Guitar Fan:
εγώ νομίζω ο πιο χαρακτηριστικός με tele είναι ο Roy Buchanan ο οποίος συνέβαλε με R&D στην δημιουρηγία αυτού του μοντέλου
και φυσικά ο Joe Strummer
bathan:
--- Παράθεση από: BitCollector στις 31/12/19, 01:33 ---Τις Tele δεν τις πήγαινα παλιά, λόγω της στενής τους σχέσης με την country, την οποία σιχαίνομαι. Αν και πολλά χρόνια πριν έτυχε να παίξω με καλές tele και σε live ποτέ δεν τις συμπάθησα. Όμως λίγο ο Stern, λίγο ο Gaton κι ο Kotzen τελτευταία με έκαναν να περάσω πολλές ώρες ακούγοντας Tele να κελαηδάνε. Σιγά σιγά άλλαξα γνώμη και μου μπήκε η ιδέα η τελευταία (το εννοώ! ;D ) αγορά κιθάρας στη ζωή μου να είναι Tele.
Είδα διάφορες και μισοκατέληξα στην Player, όμως από την μια δεν έβρισκα στο χρώμα και την ταστιέρα που ήθελα κι από την άλλη με ψιλοχαλούσαν οι «νεωτερισμοί» της (saddles, κλειδιά, 22 τάστα). Θα προτιμούσα κάτι κοντά στο πρωτόγονο αρχικό μοντέλο. Οπότε, εδώ έπιαξαν ρόλο και τα θετικότατα σχόλια που διάβασα εδώ, άλλαξα πλώρη και χτύπησα την εικονιζόμενη ξανθιά κυρία, Squier Classic Vibe 50s. Τη βρήκα σε μαγαζί της πόλης, στην ίδια τιμή με τον γνωστό αλλοδαπό φίλο μας, με άτοκες δόσεις και με δοκιμή. Προς έκπληξή μου ήταν καλοσεταρισμένη και ευκολόπαιχτη. Όσο για τον ήχο, ομολογώ με ντροπή ότι προσυπογράφω τα σχόλια όσων Stratάδων ή LesPaulάδων υποκλίθηκαν στο «άγριο» μεγαλείο της. Κάποια στιγμή θα αλλάξω ηλεκτρικά και ίσως δοκιμάσω και άλλους μαγνήτες, προς το παρόν περνάμε κιθαριστικό μήνα του μέλιτος!
--- Τέλος παράθεσης --- Καλόπαιχτη, καλή χρονιά
Uriah:
Απο τις ομορφοτερες κιθαρες που κυκλοφορουν, το δε headstock αγγιζει την τελειοτητα. Η CV σειρα, στα μπασα τουλαχιστον ξεφτιλιζει ανετα τα μεξικανικα, δεν θα σε απογοητευσει. Καλοπαιχτη!
BitCollector:
Ευχαριστώ παίδες! Καλή Χρονιά!
theycallmepacos:
Harley Benton TE20
Κάποια στιγμή που ήθελα να ξαναπιάσω την ηλεκτρική, ήθελα να ανανεώσω το ενδιαφέρον μου συνολικά για το όργανο. Ήθελα μία καινούρια κιθάρα. Για κάποιο λόγο, και χωρίς να γνωρίζω την ιστορία της Telecaster, η απλότητά της μου κίνησε το ενδιαφέρον.
Έτσι ξεκίνησα να χαζεύω το site του Thomann και να βλέπω τόνους βίντεο στο γιουτιουμπ, και τελικά κατέληξα σε μία Sunburst TE 20.
Καταρχήν να πω ότι είναι μία εξαιρετική κιθάρα για αρχάριο και για να μάθει κανείς τι σημαίνει ηλεκτρική κιθάρα και τι κάνουν τα κουμπάκια που έχει πάνω, οι μαγνήτες κλπ.
Βέβαια, θέλει λίγη δουλίτσα, το οποίο, ίσως για αρχάριο, να είναι λίγο αποτρεπτικό. Δηλαδή, ένα γυάλισμα στα τάστα και ένα τριψιματάκι επειδή εξείχαν λίγο στις άκρες τους το χρειάστηκε. Για μένα που το είδα και λίγο χόμπυ, ήταν μια χαρά. Και επειδή είναι μία οικονομική κιθάρα που την παίρνεις για να μάθεις γενικά για το όργανο και τι δουλειές μπορεί να χρειαστεί, όλα τα παραπάνω τα κάνεις άφοβα, κι ας κάνεις και καμιά ζημιούλα πχ πάνω στο τρίψιμο, δε χάθηκε κι ο κόσμος.
Οι μαγνήτες οκ τίμιοι για τα λεφτά που κόστισε το όργανο, σου δίνουν μια πολύ καλή ιδέα τι σημαίνει telecaster.
Επίσης, να πω ότι, λόγω vintage style tele bridge με βαρελάκια, είναι πολύ εύκολη στη ρύθμιση του action. Και γενικά εύκολη να ρυθμίσεις μαγνήτες κλπ, ούτε να βγάζεις pickguard ούτε τίποτα, ένα κατσαβιδάκι και παίξε με τις ώρες να τη φέρεις στα μέτρα σου.
Ακόμα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, έχει πολύ βολικό neck για όσους έχουν μικρά σχετικά δάκτυλα, όπως εγώ. Κι αυτό βοηθάει πολύ όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις περίεργα grip με αντίχειρα κλπ.
Τα κλειδιά ψιλοοκ αλλά ο αρχάριος δε θα πάει σε gig, οπότε ευκαιρία να μάθει να περνάει σωστά τις χορδές και να τις κουρδίζει κάθε τόσο. Σπάνια χάνει το κούρδισμα όσο παίζω, ίσως λίγο η G αλλά αυτό το κάνουν σχεδόν όλες (όλες ίδιες είστε ;D )
Αξίζει και με το παραπάνω και να πω ότι βγαίνει και σε καταπληκτικά χρώματα. Όποιος την πάρει, δε νομίζω να το μετανιώσει.
Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι, ευχαρίστως. Επειδή μετά από καιρό αγόρασα και μία Squier Affinity Telecaster, μοντελάκι 2020 με string through body, να πω ότι η ΗΒ την κοιτάει στα μάτια, κι ας είναι καλύτερη συνολικά η Squier.