Διάφορα > Κάδος ανακύκλωσης

Επιστήμη αυτή η άσχετη...

(1/16) > >>

Vassilis_3:

--- Παράθεση ---συννεφάκι έγραψε:
Η Ανατολή ποτέ δεν θέλησε να αποδείξει κάτι, ή να μπει στα χωράφια της επιστήμης… ( και χαίρεται που ο Θεός με ένα Bing Bang δημιούργησε τον κόσμο…).
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυθαιρετείς ασύστολα. Που έχεις δει γραμμένο ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία χαίρεται που ο Θεός με ένα Bing Bang δημιούργησε τον κόσμο;
Αυτό έλλειπε η Ορθόδοξη Εκκλησία να δεχόταν το παραμύθι του Bing Bang, ή της εξέλιξης, και τα λοιπά παραμύθια της επιστημονικής φαντασίας.


--- Παράθεση ---συννεφάκι  έγραψε:
Απεναντίας, αποδέχεται (= Η Ανατολή) το αναπόδεικτο οτυ Θεού
--- Τέλος παράθεσης ---

Θα αστειεύεσαι φυσικά. Για την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αποδεδειγμένο το ότι υπάρχει ο Θεός.
Σχετικά ας δούμε τι λέει ο Παύλος:

--- Παράθεση ---«Τά γάρ ἀόρατα αὐτοῦ ἀπό κτίσεως κόσμου τοῖς ποιήμασι νοούμενα  καθορᾶται, ἥ τε ἀΐδιος αὐτοῦ δύναμις καί θεότης, εἰς τό εἶναι αὐτούς  ἀναπολογήτους». (Ρωμ. α΄: 20)
--- Τέλος παράθεσης ---
Ερμηνεία:

--- Παράθεση ---«Ἀπό τότε πού δημιουργήθηκε ὁ  κόσμος οἱ ἀόρατες ἰδιότητες τοῦ Θεοῦ, δηλαδή τόσο ἡ δύναμή Του, ὅσο καί κάθε  θεία τελειότητα, γίνονται κατανοητές διά μέσου τῶν δημιουργημάτων, εις τρόπον  ώστε να μένουν αναπολόγητοι οι άνθρωποι δια την
αμαρτωλή ζωή τους».
--- Τέλος παράθεσης ---

Μόνο αυτό να σκεφθείς: Εάν για την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία, δεν είναι αποδεδειγμένη η Ύπαρξη του Θεού, ΔΕΝ θα έμεναν αναπολόγητοι άνθρωποι για την αμαρτωλή ζωή τους.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία λοιπόν, εξαγγέλλει το αποδεδειγμένο της Ύπαρξης του Θεού διά μέσου των δημιουργημάτων. Και απαντά δια των αποδεδειγμένων περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το «Ποιός», και για το «Πώς».

Τώρα, αν επιστήμη αισθάνεται ικανή και έχει τα κότσια να αμφισβητήσει το «Ποιός», και το «Πώς» που εξαγγέλλει Αγία Γραφή, όπως αντιλαμβάνεσαι συννεφάκι, πρέπει να παρουσιάσεις τις δικές της αποδεδειγμένες θέσεις σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου.

Οπότε σε παρακαλώ απάντησε στο εξής ερωτηματολόγιο:

1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

Δεν έχω απαίτηση να παρουσιάσεις αποδεδειγμένες θέσεις της επιστήμης και στα τέσσερα θέματα του ερωτηματολογίου. Εάν όμως, δεν παρουσιάσεις ούτε μία έστω αποδεδειγμένη θέση της επιστήμης, θα ισχύει αυτό:
Οι δυνατότητες της επιστήμης σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν, στα οποία απουσιάζει παντελώς η Άμεση Παρατήρηση (όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και της χρονολόγησης αυτών, και κάθε υποτιθέμενης αρχής,), ήταν, είναι, και θα είναι, παντελώς ανύπαρκτες. Διότι ακριβώς, η εξιχνίαση αυτών των θεμάτων, αποδεδειγμένα, είναι πάνω από το ταβάνι των δυνατοτήτων της.

Μητσάκος:
^^
Άνθρωπος. 2014. Πάω να κρεμαστώ.

Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood:

--- Παράθεση από: Vassilis_3 στις 12/07/14, 16:35 ---Οι δυνατότητες της επιστήμης σχετικά με την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν, στα οποία απουσιάζει παντελώς η Άμεση Παρατήρηση (όπως: Της αρχής του σύμπαντος, της αρχής της ζωής, και της χρονολόγησης αυτών, και κάθε υποτιθέμενης αρχής,), ήταν, είναι, και θα είναι, παντελώς ανύπαρκτες. Διότι ακριβώς, η εξιχνίαση αυτών των θεμάτων, αποδεδειγμένα, είναι πάνω από το ταβάνι των δυνατοτήτων της.

--- Τέλος παράθεσης ---

Απο πότε η "Άμεση Παρατήρηση" είναι ο μοναδικός έγκυρος τύπος μέτρησης? Και τί απόδειξη υπάρχει για την ανικανότητα της επιστήμης να εξιχνιάσει τα παραπάνω ζητήματα?

Αλλά πιο σημαντική απορία είναι η εξής: Τί ακριβώς είχες στο μυαλό σου όταν ένιωσες την ανάγκη να αναστήσεις ένα επί 7 χρόνια άπιαστο thread, και να μοιράσεις τις δογματικές κατα εμέ απόψεις σου?

kkmspm (φλουτσ):
Χαχαχαχαχαχα
Φίλε Βασίλη μου έφτιαξες τη μέρα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω για επιστημονικά θέματα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν όλες οι απαντήσεις αλλά είναι προφανές ότι τις γνωρίζεις αλλά τις αμφισβητείς.
Και καμία ανακάλυψη να μην έχει κάνει η Επιστήμη αυτό δεν αποτελεί ύπαρξη του Θεού σου.

Απαντησε μου σε αυτό αν θες. Υπάρχει ο Αλλάχ? Ο Μωάμεθ αποδεδειγμένα υπήρξε. Αναφέρεται σε πολλούς ιστορικούς της εποχής...

atav (φλουτσ):

--- Παράθεση από: mits@kos στις 12/07/14, 19:39 ---^^
Άνθρωπος. 2014. Πάω να κρεμαστώ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έρχομαι κι εγώ!  ;D ;D ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View