Ψηφοφορία: Θέλω να φτιάξω κάτι πολύ απλό που θα μου κάνει διαφορά στον ήχο αλλά και θα με διασκεδάσει!.. Θέλω ένα:

Buffer (για να οδηγούμε πετάλια χωρίς απώλειες πρίμων και δυναμικών)
Booster (για το έξτρα "κλώτσημα" στην παραμόρφωση ή το solo boost)
Fuzz (για... όλα κυριολεκτικά!)
Overdrive (για λίγη ή πολλή χορταστική ..βρώμα!)
Ενισχυτάκι 1/2w για την κρεβατοκάμαρα με Volume, Tone, Gain και Dirt switch
Άλλο! (πείτε μου τι κάνετε κέφι να φτιάξουμε...)

Σελίδες:
  • #2151 από nikos sioulas στις 10 Apr 2017
  • OK νομιζω καταλαβα το σκεπτικο Ευχαριστω παρα πολυ !
  • #2152 από modfori στις 12 Apr 2017
  • παίδες, σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τετοιο: Soldering Smoke Absorber
    διότι τώρα τελευταία όταν κάνω κολλήσεις για ώρα με πιάνει πονοκέφαλος και όσο να 'ναι οι αναθυμιάσεις απο το καλάι σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να αναπνέουμε.
    έχει κανείς εμπειρία απο αυτά; κάνουν δουλειά ή απλά μεταφέρουν τον καπνό ;

    επίσης σκεφτόμουνα το ενδεχόμενο να φτιάξω κάτι παρόμοιο με 12άρηδες ανεμιστήρες για pc (που έχω μεγάλη περίσσεια) και φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρα.

    ευχαριστώ
  • #2153 από dejavu28 στις 12 Apr 2017
  • εhει φιλτρο αλλα εγω θα του εβαζα ενα ευκαμπτο αλουμινιου απο πισω οπως εhουν οι ανεμιστηρες τις κουζινας,
    και θα οδηγουσα το καπνο εξω. σε κατι τετοιο θα εβγαζα το  φιλτρο γιατι θα ηταν πιο πολυ εστια βρωμιας.
    απο μικρη εμπειρια που εhω και να παρεις καινουργιο μαλλον θα hρειαστεις και αυτα που εhεις γιατι αυτα εhουν τη ταση να
    καιγονται ευκολα.
  • #2154 από saved στις 12 Apr 2017
  • Σωστος ο dejavu28.Το να παει η μποχα εξω ειναι το καλυτερο
  • #2155 από adr1anos στις 12 Apr 2017
  • Σαφώς κάνουν δουλειά, ακόμα και αν απλά μεταφέρουν τον καπνό, χρειάζεσαι γενικά κάτι που θα ρουφάει και ΔΕΝ θα φυσάει, και όχι κοντά στην πλακέτα διότι η πτώση της θερμοκρασίας θα επηρρεάσει την ποιότητα των κολλήσεων σου. Προσπάθησε επίσης γενικά όταν κολλάς, να μην είσαι πάνω από την πλακέτα αλλά λίγο πλάϊ, όσο είναι δυνατόν.
  • #2156 από vegos στις 12 Apr 2017
  • Μόνο εμένα μου αρέσει η μυρωδιά της κόλλησης;  ;D
  • #2157 από modfori στις 13 Apr 2017
  • ευχαριστώ για τις απαντήσεις
    μάλλον θα χτυπήσω ένα απο το ebay.

    όχι κοντά στην πλακέτα διότι η πτώση της θερμοκρασίας θα επηρρεάσει την ποιότητα των κολλήσεων σου.

    σωστός, δεν το'χα σκεφτεί αυτό
  • #2158 από nick_evia στις 13 Apr 2017
  • Μόνο εμένα μου αρέσει η μυρωδιά της κόλλησης;  ;D
    Δεν είσαι ο μόνος.... ;)
  • #2159 από kbasilis στις 18 Apr 2017
  • Καλημέρα σε όλους.


    Έχω κάνει αυτήν την κατασκευή


    [​IMG
    http://i706.photobucket.com/albums/ww70/2266vm/valvecaster2_zps8c1360d6.jpg


    Με λυχνία 12ax7 (μιας και αυτή περίσευε) και είπα να το δώσω λίγα βολτ παραπάνω



    και υπάρχει το εξής πρόβλημα.


    Όταν το κύκλωμα το δείνω από το τροφοδοτικό δουλεύει μιά χαρά όταν το πάω από το voltage pump δεν δουλεύει ούτε καν που ανάβει η λυχνία.


    το voltage pump που το δοκίμασα μόνο του δουλεύει κανονικά,οπότε το πήγα 9v και γείωση από το τροφοδοτικό προς το voltage pump και από εκεί πήρα τα 33ν που λέει προς το θετικό της τροφοδοσίας του πεταλιού αλλά τζίφος.


    Μήπως ξέρει κανείς τι λάθος μπορεί να έκανα?


    (οι πυκνωτές του πεταλιού είναι στα 25ν θα αντέξουν για καμιά δοκιμή μέχρι να πάρψ πιο μεγάλους,του voltage pump είναι στα 63)
  • #2160 από Uriah Heep στις 18 Apr 2017
  • Επειδη δεν εχω δουλεψει voltage pump, το αρνητικο ακρο του το συνδεεις στο πεταλι;
  • #2161 από kbasilis στις 18 Apr 2017
  • Επειδη δεν εχω δουλεψει voltage pump, το αρνητικο ακρο του το συνδεεις στο πεταλι;


    Το έχω συνδέσει και στο πετάλι(στην γείωση) αλλά και στο αρνητικό του τροφοδοοτικού αλλά τζίφος  :P
  • #2162 από kbasilis στις 19 Apr 2017
  • δεν υπάρχει καμία γνώμη?
  • #2163 από nick_evia στις 19 Apr 2017
  • Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου (με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω):
    Καταρχάς τσέκαρε ότι το valvecaster δουλεύει κανονικά διότι ίσως να τα έπαιξε κάποιος πυκνωτής από τα 33ν.
    Εάν το πετάλι είναι οκ τσέκαρε το stripboard που έφτιαξες εάν είναι οκ... δώσε του στην είσοδο 9ν με μια μπαταρία και τσέκαρε με ένα πολύμετρο εάν σου δίνει στις εξόδους τα 17, 25 και ειδικά τα 33ν. Εάν είναι εντάξει κάτι κάνεις λάθος στην καλωδίωση μεταξύ του charge pump και του valvecaster.
    Εάν δεν σου δίνει τα 33ν κατά πάσα πιθανότητα κάτι είναι λάθος στην πλακέτα.
    Δες με το πολύμετρο σε ποιό σημείο της πλακέτας σταματάει το ρεύμα. Τσέκαρε την πολικότητα σε διόδους και πυκνωτές, τα links και cuts και φυσικά μήπως υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα ανάμεσα στις λωρίδες της πλακέτας. Και βέβαια πάντα παίζει το ενδεχόμενο κάποιο υλικό (πυκνωτής - δίοδος- IC) να είναι ελαττωματικό.
    Αυτά! Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το troubleshooting...Καλή τύχη
  • #2164 από saved στις 20 Apr 2017
  • Υπαρχει.Οταν τα εχεις ολα στην πενα μετα κοπων και βασανων,δεινεις ρευμα,και ακους τσρτσρτσρ και κατι μυριζει καμενο,και δεν ειναι το φαι
  • #2165 από vegos στις 20 Apr 2017
  • δεν υπάρχει καμία γνώμη?

    Φαντάζομαι ότι μάλλον δεν δίνει το απαραίτητο αμπεραζ. Δοκίμασε να μετρήσεις με το πολύμετρο πόσο ρεύμα τραβάει όταν το συνδέεις επάνω στην πλακέτα.

    Btw, το Valvecaster παίζει καλύτερα με χαμηλό voltage. Όσο ανεβάζεις το voltage, τόσο καθαρίζει ο ήχος...
  • #2166 από kbasilis στις 20 Apr 2017
  • Το valvecaster δουλεύει κανονικά όταν το πάω από το τροφοδοτικό και αφού του έδωσα τα 33 volt.


    Το pump που το δοκίμασα μόνο του,δηλ. του έδωσα 9ν και γείωση από το τροφοδοτικό και χωρίς καμία καλωδίωση προς το valvecaster και μου δίνει τα volt που λέει(17 25 33).


    Όταν το συνδέω με το valvecaster ακόμα και με τα 17 bolt (μιας και οι πυκνωτές του valvecaster είναι 25ν αλλά του pump είναι 63ν)πάλι δεν παίζει.


    Η καλωδίωση είναι 9ν από το τροφοδοτικό στην είσοδο του pump.
    Το μεγαλύτερο ρεύμα (17 25 33)στην τροφοδοσία του valvecaster εκεί που έπαιρνε 9ν.
    Και τέλος η γείωση του pump στο τροφοδοτικό αλλά το δοκίμασα και στην γείωση του valvecaster και αποτέλεσμα μηδέν.


    Μέτρησα με πολύμετρο μέχρι που φτάνει το ρεύμα που έχει πολλαπλασιαστεί και φτάνει μέχρι την λυχνία.


    Το valvecaster όσο πιο πολύ ρεύμα του δίνεις τόσο βρωμίζει ο ήχος το δοκίμασα στα 18ν με ένα μεταβλητό τροφοδοτικό και δίνει πιο πολύ βρωμιά.









  • #2167 από vegos στις 20 Apr 2017
  • Mην μετράς τάση, μέτρα ένταση. Αμπέρ.
    Υποψιάζομαι ότι το κύκλωμα σου δεν δίνει αρκετή για να δουλέψει.
  • #2168 από vegos στις 20 Apr 2017
  • Ωπα, τώρα μου ήρθε.

    Το ValveCaster είναι με 12***7 και η λάμπα αυτή απ' ότι θυμάμαι θέλει 12.6 ή 6.3 αναλόγως την συνδεσμολογία.
    Αν θες να δώσεις περισσότερο voltage, θα πρέπει να κρατήσεις χαμηλά το heater και να δώσεις το παραπάνω ρεύμα στo plate.

    Αν δώσεις >12.6 (6.3*2)  στο heater, θα μειώσεις αρκετά τη ζωή της λάμπας. Tα specs τους είναι για τόση τάση.

    Τα πολλά volts που τα δίνεις; Σε ποιο σημείο του valvecaster; Στην είσοδο των 9V;
    Αν ναι, είναι λάθος κατ' εμέ γιατί πάνε στο heater (#5 της λάμπας). Θα πρέπει να πάνε στα #1/#6 που είναι τα plates, ΑΝ τα θυμάμαι καλά.

    Εξακολουθώ να είμαι σίγουρος ότι οι 12*7 όσο χαμηλότερο voltage έχουν, τόσο λιγότερο headroom και καθαρό ήχο δίνουν... Έχω μπροστά μου έναν ενισχυτάκο που έχω φτιάξει (βασισμένο στο valvecaster) και τον δοκίμασα τώρα. Τροφοδοτώ την 12AU7 με 9 ή 12V (έχω βάλει κατ' επιλογή διακόπτη) και βρωμίζει ή καθαρίζει ανάλογα.

    Επίσης, υπολόγισε ότι θες τουλάχιστον 150mA/heater  12V. Τσέκαρε ότι μπορεί να τα δώσει το τροφοδοτικό.

    http://www.audiomatica.com/tubes/12ax7.htm

    Edit:
    Εδώ έχει την σωστή συνδεσμολογία με το charge pump:
    http://i81.photobucket.com/albums/j207/merlinblencowe/MatsuminValveCaster.gif~original
  • #2169 από saved στις 21 Apr 2017
  • Xαος!!
  • #2170 από nick_evia στις 21 Apr 2017
  • Και τέλος η γείωση του pump στο τροφοδοτικό αλλά το δοκίμασα και στην γείωση του valvecaster και αποτέλεσμα μηδέν.
    Έτσι όπως το γράφεις εγώ καταλαβαίνω ότι κάποια γείωση μένει ασύνδετη. Λεντάκι στο πετάλι έχεις? Ανάβει? Εάν κατάλαβα λάθος με συγχωρείς ??? ...
    Πρέπει η γείωση από το τροφοδοτικό, το pump, το πετάλι και την κιθάρα να συνδέονται όλα μεταξύ τους
    (oι 4 διαφορετικές γειώσεις δηλαδή να συνδέονται όλες μεταξύ τους κατά προτίμηση σε ένα κοινό σημείο (star groung)).
    Κατα τα άλλα δεν έχω ιδέα από λυχνίες οπότε δεν έχω κάποια άλλη ιδέα τι μπορεί να φταίει... ίσως ο τύπος λυχνίας, ίσως τα αμπέρ που λέει ο φίλος vegos....δεν ξέρω...
  • #2171 από kbasilis στις 22 Apr 2017
  •  Το τροφοδοτικό είναι στα 1000mA.Μόλις το δοκίμασα με την συνδεσμολογία που παρέθεσε ο φίλος vegos(με το charge pump) αλλά πάλι τα ίδια.
  • #2172 από vegos στις 22 Apr 2017
  • Οι γειώσεις σου όπως έγραψε κι o @nick_evia είναι ενωμένες;
    Τα πλην του τροφοδοτικού, change pump και valvecaster θα πρέπει να είναι ενωμένα.

  • #2173 από kbasilis στις 22 Apr 2017
  • ναι όλες καταλιγουν σε κοινό σημείο
  • #2174 από vegos στις 22 Apr 2017
  • ναι όλες καταλιγουν σε κοινό σημείο

    Απ' ότι μπορώ να δω από το pinout της 12Α*7:

    Μέτρα με το πολύμετρο και σημείωσε τι τάσεις παίρνεις με το - στο #4 και το + στο #5 (Heater) της λάμπας.
    Επίσης με το + στα #1 & #6 (Anode).

    Μέτρα 2 φορές, μία χωρίς το charge pump και μία με.

    Επιβεβαίωσε ότι τα #4, #8 πάνε στη γη (-).

    Έχεις άλλη λάμπα να δοκιμάσεις; Χωρίς το charge pump το κύκλωμα δουλεύει κανονικά;
  • #2175 από kbasilis στις 22 Apr 2017
  • Το πετάλι όταν το δίνω σπό το τροφοδοτικό δουλεύει κανονικά.Με το pump οι άνωδοι έχουν τις μεγάλες τάσεις (το έδωσα μέχρι 17 για να αντέξουν οι πυκνωτές) η κάθοδος έχει 9 κατευθείαν απο το τρπφοδοτικό όπως το σχηματικό.Στα ποδαράκια απο την λάμπα τα volt φτάνουν όπως τα θέλουμε αλλά δεν.Όλες οι γειώσεις καταλίγουν στο ίδιο,το pump που το μέτρισα μόνο του δείνει τα ρεύματα που λέει τώρα κάτι δεν πάει καλά με το pump και μου διαφεύγει
Σελίδες: