Μιχάλης13:
Το καλοκαίρι που υποσχέθηκα να σου φέρω το ξέχασα στην τσέπη του μπουφάν μου . Μη μου θυμώσεις γι αυτό . Φταίει η αλμύρα που κρατάω στα μάτια μου . Έτσι ξεχνώ καμιά φορά τις διαδρομές μου . Όμως σήμερα βγήκα νωρίς να μαζέψω κοχύλια από την άσφαλτο . Ύστερα θέλησα να κάνω μια βουτιά στη σιωπή που κρύβει το συνωστισμένο τσιμέντο του κόσμου μου . Δεν δροσίστηκα . Κι εσύ που έχεις αφήσει κόκκινες πατημασιές στην άμμο - έτσι για να σε θυμάται η θάλασσα - αναπνέεις ακόμα από τις αναμνήσεις που σου φέρνει ο άνεμος . Μη μου πεις πως δεν τηρώ τις υποσχέσεις μου . Είναι που τέλειωσαν και τα κοχύλια στην άσφαλτο . Αλλά κάπως έτσι μάθαμε να ζούμε . Με τον ιδρώτα να κυλάει στην καρδιά Είναι που τα σπίτια μας ψήλωσαν πολύ και άλλαξαν χρώμα . Εγώ φοβόμουν όμως τα ύψη και το γκρίζο . Είναι και που οι άνθρωποι μάθανε να μιλάνε μία μόνο γλώσσα . Κι εγώ είχα αλήθεια τόσες άλλες λέξεις να πω . Έτσι όλα αυτά γίναν η αλμύρα που κρατάω στα μάτια μου . Καταλαβαίνεις τώρα ; Καμιά φορά αν χρειαστεί λέω την ανάγκη μου , αφηρημάδα . Ξέχνα τα όλα . Μπες μόνο μέσα μη βραχείς . Πες ότι φταίω εγώ μα η μπόρα που θα έρθει δεν είναι καλοκαιρινή και θα κρατήσει .
Anemos:
Η πρόσφατη "στροφή" σου σε περισσότερο "ελεύθερο" στίχο, αποδίδει ενδιαφεροντες καρπούς. Προτείνω να συνεχίσεις και να τολμήσεις περαιτέρω.
Μιχάλης13:
Φίλε Δημήτρη ξέρεις πόσο εκτιμώ τη γνώμη σου και τα σχόλια σου οπότε έχω και σκοπό να ακολουθήσω αυτό που λες ! Σε ευχαριστώ προτίστως διαβάζεις τους στίχους μου ! Να σαι καλά φίλε μου !
kuiper:
Αν και μικρός στην ηλικία, εγώ διαβάζω εδώ ένα καλογραμμένο ποίημα που θα το έλεγα εξαιρετικό.
_____________________________________________________________ Όμως σήμερα βγήκα νωρίς, είπα να μαζέψω κογχύλια από την άσφαλτο, να κάνω και μια βουτιά στη σιωπή της, έχει λίγη δροσιά ακόμα, αργότερα ίσως να λιώσει η πίσσα από τον ήλιο και τότε... ___________________________________________________________
Δυο τρεις λέξεις έβαλα, μη με παρεξηγήσεις.
Μιχάλης13:
Γιατί να σε παρεξηγήσω ; Απεναντείας νομίζω ότι αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στους στίχους !Σε ευχαριστώ φίλε μου που το διάβασες , σου άρεσε αλλά και εξέφρασες άποψη πάνω του . Να σαι καλά !