Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

ΑΓΟΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

(1/4) > >>

antonis_t:
Επειδή είδα πολλές απορίες σχετικά με αυτό το θέμα και πολλές απόψεις επίσης , μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι τελικά αγοράζοντας είτε από Ευρώπη είτε από Αμερική (εκτός τις περιπτώσεις των πολύ ειδικών προσφορών λόγω απόσυρσης μοντέλου ή ότι άλλο) δεν θα γλυτώσετε σχεδόν τίποτα. Ή τουλάχιστον τίποτε που να αξίζει το κόπο να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία. Εαν επιλέξετε κάποιο καλό κατάστημα και γνωστή κιθάρα-γνωστό μοντέλο στο παζάρι επάνω λέγοντάς τους ίσως και την τιμή που την είδατε έξω να είστε σίγουροι ότι με την έκπτωση (που πάντα γίνεται έτσι κι αλλιώς ) θα είστε πολύ κοντά στις τιμές του εξωτερικού. Παράδειγμα , για 3 συγκεκριμένες κιθάρες που ενδιαφερόμουνα κατά καιρούς αξίας 3000-3500 ευρώ η καθεμία η διαφορά που πλήρωσα περισσότερο από ότι αν τις έπαιρνα από το εξωτερικό ήταν γύρω στα 100 ευρώ για την καθεμία. Δηλαδή ούτε να το συζητάτε, δεν είχε καμία σημασία. Αν κάποιος το αμφισβητεί και θέλει συγκεκριμένα νούμερα - τύπους - μάρκες - τιμές εξωτερικού που ίσως βρεί και τιμή που την αγόρασα ή που και τώρα ακόμα πουλιέται εδώ ευχαρίστως.

Faidwnas:
Την Fender Highway 1 stratocaster εδώ παντού τη βρίσκω γύρω στα 950Ε.Αμερική την έχω βρει 560.Πόση έκπτωση θα μπορούσαν να μου κάνουνε;Δεν μιλάω βέβαια για κιθάρες 3000Ε.Κοινοί θνητοί είμαστε... ;D

Witchking:
Διαφωνώ ......

Δεν ξέρω αν πρόσεξες ότι ανέφερα σε άλλο thread για την Ιστορία μιας Ovation Elite special.
Το σενάριο εξελίσεται πέρσι το καλοκαίρι..Η τιμή της κιθάρας στην Ελλάδα ήταν από Zozef στα 1660 απολύτου μετρητοίς.
Η τιμή στην Αμερική ήταν κοντά στα 800 δολλάρια ( και λίγο λιγότερο). Με την τότε ισοτιμία πήγαινε κοντά στα 680.
Από εκεί και έπειτα ήθελε περίπου 200 ευρώ για μεταφορικά οπότε έχουμε σύνολο 880 επί 1.18=1038 επί 1.04 δασμός = 1080 περίπου...Συνολικό ώφελος 500 ευρώ που δεν είναι λίγα...
Απλά η αγορά από Αμερική συμφέρει μόνο για μεγάλης σχετικά αξίας όργανα.

Γιατί δεν προχώρησα? Διότι δυστυχώς η Ovation δεν επέτρεπε την αποστολή προιόντων της από Αμερικάνικα shop στην Ευρώπη και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ κάποιον να την αγοράσει από εκεί και να μου την στείλει....

BOSS:

--- Παράθεση από: Faidwnas στις 23/04/04, 17:42 ---Την Fender Highway 1 stratocaster εδώ παντού τη βρίσκω γύρω στα 950Ε.Αμερική την έχω βρει 560.Πόση έκπτωση θα μπορούσαν να μου κάνουνε;Δεν μιλάω βέβαια για κιθάρες 3000Ε.Κοινοί θνητοί είμαστε... ;D[/q
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ  ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑΣΟΥ ΕΛΘΕΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΩΣΤΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝΕ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜE ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ USA.
--- Τέλος παράθεσης ---

paulchro:
giati syzitate mono gia agores apo usa? apo eyrwph den kanei?? pantws apo germania (thomann) erxetai me 23 eyrw (eksoda apostolhs)..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View