Περι μουσικής > Μουσική και υπολογιστές

Tablet PC για αναλόγιο

(1/3) > >>

leftezi:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα tablet PC ώστε να το χρησιμοποιώ για αναλόγιο. Εκτός της μεγάλης χωρητικότητας αλλά και της καλύτερης φορητότητας έναντι των βαριών ντοσιέ, από ό,τι είδα από μερικές δοκιμές που έκανα, με διευκολύνει και στην ανάγνωση λόγω του καλού φωτισμού των γραμμάτων της οθόνης που δίνουν μεγάλη ευκρίνεια στα γράμματα. Το τελευταίο ιδίως είναι πολύ σημαντικό για μένα που η πρεσβυωπία έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της εδώ και καιρό. Αυτό βέβαια στις 10 ίντσες οθόνη. Οι 7άρες δεν χωράνε και πολύ κείμενο στο μέγεθος που το θέλω εγώ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει κάνει κανείς από εδώ μέσα ανάλογο εγχείρημα, κατά πόσο είναι τελικά όντως εύχρηστο, τι προγράμματα χρησιμοποιείτε, ποιο tablet και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες.

adr1anos:
Αχ αυτή η πρεσβυωπία, επαναπροσδιορίζει πολλά πράγματα!..

Καλή η ιδέα σου και στον σωστό δρόμο.
Προσωπικά εάν έκανα κάτι τέτοιο (και θα το κάνω, διότι το βάρος των εκτυπωμένων οδηγών μου πλέον ξεπερνά αυτό ενός tablet) θα κοίταγα να είναι εύχρηστο κατά την διάρκεια που παίζεις μουσική.
Δύο πράγματα:
1. Να αλλάζεις σελίδες με το flic ενός δακτύλου, και
2. Να μεγεθύνεις οδηγούς/παρτιτούρες με δύο δάκτυλα της μίας παλάμης που απομακρύνονται.

Αυτά τα δύο υλοποιούνται αμφότερα απο το Android, το οποίο προσωπικά και θα επέλεγα.
Σίγουρα στα 10" ή και μεγαλύτερη λοιπόν, με τους οδηγούς/παρτιτούρες περασμένους ως φωτογραφίες και νομίζω φτάσαμε στο ζητούμενο.
Όσο για το ποιά συσκευή, το Samsung Galaxy Tab 10.1v είναι γενικά πολύ στα δρώμενα, και επιπλέον έχει το Android 3.0, αλλά υπάρχουν και άλλα πιο φθηνά:
Creative Tablet ZiiO 10'' 8GB
Acer Iconia Tablet A500

Καλή επιτυχία και αν πάρεις κάποιο γράψε λίγα λόγια.

Βραζίλης:
Μήπως θα σε βόλευε ένα e-book reader; (ασπρόμαυρο, με πολύ καλή ανάλυση, και αν θέλεις οπωσδήποτε να έχει οπίσθιο φωτισμό υπάρχουν και τέτοια)
Διάβασε σχετικά, εδώ: http://news.cnet.com/kindle-vs-nook-vs-ipad-which-e-book-reader-should-you-buy

songless_bird:
Για αναγνωση παρτιτουρας ακομη και για εμενα που δεν εχω πρεσβυωπια οι 10" μου φαινονται λιγες. Θα περμενω να βγαλουν κατι σε αναδιπλουμενο που οταν ανοιγει να χωραει 2 Α4" :D Μετα ψηφιοποιηση ολο του υλικου μου και τελος. Μαζι με το τροφοδοτικο για τα pedal θα εχω και για το tab ;D

leftezi:
Βασίλη, τα περισσότερα reader είναι μικρά. Αν πάρω μεγάλο και με οπίσθιο φωτισμό (απαραίτητος) έρχομαι περίπου στα ίδια λεφτά ενώ οι άλλες χρήσεις που μπορεί να κάνει ένα tablet έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τη διαφορά τους.

Αντριανέ, το Iconia έχω βάλει στο μάτι. Το μόνο "κακό" αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχει 3g. Βέβαια δεν είναι και μεγάλη έλλειψη μιας και μπορώ να πάρω 3g σύνδεση με WiFi μέσω του κινητού μου (από ό,τι έχω διαβάσει, γίνεται).
Νομίζω ότι για τους μουσικούς είναι μια καλή λύση το tablet. Είμαι κιθαρίστας - τραγουδιστής σε μικρούς χώρους (ταβερνάκια - μπαράκια). Σκέφτομαι τις διάφορες χρήσεις του:

1. Να έχεις το δικό σου αρχείο με τα τραγούδια μέσα (οδηγοί, στίχοι κτλ.)
2. Να μπαίνεις στο Intenet π.χ. στο site του Kithara κτλ. Γιατί ό,τι αρχείο και να έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετό.
3. Μπορείς να έχεις ένα αρχείο τραγουδιών μέσα σε mp3 για πρόβες της στιγμής (υπενθυμιστικά).
4. Μπορείς να δώσεις στον συνεργάτη σου ένα τραγούδι στο κινητό του μέσω bluetooth ή στο φλασάκι του για να το δουλέψει στο σπίτι.
5, Ένα πρόγραμμα κουρδιστήρι.
6. Ένα πρόγραμμα μετρονόμο.
7, Ένα πρόγραμμα απλής συνοδείας (sequencer - drummer) ή έτοιμα midi για προβίτσες "καραόκε".
8. Ακόμα περισσότερα τραγούδια mp3 σε ένα φλασάκι USB
9. Ακόμα κι όταν δεν έχεις την κιθάρα μαζί, μπορείς να έχεις μια virual ή ένα πιανάκι (σε πρόγραμμα) για να δοκιμάσεις κάτι που ακούς εκείνη τη στιγμή ή κάποια έμπνευση.
10. Να κάνεις πρόχειρες ηχογραφήσεις (ακόμα και πολυκάναλες).
11. ....

Το έψαξα λίγο. Το πρώτο που ζαχάρωνα είναι το iPad αλλά είναι ακριβό. Έστω όμως ότι το έβρισκα μεταχειρισμένο, δεν μπορεί να καλύψει τα σημεία 4 και 8 που τα θεωρώ βασικά. Το Galaxy, ακόμα δεν κυκλοφόρησε το 10άρι και νομίζω δεν θα έχει USB. To ΖιιΟ έχει resistive οθόνη, όχι capacitive, δηλ. δεν είναι multi touch για γρήγορο ζουμ. Άσε που έχει παλιό Android. Αν και έψαχνα κάτι φτηνότερο, τελικά το μόνο που βλέπω αυτή τη στιγμή να καλύπτει τις προδιαγραφές (πλην 3g) σε καλή τιμή είναι το Iconia A 500. Από ό,τι είδα, στην Αμερική κυκλοφορεί και μοντέλο 3g και πρέπει να λέγεται A 501. Υποθέτω ότι δε θα αργήσει να έρθει κι εδώ.

Πιο πολύ έβαλα το θέμα για να δω μήπως κάποιος χρησιμοποιεί ήδη το tablet του ως αναλόγιο, τι εμπειρία αποκόμισε, τι εφαρμογές για ανάγνωση χρησιμοποιεί και αν αντιμετώπισε κάποια πρακτικά προβλήματα.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε και για μοντέλα βέβαια...  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View