ZeeM (ex-user#123):
Ψάχνω ακόμα κιθάρα και δεν έχω καταλήξει πουθενά και έτσι άρχισα να ψάχνω διάφορα ξένα webshops και φυσικά το thomann... Βρήκα 2 Jackson που μου άρεσαν και έχουμε και λέμε.....
Γιατί τόσο μεγάλες διαφορές; Μήπως επειδή ο Γερμανικός μισθός είναι κατα πολύ χαμηλότερος απο τον δικό μας ::)
Α και btw ποιά είναι η γνώμη σας για αυτές τις δύο κιθάρες (αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση); Και κυρίως εκείνη με τις νεκροκεφαλές
Acanthor:
Η διαφορά είναι τεράστια γιατί δεν υπολογίζεις το 20% της έκπτωσης που κάνουν όλοι όσοι προμηθεύονται όργανα από το Στόλλα και τα μεταπουλούν. Αφού ο Στόλλας στοχεύει περισσότερο στη χονδρική (γι'αυτό βρίσκεται μόνο στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη). Άρα ό,τι τιμή βλέπεις στο Στόλλα μαζί με ΦΠΑ εσύ υπολογίζεις 20% λιγότερο ότι θα το πάρεις εδώ. Οι περισσότεροι τουλάχιστον έτσι κάνουν... Και σίγουρα οι μισθοί των Γερμανών είναι κατά πολύ ανώτεροι από τους δικούς μας.... Απλώς, εμείς σαν Έλληνες υπερτερούμε σε απληστεία από τους περισσότερους λαούς αφού το ποσοστό κέρδους είναι σίγουρα αυξημένο σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό... Κάτι αυτό και κάτι το γεγονός ότι άλλες τιμές παίρνει ο Γερμανός που πουλάει καθημερινά 50-100 κιθάρες σε όλον τον κόσμο και άλλες τιμές παίρνει ο Στόλλας που πουλάει καθημερινά 5-10 κιθάρες σε όλη την Ελλάδα.
Τώρα, όσον αφορά στις κιθάρες που είδες το γεγονός ότι η δεύτερη έχει EMG μαγνήτες αυτό τα λέει όλα. Είτε σ'αρέσει είτε όχι δηλαδή. Αυτό από μόνο του κάνει την επιλογή πιο εύκολη. Σίγουρα πάντως τα όργανα αυτά είναι αρκετά αξιόλογα και πολύ τίμια για το κόστος τους. Από κει και πέρα έχει να κάνει με το είδος της μουσικής που θες να παίζεις και το στυλ το δικό σου γενικά.
Good luck ;)
morello:
λοιπον φιλε μου αν εχεις μια επιχειρηση που εχει δεκαδες καταστηματα και ωδεια (π.χ. Νακας) ειναι λογικο πως για να τα βγαλεις περα θα εχεις εξωφρενικες τιμες...απο την αλλη ενα online καταστημα εχει μηδαμινα εξοδα...ακομα ενα καταστημα οπως ο thomann εχει εκατομμυρια πελατες και πουλαει χιλιαδες προιοντα καθημερινα οποτε αναμενομενο να εχει πολυ χαμηλες τιμες...οποτε εγω παντα ψωνιζω απο τετοια online καταστηματα η απο μικρα καταστηματα εδω στην ελλαδα που και αυτα εχουν φοβερες τιμες...πχ drumstore...μια εξαιρεση για μεγαλο καταστημα ειναι ο διαμαντοπουλος ο οποιος εχει και αυτος πολυ καλες τιμες...
Gabriel6th:
Απόφευγε να αγοράζεις από καταστήματα αντιπροσωπίες τύπου Νακας/ Στόλλας/ Bonstudio κλπ. Έχουνε στάνταρ τιμές και συνήθος δεν ειναι διαπραγματεύσιμες. Από τα μεγάλα παζάρια μπορείς να κάνεις στον Διαμαντόπουλο. Καλές τιμές παλιά είχε και ο Καγμάκης αλλά σαν να τις έχει τσιμπίσει τελευταία.
ZeeM (ex-user#123):
Έχετε δίκιο οτι η τιμή έχει να κάνει και με τη ζήτηση αλλά όχι και διαφορά 300-400€ :o