Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Δοκιμές και συγκρίσεις μουσικών οργάνων και εξοπλισμού

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κανόνες δημοσίευσης στον πίνακα Δοκιμές και

(1/1)

Korgy:
Κανόνες δημοσιεύσεων στον πίνακα  Δοκιμές και Συγκρίσεις

΄Έχοντας τον εξοπλισμό έτοιμο προς δοκιμή πρέπει να τηρήσουμε κάποιους κανόνες ώστε να υπάρχει ένα μέτρο αναφοράς στις συγκρίσεις και στις δοκιμές που θα αναγράψουμε. Φυσικά στο μέτρο του δυνατού και ανάλογα με τις υποδομές του καθενός!

-Καλό ειναι τα ηχητικά δείγματα να είναι σε μορφή .wav. Για διευκόλυνση όλων, το uploading αυτών γίνεται άμεσα και εύκολα στο www.box.net εκτός αν χρησιμοποιείτε  κάποιον άλλον σερβερ.

-Η ηχογράφηση των δειγμάτων να γίνεται τουλάχιστον σε δειγματοληψία 44.1 κΗz στα 16 bit.

-Όταν γράφουμε ήχο για συγκριτικό τεστ ενός πεταλιού και γενικά επεξεργαστή ήχου να εχουμε στη δημοσίευση και το dry (καθαρό σήμα) ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς επηρρεάζει στον ήχο.

-Όταν συγκρίνουμε μικρόφωνα να φροντίζουμε να έχουν την ίδια απόσταση απο το στόχο και την ανάλογη ενίσχυση στο σήμα τους (preamping) ώστε να μας δίνουν το ίδιο τελικό σήμα.  Προσωπικά για τα δικά μου τεστ "ευθυγραμμίζω" την ένταση απο τις προενισχύσεις των μικροφώνων ώστε να μου δίνουν ακριβώς 0 dBu εκπέμποντας whitenoise σήμα, με το fader του κάθε καναλιού του μίκτη στο 0  (ή U).

-Όταν δημοσιεύουμε ενα τυφλό A/B τεστ να μην αναφέρουμε εμφανώς τα αποτελέσματα. (πχ το τρακ 1 ειναι το τάδε και το τρακ 2 είναι το δείνα).Εγώ τα δημοσιεύω μετά απο ημέρες για μεγαλύτερο σασπενς.

-Στο κάθε τεστ να αναφέρουμε όλη την πορεία που ακολουθεί το σήμα μας και την σειρά της μετάδοσης. Για παράδειγμα :   

 Το τεστ έγινε με τον υπολογιστή που τρέχει με windows xp sp3 και το πρόγραμμα ηχογράφησης Cubase sx με δειγματοληψία στα 48 kHz @ 24 bit . Κάρτα ήχου Presonus Firestudio Tube  ,προενίσχυση σήματος από Mackie VLZ3 1642, Bss 133 D.I, Art Xdirect (reamping), τάδε κιθάρα ή πλήκτρο ή ότι άλλο θέλουμε.Προς τα μέλη που θέλουν να κάνουν συγκριτικά και τεστ εξοπλισμού αλλά ΔΕΝ διαθέτουν το χώρο και την υποδομή , είναι ευπρόσδεκτα να έρθουν στο δικό μου χώρο χωρίς καμμία χρέωση!

Παρακαλούμε πολύ  να δημοσιεύονται μόνο έμπρακτα τεστ και όχι απόψεις μη τεκμηριωμένες. Να περιλαμβάνονται δηλαδή δείγματα ήχου (ή και βίντεο).


Η κριτική δεν είναι υποχρεωτική .  Καλές δοκιμές !

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View