Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Tele μέχρι 300 Ευρώ

<< < (3/9) > >>

Απόλλων:
Squier Classic Vibe Tele

Η τελευταία συνεισφορά της Squier σε αυτή τη λίστα ξεφεύγει από το όριο των 300 Ευρώ, όμως θεωρήθηκε καλό να συμπεριληφθεί. Ο λόγος είναι ότι η κιθάρα αυτή είναι μια κλάση παραπάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες από πλευράς ποιότητας κατασκευής και ήχου. Πολύ καλή κατασκευή, εντυπωσιακό φινίρισμα, ωραίο μπράτσο και ήχος όπως θα περίμενε κανεις από μια αληθινή tele. Mοναδικό μειονέκτημα (για μένα) το κλασσικά στενό μπράτσο (nut width 41 χιλιοστά). Αν λοιπόν έχετε προϋπολογισμό μέχρι 300 Ευρώ, ίσως θα ήταν καλή κίνηση να τον αυξήσετε κατά 10% και να βάλετε στις επιλογές σας και την Classic Vibe. Ένα πραγματικά ποιοτικό όργανο που δεν πιστεύω ότι έχει τίποτα να ζηλέψει από τις φτηνές Fender, αντίθετα θα έλεγα ότι μάλλον εμφανίζει πιο σταθερά επίπεδα ποιότητας σε σχέση με τα προϊόντα του Μεξικάνικου παραρτήματος. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την 50s με maple ταστιέρα και την 60s με rosewood ταστιέρα.ΞΥΛΑ: Pine σώμα, Maple μπράτσο, Μaple/Rosewood ταστιέρα
YΠΕΡ: Εξαιρετική vintage εμφάνιση, ανώτερη ποιότητα ξύλων και κατασκευής, πολύ καλοί μαγνήτες (φημολογείται ότι πρόκειται για Tonerider).
ΚΑΤΑ: Στενό μπράτσο.
ΤΙΜΗ: 330€

Thomann

Drumshack

Absolute Guitars

Thomann

Απόλλων:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

Aντικειμενικά η καλύτερη κιθάρα είναι η Squier Classic Vibe, που είναι εφάμιλλη αν όχι καλύτερη των Μεξικάνικων Fender. Αν ο προϋπολογισμός σας φτάνει σε αυτό το επίπεδο, είναι μια εξαιρετική λύση που δεν θα απογοητεύσει. Για μένα είναι εκτός συναγωνισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Aν η πρώτη θέση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, η παραπέρα κατάταξη είναι μια πιο δύσκολη υπόθεση. Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη εμπειρίας από πρώτο χέρι, καθώς δεν έχω δοκιμάσει όλες τις κιθάρες που παρέθεσα. Επίσης οι κιθάρες που είναι κάτω από τα 300 Ευρώ παρουσιάζουν αρκετά μεγάλες διαφοροποιήσεις, όχι μόνο ποιοτικά, αλλά και στο στυλ και το είδος των μαγνητών. Από αυτές λοιπόν που έχω δοκιμάσει, οι δύο κιθάρες που ξεχωρίζουν για μένα είναι η SX SLT-50 και η Vintage V52. Έχουν την ποιότητα κατασκευής, το σωστό ήχο, το vintage vibe και είναι παραδοσιακές tele, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Ειδικά η SX της οποίας η τιμή είναι περίπου το 1/3 της Classic Vibe, προσφέρει αναμφισβήτητα το καλύτερο value for money και είναι ίσως η πιο ενδεδειγμένη λύση για όσους έχουν πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό. Η Squier Custom II είναι για μένα η κιθάρα που θα συμπληρώσει την τριάδα γιατί συνδυάζει τη σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής με την ιδιόμορφη προσωπικότητα, τόσο εμφανισιακά όσο και ηχητικά, αν και ίσως η Squier Vintage Modified Special θα μπορούσε να πάρει τη θέση της στο βάθρο.

ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος:
Respect όπως πάντα Απόλλων! Πλήρες, καλογραμμένο ποστ που θα φανεί σίγουρα χρήσιμο σε πολλούς...Sticky!

kopaniamento:
Το περίμενα αυτό το άρθρο Απόλλωνα :)  Πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Δυστυχώς η Squier επιμένει να βάζει λεπτούς λαιμούς σε πολλά μοντέλα της. Ως κάτοχος μιας, ακόμα και μετά απο 10 χρόνια που την έχω δεν το έχω συνηθήσει. Γανικά, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική με την οποία διαφοροποιούν τα μοντέλα τους, π.χ που βάζουν Agathis στις Standard, όταν βάζουν alder στις affinity
Θέλω να σε ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποια φθηνή Tokai tele όπως ή ATE-33 (μένεις και Αγγλία..). Αν δεν κάνω λάθος, παίζει στα 300 euro κοντά..

groovymood:
Μια διόρθωση...
Η classic vibe (σύμφωνα πάντα με το επίσημο site της fender) έχει pine σώμα, όχι alder.  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View