Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

Συμβουλές σε αρχάριο

(1/3) > >>

GVC:
Καλησπέρα σας!

Θέλω την βοήθεια μέσα αοπ την εμπειρία σας. Να πω καταρχάς, ότι είμαι άπειρος και υπερβολικά νέος στον κόσμο της κιθάρας. Έχω μια Schecter OMEN EXTREME-6 FR LH.
Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Ξέρω ότι όλα παίζουν ρόλο. Από το ότι μπορείς να εγκαταστήσεις μέχρι και το "μόνιμο" εξοπλισμό σε μια κιθάρα. ΄Εχω μια ερώτηση. Βασικά να παραθέσω μια σκέψη πρώτα. Είπα να πάρω μια άλλη κιθάρα, πιο ακριβή. Θεωρόντας ότι πιο ακριβό, ίσως και ποιοτικότερο και στο δικό μου μυαλό, πιο καθαρός ήχος.δεν ξέρω καν αν είναι σωστή σαν σκέψη. Με ενοχλέι αρκετά το υπερβολικό γρανιάρισμα, αν είναι κατανοητό έτσι όπως το θέτω. Αν αντικαταστήσω τους μαγνήτες θα έχω πιο καθαρό ήχο;; Ή είναι άσκοπη σαν κίνηση;; Υπάρχει κάποια πρόταση για άλλους μαγνήτες;;;;

GVen:
Μιας κι απ ότι λες είσαι άπειρος θα πω το εξής. Δες αν πατάς σωστά την ταστιέρα σου, αν εσύ βγαζεις σωστο ηχο. Μετα φτιαξε τον ηχο σου απ τον ενισχυτη σου. Συζητα το και με το δασκαλο σου. Ειναι ο καλυτερος που μπορει να σε βοηθήσει, γιατι αυτος σ ακουει κι εχει καλυτερη αποψη. Γνωμη μου μην παρεις αλλη κιθάρα. Αν εισαι ευχαριστημενος απο ποιοτητα και πιασημο κλπ, αλλαξε μονο μαγνητες για αρχή. Πιστευω θα δεις μεγαλη βελτιωση.

Fourier:
Συμφωνώ απόλυτα με τον GVen. Αν έχεις πρόβλημα με τον ήχο σου, θα κοιτάξεις πρώτα να βελτιώσεις αυτό που γενικά αποκαλούμε "ενισχυτή". Με τι ενισχυτή/ηχεία παίζεις? Τι είδος μουσικής σε ενδιαφέρει?

GVC:
Nα σημειώσω, ότι δεν κάνω μαθήματα με κάποιον δάσκαλο αλλα ότι καταφέρνω μόνος μου. Πάιζω από υπολογιστή με μια εξωτερική κάρτα ήχου focusrite και ηχεία 2x M-Audio BX5 D3 και πρόγραμμα το guitar rig 5. Γενικά πολλοί με παρακίνησαν να μην πάω σε ενισχυτή, μιας και υπάρχει αυτή η λύση. Κατανοώ ότι δεν υπάρχει ουτε μια στο 1000000 να πατάω σωστά τις νότες. Δύο μήνες (μάλλον επιβάρυνα την θέση μου με αυτή την δήλωση  ;D ) έχω παραλάβει την κιθάρα και καθημερινά ασχολουμαι όσο μπορώ όλο και περισσότερο. την πήρα γιατι οκ μου αρέσει ο ήχος την κιθάρας σε συθνδιασμό με την καραντίνα να περνάει η ώρα, αλλα παραπερνάει και κολλάω όλο και περισσότερο.
Τι ειδος μουσικη...σκεφτείται ότι έλιωσα καμια εβδομάδα να βγάλω τον νονο και τώρα έχω κολλήσει με την 5η αλα μπετόβεν..οκ ξέρω ότι δεν κολλάει τπτ μεταξύ τους...Γενικά έχω κόλλημα με μεταλικα!!!αν ξεμπουκώσει ποτέ το χέςρι μου θα ήθελα να μπορώ να συντονιστώ στο all nightmare long. το θεωρώ κορυφαίο κομμάτι τους

GVen:
Νομίζω έχεις πολύ καλή κιθάρα....Από κει και πέρα, μήπως δεν κανείς κάποια ρυιση σωστά στην κάρτα ήχου ή στο πρόγραμμα...πάντως αν θες τη συμβουλή μου....ξεκινά με δάσκαλο...Θα κολλήσεις κάποια στιγμή...με το δάσκαλο θα μπεις σε μια σειρά και θα μάθεις αυτά που  πρέπει και τα τραγουδια που θες. Κουμπωσε τη και σε κανένα ενισχυτή να δεις τη σύγκριση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View