Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - AnimaPura

Σελίδες: [1] 2
1
Καλησπέρα σε όλους,

Μια γενική ερώτηση για MIM Fender Stratocasters. Εάν έχουμε μια τέτοια κιθάρα με διαμόρφωση HSS, το routing που γίνεται στο σώμα για τον humbucker επιτρέπει την μόντα ενός μονοπήνιου με ανάποδη κλίση, a la Hendrix; Ρωτώ γιατί κοιτώ μια https://shop.fender.com/en-GR/electric-guitars/stratocaster/player-stratocaster-hss/0144522581.html με HSS και θα ήθελα να κάνω την συγκεκριμένη μετατροπή για τον μαγνήτη της γέφυρας.

2
Καλησπέρα!

Θέλω να αλλάξω τα εργοστασιακά κουρδιστήρια στην LTD GUS600-EC μου (ουσιαστικά μια EC-1000 είναι) με καλύτερα και είδα πως η ESP έκδοσή της είχε Sperzel Trim-Lok, ενώ και οι Jackson του Gus έχουν το ίδιο σετ. Έχω κοιτάξει και άλλες μάρκες, αλλά θα ήθελα η κιθάρα να είναι "πιστή" με τα specs, όσο χαζό και αν ακούγεται σε κάποιους.

Γενικά αν και θα παραγγείλω απευθείας από τις ΗΠΑ, μαζί με μεταφορικά βγαίνει φθηνά σε Ευρώ. Το μοναδικό μου ερώτημα είναι εάν έχει κανείς χρησιμοποιήσει αυτά τα tuners γιατί η σχέση μετάδοσης μου φάνηκε χαμηλή, ειδικά σε σχέση με άλλους κατασκευαστές. Σχεδόν όλοι έχουν σετ με 18:1, άντε 16:1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


3
Καλησπέρα,

Χρόνια και ζαμάνια, χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω. Πάει καιρός από τότε που πόσταρα τελευταία φορά, αλλά να 'μαι πάλι. Θα ξεκινήσω να ξαναποστάρω τώρα!

Ορίστε ένα καβεράκι που έκανα τις προάλλες, είναι με το backing track του κομματιού από ripped stems του Rock Band ή του Guitar Hero κάτι τέτοιο.

https://www.youtube.com/watch?v=BObSA5oQxmQ

4
Καλησπέρα σε όλους,


Όντας πλέον κιθαρίστας με μια μόνο κιθάρα, το να παίζω σε κουρδίσματα που απείχαν πολύ μεταξύ τους, περιόριζε το παίξιμό μου και τον πειραματισμό μου. Τις προάλλες έπεσα πάνω στο The Drop της DigiTech καθώς χάζευα στον Thomann και μετά από παρότρυνση του φίλου και γνωστού σε όλους μας @sfanfan , αποφάσισα να το τσεκάρω και εγώ ο ίδιος. Πρόκειται για ένα polyphonic drop tune πετάλι, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κατέβει κούρδισμα κατά ένα ημιτόνιο την φορά, ωλ δε γουέι ντάουν στην μια οκτάβα. Υπάρχει ακόμα ένα βήμα το οποίο είναι το dry σήμα μαζί με την οκτάβα κάτω, το οποίο οδηγεί σε πολύ groovy, 70's καταστάσεις.


Η κατασκευή και λοιπά
Το πετάλι έχει ανθεκτική μεταλλική κατασκευή και διαστάσεις περίπου όσο η παλάμη ενός μέσου χεριού. Έχει ένα βασικό knob, με το οποίο ο χρήστης ελέγχει τον αριθμό των ημιτόνων, έναν διακόπτη τύπου μόνιμου killswitch το οποίο ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την Momentary λειτουργία του πεταλιού (περισσότερα επί αυτού παρακάτω) και ένα κλασικό stompbox διακόπτη που ενεργοποιεί το πετάλι. Είναι true bypass, ενώ στο κουτί έρχεται και ένα 9βολτο power supply. Το πετάλι δεν λειτουργεί με μπαταρίες.


Ήχος
Το The Drop καταφέρνει πολύ καλά να κατεβάσει το κούρδισμα σε κάθε περίσταση. Ειδικά σε όσα κουρδίσματα μπόρεσα να κάνω κάποιες συγκρίσεις (από E μέχρι C standard), η διαφορά στον ήχο ήταν πραγματικά μηδαμινή και παρα πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να καταλάβει την διαφορά μεταξύ πεταλιού και πραγματικού κουρδίσματος. Όσο βέβαια κατεβαίνει κανείς ημιτόνια, τόσο αλλάζει ο τόνος που βγάζει το πετάλι. Δεν υπάρχει θόρυβος ή κάτι άλλο που πραγματικά θα ενοχλούσε, όμως υπάρχει μια διαφοροποίηση στον τόνο και μια προσθήκη ηλεκτρονικής χροιάς στον ήχο. Είναι όμως πολύ μικρή για να αποτελεί πρόβλημα. Αν θέλετε επομένως να παίξετε σε B standard σε καθαρό σήμα, μπορείτε να το κάνετε ανετότατα και με πολύ καλά αποτελέσματα.


Όσον αφορά το latency, υπάρχει λίγο αν ηχογραφείτε και κοιτάξετε το timeline του DAW σας, αλλά κατά το παίξιμο δεν γίνεται αντιληπτή κάποια καθυστέρηση.


Λειτουργικότητα
Το πετάλι είναι παρα πολύ απλό στην χρήση του και πολύ εύκολο. Ο χρήστης απλά γυρίζει το knob και το led που ανάβει δείχνει τον αριθμό των ημιτόνων που βρίσκεται το κούρδισμα κάτω από το αρχικό. Το The Drop έχει επίσης και momentary λειτουργία, όπου όπως ένα momentary killswitch, αν πατήσετε τον διακόπτη το πετάλι ρίχνει το κούρδισμα, ενώ αν το σηκώσετε, το πετάλι σταματά να λειτουργεί. Έτσι μπορεί να παίξει τον ρόλο κάποιου πιο εξεζητημένου modulation πεταλιού ή ακόμα και να "κοπιάρει" το εφέ ενός floating trem. Ανακάλυψα επίσης ότι δουλεύει και ανάποδα, αφού αν το πετάλι είναι ενεργοποιημένο όταν το γυρίσετε στο momentary mode, τότε θα κλείνει όταν πατάτε τον διακόπτη και θα λειτουργεί όταν τον αφήνετε.


Αυτά μέχρι στιγμής. Ίσως αργότερα να κάνω και κάποιο video όπου θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και όπου θα έχω και κάποια ηχητικά δείγματα. Ανεξαρτήτως όμως από αυτό, αν δεν έχετε πολλές κιθάρες και παίζετε σε διάφορα tunings ή αν παίζετε live και το set list σας έχει κομμάτια σε πολλαπλά κουρδίσματα, το The Drop θα σας λύσει τα χέρια.

Το πετάλι αγοράστηκε από το DjShop στην ικανοποιητική τιμή των 145 Ευρώ.5
Καλησπέρα καλησπέρα,


Παρακάτω ακολουθεί το cover που κάναμε ο Σταύρος "Sfanfan" και εγώ, μαζί με τους Ηλία Κουρούδη στα drums και Μπάμπη Συκάκη στο μπάσο. Τα φωνητικά είναι τα κανονικά του Bruce Dickinson.


https://youtube.com/watch?v=_tG2tH82ouM


Με εξαίρεση προφανώς το ρυθμικό κομμάτι όπου έχω χάσει το πάτημα για μερικά χιλιόμετρα, οποιοδήποτε άλλο σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο, είτε για τα του ήχου, είτε για τα του μοντάζ. Θενκ γιου.

6
Καλησπέρα σε όλους,


Η ερώτησή μου μπορεί να είναι αρκετά χαζή, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω άκρη μόνος μου, οπότε απλά θα ρωτήσω εσάς. Θέλω να κουμπώσω απευθείας τον Blackstar ID 15TVP μου σε μια Focusrite Solo. Η έξοδος του Blackstar είναι 3.5mm jack ενώ η είσοδος της Focusrite είναι 1/4" jack ή XLR. Τι καλώδιο χρειάζομαι για αυτή την δουλειά? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

7
Καλημέρα και χρόνια πολλά,


Επειδή τα σχετικά νήματα έχουν πλέον αρκετά παλιά, είπα να ρωτήσω τι παίζει σχετικά με αγορά κιθάρας από Αμερική. Συγκεκριμένα θα με ενδιέφερε να αγοράσω μια Sterling by Music Man (κάποιο JP μοντέλο) μέσω Amazon. Η αξία του οργάνου δεν θα ξεπεράσει τα $800 χωρίς τα μεταφορικά. Τι ποσοστό της αξίας αυτής θα πληρώσω παραπάνω ώστε να περάσει τελωνείο η κιθάρα?


Γενικότερα ψάχνομαι για αγορά από ΗΠΑ γιατί ως γνωστόν οι Sterling είναι αηδιαστικά πιο ακριβές σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό κατάστημα και θέλω να δω αν συμφέρει. Για την ιστορία μιλάμε για περίπου διπλάσια τιμή στην Ευρώπη σε σχέση με την αμερικανική αγορά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Εαν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα 3-4 χρόνια, παρακαλώ να κλειδωθεί το παρόν νήμα και να δωθεί link για το κατάλληλο.

8
Καλησπέρα,


Διάβασα το παρεμφερές νήμα που άνοιξε ο φίλος Kosthrash και είπα να ρωτήσω και εγώ για τα δικά μου. Στα πλαίσια της σύνθεσης ενός απλού rig για ηχογράφηση στο σπίτι ψάχνω για ένα daw προκειμένου να ηχογραφήσω τον εαυτό μου όταν παίζει κιθάρα. Τι θα μου προτείνατε ανεξαρτήτως πολυπλοκότητας ως προς την χρήση (γιατί η πολυπλοκότητα όσον αφορά drivers είναι ένα θέμα) για ένα Windows pc μαζί με το οποίο θα χρησιμοποιώ μια εξωτερική κάρτα ήχου (μια Focusrite Scarlett 2i2).


Γενικότερα προσπαθώ να κάνω το workflow μου πιο εύκολο. Η ηχογράφηση του Blackstar ID15 μου μέσω USB και μάλιστα χρησιμοποιώντας Audacity κάθε άλλο παρά βολική είναι αν θέλει κανείς να ακούει τι παίζει (και άρα τι ηχογραφείται) μέσω ηχείων ή ακουστικών και παράλληλα το backing track. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

9
Κατά πάσα πιθανότητα λόγω της γενικότερης ώθησης των δυο αυτών brand από την Fender όσον αφορά τους καταλόγους τους για το 2016, αλλά και την προώθησή τους, τα καταστήματα Φ. Νάκας πλέον εισάγουν διάφορα (περιορισμένου αριθμού μοντέλα) Jackson και Gretch.


Και γράφω περιορισμένου αριθμού γιατί για παράδειγμα τα νέα variations της Pro Soloist για το 2016, δεν φαίνονται πουθενά στο site του Νάκα.


http://www.nakas.gr/NakasMusic/default.aspx?id=2&cId=1133&rf=1&utm_source=All+Music+List+Unsort&utm_campaign=abbbf47d13-JACKSON_GRETSCH_2_11_2016&utm_medium=email&utm_term=0_1f21eaf95c-abbbf47d13-105791765&goal=0_1f21eaf95c-abbbf47d13-105791765&mc_cid=abbbf47d13&mc_eid=8fa3c30d21#&&priceFrom=87%2c00&currentSort=-1&fieldValues=&priceMax=8464%2c00&currentBrowseMode=2&priceMin=87%2c00&manufacturers=1314%2c1315&flags=&currentPage=1&priceTo=8464%2c00&fieldValueTexts=&currentItems=36

10
Εφέ / Στο ψάξιμο για ένα wah πετάλι
« στις: 06/02/16, 13:36 »
Καλημέρα, καλημέρα (Θεοδωράκης)


Ψάχνω για ένα wah πετάλι το οποίο θα κάθεται δίπλα σε μια Boss ME-80 πεταλιέρα. Ποιό θα μου προτείνατε με βάση την προσωπική σας εμπειρία ή/και τον γενικότερο προσανατολισμό με βάση την περιγραφή των διαφόρων πεταλιών? Το θέλω για rock, metal, heavy metal κτλ καταστάσεις, όχι για blues και πιο "χαλαρά" ακούσματα δηλαδή. Αν βοηθάει, ας σημειωθεί ότι έχω κοιτάξει το πιο πρόσφατο mini cry baby, αλλά και το καινούργιο JP95. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

11
Χωρίς μέχρι στιγμής κάποια promotional προσπάθεια από την εταιρεία (από όσο έχω δει τουλάχιστον), η Sterling διαθέτει πλέον δυο (ή τρία, ανάλογα με τον καθένα) John Petrucci signature μοντέλα.


Το πρώτο είναι η Majesty, η οποία διατείθεται πλέον και από την Sterling: http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars/jpm6


Το δεύτερο και το τρίτο είναι οι JP150 και JP157, μια 6χορδη και μια 7χορδη αντίστοιχα φθηνότερη έκδοση της JP15: http://www.sterlingbymusicman.com/jp-guitars/jp150-and-jp157


Καμία από τις παραπάνω κιθάρες δεν διαθέτει piezo σύστημα μαγνητών, ούτε τους DiMarzio Illuminators. Προσωπικά γλυκοκοιτάζω την JP150. Με μια αλλαγή στους μαγνήτες έχει κανείς μια πάρα πολύ καλή κιθάρα, στο περίπου 1/3 της αρχικής Music Man. Ευχάριστα πράγματα! :D

12
Πριν λίγα λεπτά ανέβηκε το παρακάτω ποστ στην σελίδα της EBMM στο Facebook:https://www.facebook.com/Ernie.Ball.Music.Man/posts/10153941402616340


Το blog για κάποιο λόγο δεν ανοίγει (το σηκώσανε νωρίτερα από ότι έπρεπε ίσως?), ενώ το πιο εντυπωσιακό χαρ/κο της είναι το Floyd Rose tremolo system αντί του παραδοσιακού MM. Η κιθάρα έχει σχήμα τύπου JPX και δεν διαθέτει piezo σύστημα.


Γενικότερα είναι ό,τι πλησιέστερο στην JP100 έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από πλευράς specs.


EDIT: Εδώ είναι και η σελίδα της κιθάρας με όλα τα specs της λεπτομερώς: http://www.music-man.com/instruments/guitars/jp16?utm_campaign=jp16&utm_source=blog&utm_medium=blog_link&utm_content=john_petrucci

13
Το 2ο συνεργατικό cover από εμένα και τον Δημήτρη!

https://youtube.com/watch?v=KmmxMId-Ixw

14
Καλησπέρα καλησπέρα,


Ήρθε η ώρα να αποκτήσω την πρώτη μου ηλεκτροακουστική. Μετά από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στις παραπάνω κιθάρες, την Fender F-1020SCE: http://intl.fender.com/en-GR/acoustics/dreadnought/f-1020sce-dreadnought-cutaway-rosewood-fingerboard-natural/


και την Martin "Little Martin" LX1e: https://www.martinguitar.com/model/item/97-lx1e-little-martin.html


Προφανώς, απευθύνονται σε διαφορετικό "κοινό". Το δίλημμα μού έχει δημιουργηθεί κυρίως λόγω τιμής. Την Fender την βρίσκω κάτω από 400 Ευρώ από Ελλάδα και είναι κανονικό dreadnought μέγεθος, ενώ την Martin πάνω από 500 (γιατί οι Ευρωπαίοι την χρεώνουν τόσο πολύ σε σχέση με τους Αμερικάνους?). Αν δεν με νοιάζαν τα λεφτά, θα έπαιρνα την Martin, μήπως όμως είναι πολλά για μια travel guitar στην τελική?


Ευχαριστώ!

15
Καλησπέρα σε όλους,


Μετά από πρόταση του Δημήτρη (aka @saved ) κάτσαμε και κάναμε το παρακάτω cover. Όπως πάντα, κάθε σχόλιο, like, share και sub είναι καλοδεχούμενα.


https://www.youtube.com/watch?v=fhc_9vGCXkk

16
Καλησπέρα,


Γνωρίζει κανείς αν εισάγει κάποιος στην Ελλάδα κιθάρες Martin? Αν όχι, μπορώ να αγοράσω κανονικά με πιστωτική/χρεωστική από Thomann ή Music Store τώρα με τα capital controls?

17
Αυτή την φορά δοκιμάζουμε και φωνητικά. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο!

Ηχογράφηση και mixing στο Noisebox studio.

https://www.youtube.com/watch?v=F5eURstiUdM&feature=youtu.be

18
Χαίρετε!

Πριν κάποιες μέρες είχε επισκεφθεί το Δίηχο στην Πάτρα για να δοκιμάσω κάποιους ενισχυτές. Ο τεχνικός εκεί είχε μια Squier Strat με το SL20 Steve Lukahter pre-wired pickguard της EMG πάνω (http://www.sweetwater.com/store/detail/EMGSL20) και μου την έδωσε για να δοκιμάσω τους διάφορους ενισχυτές. Μπορώ να πω ότι έπαιζε εξαιρετικά και ακουγόταν σαν καλή Fender και όχι σαν μια άλλη, πιο αγκρέσιβ κιθάρα. Καθάριζε εύκολα το distortion με το volume και γενικά εντυπωσιάστηκα.

Έχω και εγώ μια Strat Affinity, η οποία έτυχε να μην είναι κουπί, αλλά αξιόλογο όργανο. Πόσο αξίζει να της κουμπώσω ένα David Gilmour pickguard? http://www.sweetwater.com/store/detail/EMGDG20

19
Εδώ και μήνες κοιτούσα για μια Ibanez Iron Label. Δεν μου έκαναν όμως πολύ κλικ και τελικά αγόρασα την GUS600-EC που έχω αναφέρει αρκετές φορές.
Η επόμενη κιθάρα μου θα ήθελα να ήταν κάτι πιο progressive, κάτι που θα έπαιζε Vai, Satriani. Σκεφτόμουν κάτι από PRS όπως μπορείτε να δείτε στο προηγούμενο νήμα που άνοιξα. Μετά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στην JPM100 του John Petrucci γιατί μου άρεσε ο ήχος του στα Images and Words και Awake. Επομένως έχω πλέον "κλειδώσει" σε μια Ibanez ενός επιπέδου που θεωρώ ότι είναι "οκ" από πλευράς κόστους και specs. Και λεω μια γιατί οι παρακάτω κιθάρες είναι λίγο πολύ ίδιες.


Έτσι είμαι μεταξύ μιας Ibanez RG2550Z και μιας RG655. Links εδώ: http://www.sweetwater.com/store/detail/RG655FSO
http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg2550z_wpm.htm


Είναι και οι δυο κοντά στην JPM100 με την εξαίρεση ενός μαγνήτη, ο οποίος "παίζει" ανάλογα με το αν θελήσω να κάνω την κιθάρα να μοιάζει με το prototype που χρησιμοποίησε ο Petrucci στο I&W, το οποίο είχε έναν Humbucker from Hell στην γέφυρα αν δεν κάνω λάθος ή με το τελικό μοντέλο που είχε άλλους μαγνήτες.


Το τελικό ερώτημα είναι ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ της 2550Z και της 655. Ρωτάω μήπως από προσωπική εμπειρία γνωρίζει κανείς ή αν μπορει κάποιος να αναγνωρίσει αμέσως κάτι που εγώ δεν παρατήρησα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

20
Με ενδιαφέρουν τα δυο μοντέλα της SE σειράς, το ένα με κλασικό whammy bar: http://www.sweetwater.com/store/detail/SECU2430OG
και το άλλο με Floyd Rose 1000: http://www.sweetwater.com/store/detail/SEC24FL30SY


Η διαφορά προφανώς θα έχει να κάνει μόνο με το τι υπάρχει στην γέφυρα, αλλά έχει κανείς εμπειρία από κάποια εκ των δυο? Έχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια γενικά, αλλά θα με βολέψει για ήχους τύπου Satriani, Vai, (Santana προφανώς καλύπτει), για solo καλλιτέχνες δηλαδή που έχουν διαφορετικό στυλ? Το ξέρω ότι ίσως θα έπρεπε να κοιτάξω για κάποια Ibanez, αλλά δεν έχω βρει κάποια που να με ενδιαφέρει και να είναι εντός του προϋπολογισμού μου (μέχρι 1000 Ευρώ).


Επειδή δεν έχω παίξει ποτέ με μια από αυτές, ούτε έχω φίλους που να έχουν μια, φοβάμαι μην είναι ψιλοαρπαχτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

21
Καλησπέρα για ακόμα μια φορά,


Παρατηρώντας διάφορους μουσικούς μέσα από το YouTube, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν και αυτοί μια LTD GUS-600EC, παρατήρησα ότι έχουν τους μαγνήτες τους αρκετά πιο χαμηλά (=αρκετά πιο μέσα στο σώμα) από ότι εγώ. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Seymour Duncan Blackouts.


Δεν αντιμετώπισα πολύ feedback όσο gain και αν έχω βάλει κατά καιρούς από τότε που την αγόρασα (Νοέμβριο του 2014 περίπου). Αν τους κατεβάσω όμως λίγο θα είναι πιο άνετο το παίξιμο πιστεύω. Υπάρχει κανείς με παρόμοια εμπειρία με τους μαγνήτες αυτούς ή άλλους αντίστοιχους EMG? Δεν θα ήθελα να κατέβουν σε σημείο που η κιθάρα θα χάσει τον πολύ επιθετικό τόνο της.


Προφανώς καλό θα ήταν να αρχίσω απλά να τους ανεβοκατεβάζω μέχρι να δω τι προσφέρει κάθε αλλαγή, αλλά αν γνωρίζει κανείς από πριν ότι δεν έχει τεράστια διαφορά θα με γλύτωνε από αρκετό ντράβαλο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

22
Εφέ / Line 6 Firehawk
« στις: 22/07/15, 02:29 »
Λόγω δουλειών με την σχολή και τα λοιπά, δεν παρακολούθησα πολύ τι παρουσιάστηκε στην τελευταία NAMM. Βρήκα σήμερα στο feed μου στο YouTube το παρακάτω βίντεο και εντυπωσιάστηκα αρκετά.


https://www.youtube.com/watch?v=mCxGnGSwCTQ


Στην ουσία πρόκειται για παραλλαγή των POD, υπό την έννοια ότι δεν βασίζεται τόσο στην σύνδεση μονάδας-υπολογιστή και στην επίδραση του ήχου μέσω υπολογιστή, αλλά περισσότερο στην παραμετροποίηση του ήχου μέσα από την ίδια την μονάδα και κυρίως μέσω iOS και Android συσκευών. Η επίσημη σελίδα του προϊόντος είναι αυτή εδώ: http://line6.com/firehawk-fx-multi-effects-pedal/


Προσωπικά κάνει το ΜΕ-80 που έχω τώρα να φαίνεται "ρηχό", για $500 περίπου δεν είναι καθόλου άσχημο.


https://www.youtube.com/watch?v=2DA6pZfCBZk

23
Θέλω να παίξω το παρακάτω:Ξεκινάω με downstroke. Οι συνεχόμενες στην 5η και 4η χορδή πως να τις παίξω? Upstroke στην 5η και downstroke στην 4η λέει η λογική, αλλά δεν πάει το χέρι όσο και αν το προσπαθήσω σε λίγα bpm.


EDIT:
Y.Γ.: Όποιος βρει ποιό κομμάτι είναι κερδίζει ένα μπισκότο! :D

24
Ήμουν παιδάκι, ήμουν χαρούμενο,
ήμουν αυτός που έβρισκε πάντα το ζητούμενο,
έλεγα αστεία κ' όλο γελούσα,
δεν ήξερα όμως μετά τι θα τραβούσα.
Το είχα στο νου μου, πως κάποια μέρα,
ο κόσμος θα πάψει να πνέει με τον αέρα,
και όλα όσα ήξερα, δεν θα ισχύουν,
ότι όσοι μ' αγαπάνε, κάποια στιγμή θα φύγουν.


Έφτασα 15 και τα 'χα πάρει,
η μαλ***α σας απλά με είχε φλιπάρει,
είχα ένα σκέτιμπορντ και μια κιθάρα,
μακριά από σκόνες και τσιγάρα.
Μα τώρα ξέρω, καλά ποιός είμαι,
είναι αυτό που λένε κάποιοι, είναι ό,τι είναι!


ΡΕΦ:
Πέθανα στα 18 μου, μα δεν με θάψανε,
νεκροζώντανος παρέμεινα, ποτέ τους δεν αλλάξανε,
δύσκολο το βράδυ και δεν κοιμήθηκα,
έφτασα 60 χρονών δεν τ' ευχαριστήθηκα.

Πολυτεχνείο, να πας να μάθεις,
για να μπορείς μετά κάτι να βγάλεις,
να έχεις γνώσεις και εφόδια,
να φτιάξεις και λιγάκι μαν τα πόδια.
Μια τύπισσα, δεν με αγάπησε,
ό,τι είχαμε πει απλά το άφησε,
και έμεινα μόνος, με περιέργεια,
μόνος με μια άσχημη οικογένεια!


ΡΕΦ


Αισθάνομαι, πως δεν υπάρχει
κάτι να με βγάλει από τα άγχη,
παίζω κιθάρα και τραγουδάω,
την ψυχοσύνθεσή μου άγρια βαράω.
Είχα φίλους, μα με παράτησαν,
πιστέψανε σε θαύματα και λάκισαν,
είχα ελπίδα, τώρα μιζέρια,
απ' την δουλειά σκληρύνανε τα χέρια,
στην ασφάλειά τους όλοι παλί βουλιάξανε,
πέθανα στα 18 μα εμένα δεν με θάψανε!


ΡΕΦ. (2x)


Τέλος
*Το παραπάνω βρέθηκε σε ένα τετράδιο με διάφορες σημειώσεις και αλληλουχίες στίχων. Από όλα το πιο "σχετικό" ήταν αυτό, λίγο παραλλαγμένο.
Σελίδες: [1] 2