Σελίδες:
  • #1 από salamandras στις 16 Feb 2010
  • οταν παιζω καποιο κομματι που εχει συγχορδίες με πολλα μπαρε, πιανεται το χερι και ποναει (κατω απ'τον αντιχειρα).
    πρεπει να μαθω να κανω το πιασιμο με τα δακτυλα και με τον αντιχειρα απο πανω. η να συνεχισω να προσπαθω. (ποναει πολυ ομως)

    τι προτινετε?
    μηπως υπαρχει καποια ασκηση εκγυμνασης η καποιο τιπ που δεν γνωριζω....

    Thanks
  • #2 από Dr Bluz (G.K.) στις 16 Feb 2010
  • ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν πρεπει να πιανεις μπαρε ετσι.
    Ειναι λογικο να κουραζεσαι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συνεχισεις να προπονεισαι με το ΣΩΣΤΟ τροπο και με συχνα διαλειμματα!
    Και σιγουρα θα δεις πολυ συντομα αποτελεσματα. ;)
  • #3 από salamandras στις 16 Feb 2010
  • Τhanks φιλε!
    Αυτο Θα κανω λοιπον. (Αν και βλεπω πολλους που παιζουν με τον αλλο τροπο...)
  • #4 από red hot στις 16 Feb 2010
  • Η τεχνικη με τον αντιχειρα ειναι χρησιμη κυριως σε περιπτωσεις που αμεσως μετα τον μπαρε (ή αναμεσα σε πολλους μπαρεδες) χρειαζεται να παιξεις καποιες γρηγορες και μικρες φρασεις.
    Εδω (στο 6:17) το αναφερει και ο j.frusciante:
  • #5 από thomsot στις 16 Feb 2010
  • Σου βαζω ενα βιντεακι, για να δεις που χρησιμοποιειται ο αντιχειρας στο παιξιμο.  ;D
    Το εφτιαξα για να κανω πλακα σε καποιους, και ειναι παρωδια (φαινεται αλλωστε και απο τον τιτλο), ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ (μην τρελαθουμε κιολας  :D)

  • #6 από pimami στις 16 Feb 2010
  • όσο μαθαίνεις ένα κομμάτι, είτε συνοδεύεις με ακόρντα, είτε κλασική κιθάρα μελετάς, είναι λογικό να κρατάς το μπαρέ περισσότερο χρόνο.. Όταν αποκτήσεις άνεση με το κομμάτι ο χρόνος που κρατάς το μπαρέ μικραίνει αισθητά! Μέχρι τότε απαγορεύεται να επιμένεις να κρατάς το μπαρέ μετά την εμφάνιση του πόνου. Με την παραμικρή ενόχληση σταματάς και ξεκουράζεσαι!
    Μιλάμε ασφαλώς για πόνο μεταξύ αντίχειρα και παλάμης και όχι για πόνο του δείκτη στα σημεία που πιέζεις τις χορδές.. Το μεν δεύτερο το συνηθίζεις με την εξάσκηση, το δε πρώτο θέλει προσοχή.. Όχι λιώσιμο..  ;)
  • #7 από m@ster k@frer στις 16 Feb 2010
  • Ο Hendrix το χρησιμοποιουσε κατα κορον αυτο το πιασιμο με τον αντιχειρα....
    Εγω δεν θα σου πω να μην το κανεις καθολου, αλλα να προπονησεις πολυ και σωστα το κανονικο πιασιμο του μπαρε και με τον καιρο θα σου ειναι και πιο ευκολο και επισης θα δεις που και εαν σου χρειαζεται το πιασιμο με τον αντιχειρα...

    ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ δεν πρεπει να πιανεις μπαρε ετσι.

    να προπονεισαι με το ΣΩΣΤΟ τροπο

    Σε αυτα τα 2 θα διαφωνησω...αρκετα "αυταρχικη" (μην το παρεξηγησεις μαν ) αποψη θα ελεγα... :-\
    Δεν θα το ελεγα σωστο η λαθος τροπο απλα "κλασικο" και "μη-"...
  • #8 από Mistral στις 16 Feb 2010
  • Εγώ πάλι θα διαφωνήσω γενικότερα και πλήρως.

    Αφού τώρα μαθαίνεις να μάθεις και τα δύο. Αυτό με τον αντίχειρα από πάνω είναι πιο εύκολο στο πιάσιμό του.
    Βοηθάει πολύ στις γρήγορες αλλαγές ή όπως ειπώθηκε παραπάνω αν θες να παίξεις κανά σολάκι γρήγορο.
    Επίσης βοηθάει πολύ όταν παίζεις όρθιος, στην ηλεκτρική, ενώ για μένα τουλάχιστον το πιάσιμό του είναι πιο ξεκούραστο και σίγουρο.

    Οι μπαρέδες πάλι έχουν τη γλύκα τους. Χρησιμεύουν πολύ όταν παίζεις κιθαρόμπασο και γενικότερα αν θες να αλλάξεις για παράδειγμα από ματζόρε σε μινόρε, p.x Gm se Cm.
    Να σου πω την αλήθεια αν και μπορώ να παίζω με μπαρέδες άνετα χωρίς να νοιώθω κάποιο πόνο δεν μ'αρέσουν και προτιμώ τον αντίχειρα. Και πάλι όμως θα σου πω αναλόγως την περίπτωση, την οποία κρίνω ο ίδιος την εκάστοτε στιγμή που παίζω ένα κομμάτι. Για παράδειγμα μπορεί να εναλλάσω μεταξύ μπαρέ και μπαρέ με τον αντίχειρα απλά και μόνο για να ξεκουράσω τα χέρια μου ή απλά επειδή θέλω να πετύχω ένα slide και ακούγεται ωραία με μπαρέ με τον αντίχειρα. π.χ A (2ο τάστο) σε Bb (6 τάστο).

    Συμβουλή μου
    Μάθε και τα δύο και όποιο σε βολεύει καλύτερα εσένα ή όπως είπα χρησιμοποίησε όποιο θες αναλόγως της περίστασης. Δεν υπάρχει "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ" στην κιθάρα. Αυτά τα λένε οι δάσκαλοι με τις ανάλογες επιπτώσεις για τους μαθητές (κοινώς σου σπάνε τα νεύρα). Εξάλλου όλα τα μεγάλα ονόματα της rock μουσικής (δεν αναφέρομαι σε βιρτουόζους κλασσικής) χρησιμοποιούν και τα δύο.Αυτά.;)

    P.S Για παράδειγμα όταν πρωτοξεκίνησα κιθάρα, επειδή οι μπαρέδες με δυσκόλευαν έμαθα το σύστημα με τον αντίχειρα χωρίς να μου το έχει πει κάποιος, απλά με παρατήρηση και επειδή έτσι με βόλεψε. Παράλληλα όμως, προσπαθούσα να βελτιώνω και τους μπαρέδες γιατί διαπίστωσα πως χρειάζονται επίσης. Αυτά τα ολίγα.

    ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΤΕΛΟΣ:)
  • #9 από Adoni στις 16 Feb 2010
  • Δεν εχω δουλεψει καθολου το πιασιμο με αντιχειρα, παντως το σιγουρο ειναι οτι οσο περισσοτερο χρησιμοποιεις μπαρε, τοσο μεγαλυτερη ανεση αποκτας. Βλεπω και τον εαυτο μου, αρχικα δεν μπορουσα να πιασω (οπως ολος ο κοσμος αλλωστε), μετα επιασα αλλα δεν μπορουσα να κανω αλλαγες αρκετα γρηγορα ωστε να ακομπανιαρω, μετα βρηκα την ταχυτητα και τη μεγαλυτερη ανεση στο πιασιμο αλλα κουραζοταν το χερι γρηγορα... οσο πιο πολυ παιζω τοσο προσαρμοζομαι, και επειδη δυστυχως αυτα τα πραγματα δεν γινονται απο τη μια μερα στην αλλη η δικη μου συμβουλη ειναι να δωσεις μεγαλυτερο βαρος στον κλασικο μπαρε και θα ανταμειφθεις.
    Το πιασιμο με τον αντιχειρα φαινεται ευκολο, δεν νομιζω οτι ειναι κατι δυσκολο στην εξοικειωση. Μπορεις να το εξασκησεις και αυτο, αλλα προφανως αν το κανεις τωρα που μαθαινεις κ κλασικο μπαρε, θα μειωσει την προοδο σου. Μαθε πρωτα ικανοποιητικα με τα 4 δακτυλα στην ταστιερα, και μετα βαζεις και το 5ο...
  • #10 από kopaniamento στις 16 Feb 2010
  • To σημαντικότερο εινια να προσέχεις με το θέμα των πόνων. Όταν κουράζεσαι πρέπει να σταματάς γιατί είναι εύκολο να πάθεις καμια ζημία και να τρέχεις.

    Απο ότι καταλαβαίνω, δεν έχεις πρόβλημα να πιάσεις τα μπαρέ, αλλά να παίζεις για πολλή ώρα.
    Σχετικά με τους μπαρέδες υπάρχει ένα μυστικό : στα περισσότερα τραγούδια δεν χρειάζεται να κρατάς όλη την ώρα σφιγμένο τον μπαρέ. Αν παρατηρήσεις κάποια video, θα δεις πως το χέρι σφίγγει και χαλαρώνει πολύ συχνά. Ακόμα και οι πιο έμπεροι δεν μπορούν να παίζουν ατελείωτα με το χέρι κοκκαλωμένο στην ταστιέρα.

    Ο αντίχειρας χρησιμποιείται υπο προϋποθέσεις, αλλα όχι για να κάνει πιο εύκολο τον μπαρε... Όπως λέει και ο GK, μάθε να παίζεις τα βασικά σωστά πρώτα, είναι πολύ σημαντικό.
Σελίδες: