kronus:
Τον τελευταίο καιρό (μια εβδομάδα περίπου) έχω παρατηρήσει μια ενόχληση στο αριστερό μου χέρι στο κόκκαλο-σύνδεσμο του μεσσάιου δαχτύλου με την παλάμη. Συγκεκριμένα, νιώθω κάτι σαν τράβηγμα (σε κάποιο νεύρο ίσως). Στο παίξιμό μου δεν χρησιμοποιώ το δάχτυλο οττίτη(το μικρό δηλαδή) αλλά παίζω τα κομμάτια κανονικά με την σωστή ταχύτητα. Όμως αυτήν την εβδομάδα μελέταγα το riot in the dungeones του malmsteen κ άρχισα να νιώθω αυτές τις ενοχλήσεις. Πιστεύετε ότι χρειάζεται απλά ξεκούραση ή μήπως πρέπει να απευθεινθώ σε κάποιο ορθοπεδικό γιατρό; Αν κάποιος από εσάς είχε παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν ας κάνει τον κόπο να απαντήσει. ευχαριστώ για την προσοχή σας
pimami:
σταματάς να παίζεις, ΠΡΙΝ, σε πονέσει! με την πρώτη κούραση που νιώθεις σταματάς... εγώ σε γιατρό δεν πήγα, αλλά με το asturias φοβήθηκα... αν εκεί που πορωνόμουνα, συνέχιζα να παίζω παρά τα τσιμπηματάκια θα έβγαινα off! αν ψάξεις στο φόρουμ υπάρχουν posts για το θέμα...
oneofthem:
κοίτα αν είσαι σε φάση που μελετάς malmsteen, προφανώς πρέπει να έχεις υπομονή με τον οργανισμό σου, και να έχεις στο μυαλό σου ότι όταν κουράζεσαι σταματάς επιτόπου, πρέπει να το συνειδητοποιήσεις αυτό, εξάλλου η κιθάρα δε βλάπτει μόνο τα χέρια, ρίχνει κατακόρυφα την πίεση όταν κάνεις shredding, αναγκάζεσαι προκειμένου να περατώσεις τις ενότητες να πιέζεις τη μέση σου υπέρμετρα κλπ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να συνδέεσαι σε καρδιογράφο κάθε φορά που παίζεις
ο λόγος που νιώθεις το τράβηγμα στο μεσσαίο δάκτυλο προφανώς είναι επειδή δε χρησιμοποιείς το μικρό δάκτυλο για να παίξεις όπως έχω ξαναπεί δε θεωρώ αναγκαίο να χρησιμοποιείται το μικρό δάκτυλο, αλλά αν δεν το χρησιμοποιείς πρέπει να ξεκουράζεσαι η αιτία είναι ότι ως γνωστόν τα νεύρα του μέσου και του παραμέσου ενώνονται στο σημείο που είπες, γιαυτό και ποτέ δε μπορεί να λυγίσει ο μέσος και να ακουμπήσει την παλάμη, χωρίς να τραβήξει το παράμεσο μαζί του άρα ίσως το ότι καταπονείς λίγο περισσότερο το παράμεσο αντί του μικρού δακτύλου, έχει ως συνέπεια αυτόν τον πόνο
ξαναλέω ότι κατά την άποψή μου, δεν επηρρεάζεται πέρα της τωρινής κούρασης το παίξιμό σου από το αν δε χρησιμοποιείς το μικρό δάκτυλο, αν έτσι σε βολεύει, ενώ οι περισσότεροι που έχουν ξεκινήσει με malmsteen, παρατηρώ ότι δε το χρησιμοποιούν
tasos__:
--- Παράθεση ---ρίχνει κατακόρυφα την πίεση όταν κάνεις shredding --- Τέλος παράθεσης --- τι είναι shredding ?
Πάντος καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και το μικρό δάχτυλο...Λες ότι μελετάς malmsteen άρα,φαντάζομαι,ότι είσαι σε ένα σχετικά καλό επίπεδο...Πως και δεν χρησιμοποιείς και το μικρό ?
oneofthem:
ωχ, ελπίζω να το γραψα σωστά...παίζει να κάνω ορθογραφικό λάθος
όταν παίζεις αρκετά γρήγορα περάσματα με την πένα (δλδ no legato) ώστε να αρχίζουν οι νότες να ακούγονται σαν ποδοβολητό shredders είναι οι γνωστοί κιθαρίστες τώρα, μην τους αναφέρουμε, είπαμε ήδη τον malmsteen τώρα αν θες ακριβώς τον ορισμό, έχει οριστεί ένα όριο τελευταία, δλδ ένας αριθμός νοτών ανά χρόνο που λειτουργεί ως όριο για το αν όντως shreddάρεις ή όχι, δυστυχώς δε θυμάμαι την τιμή, αλλά ούτως ή άλλως νομίζω ηχητικά είναι προφανές πότε γίνεται shredding αν κατάλαβες ακριβώς τα παραπάνω, έχει σχέση με το χαραχτηριστικό ήχο που βγαίνει από την πένα, λόγω ταχύτητας δλδ πάντα η πένα βγάζει έναν ήχο όταν παίζεις, αλλά συνήθως δεν ακούγεται διότι είναι στιγμιαίος ενώ οι νότες διαρκούν όταν τώρα παίζεις πολύ γρήγορα, οι πενιές αυξάνονται ενώ η διάρκεια των νοτών μειώνεται πολύ αποτέλεσμα, μεγαλώνει το ποσοστό του ήχου της πένας ως προς το τελικό άκουσμα, και έχεις αυτόν τον ήχο
:) εντάξει ξέρω ότι κατάλαβες από την πρώτη γραμμή τι είναι, τις λεπτομέρειες τις γράφω για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται