Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Ενισχυτές
Κατασκευή DIY: Λαμπάτος Ενισχυτής HighOctane Ax84, Class A, 5-20w
Μητσάκος:
Δυο πράγματα ένιωσα διαβάζοντας την παρουσίαση, το πρώτο ήταν δέος για τις γνώσεις σου, αλλά κυρίως για το μεράκι σου, και το δεύτερο ήταν μια πικρία για το πόσο λάθος σχολή έχω διαλέξει. Κάθε φώτο, κάθε λεζάντα που διάβαζα μου ανέβαζε διαρκώς το ενδιαφέρον (πάντα γούσταρα ηλεκτρολογικά) και το να βλέπω τέτοιες γνώσεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο να εφαρμόζονται πάνω σε ένα τόσο αγαπημένο χόμπυ, ε, ήταν μια δυνατή σφαλιάρα :Ρ ...
Όπως έχει ήδη ειπωθεί, βίντεο :D !!
m@ster k@frer:
γουανς αγκαιν αουρ τζοους το δε φλορ.... ;D ;D ;D
Φοβερος οπως παντα :metal :metal
jim.ni:
μερικά σχόλια:
1)mits@kos δεν είναι ηλεκτρολογικά, είναι ηλεκτρονικά και καλά έκανες που δεν ασχολήθηκες γιατί θα πεινούσες τώρα ;D
2)περίεργο πολυμετρο έχεις Ανδριανε :o τελικά το 0.044 που δείχνει στην φώτο είναι V ή Α ?? (πάω στοίχημα ότι την ώρα που μετράς μεγάλες τασεις δεν κρατάς τους ακροδέκτες απ το πολύμετρο με το χέρι (χαχαχα ;D)
3)δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τόσο παλιά κυκλώματα (λυχνίες, πλακέτες eyelet board κτλ) άλλα είμαι σίγουρος οτι στις
μέρες μας οι ορθές γωνίες σε ενισχυτές ήχου απαγορεύεται δια ροπάλου (τουλάχιστον στα καλώδια που μεταφέρουν χαμηλά σήματα ήχου :-\).
κατά τα άλλα ωραία δουλειά και ωραία παρουσίαση (τι δουλεία κάνεις, είσαι ηλεκτρονικός ?)
καλορίζικος :)
faser:
Adriane, συγχαρητήρια για την προσπάθεια.. Για μια ακόμα φορά έκανες καταπληκτική φωτοπεριγραφή και δικαιολόγησες για ακόμα μια φορά τον τίτλο "Μέλος του 2009".. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ μέχρι που θα φτάσει η τέχνη σου! Σε βλέπω να φτιάχνεις και διαστημόπλοια στο τέλος.. Εγώ ακόμα να ασχοληθώ με το shredder >:(.. Έχω budgetάρει ότι θα χρειαστώ μια ολόκληρη μέρα για την κατασκευή του (9πμ με 9μμ) και ακόμα αυτή τη μέρα δεν την έχω βρει.. Θα δούμε..
Jim.ni, η ένδειξη πρέπει να είναι Volts γιατί αν προσέξεις το κόκκινο lead είναι βυσματωμένο στη θέση για V (δεξιά) και επίσης φαίνεται ένα μικρό V στα δεξιά της οθόνης.. Παρόλα αυτά και εμένα μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για το biasing, το 0.044 θα έπρεπε να είναι τιμή για A και όχι για V.. Αν μπορεί και βρει το χρόνο ο Adrianos θα ήθελα πολύ να μας κατατοπίσει με μια πρόταση περί του θέματος..
adr1anos:
Παιδιά, ευχαριστώ όλους για να καλά σας σχόλια!..
--- Παράθεση από: Jezus στις 10/03/10, 18:50 ---Το νεο κιτ θα εχει το ονομα γνωστου κιθαριστα βρετανικου συγκροτηματος? ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
Κώστα έπεσες μέσα αναφορικά με το Βρετανικό, πιο Βρετανικός δεν γίνεται.. αλλά όχι, δεν είναι ονομα γνωστου κιθαριστα!.
Τώρα όμως έβαλες εμένα σε περιέργεια, διότι με τις ευρείες γνώσεις σου, σίγουρα σε κάτι καλό αναφέρεσαι και μάλλον μου έχει ξεφύγει!..
Ποιόν ενισχυτή εννοούσες?
Υπάρχει σίγουρα σε κιτ?
--- Παράθεση από: faser στις 11/03/10, 09:36 ---Jim.ni, η ένδειξη πρέπει να είναι Volts γιατί αν προσέξεις το κόκκινο lead είναι βυσματωμένο στη θέση για V (δεξιά) και επίσης φαίνεται ένα μικρό V στα δεξιά της οθόνης.. Παρόλα αυτά και εμένα μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για το biasing, το 0.044 θα έπρεπε να είναι τιμή για A και όχι για V.. Αν μπορεί και βρει το χρόνο ο Adrianos θα ήθελα πολύ να μας κατατοπίσει με μια πρόταση περί του θέματος..
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπράβο που το είδατε, είναι πράγματι 44mV.
Το Bias είναι στην πραγματικότητα ρύθμιση ρεύματος και όχι τάσης. Απλά, για να μήν γίνεται παρεμβατικά με το πολύμετρο σε σειρά με το κύκλωμα, η συνήθης βέλτιστη πρακτική είναι να τοποθετούμε μία ειδική αντίσταση 1Ω (ενός μόνο Ohm) μεγάλης ακρίβειας, σε σειρά με το κύκλωμα ρύθμισης του Bias. Έτσι μετρώντας απλά σε volts την πτώση τάσης στα άκρα αυτής της αντίστασης, σε mVolts, τελικά παίρνουμε μία απευθείας μέτρηση του ρεύματος που την διατρέχει σε mAmperes, καθώς είναι 1Ω.
Άρα όταν βλέπετε 44mV στά άκρα της, το Bias ρεύμα που την διαπερνά είναι 44mA, ακριβώς αυτό που θέλουμε για το bias της EL84.
Στο κάτω μέρος της επόμενης φωτο, φαίνεται η ειδική αντίσταση 1Ω (καφέ), ακρίβειας 1%, ενωμένη πάνω στον κόκκινο ακροδέκτη και το pot πλάι σε σειρά με αυτήν είναι το ρυθμιστικό του Bias:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση