτι-πιπέρι

                                       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό(να μην βράσει τελείως).Το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει.Ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή τον πελτέ λιωμένο σε 2 φλυτζάνια ζωμού(που έβρασε το χταπόδι).Μόλις αρχίσουν να βράζουν,ρίχνουμε το χταπόδι και μετά από 5' ρίχνουμε 2-3 φλυτζάνια ζουμί ακόμη.Αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε το μακαρονάκι.Ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.Πασπαλίζουμε με πιπέρι,ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστό.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #47 στις: 07/04/03, 02:01 »
                                   ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
*1 κουτί καταϊφι για γλυκά(500γρ.)
*1/2 κιλό καρυδόψιχα
*1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

-Για το σιρόπι:
*4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
*150γρ. γλυκόζη
*2 φλυτζάνια νερό

-Για το γαρνίρισμα:
*παγωτό βανίλια
*λίγο τριμμένο αμύγδαλο

                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Ξεπαγώνουμε το καταϊφι.Το κόβουμε κατά πλάτος σε 5 ίσα μέρη και χωρίζουμε το κάθε μέρος σε 6 κομμάτια κατά μήκος.
   Βάζουμε σε κάθε λωρίδα από μια κουταλιά σούπας καρυδίψιχα αναμιγμένη με κανέλα.Τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί,το ένα πλάϊ στο άλλο.
   Λιώνουμε λίγο το βούτυρο και στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο ένα προς ένα τα κομμάτια.
   Ψήνουμε στους 200οC για 30'.Συγχρόνως βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε τη γλυκόζη.Μόλις δέσει το σιρόπι,το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σιροπιάζουμε το γλυκό(κρύο καταϊφι-ζεστό σιρόπι).
   Βάζουμε τα καταϊφια σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με μία μπάλα παγωτό βανίλια στο καθένα και τριμμένο αμύγδαλο.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος kostis88

  • Ο γραντζουνιστής
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 298
  • Φύλο: Άντρας
  • τι αλλο να πω πια??
    • Προφίλ
    • rigorous_rifle
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #48 στις: 07/04/03, 17:28 »
Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΡΟΥΤΣΟΥΝΙΣΤΟΣ ΜΕΖΕΣ(ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ)

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΥΤΙ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
20 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΕΜΕΝΤΑΛ
ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΥ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
1 ΑΥΓΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΑΦΟΥ ΞΕΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 15-20 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ...ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΒΓΟ(ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ) ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ,ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ...ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΛΟΥΡΙΔΑΣ...ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ....ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ(ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΑ BAKEBARS.....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.....
Ειμαι ενας φασιστοκουμουνοσοσιαλιστικοκαπιταλιστης οικολογος

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #49 στις: 11/04/03, 12:33 »
                    ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ(Just For Me... ::))

ΥΛΙΚΑ:
*1/4 κιλού περίπου γεμιστά μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου
*8-10 μπανάνες
*1 κουτί κονσέρβα κομπόστα βερύκοκκο
*2-3 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα σαντιγί

                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Παίρνουμε τα μπισκότα και τα ξεκολλάμε προσεκτικά.Στρώνουμε σε γυάλινη πιατέλα εκείνα που έχουν επάνω την κρέμα(η κρέμα να είναι προς τα επάνω και στην πιατέλα να ακουμπούν τα μπισκότα0.Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε κάθε μία σε 3 οριζόντιες φέτες.Στρώνουμε τις φέτες επάνω στα μπισκότα και επάνω στις μπανάνες στρώνουμε μια παχειά στρώση κρεμας σαντιγί.Επάνω στη σαντιγί στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα.Ανοίγουμε το κουτί της κονσέρβας και με ένα πηρούνι πιάνουμε ένα-ένα βερύκοκκο και το τοποθετούμε επάνω στα μπισκότα,έτσι ώστε μαζί με το βερύκοκκο να πέφτει στα μπισκότα και ελάχιστο σιρόπι.Στρώνουμε όλη την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο μας να μείνει 8-10 ώρες.
Love on the weekend...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
973 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/10/21, 14:28
από ΠΟΙΟΣ