• #51 - Re:Εξωγήινοι… στις 18/10/02, 21:54 Actions
  • Συνέχεια του κειμένου

    .....Κάποτε έγινε η ακόλουθη ερώτηση σε ένα φυσικό:

       Σε περίπτωση που ήταν δυνατή η υπέρβαση της ταχύτητας του φωτός, τότε ο χρόνος θα σταματούσε απλά ή θα γυρίζαμε πίσω στο παρελθόν; Για τη περίπτωση όμως αυτή, που θεωρητικά και μόνο είναι ιδιαίτερα γοητευτική, θα ασχοληθούμε σε άλλη δημοσίευση.
       Αν υποθέσομε ότι ένα διαστημόπλοιο επιταχύνεται συνεχώς, κάποτε θα αποκτούσε την ταχύτητα του φωτός και για να μην βρεθούμε σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της ειδικής θεωρίας της Σχετικότητας πρέπει το διαστημόπλοιο αυτό να αυξάνει συνεχώς την αδρανειακή του αντίσταση επομένως η μάζα του πρέπει να αυξάνεται όσο αυξάνει η ταχύτητά του.
      Έτσι φθάσαμε στην περίφημη εξίσωση: E = mc2 που συνδέει την ενέργεια με την μάζα.
      Βλέπομε λοιπόν ότι πάντοτε υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσομε, δηλαδή για να επιταχύνω ένα σώμα μέχρι την οριακή ταχύτητα πρέπει να πληρώσω άπειρη ενέργεια.
      Επομένως κατά την ειδική θεωρία της Σχετικότητας ΔΕΝ επιτρέπονται " Ταξίδια στο χρόνο ", τουλάχιστον της μορφής εκείνων της λογοτεχνικής επιστημονικής φαντασίας
  • #52 - Re:Εξωγήινοι… στις 18/10/02, 21:51 Actions
  • Ενα διαφωτιστικό κείμενο σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο κ τη θεωρία της σχετικότητας τα οποία αναφερθήκατε σε κάποια μηνύματα:Κατά τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein είναι δυνατό, έστω και θεωρητικά, να ταξιδέψουμε στο χρόνο;

        Το θέμα αυτό είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στη κοινή γνώμη, όμως η σύγχυση που υπάρχει είναι τέτοια που οι διάφορες απαντήσεις που δίδονται προκαλούν ακόμη περισσότερη σύγχυση.
       Το να αποδειχθεί η διαβεβαίωση " δεν είναι δυνατό το ταξίδι στο χρόνο " χωρίς τη χρησιμοποίηση μιας μαθηματικής ανάλυσης ιδιαίτερα υψηλής στάθμης, δεν είναι δυνατό, γιαυτό θα προσπαθήσω να το αποδείξω χωρίς να συντελέσω και εγώ στην αύξηση της σύγχυσης που, όπως είπαμε πιο πάνω, περιβάλλει το γοητευτικό αυτό θέμα.
       Ας προσπαθήσομε να σχηματίσομε στο μυαλό μας ένα πιθανό ταξίδι στο χρόνο, και για να το κάνουμε, υποθέτουμε ότι μπορούμε να μετακινηθούμε με ένα διαστημόπλοιο από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β μιας περιοχής του σύμπαντος σε χρόνο μικρότερο από το χρόνο που θα έκανε το φως, που ταξιδεύει με ταχύτητα 300.000 Km/sec, και στη συνέχεια να επιστρέψομε στο σημείο Α από το οποίο ξεκινήσαμε ( θεωρώντας την απόσταση ΑΒ μικρή). Εδώ θα διαπιστώσομε αμέσως ότι ταξιδέψαμε στο χώρο και στο χρόνο γιατί τώρα βρισκόμαστε στο δικό μας παρελθόν. Μπορούμε να το επιτύχομε αυτό; Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσομε είναι η ταχύτητα του φωτός που δεν μπορούμε να την ξεπεράσομε, επομένως πρέπει να αναζητήσομε τρόπους που μας επιτρέπουν να παρακάμψομε αυτό το εμπόδιο. Ή θα είμαστε υποχρεωμένοι να υποθέσουμε ειδικές περιπτώσεις στις οποίες η ταχύτητα του φωτός μπορεί να ξεπεραστεί. Το κρίσιμο πρόβλημα με την σχετικότητα είναι να πιέσομε τον εαυτό μας να σκέφτεται με τρόπο σχετικιστικό. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε αυτό τον τρόπο παρατήρησης των φαινομένων, για να αποφύγομε τη πνευματική μας σύγχυση. Αν δεν συνειδητοποιήσομε αυτό τον τρόπο σκέψης, ΔΕΝ είναι δυνατό να διεισδύσομε στο σύνθετο οικοδόμημα που δημιούργησε ο Einstein.
    Ας συνοψίσομε στο σημείο αυτό τα αποτελέσματα της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας.
       Η ταχύτητα του φωτός δεν εξαρτάται από τη διεύθυνση διάδοσής του, αλλά έχει την ίδια τιμή για όλες τις διευθύνσεις ( περίπου 300.000 km /sec ) . Το αποτέλεσμα αυτό μας επιτρέπει τον συγχρονισμό των ατομικών ρολογιών στον κόσμο. Οι φυσικοί νόμοι παίρνουν την ίδια μορφή σε όλα τα αδρανειακά συστήματα αναφοράς. Με την αρχή αυτή μπορέσαμε να εξαλείψομε την λαθεμένη ιδέα της ύπαρξης ενός ιδανικού συστήματος αναφοράς ( θυμόμαστε, παλαιότερα, πόσο νομίζαμε ότι μας βόλευε η ύπαρξη του αιθέρα). Έτσι προκύπτει η αρχή της σταθερότητας της ταχύτητας του φωτός: Η ταχύτητα του φωτός στο κενό έχει, σε κάθε αδρανειακό σύστημα αναφοράς, την ίδια τιμή.
    Από τις αρχές αυτές προκύπτει ότι ο χρόνος δεν είναι απόλυτος, δηλαδή, δεν υπάρχει ένα αδρανειακό σύστημα αναφοράς στο οποίο ο χρόνος να είναι απόλυτος. Ο χρόνος είναι σχετικός με το σύστημα αναφοράς.
       Διαστολή του χρόνου: Ένα ρολόι που κινείται σε σχέση με άλλα συγχρονισμένα ρολόγια, ακίνητα σε ένα αδρανειακό σύστημα αναφοράς, εμφανίζεται πιο αργό σε σχέση με τα άλλα. Το ρολόι που κινείται " πάει πίσω", κατά την εξίσωση : t = 1/2 t0 [1-(v/c)2 ] όπου v είναι η ταχύτητα του ρολογιού που κινείται σε σχέση με τα ακίνητα ρολόγια και c είναι η ταχύτητα του φωτός.
       Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ταχύτητα του φωτός είναι η οριακή ταχύτητα την οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει κανένα σώμα. Εάν η παραπάνω καθυστέρηση του ρολογιού αυξάνει με την αύξηση της ταχύτητας, βλέπομε ότι όταν το κινούμενο ρολόι φθάνει την οριακή ταχύτητα, ο χρόνος σταματά, και πάνω από αυτή την ταχύτητα , θα είχαμε από την εξίσωση του χρόνου ένα αποτέλεσμα αρνητικό και φανταστικό. Επειδή δε ο φανταστικός χρόνος δεν έχει σχεδόν κανένα φυσικό νόημα, προκύπτει ότι την οριακή ταχύτητα ( 300.000 km/sec ) δεν μπορεί να την υπερβεί κανένα υλικό σώμα ( σήμερα μπορούμε να δώσομε μια ένια στο φανταστικό χρόνο αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά θεωρητικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν)......

  • #53 - Ρυθμός σε μια χορδή..... στις 18/10/02, 21:04 Actions
  •      Παιδιά θα ήθελα την εμπειρία σας.....Πολλές φορές χρειάζεται να χτυπήσουμε μια χορδή συνεχόμενα για πολύ ώρα κ με ρυθμό,όπως δηλ. στο μπουζούκι, (ας πούμε..... όπως το μουσικό θέμα από το Pulp Fiction).Σε γενικές γραμμές έχω βρει τον τρόπο να το καταφέρνω αλλά δεν μπορώ να πω ότι το πετυχαίνω πάντα κ τέλεια.Κάποιες φορές το χέρι χάνει τελείως τον ρυθμό του.Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές πέννες αλλά πιο βολικές μου φάνηκαν κάποιες Dunlop μικρές κ με ελάχιστη ευλυγισία.
       Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την τεχνική μου σ'αυτό το θέμα?
     
     Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  • #54 - Re:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στις 14/10/02, 18:24 Actions

  • Διαβασα με προσοχη ολα τα προηγουμενα σημειωματα και αναρωτιεμαι:μηπως ρε γ**ωτο γινομαστε πολυ σωβινιστες στο θεμα αυτο?


    Ακόμα κ σωβινιστές να ήμασταν (αν κ νομίζω ότι δεν είμαστε) τουλάχιστον θα είχαμε να καυχιόμαστε για το κληροδότημά που έφτασε στα χέρια μας από το μακρινό μας παρελθόν.Έλα όμως που εμείς νιώθουμε σχεδόν μειονεκτικά για τη γλώσσα μας ενώ άλλοι λαοί είναι κάτι παραπάνω από 'κολλημένοι" με την γλώσσα τους!!! Για πήγαινε στη Γαλλία να μιλήσεις άλλη γλώσσα πλην των γαλλικών κ τα ξαναλέμε! Δε λέω να γίνουμε έτσι κ εμείς αλλά όταν βλέπεις έναν λαό που η γλώσσα του είναι από 3ο χέρι (ελληνικά-λατινικά-γαλλικά) κ που δεν μιλάει καν τη γλώσσα των προγόνων του (Γαλάτες) αλλά των κατακτητών του (Ρωμαίοι), εεε τι άλλο να πεις.....  ;D
  • #55 - Re:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στις 13/10/02, 18:49 Actions

  • Πολλοί την εποχή εκείνη (εννοώ όταν καταργήθηκε το πολυτονικό σύστημα) αναρωτιούνταν τι ουσιαστική σημασία έχει αν ένα φωνήεν είναι μακρό ή βραχύ, τι διαφορά έχει αν βάζουμε την ψιλή και τη δασεία ή αν δηλώνουμε την τονισμένη συλλαβή με οξεία ή περισπωμένη.  


    Λοιπόν,σύμφωνα με όσα είπα κ πιο πάνω,στην προφορά των α.ε τα μακρά φωνήεντα είχαν ουσιαστική διαφορά στην ομιλία,θα μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απαραίτητο.Στα ν.ε όμως η προφορά αυτή χάθηκε κ ο τόνος της ν.ε ήταν διαφορετικός στην ν.ε.Ετσι το να παίρνει μια συλλαβή οξεία ή περισπωμένη δεν άλλαζε σε τίποτα απολύτως την προφορά π.χ το 'ο' κ το "ω" δεν έχουν καμιά διαφορά στην προφορά σήμερα ενώ στην α.ε είχαν κ την διαφορά αυτή οι Αλεξανδρινοί θέλησαν να την αποτυπώσουν στα κείμενα.Τα πνεύματα είναι μια άλλη ιστορία: η δασεία στην πολύ πρώιμη ελληνική ήταν ξεχωριστός φθόγγος,άλλοτε προήλθαν από φαινόμενα όπως η κράση,η συναίρεση κ.α.Επίσης το να σχετίζεται ο τόνος με την ετυμολογία μιας λέξης ακόμα κ όταν συμβαίνει αφορά τα δίχρονα φωνήεντα ή τα πνεύματα κ εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο.
       Λοιπόν για να μη μακρυγορώ από τη στιγμή που το μονοτονικό σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ν.ε νομίζω είναι αστείο να χρησιμοποιούμε ένα σύστημα τόνισμου που δεν μας προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αντίθετα μας προκαλεί πολλές φορές πονοκέφαλο!


    Άσχετο......αλλά αυτή η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!!
  • #56 - Re:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στις 13/10/02, 17:41 Actions
  •    Aπόλλωνα σε ότι αφορά τη διδασκαλία αυτή τη στιγμή διαδάσκονται αρχαία σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου κ του λυκείου,κ μάλιστα μέχρι την 3η γυμνασίου οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει την εκμάθηση της γραμματικής (την βασική γραμματική βέβαια γιατί η α.ε γραμματική είναι ατέλειωτη....).Επίσης θυμάμαι ότι στα βιβλία που είχαμε (τώρα έχουν αλλάξει) υπήρχε μια ενότητα σε κάθε κείμενο όπου παίρνοντας ένα α.ε ρήμα φτιάχναμε σύχγρονες λέξεις που ήταν παράγωγές του: πχ  οίδα=>ιστορία κλπ.Αυτό βοηθάει στο να καταλάβουμε πόσο μεγάλη σχέση έχει η ν.ε με την α.ε.
        Ανέφερες το πολυτονικό σύστημα κ πρέπει να σου υπενθυμίσω (φαντάζομαι το έχεις ακούσει) πως στη α.ε γραφή δεν υπήρχαν τονικά σημάδια.Οι ομιλητές της α.ε γνώριζαν από πείρα την προσωδία (δηλαδή ποιές συλλαβές ήταν μακρές κ ποιές βραχέες) κ την θέση του τόνου.Ο τόνος είναι κατασκεύασμα των Αλεξανδρινών φιλολόγων που ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν επιστημονικά με την α.ε γλώσσα αλλά οι οποίοι έζησαν στην ελληνιστική εποχή όπου η προφορά είχε αλλάξει ήδη.Τέλος πάντων.....εγώ είμαι υπέρ του μονοτονικού συστήματος κ δεν πρέπει να το θεωρούμε ως φθορά της γλώσσας αλλά απλά ως εξέλιξή της!
    Αυτά,να'στε καλά
  • #57 - Re:Bοήθεια για ενισχυτή..... στις 13/10/02, 14:08 Actions
  • Eυχαριστώ κ πάλι,Έψαξα λιγό αλλά δεν βρήκα κάπου valve ή lamp.κόμα κ στο internet ο χαρακτηρισμός του είναι:

    Marshall MG15CDR 2-Channel Combo Guitar Amplifier with Reverb (15 Watts, 1x8)
  • #58 - Re:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στις 13/10/02, 13:43 Actions

  • Κιθαρα........
    Λεξη που θελει πολυ ψαξιμο.......

    Η λεξη guitar στα Αγγλικα ειναι παρμενη απο την ελληνικη αντιστοιχη λεξη κιθαρα ??????
    ή το αντιθετο???????


    Φυσικά κ είναι ελληνική λέξη η "κιθάρα".Υπάρχει ακόμα κ στον Όμηρο.....
  • #59 - Re:Bοήθεια για ενισχυτή..... στις 13/10/02, 01:32 Actions
  • Παιδιά σας ευχαριστώ....Πάνο από ότι θα διάβασες κ εγώ fat strat έχω (Squier βέβαια).

    Πως μπορείς να αναγνωρίσεις αν ένας ενισχυτής είναι λαμπάτος ή όχι?

    Από πολυεφέ τι προτείνετε? Από τιμές? (από όσα ξέρω είναι γύρω στα 300 ευρώ....)
  • #60 - Re:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ στις 13/10/02, 01:27 Actions
  • Εγω εχω ακουσει οτι πολλες αρχαιες λεξεις εχουν (και) μαθηματικη βαση: αν αντιστοιχισεις καθε γραμμα της αλβαφητου με τον αντιστοιχο αριθμο (α=1, β=2, ...) τοτε το αθροισμα των γραμματων σε παρομοιες εννοιολογικα λεξεις ειναι ιδιο. Νομιζω οτι χρησιμοποιησαν αλφαβητο με 25 γραμματα, το επιπλεον ειναι το "στίγμα", το απομειναρι του οποιου ειναι το στ' (=έξι) στην αριθμηση με γραμματα.

    Αυτό Βασίλη πρώτη φορά το ακούω.....Πάντως υπάρχουν γράμματα που χάθηκαν στην πορεία  όπως το "δίγαμμα" (F).Αυτά βέβαια δεν είναι δημιουργίες αποκλειστικά της ελληνικής αλλά μιας γλώσσας που εκτιμάται ότι προηπύρχε κ από την οποία πρεέρχονται κ τα ελληνικά δηλαδή της Ινδιευρωπαίκής (ΙΕ).Η ΙΕ είναι η γλώσσα από την οποία προέρχονται πάρα πολλές αρχαίες κ σύγρονες γλώσσες..από τα ελληνικά κ τα λατινικά μέχρι τα σανσκριτικά (αρχαία ινδικά).Κάθε γλώσσα κράτησε κάποια στοιχεία από την ΙΕ κ εξελίχθηκε διαφορετικά στην πορεία,ωστόσο ακόμη κ σήμερα η σύγκριση αυτών των γλωσσών μας δείχνει πολλά κοινά στοιχεία,τόσα που να μπορούν οι γλωσσολόγοι να ανασυνθέσουν κατά ένα μέρος την πανάρχαια ΙΕ γλώσσα.
       Πρέπει πάντως να καταλάβουμε πως κάθε γλώσσα έχει την δυνατότητα να εκφράσει τα πάντα.....το πόσο πλούσια είναι μια γλώσσα σε λεξιλόγιο έχει σχέση με το επίπεδο του πολιτισμού κ τις ανάγκες του λαού που τη μιλάει.Αν οι ιθαγενεέις στιν Ινδονησία ήθελαν να βρουν μια λέξη που να εκφράζει την έννοια της δημοκρατίας θα την έβρισκαν...το θέμα είναι πως δεν είχαν καν την δυνατότητα να συλλάβουν την ένοια της δημοκρατίας.Έτσι κάθε λαός δημιουργεί την γλώσσα του κ την διαμορφώνει ανάλογα με τις ανάγκες του.....Το ότι λοιπόν τα ελληνικά έχουν τόση μεγάλη ποικιλία λεξικών τύπων οφείλεται στο ότι ήταν η γλώσσα ενός λαού που την ανέπτυξε όσο του χρειαζότανε για να εκφράσει αυτά που ήθελε.....
      Εκτός από γράμματα που χαθήκανε με τον χρόνο χάθηκε κ η προφορά των Αρχαίων Ελληνικών,η Ερασμιακή προφορά,το να προφέρονται δηλαδή τα μακρά φωνήεντα ως παρατεταμένα σε διάρκεια σε σχέση με τα βραχέα (τα μακρά είχαν περίπου 50% μεγαλύτερη διάρκεια από τα βραχέα).Κάτι ενδιαφέρον ειδικά για τους....μουσικούς είναι ο τόνος στην Α.Ελληνική.Σήμερα όταν τονίζουμε μια συλλαβή δίνουμε μεγαλύερη ένταση στην φωνή μας,την προφέρουμε πιο δυνατά ("δυναμικός τόνος").Ο Α.Ε τόνος δεν ανέβαζε την ένταση αλλά το ύψος της φωνής στη συλλαβή που τονίζεται (μουσικός τόνος),δηλαδή στην λέξη: κιθάρα , στο "ά" η φωνή ανέβαινε σε τονικότητα κ όχι σε ένταση,γίνεται πιο "ψιλή" κ όχι πιο δυνατή. (Άσχετο αλλά οι ξένοι μελετητές της Α.Ε χρησιμοποιούν αυτή την προφορά για να διαβάζουν α.ε κείμενα,ενώ οι έλληνες όχι).Μάλιστα σε μακρά φωνήεντα μπορούσε να τονίζεται το πρώτο μισό κ το δεύτερο μισό της συλλαβής όχι (έτσι κάπως προήλθε η περισπώμένη)

     Αυτά κ ελπ'ιζω να μην σας κούρασα.....πιστεύω ότι η γλώσσα μας έχει πολλά ωραία "μυστικά" που δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ακόμα κ αν τα μιλάει για μια ζωή!!!
  • #61 - Re:Τί καταγωγή έχετε; στις 13/10/02, 00:08 Actions
  • Hπειρώτης πέρα για πέρα .Πατέρας αρτινός μάνα από Ζαγόρια!!! Α ρε Ήπειρο λεβεντογέννα....αυτά τα πανηγύρια να μην είχες!!!
  • #62 - Re:Bοήθεια για ενισχυτή..... στις 12/10/02, 23:19 Actions
  • Eυχαριστώ για το ενδιαφέρον ρε Γιώργο.....Θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες....σκέφτομαι από τώρα τον επόμενο ενισχυτή αλλά για μερικούς μήνες αργότερα...εκτός κ αν τον..."πετάξω" σε κανέναν! Προς το παρών θα δω τι θα κάνω με αυτόν που έχω.Όλως τυχαίως κ ο δικός μου στα 6-9 παίζει πραγματική παραμόρφωση αλλά εκεί κοντά στο 9 όταν πειράζω το volume στην κιθάρα μικροφωνίζει πάρα πολύ,δεν το έχω ψάξει να δω γιατί.....Άσχετο αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά το equalizer του...αυτά
  • #63 - Bοήθεια για ενισχυτή..... στις 12/10/02, 19:52 Actions
  • Γεια σας παιδιά,πως πάει η παρέα του kithara.gr? Λοιπόν θα ήθελα τη συμβουλή σας: Aγόρασα πριν λίγες μέρες μια Squier fat strat κ μαζί έναν Μάρσαλ ο οποίος είναι μόνο 15W..δηλαδή...μια σταλιά κ αυτό γιατί πρώτον φοβόμουνα πως με μεγαλύετρο θα κινδίνευα με ....έξωση αλλά κ γιατί θα ανέβαινε αρκετά η τιμή....Το θυέμα είναι ότι στην παραμόρφωση δε με ικανοποιεί κ πολύ
      Για την ακρίβεια έχει πολύ "θόρυβο" όταν βάζω το overdrive (αν κ πιστεύω ότι για αυτό φταίει το καλώδιο κ θα ψάξω για καλύτερο) όμως ούτως ή άλλως οι δυνατότητες του είναι ελαφρώς περιορισμένες.....(ελαφρώς???),ο καήμενος τρέμει όταν ανεβάζω λίγο το volume. Την κιθάρα την δοκίμασα με έναν 100άρη (αν δεν κάνω λάθος) Μάρσαλ κ δεν πίστευα στα αυτιά μου (δεδομένου ότι έπαιζα με Squier) .O πωλητής μου είπε βέβαια ότι με 15άρηδες χρειάζομαι πετάλι,όμως ένα distortion πεταλάκι τι μπορώ να καταφέρω?
       Σημειωτέον ότι στον καθαρό ήχο δεν έχω κανένα πρόβλημα...
      Λοιπόν όσοι....σχετικοί βοηθήστε!
  • #64 - Re:Γραψτε τον αγαπημενο σας στιχο..... στις 27/08/02, 22:53 Actions

  • Ρε Κώστα, τι θα γίνει με την περίπτωσή σου;  Συνεχώς με προλαβαίνεις.  


    E...ότι μπορώ κάνω...... ;D ;D ;D !!!!!!!!
  • #65 - Re:Γραψτε τον αγαπημενο σας στιχο..... στις 27/08/02, 22:11 Actions
  • Οι στίχοι των Floyd φυσικά......"Don't give in without a fight".... κ το απίστευτο  "Wish you where here" (το κομμάτι!)
    Μα πάνω απ'όλα με συγκλονίζουν οι στίχοι του Χάρη κ του Πάνου.......
    "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τρελαθείς.
    υπάρχουν κι άλλοι τόσοι για να λες υπομονή....."
  • #66 - Re:Μικρά γράμματα στα τραγούδια στις 26/08/02, 17:20 Actions
  • Μια χαρά είναι Σπύρο....αυτό ακριβώς εννούσα! Ευχαριστώ!
  • #67 - Re:Μικρά γράμματα στα τραγούδια στις 26/08/02, 02:08 Actions
  • Μα το θέμα είναι ότι αυτό γινόταν...κ στο σελίδα του forum π.χ γίνεται ακόμη.....(προβολή-μέγεθος κειμένου) αλλά στα τραγούδια έπαψε να γίνεται κάποια στιγμή.....αυτό είναι όλο!
  • #68 - Re:Μικρά γράμματα στα τραγούδια στις 26/08/02, 01:51 Actions
  • Ε δεν νομίζω να ...άσπρισες κιόλας   ;D

    Πάντως για μένα είναι......αν υπάρχει κάπιος λόγος που γίνεται αυτό δεν θα επιμέινω....αν όχι γιατί να μην επανέλθει όπως ήταν να μην ταλαιπωρούμαστε κ εμείς οι ....υπερμετρωπικοί!!!
  • #69 - Re:Ο,τι γνωριζετε για τον ΑΛΚΙΝΟΟ!!!! στις 26/08/02, 01:42 Actions
  •    Eπίσης θα ήταν πραγματικά παράληψη να μην αναφερθούμε στην τηλεοπτική του παρουσία στη μνημιώδη για την ελληνική τηλεόαση σιερά "Τα Μπακούρια" στον ΑΝΤ1 (Νομίζω όμως  πως έπαιξε κ σε μια άλλη στην ΕΡΤ η οποία όσο τουλάχιστον την θυμάμαι ήταν πραγματικά καλή.....ίσως κάνω κ λάθος κ να ήταν άλλος)
  • #70 - Μικρά γράμματα στα τραγούδια στις 26/08/02, 00:31 Actions
  • Εδώ κ άρκετο καιρό έχω παρατηρήσει ότι δεν μπορώ να αλλάξω το μέγεθος των γραμμάτων στα τραγούδια. Είτε επιλέγω "μέγιστο" είτε "ελάχιστο" δεν διαφοροποιούνται καθόλου κ μάλιστα πρέπει αν είναι στο "ελάχιστο" ρυθμισμένα Αυτό βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο για όσους δεν έχουν....αετίσιο μάτι....Τι να σου κάνουν κ τα γυαλιά  ;D

    Όποιος από τους admins μπορεί να κάνει κάτι θα του ήμουν υπόχρεος!
  • #71 - Re:Eikones sto profil tou forum στις 24/08/02, 20:08 Actions
  • Ok ευχαριστώ πολύ φίλε Άδη.Αν χρειαστεί θα σου στείλω μήνυμα πρώτα!
  • #72 - Re:Eikones sto profil tou forum στις 24/08/02, 19:01 Actions
  • Σπύρο όταν λες "να το ανεβάσεις σε ένα server" τι ακριβώς εννοείς???
  • #73 - Απ: Πρωτα βηματα στην κιθαρα. στις 24/08/02, 17:45 Actions
  • Δε διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες.....απλά έχω δει άτομα που δεν ξέρουν να διαβάζουν ούτε το Ντο στο πεντάγραμμο κ όμως με την κιθάρα που παίζουν μένεις άναυδος.....Πέρα από αυτό έχω διαπιστώσει.....ιδίοις όμασι πως γίνονται τα μαθήματα στα ωδεία κ πόσο απκρούστικο μπορει να γίνει το όργανο αν ο καθηγητής είναι....κολλημένος!!!
        όσο για τη θεωρία που έμαθα κάποτε....θυμάμαι πως μετρούσαμε στα μαθήματα θεωρίας τους χρόνους με το χέρι κ πόσες ώρες σπαταλήσαμε για να το μάθουμε........ε λοιπόν δεν χρειάστηκε παρά σε ελάχιστότατες περιπτώσεις να ασχοληθώ με πραγματική παρτιτούρα παίζοντας κιθάρα αφού ότι κ να ψάξω θα το βρω είτερ σε tab είτε σε ακόρντα όπου δεν φαίνονται οι χρόνοι κ πρέπει να ακολουθήσεις το ρυθμό που πιάνει το αυτί σου κ τίποτα παραπάνω......ελπίζω να με καταλαβαίνεις!!!
  • #74 - Re:Βασίλης Παπακωνσταντίνου ο βασιλιάς πέθανε?? στις 24/08/02, 14:00 Actions
  • Θα συμφωνήσω 100% με τον jimmy......Η αλλαγή δεν είναι παρακμή κ ο Βασίλης δεν έχει τίποτα να αποδείξει.Είναι διακίωμα του να κάνει τις επιλογές του κ....σε όποιον αρέσουν!
  • #75 - Απ: Πρωτα βηματα στην κιθαρα. στις 24/08/02, 13:42 Actions
  • H εμπειρία μου σε σχέση με άτομα που παίζουν κιθάρα είναι ότι το 90% όσων μαθαίνουν κιθάρα ΔΕΝ έχουν περάσει από κανένα ωδείο κ δεν έχουν κάνει ούτε μια πληρωμένη ώρα μαθήματος......Εγώ προσωπιικά σε μικρότερη ηλικία είχα κάνει 2-3 χρόνια πιάνο (στο τέλος το παράτησα γιατί δε με τραβούσε πλέον) κ βασικά πράγματα θεωρίας μου έχουν μείνει αλλά δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν κ πολύ στην κιθάρα...
       Αυτό που χρειάζεται πιστεύω είναι υπομονή κ επιμονή....ο χρόνος που διαθέτεις στην κιθάρα κ το να ασχολείσαι με αυτό που πραγματικά σου αρέσει....Αν θέλεις  να παίζεις π.χ το "Stairway to Heaven" θά το βρεις σε tab ή θα στο δείξει κάποιος φίλος κ θα σπαταλήσεις ίσως κ ώρες για να το βγάλεις ολόκληρο (λέμε τώρα...) αλλά θα το κάνεις με πραγματική ευχαρίστηση γιατί θα είναι αυτό που πραγματικά θέλεις.Αν πάλι καταφύγεις στο ωδείο κ στην κλασική θα πρέπει να μάθεις πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν,που δεν τα ακούς κ που ίσως δεν σου αρέσουν....Πως μπορείς να πετύχεις κάτι όταν δεν το αγαπάς???
    Η γνώμη μου είναι να πας κατευθέιαν σε αυτό που σε κάνει να θέλεις να παίξεις κιθάρα (όπως είπε κ ο Βασίλης) κ έτσι η ώρες που σποαταλάς μαζί της θα είναι πραγματική ευχαρίστηση! Μπορείς ακόμα να βασιστείς σε έναν πιο έμπειρο φίλο κ θα δεις ότι θα τα καταφέρεις!!!