Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - cbk

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 12
76
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 04/09/14, 11:33 »

Αντιγράφω από το άλλο μου θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=88166.msg703915#new

τις "ανάγκες" μου (όσο μπορώ να τις προσδιορίσω) :

"Βασικά ένα μηχάνημα θα ήθελα: που θα παίζει τα τύμπανα με ρυθμούς κλπ μόνο του με ηχεία αυτοενισχυόμενα μόνιτορ (και εγώ να παίζω όποιο όργανο θέλω ανεξάρτητα). Με ποιοτικά ψηφιακά τύμπανα όμως εγγεγραμμένα, ώστε να υπάρχει μεγάλη πιστότητα.

Επειδή όμως είδα πως υπάρχουν πετάλια ή πεταλιέρες που έχουν και drum machine (σαν το digitech του προηγούμενου link) εννοούσα

πως θα μπορούσα να πάρω ένα τέτοιο που θα το χρησιμοποιώ: ........................
.........
Στη λύση της πεταλιέρας πήγα για να πάρω υποτίθεται ένα πιο πλήρες μηχάνημα που θα με καλύψει και για μελλοντικές ανάγκες εγγραφής και αναζήτησης ήχων.


και επειδή είμαι άσχετος (και) στα μηχανήματα αυτά δεν ήθελα να πάρω κάτι και μετά να διαπιστώσω πως του λείπει κάτι βασικό, οπότε λέω ας πάρω μια πεταλιέρα που θα μου δώσει εκτός από ρυθμούς, και εμπειρίες άλλων ήχων.

(για την ιστορία: όταν έψαχνα για ενισχυτή είχα σημειώσει πως ήθελα να έχει και fx loop, μάλιστα επειδή δεν είχα μαζί μου τις σημειώσεις μου δεν θυμόμουν πως να το ζητήσω, ρώτησα τον πωλητή: "μήπως του λείπει (του ενισχυτή) κάτι που θα έπρεπε να έχει αλλά εγώ δεν γνωρίζω", μου απάντησε "όχι βέβαια, δεν του λείπει τίποτα".  )

77
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 04/09/14, 09:46 »
Μια χαρά ενισχυτή έχεις. Δεν τρέχει και τίποτα αν τα βάλεις τα πετάλια σου στην σειρά μπροστά και όχι σε Fx loop. Μην φανταστείς ότι είναι και μέρα με την νύχτα η διαφορά στο αυτί (προσωπικά γούστα βέβαια). Η θεωρία απο την πράξη πολλές φορές απέχουν. Πρέπει να είσαι σε ηχογράφηση σε κάποιο στούντιο και να χρειαστείς το απόλυτο απο τα μηχανήματα σου. Ισως εκεί. Σε συνθήκες λάιβ/προβών και μεταξύ άλλων οργάνων/συχνοτήτων δεν νομίζω ότι βγαίνει αυτή η διαφορά. Σε συνθήκες σαλονιού και με απόλυτη ησυχία, ναι έχει διαφορές. Που θα σου χρειαστεί είναι το θέμα....
Για να μην έχουν τόσοι και τόσοι ενισχυτές fx loop κάτι λέει και απο μόνο του...
EDIT: Ενα γρήγορο search. Σύγκρινε στο 0:48 και στο 1:50 (παίζει καθαρά και στα δύο...)
http://www.youtube.com/watch?v=-CG-vvVUREQ

Σε ευχαριστώ πολύ και για τα παρηγορητικά λόγια για τον ενισχυτή  ;D και για το βίντεο, όπου δυστυχώς, επειδή είμαι φαν του καθαρού, κατάλαβα πως μαλλον δεν θα πάρω κανένα πετάλι/πεταλιέρα αν είναι να ακούγεται έτσι. (βέβαια, το συγκεκριμένο βίντεο ήταν ακραίο αφού δεν είχε να κάνει με προσωμοίωση ενισχυτών ή ήχων -όπου η διαφορά δεν θα ήταν τόσο εμφανής- αλλά delay & reverb που έτσι κι'αλλιώς επιβαρύνουν την καθαρότητα, έχω δίκιο; ).


Συγχώνευση μηνυμάτων: 09/04/14, 10:21
Εναλλακτικά (ή αν δεν έχεις FX loop) ρυθμίζεις τον ενισχυτή σου όσο πιο καθαρό και ουδέτερο μπορείς και βάζεις την πεταλιέρα μπροστά.

Αυτό θα ήταν καλό να το δοκιμάσω (pre στο 1 -αφού στο 0 δεν θα ακούγεται,ε; - και master στο 10)  με όποιο ρίσκο.


Συγχώνευση μηνυμάτων: 04/09/14, 10:21
Ένα άλλο πλεονέκτημα του FX loop είναι η πιο λογική διάρθρωση των εφφέ σε σχέση με το distortion του ενισχυτή με τη μέθοδο των τεσσάρων καλωδίων, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον προχωρημένο κεφάλαιο για το επίπεδό σου αυτή τη στιγμή.

Έχω δεί και τις μεθόδους με 7 και 9 καλώδια, αλλά με τον ενισχυτή που έχω...

Συγχώνευση μηνυμάτων: 09/04/14, 10:21
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σού λέω να πας σε φτηνότερη πεταλιέρα γιατί αν παίρνεις τα drums από το drum machine στο οποίο φαίνεται να καταλήγεις, θα πρέπει να σκεφτείς τι επιπλέον χρειάζεσαι από μία πεταλιέρα (προσομοιώσεις ενισχυτών; εφφέ; μνήμες; looper; κάτι άλλο;). Έτσι θα επιλέξεις το μηχάνημα που θα σού δώσει αυτό που ζητάς σε επαρκή ποιότητα χωρίς να ξοδέψεις λεφτά για χαρακτηριστικά που δεν σού είναι απαραίτητα και δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ. Kαι αν μπεις στον κόπο να πειραματιστείς με την όποια πεταλιέρα αγοράσεις (πολύ σημαντικό) και δημιουργήσεις τα δικά σου patches (πολύ σημαντικό), ο ήχος δεν θα είναι καθόλου "μούφα". Με αυτή τη λογική λοιπόν και πάντα έχοντας κατά νου το επίπεδο που βρίσκεσαι, η Ζοοm G3 θα είναι πιο εύστοχη επιλογή σε σχέση με την G5, η Boss ME-25 θα είναι επαρκέστατη χωρίς να χρειαστεί να πας στην GT-100 κ.ο.κ.

Έχεις απόλυτο δίκιο, σε ευχαριστώ πολύ!!!

edit: περίμενα πως θα ενοποιηθούν σε ένα αυτόματα τα μηνύματα, σορρυ!

78
Έτσι είναι!

 :beer


79
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 16:35 »
Τι ενισχυτή έχεις? Και γιατί σώνει και καλά θες fx loop?

έχω τον fender blues junior και απ'όσα έχω καταλάβει, το fx loop είναι η ενδεδειγμένη συνδεσμολογία για όποιο πετάλι/πεταλιέρα θέλεις να συνδέσεις στον ενισχυτή σου. Αλλιώς, ό,τι και να βάλεις μεταξύ κιθάρας - ενισχυτή δεν θα ακούγεται όπως "πρέπει". Έχω καταλάβει λάθος;

80
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 15:22 »
Από τη δική μου εμπειρία πάντα, θα έλεγα ότι τα drums μιας πεταλιέρας μάλλον δεν κάνουν γι αυτό που θέλεις. Είναι καλά για να κρατάνε ένα ρυθμό, ίσως και να δίνουν την αίσθηση ότι jamάρεις με έναν drummer, αλλά φυσικά δεν μπορείς να έχεις εναλλαγές ρυθμών, εισαγωγές, γεμίσματα, τελειώματα κλπ. Γι αυτό το σκοπό κοιτάς για ένα drum machine σαν αυτό που πρότεινε ο Αδριανός ή το ψάχνεις σε software. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κάποια δωρεάν προγράμματα για drums που μπορείς να βρεις online, τουλάχιστον για αρχή.

Φίλε Απόλλωνα ετσι καταλήγω κι'εγώ..
Όσο για τις πεταλιέρες μου λες να πάω σε φτηνότερες μιας και έτσι κι'αλλιώς ο ήχος θα είναι ψιλομούφα λόγω έλλειψης fx loop?

(μέχρι τουλάχιστον να μου πεί ο Ανδριανός πως θα βάλουμε χέρι -και fx loop - στον ενισχυτή μου;  ;D ) π.χ. http://www.instructables.com/id/Add-an-effects-loop-to-your-amp/step10/Plug-it-in-and-see-if-it-works/



 

81
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 14:02 »
(Ας μην ανοίξω κι' άλλο θέμα)

Σύμφωνα με αυτά που λέει εδώ:   http://www.noiz.gr/index.php?topic=188178.msg734348#msg734348


"απο τη στιγμη που δεν μπορεις να εχεις "true" 4 cables συνδεσμολογια τοτε η πεταλιέρα σου θα σου χρησιμευει μονο για τα time based effects (delay chorus κλπ)

το παραπάνω αμα μιλάμε για "ορθολογικό" τροπο χρησης. Φυσικά ο καθένας μπορεί να κανει ό,τι θελει αρκει να καουγεται καλό στ'αφτιά του.

Η λογική του effects loop στους ενισχυτές είναι να σου δινει τη δυνατότητα να τοποθετεις τα time based effects σου μετα το distortion του ενισχυτή αφου υποτιθεται οτι ετσι ακουγονται καλύτερα.

Αν δεν ειχε λουπ ο ενισχυτης τοτε θα επρεπε ενα delay να το βαλεις πριν το βρωμικο καναλι, και αυτο υποτιθεται οτι ακουγεται λασπωμένο (ξαναλεω ομως εδω, περι ορέξεως κολοκυθοπιτα, αμα σε καποιον αρεσει, δεν εγινε τιποτα)

σκεψου τι κανει το καθε εφε της πεταλιέρας (χρονος, pitch, δυναμικες, αρμονικες) και σκεψου πως θα λειτουργησει πριν ή μετα απο ενα πεταλάκι overdrive (που ουσιαστικά είναι η προενισχυση του ενισχυτή σου, ξεκιναει απο το input και καταληγει στο effects send) και αποφασισε αμα σε συμφερει να εχεις την πεταλιέρα στη λουπα, ή μπροστά, για χρηση μονο time based effects ή και όλων των αλλων, τι κερδιζεις και τι χανεις σε καθε περίπτωση. Δεν ειναι και πυρηνική φυσική.

Σχετικά με την ισορροπία των εντάσεων, δε καταλαβαινω που ειναι το πρόβλημα. Καθε πεταλακι overdrive της πεταλιέρας έχει και level, και η πεταλιέρα ολόκληρη έχει ένα γενικό level. Ισορρόπησέ τα"

στο δικό μου ενισχυτή ποτέ δε θα έχω το 100% της σωστής (θεωρητικά)  απόδοσης ενός πεταλιού/πεταλιέρας ;

82
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 13:09 »
....... Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.

Ξέχασα: Έστειλα ερώτημα στον τομαν περιγράφοντας αυτά που είπα και σε σας και μου πρότεινε αυτά τα δύο, γι'αυτό και το έθεσα ως δίλημμα!

83
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 12:32 »
Με δεδομένο αυτό:..
Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.

..αυτή η πρόταση:..
ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα..

..είναι η καλύτερη.

ΔΕΝ χρειάζεσαι ακόμα μηχάνημα του επιπέδου του G5, πάρε προς το παρόν το επίσης εξαιρετικό G3 και παράλληλα κοίταξε αυτό:..
http://www.thomann.de/gr/zoom_rt223.htm
..ή κάτι σαν αυτό, που κάνει όλα όσα ανέφερες και ακόμα περισσότερα (αρχές, αλλαγές, τελειώματα κλπ).

Δες εδώ αναλυτικότερα:
http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=drum_computers&oa=pra


Σε ευχαριστώ πολύ Ανδριανέ!

Το RT-223 το είχα στα υπ'όψιν αλλά και υποτιμήσει ταυτόχρονα!
Θα το ξαναδώ μια και το λες κι'εσύ! Αν στο μεταξύ σκεφτείς και κάτι άλλο, please πες μου!

84
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 11:54 »
μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 δρόμους
ο 1ος είναι η πεταλιέρα ,  η οποία διαθέτει εφφέ , προσομοιώσεις , λούπερ, ντραμ μασίν και δυνατότητα ηχογράφησης του συνόλου στο pc .
τα κάνει όλα , εύκολα και οικονομικά αλλά με κάποια (μικρά ή μεγάλα) μειονεκτήματα .

ο 2ος είναι εξειδικευμένα μηχανήματα για το καθένα , δηλαδή ξεχωριστά πετάλια για τους ήχους σου , λούπερ (τα πιο πρόσφατα παίρνουν sd κάρτα για αποθήκευση)  για την εξάσκησή σου, vst plugins για να φτιάχνεις τα ντραμς και μικρόφωνο για ηχογράφηση .
λύση με μεγάλο κόστος τόσο σε χρήμα όσο και χρόνο , δυσκολία στο χειρισμό μέχρι να τα μάθεις , πολύ ψάξιμο για να βρεις τα εφφέ που σ'αρέσουν (αγοράζεις , πουλάς , ανταλλάσεις... αναζήτηση που κρατάει για πάντα ;D ) κτλ κτλ ....  αλλά με άπειρες δυνατότητες και πιθανό καλό ηχητικό αποτέλεσμα

Φίλε modfori, σε ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι πως ο ήχος ακόμη δεν με ενδιαφέρει (εδώ κιθάρα δεν ξέρω καλά-καλά). Με τον ενισχυτή μου δεν έχω παράπονο, αντίθετα και το καθαρό του μ'αρέσει, και η παραμόρφωσή του είναι για την ώρα αρκετή. Μέχρι να  παίξω έτσι ώστε να μιμηθώ τον Carlos, έχω πολύ δρόμο (νομίζω, γιατί τον Gilmour τον έχω  ;D ) οπότε για ξεχωριστά πετάλια (και λόγω έλλειψης fx loop) δεν με πολυνοιάζει (κακώς; ).

Από αναζήτηση ευέλικτου και ποιοτικού drum machine ξεκίνησα αλλά μετά εμφανίστηκε και η δυνατότητα για εισαγωγές/τελειώματα κλπ...

εν τω μεταξύ, κανείς δεν μου έχει σχολιάσει αν υπάρχει κάτι ανάλογο του mybeatbuddy, που δείχνει έξυπνα φτιαγμένο.

85
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 11:40 »
Εχεις κανει απο μονος σου καμμια προσπαθεια να ψαξεις στο δικτυο, youtube ας πουμε, για πεταλιερες/drum mschines/VST? Θα σε βοηθησουν πολυ διαφορα βιντεο να καταλαβεις τι σου ταιριαζει. Το διλημμα του τιτλου σου μοιαζει οτι εχεις καταληξει αναμεσα σε 2 και πρεπει να σου προτεινουμε το Α η το Β.

Φίλε Νίκο, τις τελευταίες μέρες δεν κάνω άλλη δουλειά.

Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια των γνώσεών μου, ακόμη και στην ορολογία, με δυσκολεύει στο να καταλάβω όλες τις προδιαγραφές των μηχανημάτων (που βέβαια από μόνες τους δεν λένε και πολλά, στην πράξη πολλά αλλάζουν).

Έτσι, είπα να πάρω το καλύτερο μοντέλο στο είδος (στο budget μου) και κατέληξα στα παραπάνω δύο. Αν κάποιο μου ξέφυγε, προτείνετέ το κι'ας είναι off topic.  :)

Δυστυχώς δεν έχω ψάξει ακόμη το θέμα VST και απ'ότι φαίνεται, χωρίς καθοδήγηση δεν έχω κουράγιο να ανοίξω και νέο μέτωπο γνώσεων...

86
Κρουστά / Απ: ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 03/09/14, 09:47 »
Ανδριανέ και Απόλλωνα σας ευχαριστώ πολύ!

Αντιγράφω από το άλλο μου θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=88166.msg703915#new

τις "ανάγκες" μου (όσο μπορώ να τις προσδιορίσω) :

"Βασικά ένα μηχάνημα θα ήθελα: που θα παίζει τα τύμπανα με ρυθμούς κλπ μόνο του με ηχεία αυτοενισχυόμενα μόνιτορ (και εγώ να παίζω όποιο όργανο θέλω ανεξάρτητα). Με ποιοτικά ψηφιακά τύμπανα όμως εγγεγραμμένα, ώστε να υπάρχει μεγάλη πιστότητα.

Επειδή όμως είδα πως υπάρχουν πετάλια ή πεταλιέρες που έχουν και drum machine (σαν το digitech του προηγούμενου link) εννοούσα

πως θα μπορούσα να πάρω ένα τέτοιο που θα το χρησιμοποιώ:

είτε σαν σκέτο drum machine με τα monitor, και εγώ ανεξάρτητος με όποιο όργανο θέλω,

είτε με την ηλεκτρική μου κιθάρα σε συνδυασμό με τον ενισχυτή μου (που δυστυχώς δεν έχει fx loop, το τονίζω) όταν θέλω κάποια εφφέ. Πάλι όμως θα ήθελα, οι ήχοι των τυμπάνων να ακούγονται από μονιτορ ηχεία και όχι από το μεγάφωνο του ενισχυτή."

Το κακό είναι πως τα μηχανήματα αυτά έχουν στοιχειώδεις ρυθμούς και καμία δυνατότητα επέμβασης ή δημιουργία/εισαγωγή νέων ρυθμών. Επίσης, όπως μου επισήμανε ένας φίλος σε άλλο θέμα, καλό θα ήταν να υπάρχουν εισαγωγές, τελειώματα κλπ.

Σε αντιστάθμισμα, μπορείς να γράψεις κάποιο ρυθμό (ή/και άλλα πράγματα) στο looper και να τα παίζεις από εκεί για συνοδεία, αλλά όσο νάναι, κάθε φορά θα κάνεις αυτή τη διαδικασία; (γιατί δε νομίζω να μπορείς να τα σώσεις κάπου. Γι'αυτό ψάχνω για ένα πιο "δημιουργικό" drum machine. Στη λύση της πεταλιέρας πήγα για να πάρω υποτίθεται ένα πιο πλήρες μηχάνημα που θα με καλύψει και για μελλοντικές ανάγκες εγγραφής και αναζήτησης ήχων.

87
Κρουστά / ZOOM G5 vs DIGITECH RP 360 XP
« στις: 02/09/14, 18:19 »
Ποιο από τα δύο θα επιλέγατε;
250€ το ΖΟΟΜ, 170€ το τζιτζιτεκ (το λένε έτσι αλλά σε μια σύγκριση με το BOSS GT-10, μέχρι και εγώ κατάλαβα την υπεροχή του Boss).

Τα χαρακτηριστικά τους (από τόμαν):

Zoom G5 Gitarren guitar FX processor and preamp - integrated tuner, integrated drum computer, up to 9  stomp-effects thomann  and speaker-simulations simultaneiously, 4  LCD displays, 12AX7 tube for up to 16dB boost, integrated  amp modelling, 20 amp models, USB audio interface, 120  integrated DSP effects, 3 D Z-pedal (pivotable to the left  and right), 100 pedal effects, 297 user slots, tube booster, thomann  XLR out, 60 second looper, incl. power supply,  incl. Steinberg Cubase LE

Digitech RP 360 XP, multi-effect processor for electric guitar, over 160 amps, cabinets, and effects, 54  amp/acoustic types, thomann  26 cabinets, 82 effects, 198 presets  (99 factory, 99 user), expression pedal, 40-second looper,  60 drum patterns, metal chassis and footswitches, 2 x 2  USB audio streaming, built-in chromatic tuner, external  control input for a 3-button footswitch, configurable footswitch modes (stompbox, preset, bank), thomann  up to 5 seconds  of delay time, USB editing via DigiTech Nexus, stereo 1/4"  output, stereo 1/8" headphone output, stereo 1/8" aux  input, amp / mixer mode optimizes 1/4" outputs for amps  and mixers, 24-bit 44.1kHz sample rate, dimensions: 292 mm  (B) x thomann  216 mm (T) x 51 mm (H), power supply included.





88
είμαι ο πλέον αναρμόδιος, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω (για να δω αν κατάλαβα σωστά το πρόβλημα):

γίνεται κάτι αντίστοιχο όπως με τα άπειρα είδωλα σε δυο παράλληλους καθρέφτες;

89
Αντί να ψάχνω μέσα στην (πολύ ενδιαφέρουσα πράγματι) αντιπαράθεση να βρώ απάντηση, προτίμησα να συνδέσω την κιθάρα μου στην κάρτα ήχου μου!  :P

90
Ξεθάβω την καταπληκτική αυτή συζήτηση (θα την διαβάσω άλλη στιγμή ολόκληρη) γιατί μου έκανε εντύπωση η σύνδεση της κιθάρας και στον ενισχυτή και (μετά) στο PC.

Θεωρούσα (και είμαι έτοιμος να το δοκιμάσω) πως συνδέοντας την κιθάρα σε κάρτα ήχου (όπως πχ η δική μου δεκαετίας soundBlaster Audigy σε εντίστοιχης ηλικίας pc) θα είχα κάποιον υποτυπώδη ήχο από το συστηματάκι των 5.1 ηχείων του υπολογιστή.

Να το ξεχάσω; πρέπει να παρεμβάλλεται και ο ενισχυτής της ηλ. κιθάρας;

91
Εσύ σε τι χρηματικό όριο κινείσαι?
Έλεγα να μην ξεπεράσω τα 300€...

92

Από την άλλη, κάνεις practice με την ηλεκτρική χωρίς ενισχυτή, και θες πιστότητα στα τύμπανα;


Εννοείται πως Δεν κάνω practice μόνο έτσι!

Άλλωστε, αν μπορώ να έχω πιστότητα γιατί να μην την επιδιώξω; Ο κακός ήχος είναι πολύ κουραστικός για εμένα.


93
Από ρυθμικό υπόβαθρο ξεκίνησα (όπως το είπες) αλλά είπα να επεκταθώ σε κάτι που θα καλύψει και άλλες ανάγκες χωρίς να χρειαστεί να μπλέξω και με προγράμματα στον Η/Υ. To κομπλέ σύστημα με γεφυρες, γυρισματα κλπ.  ποια μηχανήματα το έχουν, ξέρουμε;
(πχ. κάτι τέτοιο: http://mybeatbuddy.com/ ή υπάρχουν και καλύτερα; )
 

94
Γιατί πολλές φορές κάνω εξάσκηση είτε με ακουστική/κλασσική είτε με την ηλεκτρική χωρίς ενισχυτή αναμμένο.

95
Εφέ / Απ: ZOOM G3 v2
« στις: 01/09/14, 12:43 »

Επίσης μπορείς (μεταξύ των άλλων) να το χρησιμοποιήσεις και ως DI (μέσω της XLR εξόδου), όπου μπορείς να κάνεις και dry εγγραφές του σήματος της κιθάρας (ή ότι άλλο προηγείται του Zoom) στο DAW (παράλληλα με την εγγραφή από τις stereo εξόδους του ή από το USB port, που έχουν εννοείται σήμα από το Zoom).

Να συμπεράνω πως μπορεί να παίξει με active monitor ηχεία ή hi-fi σύστημα χωρίς να το συνδέσω στον ενισχυτή της κιθάρας μου, ώστε να με συνοδεύει το drum machine του όταν παίζω πχ ακουστική κιθάρα;

96
Σε ευχαριστώ πολύ!

εχεις δίκιο!
 
κιέγώ πριν λίγο τα ξανακοίταζα, μέχρι και το G5 έφτασα! (ή να πάρεις ή να μην πάρεις!  ;D )

αυτό που ακόμη δεν ξέρω για τα zoom είναι αν μπορούν  να παίξουν αυτόνομα με ενεργά μόνιτορ ή συνδεδεμάνα σε hi-fi,

ώστε τα τύμπανα να με συνοδεύουν ακόμη και με ακουστική κιθάρα... (σε άλλο θέμα http://forum.kithara.gr/index.php?topic=88166.msg703915#msg703915 έχω βάλει τις αντιστάσεις εξόδου, αν κάποιος γνωρίζει...)

όσο για το θέμα ποιότητας ήχου των κρουστών από τέτοιου είδους μηχανάκια, όποιος ξέρει ας πει μια γνώμη...

98
Κρουστά / Απ: Drum machine vs Zoom R8
« στις: 31/08/14, 23:36 »
Μου πρότειναν το zoom G2.1NU. http://www.zoom.co.jp/products/g2nu/spec/

Έχει κάποιους ρυθμούς, δεν ξέρω αν μπορώ να προσθέσω δικούς μου (και ελληνικούς) αν και λέει πως συνεργάζεται με DAW της CUBASE.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί αν μπορώ να το συνδέσω σε μονιτορ ηχείο(α) ή σε ενισχυτή και ηχεία Hi-Fi,

 και όχι μόνο στον ενισχυτή της κιθάρας (ή ακουστικά) όπως δείχνει στο manual?

Στοιχεία από το manual:

Display: LCD
Input: Standard monaural phone jack
Rated input level: -20 dBm*
Input impedance: 1 MΩ
Output: Standard stereo phone jack (line/headphones)
Maximum output level: Line: +5 dBm*
(with output load impedance of 10 kΩ or more)
Headphones: 20 mW + 20 mW (into 32 Ω load)
Control input: For FP02/FS01
S/N (equivalent input noise): 120 dB
Noise floor (residual noise): -100 dBm*
Power: AC adapter: DC9V (center minus plug), 500 mA

99
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ο ήχος μπορεί να αλλοιωθεί όταν μεσολαβήσουν πολλά πετάλια ανάμεσα σε κιθάρα και ενισχυτή. Με ένα πετάλι (όταν είναι ΟΦ μιλάμε πάντα) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Μιλάμε βέβαια ότι και τα καλώδια σου πάντα είναι μιας κάποιας ποιότητας και όχι του κιλού....

Εννοείς πως όταν υπάρχουν στη σειρά πολλά πετάλια δεν επηρεάζουν αν είναι OFF και παίρνεις τον ήχο που θέλεις από αυτό που έχεις ΟΝ, σωστα;

Εγώ μιλάω για το ένα και μοναδικό (πχ. G2.1NU που μου πρότεινε ένας πωλητής) κατά πόσο θα αλλοιώσει τον ήχο του ενισχυτή μου που μπορεί να μη θέλω να ξαναψάχνω τις ρυθμίσεις που μου αρέσουν.

Αν εννοείς τον αρχικό ήχο σχεδόν καθόλου. Η δουλειά ενός εφέ πάντως είναι να "αλλοιώνει" με τρόπο και σε βαθμό που εσύ θέλεις τον ήχο.

Αυτό το "σχεδόν καθόλου" είναι σχετικό, έτσι; 

100
Δεν μπορώ να βρώ τι εννοεί ο όρος tap tempo. ::)

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 12