Το Στέκι των Κιθαρωδών

Ειδικά θέματα => Εκμάθηση – Πρώτα βήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ioannis Anastassakis στις 23/11/17, 15:59

Τίτλος: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελματί
Αποστολή από: Ioannis Anastassakis στις 23/11/17, 15:59

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της κιθάρας.


Σήμερα θα ανεβάσω ένα βίντεο το οποίο έχει να κάνει με την μελέτη και τον στόχο του να γίνουμε επαγγελματίες κιθαριστές.


Δεν έχω πάντα όρεξη για μελέτη... Γίνεται να γίνω επαγγελματίας?


http://youtube.com/watch?v=v1H49uZOvpw (http://youtube.com/watch?v=v1H49uZOvpw)Για όποιες διευκρινίσεις, αλλά και για να στείλετε τις ερωτήσεις σας να απαντηθούν σε επόμενο βίντεο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email στο ioannis@ioannis.org αλλά και στο Facebook Fan page μου, https://www.facebook.com/ioannisanastassakis/ (https://www.facebook.com/ioannisanastassakis/)
Τα λέμε την επόμενη φορά!
Φιλικά,
Ioannis Anastassakis
www.ioannis.org (http://www.ioannis.org)
Τίτλος: Απ: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελμ
Αποστολή από: Guitar Fan στις 25/11/17, 14:17
Γιάννη,


μήπως μπορείς να μας πείς πόσα χρόνια θα χρειασθεί κάποιος για να καλύψει απο θέμα Τεχνικής όλη την ταστιέρα.


δηλ. να καλύψει όλες τις Θέσεις (positions) όχι μόνο από θέμα picking αλλά και όλα τα movables ακόρντα.
φυσικά δεν εννοώ μονο τα μπαρέ αλλά τα C-type, τα D-type τα Am, τα Dm, τα D7 και γενικά όλα αυτά τα movables.
Γιατί δεν νομίζω στην 15η θέση να παίζουμε full bar chords αλλά triads.


φυσικά η ερώτηση απ' ευθύνεται σε όλους και όποιος θέλει απαντάει


ευχαριστώ.


Τίτλος: Απ: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελμ
Αποστολή από: Spyros Delta στις 26/11/17, 00:29
Ναι μπορει να γινει επαγγελματιας καποιος που δεν εχει ορεξη για μελετη. Κακος επαγγελματιας. :)
Τίτλος: Απ: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελμ
Αποστολή από: Ioannis Anastassakis στις 29/12/17, 16:50

Γεια σου φίλε Guitar Fan.
Θα ήθελα να βοηθήσω στην ερώτηση σου αλλά δυστυχώς δεν την καταλαβαινω αρκετα καλα απο θεμα διατυπωσης.
Είναι τελείως διαφορετικό το θέμα τεχνικής, παράδειγμα picking όπως είπες - το οποίο έχει σχέση με την ικανότητα του σώματος να εκτελεί κάποια πράγματα πάνω στο όργανο , δηλαδή να παίζει διάφορες τεχνικές με καθαρότητα,ταχύτητα, ακρίβεια κλπ και τελείως διαφορετικό το θέμα του να ξέρεις τις θέσεις -positions των συγχορδιών,  των arpeggios και των κλιμάκων, κάτι  που έχει σχέση με την γνώση ταστιέρας και με την απομνημόνευση σχημάτων. Αν μπορείς λοιπόν να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό το οποίο ρωτάς., θα χαρώ να σου απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ.
Τίτλος: Απ: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελμ
Αποστολή από: Guitar Fan στις 30/12/17, 15:41

Γεια σου φίλε Guitar Fan.
Θα ήθελα να βοηθήσω στην ερώτηση σου αλλά δυστυχώς δεν την καταλαβαινω αρκετα καλα απο θεμα διατυπωσης.


Είναι τελείως διαφορετικό το θέμα τεχνικής, παράδειγμα picking όπως είπες - το οποίο έχει σχέση με την ικανότητα του σώματος να εκτελεί κάποια πράγματα πάνω στο όργανο , δηλαδή να παίζει διάφορες τεχνικές με καθαρότητα,ταχύτητα, ακρίβεια κλπ και


τελείως διαφορετικό το θέμα του να ξέρεις τις θέσεις -positions των συγχορδιών,  των arpeggios και των κλιμάκων, κάτι  που έχει σχέση με την γνώση ταστιέρας και με την απομνημόνευση σχημάτων. Αν μπορείς λοιπόν να ξεκαθαρίσεις τι είναι αυτό το οποίο ρωτάς., θα χαρώ να σου απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ.
σίγουρα εννοώ το πρώτο που λες στην παράγραφο με τα κόκκινα γράμματα πιο πάνω,
βασικά το θέμα τις δεξιοτεχνίας είναι διαφορετικό στην 3η θέση απ' ότι είναι στην 9η ή στην 11η,
η γωνίες που σχηματίζουν τα δάκτυλα είναι διαφορετικές και επίσης τα τάστα στενεύουν αλλά μεγαλώνουν όσο ανεβαίνουμε στην ταστιέρα, αυτό έχει θετικά και αρνητικά,
οπότε αν κάποιος "πιάνει" καλά ένα movable σε μία θέση δεν σημαίνει ότι θα το πιάνει και σε μία άλλη που απέχει 7-8 τάστα, έτσι δεν είναι;; 

αλλά ανεβαίνοντας στην ταστιέρα αυτάμα την μαθαίνουμε κι' όλας.


πχ στα Α-type ακόρντα ξέρεις ότι την 1η θέση είναι το Α# και ούτως καθεξής, οπότε πχ στην 8η θέση έχεις το F, αλλά η τεχνοτροπία είναι διαφορετική γιατί τα δάκτυλα, ο καρπός κλπ σχηματίζουν διαφορετικές γωνίες αφού το 8ο τάστο είναι πιο κοντά στο σώμα μας,
νομίζω η έννοια της δεξιοτεχνίας με αυτή της γνώσης είναι αλληλένδετες και η αρχική μου ερώτηση συμπεριλαμβάνει και τις δύο.

και φυσικά ερωτά για όλα τα moveable chords όχι μόνο για το Α-type,

ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: [VIDEO] Λίγη Όρεξη για μελέτη. Γίνεται να γίνω επαγγελμ
Αποστολή από: Ioannis Anastassakis στις 10/01/18, 15:56

Ok, νομίζω κατάλαβα ποιος είναι ο προβληματισμός σου. Η  η αλήθεια είναι ότι αν η μελέτη γίνεται με σωστό τρόπο, δηλαδή δεν παίζεις σε μια θέση μόνο, αλλά μελετάς σε διαφορετικές θέσεις πάνω στην ταστιέρα, (όχι απαραίτητα σε 22 διαφορετικές θέσεις αλλά σε αρκετές διαφορετικές θέσεις), τότε δεν τίθεται πρόβλημα με αυτό το πράγμα. Όντως αλλάζουν οι γωνίες όπως αναφέρεις αλλά δεν αλλάζει ο δείκτης δυσκολίας γιατί έχει μελετηθεί σε όλες τις θέσεις και το χέρι έχει “μάθει” τις διάφορες Μετά το τάστο 12-14 , μπορεί να αλλάξει και η δακτυλοθεσία, αλλά και πάλι , αυτό είναι κάτι που κανονικά πρέπει να έχει μελετηθεί .
Τώρα όσο αναφορά τις συγχορδίες, εκεί απλά υπάρχουν κάποια σχήματα, τα οποία μετά περίπου το 10ο (δέκατο) τάστο γίνονται μη πρακτικά για να χρησιμοποιηθούν. Οπότε απλά χρησιμοποιείς άλλες παραλλαγές αυτών των συγχορδιών. Αν μη τι άλλο, θέσεις για συγχορδίες υπάρχουν (υπερβολικά) πολλές.
Γενικότερα, πολύ σπάνια όταν μιλάμε για τεχνική πάνω στην κιθάρα αναφερόμαστε στο θέμα των συγχορδιών. Συνήθως η συζήτηση για θέματα τεχνικής έχει σχέση με τις lead τεχνικές, όπως είναι alternate picking, sweeping, picking, string skipping και τέτοια πράγματα στα οποία το να χρησιμοποιηθεί μετρονόμος και να ανεβαίνει η ταχύτητα όλο και περισσότερο είναι κάτι που είναι σαφώς πιο πρακτικό.