Περι μουσικής > Μουσική και υπολογιστές

Μουσική και PC

(1/8) > >>

Σπύρος:
Πόσοι από σας γράφουνε μουσική σε υπολογιστή;
Τι προγράμματα χρησιμοποιείτε;
Με τι τρόπο κάνετε τις ηχογραφήσεις;
Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα αναλύσω πως τα κάνω και εγώ όλα αυτά και ίσως ανεβάσω και κάνα δείγμα.

Johnny:
Εγώ γράφω. Διασκευές όμως κυρίως.

Έχω τη SoundBlaster Platinum με το interface. Συνδέω την κιθάρα με την κάρτα και ηχογραφώ ό,τι θέλω. Μετά περνάω ηχητικά εφφέ με τη βοήθεια του λογισμικού της κάρτας. Γράφω έτσι σιγά σιγά όλο το κομμάτι, μία μία φωνή. Το ίδιο κάνω και με τα φωνητικά. Τέλος τα συνδέω όλα πάλι με πολύ προσοχή με to Wave Editor της κάρτας. Πραγματικά επίπονη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο. Σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα προγράμματα να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά δεν τα ξέρω. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα στο χειρισμό.

Geo:
Εγώ έχω την σχετικά παλιά Sound Blaster Live! Χρησιμοποιώ τα προγράμματα Logic Audio Platinum 4.7 (για εγγραφές midi), SoundForge 6 (για εφέ/επεξεργασία ήχου) , Sequia 5.96 (για το απαραίτητο μοντάζ) .
Διαθέτω μία σχετικά καλή οκτακάναλη αυτοενισχυώμενη κόνσολα από όπου περνάει ο ήχος των διαφόρων οργάνων πριν πάει στην κάρτα ήχου. Προς το παρών δεν έχω καταφέρει να έχω καλό ηχητικό αποτέλεσμα από κιθάρα/μπουζούκι. Αν τους κάνω κατευθείαν σύνδεση στο PC ο ήχος δεν είναι καλός, από την άλλη άμα τα εγγράφω με κανονικό μικρόφωνο έχει πολύ "θάλασσα". Μάλλον πρέπει να αλλάξω κάρτα ήχου. Όσον αφορά τα προγράμματα ως κορυφαία βάζω τα Logic Audio & Sequoia. [Αντιπαθώ το Cubase]

D@ve Murray:
Exw mia soundblaster Live xwris to drive bay... exw kai mia dwdekakanalh konsola pou pernaw tous hxous kai diafora effe. gia tin egrafh sto pc xrhsimopoihousa to Cakewalk kai twra tin ekseliksi tou to Sonar.. me boleyei poly giati exei diafores eykolies se sxesh me alla pou exw doulepsei..ta grafw ola ena ena prwta tympana mpasso kithares pliktra kai fwnes.. kai meta an thelw prosthetw kai kanena allo mistirio organo..kamia flogera, kanena outi...se genikes grammes den exw fisima,oute baboura bgainoun arketa kathara alla kai pali den menw ikanopoihmenos...
File geo mhpws h thalassa pou les ofeiletai sto mikrwfwno?? mhpws einai palio?? mhpws einai pyknwtiko kai mazeyei olh tin baboura tou merous pou grafeis...??? xrisimopoihse ena dynamiko cardoeides mhpws deis beltiwsh..mporeis episeis sto mpaglama na baleis panw mia kapsa pou efarmozei sto skafos kai na min exeis katholou ekswterikous hxous..kai genikws to fisima mporeis na to meiwseis me ena noise gate..h noise suppressor...ayta ;D

ΒασίληςΔ:
Είμαι νέος χρήστης και έχω πολλές απορίες.
Τώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δεν μπορώ να κάνω εγγραφή στη μουσική βιβλιοθήκη του υπολογιστή. Όταν ξεκινάω να κάνω εγγραφή μου βγάζει παράθυρο που λέει πως το windows media player δεν μπορεί να διαβάσει ψηφιακά το cd, πατάω οκ, και αυτό κάνει την εγγραφή. Στην συνέχεια πηγαίνω στην μουσική βιβλιοθήκη, ζητάω αναπαραγωγή, απεικονίζει πως αναπαράγει μα δεν ακούγεται τίποτα.
Δεν ξέρω αν διάλεξα το σωστό μέρος για τις απορίες μου, μα κατάλαβα από τον διόλογο σας πως γνωρίζετε πολλά.

Επίσης, θα ήθελα πληροφορίες για να αγοράσω ένα κλαβιέ για τον υπολογιστή. Να έχει σχετικά μεγάλες δυνατότητες και κυρίως μεγάλη έκταση. Και τις τιμές πάνω - κάτω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View