Ειδικά θέματα > Καταστήματα, αγορά

Μετα το brexit τι?

<< < (2/3) > >>

saved:
λες μπρε θχειο ολα αυτα να ειναι μπαρουφες προβοκατσια και να μην γινει τιποτες τελικα?
Ασε που πηρα πικρη απαντηση σε μεηλ οτι ο φιλτατος νειλ δεν προλαβαινει να μου τις φτιαξει γιατι εχει πλακωσει πολυ δουλει (μαλλον ολοι φροντισαν να κανουν νωρις τις παραγκελιες τους σε αντιθεση με μενα) αλλα και ο ιδιος δεν εχει ιδεα τελικα τι θα γινει με το brexit και αν ωντος τελικα γινει κτλ καλα οχι οτι μπορω να στιριχτω στην αποψη του γιατι δεν ειναι ουτε πολιτικος ουτε δημοσιογραφος.
Τες πα.Τωρα την φαγαμε την πιστολα,και χορτασαμε κιολα

saved:
Παντος μου βγαζει οτι ενα γιουκει παουντ ειναι 1.16241 γιουρια που δεν μου φαινονται και τοσο τραγικα.
Αν σκεφτεις οτι πριν 3-4 χρονια επαιρνα το 5αρι σετακι 30-35 γιουρους με τα μεταφορικα μεσα..
Ενα κελεπουρι βρηκα και γω μια φορα στην ζωη μου και ολοκλιρο brexit  κανονισε το συμπαν για να με κρεμασει..  :-P :-P :-P

https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=GBP&To=EUR
XE Currency Converter: 1 GBP to EUR = 1.16241 Euros

zanxion72:
Μέχρι να κανονιστεί και να εφαρμοστεί το νέο τελωνειακό καθεστός, θα περάσουν κανα-δυο χρόνια. Προλαβαίνεις ακόμα! Το πλαίσιο τελωνιακής διασύνδεσης έχει οριστεί αλλά τίποτα πέρα από αυτό.

bironi:
Τι χρόνια λέτε? Τα τελωνεία είναι ήδη έτοιμα και έπρεπε να είναι έτοιμα από τις 31 Μαΐου για πιθανότητα τότε αποχώρησης. Αυτό που θα συμβεί από 1 Νοεμβρίου είναι πιθανόν κάποιες καθυστερήσεις στις παραδόσεις γιατί για όλον αυτόν τον όγκο παραγγελιών από το ΗΒ :

1. Απαιτείται οι εγκατεστημένοι στη χώρα μας και στα άλλα κράτη μέλη συναλλασσόμενοι με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσουν αριθμό EORI, που χορηγείται από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

2. Για εμπορεύματα που εισέρχονται στο τελωνειακό έδαφος της ΕΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο: - Θα υποβάλλονται διασαφήσεις εισαγωγής, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος ICISnet, - Θα υπόκεινται σε επιτήρηση και τελωνειακούς ελέγχους, - Θα υπόκεινται σε φυτοϋγειονομικούς και κτηνιατρικούς ελέγχους, - Θα επιβάλλονται οι σχετικοί εισαγωγικοί δασμοί, - Θα προσκομίζονται άδειες, εφόσον τα εμπορεύματα υπόκεινται σε απαγορεύσεις ή περιορισμούς για λόγους δημόσιας τάξης/ασφάλειας, προστασίας της υγείας, όπως είναι π.χ. ορισμένα χημικά προϊόντα.

3. Τα προαναφερθέντα ισχύουν και για ταχυδρομικά αντικείμενα που αποστέλλονται στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, είτε μέσω ΕΛ.ΤΑ. είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς.

4. Επίσης όλα τα ανωτέρω, αναφορικά με τους ελέγχους, τις διατυπώσεις, τα τελωνειακά παραστατικά, θα εφαρμόζονται και για τα εμπορεύματα που θα εξάγονται από το τελωνειακό έδαφος της ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξαίρεση βέβαια την επιβολή δασμών, που ούτως ή άλως δεν επιβάλλονται στην εξαγωγή.

5. Τα προϊόντα που υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, δεν θα διακινούνται πλέον από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο υπό καθεστώς αναστολής, αλλά θα υπόκεινται σε διατυπώσεις εισαγωγής και εξαγωγής, αντίστοιχα.

6. Πλέον, θα πραγματοποιούνται δηλώσεις και έλεγχοι ρευστών διαθεσίμων (αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 10.000 ευρώ) και έλεγχοι αποσκευών στους επιβάτες προέλευσης Ηνωμένου Βασιλείου. Έλεγχοι ρευστών διαθεσίμων θα πραγματοποιούνται και στους ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

7. Η διακίνηση των εμπορευμάτων και υπηρεσιών από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την χώρα μας και αντίστροφα, θα υπόκειται στους κανόνες επιβολής ΦΠΑ που ισχύουν για τις τρίτες χώρες και δεν θα εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις για τις ενδοενωσιακές συναλλαγές. Όμως υπάρχουν λύσεις, που βασίζονται στην τελωνειακή νομοθεσία για το διαμετακομιστικό εμπόριο, και που επιτρέπουν, οι συναλλαγές που αφορούν προϊόντα που θα προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην επιβαρύνονται με ΦΠΑ (ανασταλτικά καθεστώτα, καθεστώτα απαλλαγής ΦΠΑ κ.λ.π).

saved:
Θα πλερωνουμε και 2 φορες τον φπα?
Δηλαδη και στην αγγλια μιας και τα προιωντα ει ναι +φπα και μολις ερθεουν εδω θα πλερωνουμε ξανα τον φπα?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View