Ειδικά θέματα > Φωνή και τραγούδι

Αιμάτωμα φωνητικών χορδών

(1/3) > >>

LILAKI:
Το αιμάτωμα στις φωνητικές χορδές γίνεται με το να σπάσει ένα αγγείο στη μια χορδή ή και στις δυο.Το ερώτημα είναι:μετά απ την ανάρρωση-περίπου 2 μήνες+ειδική διατροφή-μπορεί κάποιος να τραγουδήσει στην ίδια ένταση και ύψος που τραγουδούσε και πριν ή απαγορεύεται μήπως τυχον υπάρξουν και άλλες επιπλοκές?

Bάγια:
Το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό, ειδικά αν μιλάμε για άνθρωπο ο οποίος τραγουδάει.
Η διάγνωση προφανώς έγινε από κάποιον γιατρό. Ο γιατρός λοιπόν θα καθορίσει το χρόνο της ανάρρωσης (πχ αφωνία), την μέθοδο θεραπείας (συνήθως χορηγείται κορτιζόνη σε διάφορες μορφές) όπως επίσης πολύ σημαντική είναι και η τακτική παρακολούθηση για τυχόν υποτροπή (συχνό φαινόμενο -άμεσο ή έμμεσο- όταν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες ενός καλού ωτορινολαρυγγολόγου).
Είναι πολύ επισφαλές να μένεις στις γνώμες και τις εμπειρίες ακόμα και αυτών που το έχουν πάθει  :-\
Κάθε περίπτωση διαφέρει!

Θοδωρής:
Μόνο ειδικός γιατρός μπορεί να σου εξασφαλίσει σωστή θεραπεία και αποθεραπεία.Μην εμπιστευτείς κανέναν άλλο για ένα τόσο σοβαρό θέμα .

LILAKI:
Η κοπέλα που της συνέβη είναι soprano και ο λαρυγγολόγος της την παρέπεμψε σε έναν φωνολόγο...(τη διαφορά δεν την ξέρω)Αυτό με την κορτιζόνη, πως κι έτσι?

Bάγια:

--- Παράθεση από: LILAKI στις 22/02/09, 12:45 ---...Αυτό με την κορτιζόνη, πως κι έτσι?

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν καταλαβαίνω τι σε προβλημάτισε  ::)
Προφανώς δεν θα βοηθούσε να σου έλεγα την φαρμακοκινητική της ουσίας.
Σου φάνηκε βαριά η χορήγηση κορτιζόνης σε τέτοιες περιπτώσεις?
Αρκεί να σου πω πως τραγουδιστές, ακόμα και σε φαρυγγίτιδες, προκειμένου να βγουν το ίδιο βράδυ στη σκηνή χορηγείται κορτιζόνη σε διάφορες μορφές  ::)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View