Ειδικά θέματα > Φωνή και τραγούδι

Μεταφώνηση...!

(1/2) > >>

Withered:
Καλημέρα! Έχω ένα ερωτηματάκι που με βασανίζει... Είμαι 16 χρονών, σχεδόν 17 αν παίζει ρόλο (που δεν νομίζω), και κάνω καθημερινά τον τελευταίο καιρό ασκήσεις για την φωνή κτλπ... Διάβασα όμως σε ένα φόρουμ φωνητικής, ότι βρίσκομαι σε ηλικιακή περίοδο που "παιζει" μεταφώνηση (που το ήξερα) και οι ασκήσεις θα καταστρέψουν την φωνή μου (που δεν το ήξερα)... Αληθεύει? Τι να κάνω?... Επίσης πως μπορώ να διαπιστώσω αν διαβαίνω αυτήν την φάση? Ευχαριστώ πολύ!

Baphomet (Πέτρος):

--- Παράθεση από: Withered στις 29/06/08, 02:18 ---Καλημέρα! Έχω ένα ερωτηματάκι που με βασανίζει... Είμαι 16 χρονών, σχεδόν 17 αν παίζει ρόλο (που δεν νομίζω), και κάνω καθημερινά τον τελευταίο καιρό ασκήσεις για την φωνή κτλπ... Διάβασα όμως σε ένα φόρουμ φωνητικής, ότι βρίσκομαι σε ηλικιακή περίοδο που "παιζει" μεταφώνηση (που το ήξερα) και οι ασκήσεις θα καταστρέψουν την φωνή μου (που δεν το ήξερα)... Αληθεύει? Τι να κάνω?... Επίσης πως μπορώ να διαπιστώσω αν διαβαίνω αυτήν την φάση? Ευχαριστώ πολύ!

--- Τέλος παράθεσης ---

συνήθως στους άντρες αυτή η φάση είναι εμφανής... νιώθεις κι εσύ ο ίδιος οτι η φωνή σου από παιδική και ψιλή γίνεται πιο βαριά αντρική και φυσικά δε λείπουν συχνά τα "κοκοράκια" την ώρα που μιλάς ή φωνάζεις. Από εκεί και πέρα, σίγουρα η εξάσκηση της φωνής δεν είναι κάτι που απαγορεύεται κατά την μεταφώνηση και δε πρόκεται να καταστρέψει την φωνή σου. Απλά όπως έγραψα και πριν πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα άτομα, με εμπειρία που ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και τι όχι. Δηλαδή, δάσκαλο φωνητικής. Από ιδία πείρα, τα βιβλία, οι φίλοι, τα σαιτ κτλ είναι πολύ καλές πηγές πληροφόρησης αλλά μόνο συμπληρωματικές στα μαθήματα φωνητικής. Οι περισσότεροι τραυματισμοί του φωνητικού συστήματος προέρχονται από κατάχρηση χωρίς εκπαίδευση. Για αυτό πρόσεχε, κι αν σε ενδιαφέρει πραγματικά βρες τον δάσκαλο σου  ;)

VOICE TEACHER:
Περιμενε να κλεισειs τα 17 και μετα σε δασκαλο-α φωνητικηs ,μην κανειs ζημια στην φωνη σου. Δασκαλα Φωνητικηs wanda@mail.gr

Baphomet (Πέτρος):

--- Παράθεση από: VOICE TEACHER στις 03/07/08, 16:45 ---Περιμενε να κλεισειs τα 17 και μετα σε δασκαλο-α φωνητικηs ,μην κανειs ζημια στην φωνη σου. Δασκαλα Φωνητικηs wanda@mail.gr

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή αν δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφώνηση δεν μπορείς να κανεις μαθήματα φωνητικής???

faser:
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει (και εσείς φαντάζομαι) είναι ότι η μεταφώνηση δεν συμβαίνει μόνο στα 17 αλλά σε όλη τη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου.. Για παράδειγμα, άλλη φωνή έχει κάποιος 16άρης, άλλη κάποιος 30άρης και άλλη κάποιος 60άρης.. Γι'αυτό πολλές φορές μπορούμε να διακρίνουμε από το τηλέφωνο την ηλικία περίπου του συνομιλητή μας.. Ίσως μεταφώνηση να μην είναι ο σωστός όρος για τις αλλαγές στη φωνή μετά την εφηβεία (δηλαδή από ψιλή σε μπάσα) αλλά είναι σίγουρο ότι η φωνή αλλάζει.. Λαμβάνοντας αυτό σαν δεδομένο, σε συνάρτηση και με την συμβουλή του/της voice teacher, σε καμία ηλικία δεν μπορούμε να κάνουμε μαθήματα φωνητικής; Ρωτάω από απλή και ειλικρινή περιέργεια, δεν θέλω να παρεξηγηθεί ο τόνος μου ;)..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View