Η σελίδα της Κιθάρας > F.A.Q. αυτών των σελίδων

Πως να κάνετε "Παράθεση" (Quoting)

<< < (2/5) > >>

Zoso:
Bluewind, συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου... Αυτό δε είναι το πρώτο σου μήνυμα που μου προκαλεί θαυμασμό και εντύπωση...

Σπύρος:
Επίσης προσέχτε όταν κάνετε παράθεση το κείμενο που παραθέτεται να μην τελειώνει με το    εικονίδιο 'τα έχω χαμένα' (:-*[) (χωρίς *) γιατί μπερδεύεται το [ του εικονιδίου με το [ του quote και όλα γίνονται μαντάρα.

bluewind:

--- Παράθεση από: Σπύρος στις 25/08/03, 19:57 ---Επίσης προσέχτε όταν κάνετε παράθεση το κείμενο που παραθέτεται να μην τελειώνει με το    εικονίδιο 'τα έχω χαμένα' (:-*[) (χωρίς *) γιατί μπερδεύεται το [ του εικονιδίου με το [ του quote και όλα γίνονται μαντάρα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω πως αυτό λύνεται αν αφήσεις απλώς 2 απαραίτητα κενά στα σημεία που δείχνω με το χαρακτήρα "^" (το πρώτο κενό λογικά υπάρχει ήδη):

[*quote] (:-*[), (:-*[), (:-*[), (:-*[) [*/quote]
         ^                               ^
   
...που μεταφράζεται χωρίς τους αστερίσκους και τις παρενθέσεις γραφικά σε:


--- Παράθεση --- :-[, :-[, :-[, :-[
--- Τέλος παράθεσης ---

Vagabond:
Να προσθέσω κάτι, που δεν έχει τόσο να κάνει με τις τεχνικές λεπτομέρειες όσο με την αισθητική και την διευκόλυνση της ανάγνωσης του μηνύματος... θα ήταν καλό να δίνουμε λίγο προσοχή στις πολλαπλές παραθέσεις (η μία παράθεση μέσα στην άλλη) και στην παράθεση τεραστίων κειμένων ενώ θέλουμε να σχολιάσουμε μία ή δύο φράσεις τους... καλό θα ήταν να διαγράφουμε το "άχρηστο" κείμενο αφήνοντας το σημείο μόνο που θα σχολιάσουμε... δεν πρόκειται να χαλάσει το μήνυμα ή η παράθεση, φτάνει να μην σβήσουμε το αρχικό [*quote author=nickname link=board=12;threadid=5510;start=0#msg53309 date=1061798352][*/quote] (copy από παραπάνω μήνυμα του bluewind είναι αυτό ;D ) και το τελικό [*/quote]...

bluewind:
Επανέρχομαι στο θέμα, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την πρόταση της Vagabond, ακριβώς γιατί το φαινόμενο δυστυχώς παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά...

Post που περιέχουν 30-40 γραμμές παρατιθέμενου κειμένου, μόνο και μόνο για να προσθέσουν 2-3 γραμμές σχολίων...δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά και πρακτικής σημασίας, αφού έτσι δημιουργούμε σελίδες μεγάλες σε μέγεθος, που χρειάζεται να σκρολάρουμε συνεχώς χωρίς να χρειάζεται καν.

Παραθέσεις επί παραθέσεων επί άλλων παραθέσεων κοκ όταν μόνο η τελευταία μας είναι χρήσιμη και σκοπεύουμε ουσιαστικά να της ανταπαντήσουμε/σχολιάσουμε.

Ήδη το έχω σχολιάσει ως θέμα αναφερόμενος σε ένα post (ενδεικτικά) του φίλου Psoma και κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει αντιληπτό στο post του φίλου Cuenca_60R στο thread Γιατί Θεέ μου? (2η σελίδα, 4ο από την αρχή).

Ας δώσουμε λίγη προσοχή βρε παιδιά...ποιος ο λόγος να επαναλαμβάνουμε ολόκληρα κατεβατά ξανά και ξανά? ::)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View