Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - papous

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 100
1
γ**ώτο ρε χο.Lee.Ta μ' αυτό το φλιτζάνι του καφέ έπρεπε να τελειώσει όλο αυτό το τερατούργημα. Πολύ διεισδυτικό το κατακάθι, μου έδειξε τα μελλούμενα και τα τερατουργούμενα, μα εσύ με άλλον τώρα πια κάνεις ζάφτι.

Ζούσε σαν μια άμορφη μάζα
ένα νόημα μόνο του έλειπε για να φτάσει στην ανυπαρξία
να καταλάβει γιατί ζει.

Αποστασιοποιημένες μελωδίες
λίγο φτιασίδωμα σ' ένα άνισο οχυρό
παρωχημένες εικόνες
λύτρωση
ταύτιση
ριζοσπαστισμός

Κι αυτός, κι αυτοί, ζούσαν σαν μια άμορφη μάζα
ένα νόημα μόνο τους έλειπε για να φτάσουν στην ανυπαρξία
να καταλάβουν πως είναι μάζα.


2
Κανείς δεν ημπορεί να μας νιώσει Χόλυ...... χιλιάδες βόθρους μπροστά!!!!
 
Κι αφού σκατά εφάγαμεν
σκατά μας έχουν δώσει
και στα σκατά επέσαμεν
μέχρι την άλλη δόση
εις τα σκατά επίπλεύσαμε
σκατά έχουμε χάσει
και με σκατά γεμίσαμε ολόκληρην την πλάση
επέρχεται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ δια σκατοσωλήνων
προς μέγιστη ανακούφισην των κώλων των Ελλήνων!
 
Διότι
Ο ¨Ελλην και ο κώλος του
έχουν άριστες σχέσεις
και λέει ο Έλλην με χαρά:
"Κώλε μου, θες να χέσεις;"
 
Κι εκ των ενόντων τη χαρά
με τις αποχετεύσεις
ίνα αποροφήσουνε
τας των Ελλήνων ρεύσεις
προγκάρουνε κάτι παιδιά
χαμένα από κούνια
καμένο από χέρι χαρτί. με ανοιχτά ρουθούνια.
Μα εμάς ποτέ δεν πτόησε η αμετροέποιά τους
...............................................................
 
Διότι
ο Έλλην εις το χέσιμο
δίνει μεγάλη αξία
και όλα τ' άλλα είναι βρωμιά,
όνειδος κι απαξία...

3
Υπηρέτησα τη στιγμή σου, σαν τον Ακρίτα, αμυνόμενος στη θέση της αποκοτιάς σου. Κρατώντας σκληρά και άκαρδα ένα κουφάρι, φόβητρο στα μονοπάτια της σκέψης σου, για να διώχνει τις θολές αλήθειες που προσπαθούσες μα δεν ήθελες να βρεις. Κι έδωσα στην ανάμνησή σου φως, και στα μετέωρα κομμάτια του εγώ σου ένα συνδετικό κρίκο με το μέλλον, που θες δεν θες θα έρθει, γιατί είναι γραμμένο στην ροή σου, όσο και να το αρνηθείς.
 
Άρχισα και τελειώνω μ' ένα τραγούδι
με φόντο την άγρια χαρά της καταστροφής
Να σεριανίζω στα ουράνια
οι καταιγίδες να μαίνονται εντός μου
κι όμως στα σύννεφα να μένει μια γαλήνη
αντίθετη με την ψυχή μου, μα ωστόσο
αυτήν θέλω να ψάξεις.
 
Είδα ένα όνειρο
πως περπατούσαμε αντάμα με το πάθος
και τυλιγόμασταν με σκόνη και αέρα
και πάλι σμίγαμε
και πάλι χωρισμένοι.

5
Την Τούρκικη μουσική δεν την γνωρίζω, γνωρίζω όμως την Οθωμανική. Στην οποία διέπρεψαν όλοι οι λαοί της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
 
Συγχωρέστε με, αλλά όπως γνωρίζετε έχω μια εμμονή με την ορολογία, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Φοβάμαι μην την πατήσετε όπως αυτοί που ονόμαζαν τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες "Τούρκους" στα επίσημα κρατικά Ελληνικά έγγραφα  και τώρα απορούν για ποιόν λόγο έχει η Τουρκία αξιώσεις στην Δυτική Θράκη.

6
"Εν αρχή είν' ο Λόγος" αγαπητέ Gildor. Η εμμονή - η δικιά σου και πολλών άλλων - στην υπερκατάτμηση των μουσικών διαστημάτων (μόρια) δεν έχει νόημα κατά την γνώμη μου. Αυτό που έχει σημασία είναι ο λόγος τους, οι αναλογίες τους κατά το νεοελληνικότερον.
 
Ας χρησιμοποιήσεις σαν βάση όποια συχνότητα θέλεις, αρκεί οι τελικές αναλογίες να καλύπτουν τον τύπο του ήχου. Πχ είτε ξεκινήσεις τον πλάγιο Δ' από τον ΝΗ, είτε από τον Γα, είτε από τον ΔΗ (όπου δηλ ταιριάζει το εύρος συχνοτήτων της φωνής σου μ' αυτόν τον ήχο) το ίδιο συναισθηματικό αποτέλεσμα θα έχει για τον ακροατή στην περίπτωση που τηρήσεις τις αναλογίες μεταξύ των διαστημάτων και τους κανόνες του πλάγιου Δ'.
Αυτή είναι και η αιτία όπου η σημειογραφία της Βυζαντινής (αλλά και άλλων ανατολίτικων) μουσικής δεν αναφέρεται στην συχνότητα, αλλά στις σχέσεις μεταξύ των συχνοτήτων. Κι αυτό διότι η ανατολίτικη φιλοσοφία δεν αναφέρεται στο άτομο ως σταθερό κι απαραβίαστο, αλλά στις σχέσεις μεταξύ των ατόμων.
 
Γενικώς δεν είναι δυνατόν, κατά την γνώμη μου, να συγκεράσεις την ατομοκεντρική δυτική φιλοσοφία με την ανατολική κοινωνιοκεντρική. Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις μια δυτική αγία τριάδα να κυβερνήσει την Ελλάδα.
 
 
Επίσης κάτι άλλο που είδα με κατάπληξη, ότι τα Κινέζικα, τα Αραβικά, τα Ελληνικά, και τα Τούρκικα μόρια διαφέρουν μεταξύ τους. Φαντάζομαι ότι δεν εννοείτε στην μουσική. Τα άλλα μάλλον διαφέρουν κατά πως έχω ακούσει να λένε πολλοί, χωρίς όμως να έχω ιδία πείρα. Όμως θα ήθελα να υπενθυμήσω ότι όλα τα μακάμια έχουν αποδοθεί με Βυζαντινή σημειογραφία και μάλιστα τα μουσικά κείμενα σε Βυζαντινή σημειογραφία είναι η πηγή μας για την Οθωμανική μουσική προ του 17ου αιώνα, πριχού δηλ αναπτυχθεί η Οθωμανική μουσική σημειογραφία!

7
Όσο δεν μπορούμε να διαχωρήσουμε το σημαίνον από το σημαινόμενο (για θυμήσου: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=67153.msg516991#msg516991 ) δεν αφήνουμε χώρο ούτε για ήρωες ούτε για προδότες.
 
 Ο ήρωας πράττει αυτό που πρέπει. Ο προδότης αυτό που δεν πρέπει. Η προ-κρίσης δεοντολογική μας υπόσταση αποτυπωνόταν στους στίχους: "τι πρέπει, τι δεν πρέπει στιγμή δεν σκέφτηκα, εγώ μέχρι θανάτου σε ερωτεύτηκα". Τι ήρωας και τι προδότης? Άλλαξε κάτι?
 
Πάντα θα ξημερώνει
και πάντα η νύχτα θα γελά
που ξέρει να σε ξεγελά.

8
Χαλάρωσε λίγο Χόλυ!!! Νομίζω ότι η καμπή του χρόνου υπαγορεύει ν' ασχοληθούμε με τα ερωτικά: Ερωτο(από)κριτος, Ερωτοαπαντήσεις και τα τοιαύτα...
 
Έχω ανάγκη να σε δω να συμπιέζεσαι
σ' ένα καλούπι υπολογισμένο λεπτομερώς
η μάζα σου να έλκει και να φέρεται
να ξεπερνάει τις τριβές και τα γενόμενα
σε πύρινο καμίνι μεταλλάσεσαι
και απομένεις... άλλη μορφή... ίδια ουσία!
 
Μα τι είσαι το γνωρίζω.
(Το γνωρίζω?)
Και θα σε πλάσω από κυτταρίνη και ενέργεια
Φυτό φοιτάς και καίγεσαι
μα θα σου κλείσω την πυρά σ' ένα μποστάνι
κινηγημένων
από αρμύρα και ιδρώ.
 
Άνεργος έργο δεν παράγει...

9
Παιχνίδια παίζονταν, μ' αντίδραση καμμιά
οι ισορροπίες ήταν στενά συνυφασμένες
ιστός αράχνης, μεταμοντέρνα γκαντεμιά
αλληλεγύη και αιδώς λησμονημένες.
 
Κι όταν με βία μεταβλήθηκε ο ιστός
σ' άσπρα σκουλήκια που ποθούν την παρθενιά σου
εσύ αναμένεις μια βοήθεια καθιστός
στο ανελέητο χαμό για τα παιδιά σου...

10
Χμ... δεν ταιριάζει. "Σαν λαός και σαν σωτήρας" ο λαός δεν σώζει, δεν αλλάζει, διαλύει το μπουρδέλο...
 
Ως ιδέα, ευρηματικότατη!

11
Θα δακρύσουν
όταν θα σηκώσει ο άνεμος
τη σκόνη της ερήμου...

12
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 02/06/12, 04:50 »
Διαβάστε τι μας περιμένει: http://xrimanews.gr/oikonomia/18693-ayto-isws-einai-to-megalytero-mystiko-ths-ellhnikhs-krishs
Παράθεση
...Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.

Αντίθετα, αν το δίκαιο αλλάξει στο αγγλικό όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου με βάση τα δύο προαναφερθέντα ρεπορτάζ, σε περίπτωση πτώχευσης η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της σε ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία δραχμής – ευρώ θα κυλήσει πιθανόν κάτω από το 700/1. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει την οριστική παράδοση της χώρας στους δανειστές της, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν νομικά στην Ελλάδα είτε την αποπληρωμή του χρέους στο ακέραιο μέσω της επιβολής επαχθών φόρων στους πολίτες είτε την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας είτε και τα δύο ταυτόχρονα...


 
Τελικά ισχύει αυτή η πρόβλεψη? Δηλ γνωρίζει κανείς τι προκύπτει από την εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου στα ομόλογα που εντάχθηκαν στο PSI στην περίπτωση που κυρήξουμε στάση πληρωμών?

13
Λοιπά / Απ: Εκλογές 2012!
« στις: 31/05/12, 15:04 »
http://forza-grecia.pblogs.gr/2012/05/kyries-kai-kyrioi-idoy-h-dwsilogh-epistolh-toy-tzhmeroy-pros-thn.html

 
Χμ... Έχω την εντύπωση ότι ο Ράιχενμπαχ δεν ήρθε για να αναδιαρθώσει την δημόσια διοίκηση, αλλά τον έστειλε η Άνγκελα, όταν έλαβε την επιστολή, για μεταπτυχιακά. Να μάθει πως στην ευχή καταφέρνει το Ελληνικό σύστημα να παράγει τέτοιο προϊόν και όλοι να είναι βολεμένοι και ευχαριστημένοι!
 
Πάλι πρωτοπόροι είμεθα!!!

14
Λοιπά / Απ: Εκλογές 2012!
« στις: 16/05/12, 15:09 »
Από όσα ξέρω, φιλελευθερισμός δεν είναι.....
 
Ακούω συχνά να συγχέεται η Ελληνική δεξιά με τον νεοφιλελευθερισμό, μέγα λάθος, ο συντηρητισμός δεν έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό.

Αγαπητέ μου, άλλο φιλελευθερισμός, άλλο κοινωνικός φιλελευθερισμός, άλλο σοσιαλδημοκρατικός φιλελευθερισμός, άλλο νεοφιλελευθερισμός, άλλο μεταφιλελευθερισμός. Μην μπλέκουμε τα πράγματα!
 
Ο συντηρητισμός δεν είχε καμμιά σχέση με τον φιλελευθερισμό όταν αναπτύχθηκε ως ιδεολογία τον 17ο αιώνα, αλλά ο νεοφιλελευθερισμός του 20ου αιώνα είναι άκρως συντηριτικός έως οπισθοδρομικός.
 
Παρόλ' αυτά, επισημαίνω ότι κατά την γνώμη μου δεν τίθεται κανένα δίλημα σ' αυτό το επίπεδο. Η παρέμβασή μου ήταν καθαρά ως προς την ιστορική ακρίβεια!

15
Λοιπά / Απ: Εκλογές 2012!
« στις: 16/05/12, 13:52 »
...καθώς δεν τό'χω διαβάσει το ομολογώ, (μπορεί να λέει σημαντικά και σωστά πράγματα), η απορία μου είναι η εξής:
-τα λέει τόσο απλά για να καταλάβει ο ηλικιωμένος συνταξιούχος του ΟΓΑ ή του ΙΚΑ που ζει με τα γνωστά υπέρογκα ποσά;
-μπορεί να καταλάβει το πρόγραμμά του ο μισθωτός που του καταργήθηκαν τα ωράρια, τα δικαιώματά του τα εργασιακά, που κάνει κανά 3μηνο να πληρωθεί κι αυτός τα υπέρογκα ποσά που δικαιούται;
-μπορεί να το καταλάβει ο πιτσηρίκος του γυμνασίου ή οι γονείς του, που τελειώνει την σχολική χρονιά έχοντας πάρει ελάχιστα βιβλία;
-μπορεί να το καταλάβει ο άνεργος; (που τώρα πια θεωρεί τον γείτονά του που δουλεύει για 400Ε προνομιούχο);
-μπορεί να το καταλάβει μήπως ο ασφαλισμένος που έχει πρόβλημα υγείας κι απευθύνεται στα δημόσια νοσοκομεία και ιατρεία;
-μπορεί να το καταλάβει ο συγγενής του αυτόχειρα; (οι οποίοι έχουν αυξηθεί δραματικά πανευρωπαικά)!
 
Είναι λοιπόν θέμα προσώπων ή θέμα πολιτικών που ακολουθούνται;
Το ερώτημα πλανάται πάνω απ'όλη την Ευρώπη...

Να με συγχωρείτε που παρεμβαίνω στην συζήτησή σας. Μια μόνο παρατήρηση: Δεν είναι ούτε θέμα προσώπων ούτε θέμα πολιτικών. Μη θέτουμε έτσι αβασάνιστα διλήματα! Η τρίτη θέση άπτεται της κοσμοθεωρείας. Πιο αναλυτικά: Ο ατομοκεντρικός υποκειμενισμός που προάγει τόσο ο Ευρωπαϊκός Νεοφιλελευθερισμός όσο και η Ευρωπαϊκή αριστερά (!), οδηγούν το άτομο να μην είναι ικανό να αντιληφθεί καμμιά ιδεολογία η οποία προσβλέπει στη θέσπιση συλλογικού υποκειμένου. Άρα κανένα ρεύμα δεν είναι δυνατόν να μετουσιωθεί σε κίνημα, άρα καμμία άλλη λύση δεν είναι δυνατόν να γίνει πλειοψηφικά αποδεκτή εκτός από τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί ως στερεότυπα στερούμενα λογικής επεξεργασίας.

16
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 14/05/12, 15:09 »
Λαμβάνω το βήμα αυτού του θέματος μόνο και μόνο για να δηλώσω ότι θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συναινεί με την πρότασή μου για την αναχρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας από τα κεφάλαια των καταθέσεων των πολιτών παρόλο που πολλοί οπαδοί του, προ εκλογών, αντέτειναν ως αντεπιχείρημα στην εν λόγω πρόταση ότι "δεν υπάρχει σάλιο"!
 
Βέβαια η μέθοδος του είναι λίγο διαφορετική: Μέσω της κρατικοποίησης των ιδιωτικών Τραπεζών. Μια ένσταση παραθέτω στην όλη πρόταση: Με την γνωστή κατάσταση του Κρατικού τομέα πως θα κατορθώσουμε τα κεφάλαια να πάνε εκεί που πρέπει και όχι σε Ελβετικές ιδιωτικές τράπεζες, εάν δεν προχωρήσουμε κατ' αρχάς στην μεταρύθμισή του?

17
Μέθυσε πάνω στ' όνειρο. Φαντάσου, μια ζωή αποκομένη από τα όρια που είχες δημιουργήσει, μια πηγή απελπισίας και χάους σε τραβά προς την άβυσσο. Κόψε τα άγονα δεσμά σου. Γλέντα με την αντίθεση. Μέσα απ' τον πόνο σου θα νιώσεις τη θέλησή σου να διαμορφώνεται, τη φαντασία να πετά, την πράξη να ανδρώνεται.
 
Έκλεισες στη χούφτα σου ένα κόκο άμμου.
Έκλεισες στην ζωή σου μια θέληση.
Όσο κι αν αυτό σε τρομάζει μ' αυτό το κομμάτι θα διεκδικήσεις το μέλλον σου.
 
Απόψε ήσουν μια ευχή.
Ένα κρυφό κομμάτι του ορίζοντα
Θαμένη μες τις στάχτες σου
να ξετρυπώσεις καρτεράς
έστω και μολυσμένη
να δεις τον ήλιο να περνά κι ας μετανιώσεις.
 
Θα 'θελα να 'ξερα
απρόσμενη ερημιά μου
τους πόθους τους αδήλωτους
που στέλνει
το βουρκωμένο στήθος σου

18
"Πανσέληνος 6/5/2012" κατά το "Πανσέληνος".
 
Στο τέλος της εκλογικής μας περιόδου
στου κόμματός μου της περίτρανης ανόδου
όλα τώρα τα περιμένω, κουράστηκα να υπομένω
ήρθε η ώρα αδιάκοπης εφόδου.
 
Έχει πανσέληνο απόψε κι είν' ωραία
Είναι αλλιώτικη η ζωή χωρίς παρά. Ε α?
Δεν νιώθω τύψεις, μα μου 'χει λείψει
αυτή η ψευδαίσθηση που τρώγατε παρέα.
Δεν νιώθω τύψεις, σας έχω εθίσει
στην παραμύθα μου που τα κάνει όλα ωραία.
 
Είναι σκληρό να φας και πάλι την πατάτα
μα τι να κάνω? Έχω άλογα βαρβάτα...
όση και να είναι η δυναμή μου, θέλω κεφάλαιο μαζί μου
για να σας φτειάξω μια ευρωπαϊκή σαλάτα.
 
Μα έχει πανσέληνο απόψε.....

19
Νομίζω πως θα μπορούσε να είχε γραφτεί για σένα gkou, αν ήσουν αγέννητη απ' της θύελας την αντάρα...

20
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 10/12/11, 10:26 »
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/12/2011_417939

Τελικά θα επιτευχθεί η δημοσιονομική - οικονομική Ευρωπαϊκή ένωση? Είναι προφανές τώρα πια ότι ακόμα και άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν εχθρικά την παγκοσμιοποίηση, παρακαλούν γι' αυτήν την ενοποποίηση!

Και αυτό, κατά την γνώμη μου, λόγω του ότι από το παράδειγμα της Συρίας καθίσταται σαφές ότι ακόμη και η ύπαρξη ήδη εκμεταλεύσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών δεν αποτελούν σωτηρία όταν εναντιώνεσαι στο διεθνές περιβάλλον.

Από την άλλη η γηραιά Αλβιών προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται από το παλιό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η εξέλιξη της μάχης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Στα δικά μας (και στο θέμα μας) περιμένουμε με αγωνία την χρηματοδότηση του ΔΝΤ από την ΕΕ (βλέπε ΕΚΤ) ώστε να μας χρηματοδοτήσει... Προφανώς τα "τούβλα" έχουν άλλη γραμμή πλεύσης.

21
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 09/12/11, 10:51 »
Μην αγχώνεσαι σύντροφε! Όλοι οι καλοί χωράνε. Ο Free, απλώς προσπάθησε να μετρήσει τις ψυχικές αντοχές και την συντροφικότητά μας. Την επιμονή μας και την βεβαιότητα στον λόγο μας.

Όταν είμαστε έτοιμοι για επανάσταση δεν είναι δυνατόν να το βάζουμε στα πόδια με τον πρώτο αντιλογισμό. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στα λόγια μας και στον εαυτό μας επιμένουμε μέχρι τελικής πτώσεως.

Viva la revolucion!

22
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 07/12/11, 15:21 »
Τελικά τι θα γίνει με την δραχμή?

Διότι, όπως ακούω στην γύρα, λένε ότι υπάρχει μια συστηματική ομάδα η οποία επειδή νιώθει το έδαφος να καταρέει, ελπίζει στην επαναφορά εθνικού νομίσματος για την διάσωσή και επίπλευσή της. Έχετε ακούσει κάτι περί αυτού?

23
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 07/12/11, 15:13 »
Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν Free, προσπαθούμε μόνο να βρούμε κοινούς τόπους. Πχ:

Α γειά σου!!! Διότι όπου ήθελε το κράτος (στρατιωτικοί, ιμπεριαλιστικοί σκοποί, άμεσοι ή έμμεσοι), ήξερε και άφηνε τους επιστήμονες ελεύθερους να πειραματιστούν όσο, για όσο και με ό'τι ήθέλαν! Με τον άλλο τον επιστήμονα που ήθελε να βελτιώσει την ασφάλεια και την άνεση των LADA, ή τον άλλο που ήθελε να του φέρουν μια Stratocaster για να τη μελετήσει και να κατασκευάσει μια αξιοπρεπή Σοβιετική ηλ. κιθάρα για τους ροκάδες προλετάριους, υπήρχε το πρόβλημα...

Δεν έχεις κι άδικο, γι' αυτό άλλωστε, φαντάζομαι, ότι επιστήμονες του τύπου Αντρόπωφ έκαναν το παν για να φύγουν από την ΕΣΣΔ την εποχή του ψυχρού πολέμου, επειδή είχαν βαρεθεί να τους αφήνουν να πειραματίζονται για ότι ήθελαν και για όσο ήθελαν και με ότι μέσα ήθελαν. Προτιμούσαν να έχουν και κάποια όρια βρε αδερφε!


24
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 06/12/11, 15:23 »
Αραγε αν ζουσαμε σε μια κοινωνια που θα καθοριζε τη παραγωγη την ερευνα και τα πεδια αναπτυξης της σκεψης της βαση των συνολικων αναγκων της και οχι βαση του κερδους θα ειχαμε ολα αυτα τα επιτευγματα?Μηπως θα ειχαμε αλλα που θα εξυπηρετουσαν ηδη υπαρχουσες αναγκες τις κοινωνιες και δεν θα προβαιναν σε μια διαρκη δημιουργια νεων αναγκων(και προβληματων)?Ποιος ξερει?

Πολλοί ξέρουν αλλά ο Κιράτζος φαίνεται ότι προτιμά να τα πει κάποιος άλλος.

Ότι πχ στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ έγιναν οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα σε θέματα μηχανικής, αστροναυτικής, βιοτεχνολογίας, βιομηχανικής, χειρουργικής, εφαρμογής τεχνολογιών όπως ηλεκτρονικής παρεμβολής, ψυχοκινητικής και πολλών άλλων τις οποίες αν αναφέρω δεν θα με πιστέψουν ότι υπάρχουν, ακόμα και σήμερα!

Και ότι επίσης στην ΕΣΣΔ τέθηκαν οι βάσεις για πάρα πολλές επιστήμες τις οποίες θεωρούμε, εσφαλμένα, προϊόν του Δυτικού  κόσμου.

25
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 05/12/11, 21:31 »
Ας αρχίσουμε από τα βασικά, υπάρχουν συστήματα εξουσίας. Η εξουσία δεν υπάρχει από μόνη της χωρίς κάποιο τρόπο να επιβάλεται ή να συγκρατείται. Ένα τέτοιο σύστημα έιναι και ο καπιταλισμός. Δεν είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων, δεν είναι η συσώρευση πλούτου, είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ. Προφανώς εφόσον είναι ένα σύστημα εξουσίας θα υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι, καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στα ίδια που ήμασταν όσο υπήρχε φεουδαρχία, δεν είμαστε στα ίδια που ήμασταν όσο υπήρχε βασιλεία κοκ.

Φαντάζομαι ότι το "κοκ" περιλαμβάνει: "Δεν είμαστε στα ίδια που ήμασταν όσο υπήρχε δικτατορία"... Οπότε ο Vaiking έχει δίκιο όταν λέει ότι η δικτατορία του '67 ήταν ένα αντικαπιταλιστικό κίνημα!  ;D

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 100