Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - vegos

Σελίδες: 1 ... 39 40 41 [42] 43 44 45
1026
Επειδή δε νομίζω να βρω καλύτερη λύση, μπορεί να το κανονίσουμε έτσι, απλά θέλω να αρχίσω να παίρνω αποφάσεις όταν είμαι λίγο πιο ψύχραιμος...

Ακριβώς αυτό που είπε ο Βρασίλης. Αλλάζεις τις πλακέτες από άλλον ίδιο.
Κι επειδή είμαι παθών, ΜΗΝ το αφήσεις. Η υγρασία θα στα καταστρέψει όλα σε λίγο καιρό...

1027
Έχοντας περάσει αυτό το level με επιτυχία 100%, είσαι σίγουρος για τους δίσκους;
Εγώ τους είχα σώσει όλους...

1028
Και intonation πως ρυθμίζεις φίλε Βασίλη?..

Είναι λίγο παραπάνω "μανίκι", η αλήθεια είναι. Αλλά κι εγώ με την 370DXZ, είμαι υπερευχαριστημένος. Ειδικά με το Zero Point System το οποίο όντως λειτουργεί όπως πρέπει.

Από την άλλη, προσωπικά, η όλη διαδικασία (αλλαγή χορδών, γενικό setup κλπ), για μένα είναι "ιεροτελεστία" και το ευχαριστιέμαι, περνάω ευχάριστα την ώρα μου και δεν το κάνω αγγαρεία. Πιθανότατα για άλλους να είναι μια "βαρετή δουλειά που πρέπει να τελειώσει μια ώρα γρηγορότερα". Οπότε ναι, εκεί δεν βολεύει...

1029
Εφέ / Απ: ZOOM G3 Patch Select Mod
« στις: 17/12/13, 11:15 »
κώδικα σου να στέλνει εκτός από Program Change και Control Change MIDI μηνύματα, ώστε να αλλάζεις παραμέτρους από τα presets σε real time. Ελάχιστα πετάλια του εμπορίου υπάρχουν να το έχουν αυτό, και είναι πολύ ακριβά.


Το ρημάδι το ZOOM, αλληλεπηδρά μόνο σε Program Change. Για αλλαγές στις ρυθμίσεις, παίζει με κάποιο δικό του πρωτόκολλο απ' ότι έχω δει. Χθες βράδυ snifάριζα τα USB πακέτα μέχρι τις 2, με πλήρη αποτυχία μέχρι στιγμής. Που θα πάει, θα το βρω  ;D

Παράθεση
Τέλος σε μία τέτοια υλοποίηση που θα την βάλεις σε κουτί και θα την έχεις φορητή, δεν χρειάζεται η πολύπλοκη οθόνη με τα κουμπιά που χρησιμοποίησες, χρειάζεται ένα απλό μικρό numeric display 3-4 ψηφίων (serial για να μην σου χαλάει I/Os.. είπαμε ;) )


Η τελική (δική μου) έκδοση όπως την έχω σκεφτεί, θα είναι μέσα σε 1U κουτί, θα έχει LCD οθόνη (Ι2C), και θα έχει 5-6 πλήκτρα ως μνήμες για γρήγορη αλλαγή + τα πλήκτρα για +/- patch κλπ. Φυσικά θα έχει και ένα port για expansion με πετάλι.

Θέλω σε ένα κουτάκι 1U να μαζέψω διάφορα πράγματα που έχω στο μυαλό μου, οπότε αφού με "παίρνει" από άποψη χώρου, θα χώσω διάφορα  ;D Ιδέες υπάρχουν  :)

1030
Εφέ / Απ: ZOOM G3 Patch Select Mod
« στις: 16/12/13, 23:31 »
Εγώ προφανώς χρειάζομαι μια διαφορετική έκδοση του θέματος με τίτλο "Zoom G3 patch select mod for dummies"... :(

OK, το ξαναπιάνω από την αρχή!

Έχουμε ένα πετάλι ZOOM G3.
Για να αλλάξουμε patch, πρέπει να κάνουμε εντατικά μαθήματα οδήγησης στρατιωτικού steyer με διπλο-αμπραγιάρισμα. Κοινώς, δύσχρηστο.

Επιλογές για εύκολη/γρήγορη αλλαγή μεταξύ των patches; 2-3.
1. Zoom G3 <-> USB to MIDI Adaptor <-> PC. Ή και ένα MIDI Pedalboard (συνδεδεμένο με τη σειρά του στο PC).
2. Χαρχάλεμα του ZOOM. Κόλληση παράλληλων καλωδίων στα πλήκτρα UP/DOWN Patch Select (στην v1). Αν έχουμε την V2, είτε βραχυκύκλωμα του TAP button (χάνουμε το tap tempo) είτε άλλο διακόπτη (και πάλι όμως η αλλαγή σε Patch θα απαιτεί 2 πλήκτρα).
3. Zoom G3 <-> PC και αλλαγή patches είτε με κάποιο USB software, είτε με το Edit & Share της Zoom.

4. Λύση vegos.
   (α) Μια απλή συναρμολόγηση τριών συσκευών.
        1 Arduino Uno.
        1 USB Host Shield.
        1 LCD/Keypad Shield.
        Οι συσκευές κουμπώνουν η μία πάνω στην άλλη (φαίνεται στο τέλος του 2ου video).
        Κατεβάζουμε τον κώδικα από το url που έγραψα, τον περνάμε, και χλουυυυυυυυυυπ,
        έχουμε έτοιμο το μαραφέτι.
        Αν έχουμε και όρεξη, κάνουμε και αλλαγές στον κώδικα και τον φέρνουμε στα μέτρα μας :)
        Aν δεν μας τελείωσε η όρεξη, το βάζουμε και σ' ένα ωραίο enclosure, συνδέουμε και μερικά non-latching
        (push) switches κλπ.

Έτσι έχουμε μία συσκευή που επικοινωνεί με MIDI OVER USB με το ZOOM G3, με ένα απλό USB καλώδιο και χωρίς την ενδιάμεση χρήση Η/Υ.

Για την ιστορία: Το Arduino είναι στην πραγματικότητα ολόκληρος υπολογιστής. 8 bit RISC CPU στα 16MHz, 32KB flash μνήμης και 2KB SRAM κλπ.

Αν σκεφτείς ότι το συνονόματο σου Apollo πήγε στο διάστημα με χειρότερα specifications  ;D , φαντάζομαι ότι μας κάνει μια χαρά για να στέλνουμε MIDI μηνύματα  ;D ;D ;D


Γενικά, η όλη υλοποίηση είναι απλή (και φθηνή). Κι αν κάποιος διαθέτει τα περισσότερα από αυτά, μπορεί να το υλοποιήσει εύκολα.

1031
Εφέ / Απ: ZOOM G3 Patch Select Mod
« στις: 16/12/13, 20:12 »
Αντώνη συγχαρητήρια, πολύ ωραία κατασκευή!..

Thanks :)

Παράθεση
Γενικά με τις ψηφιακές επαφές είναι πολύ εύκολο να προσθέσεις patches και bank/up/down, οπότε σίγουρα αν τα βάλεις όλα σε ένα κουτί με momentary διακόπτες, θα έχεις ένα πολύ καλό εργαλείο.

Hint: Για on/off/κλπ δεν χρησιμοποιώ digital inputs. Χρησιμοποιώ ένα analog για 5-6 πλήκτρα. Τα γεφυρώνεις με διαφορετικές αντιστάσεις· οπότε διαβάζεις ένα pin, παίρνεις διαφορετικές τιμές για κάθε switch και σου μένουν ελεύθερα τα υπόλοιπα!

1032
Εφέ / ZOOM G3 Patch Select Mod
« στις: 16/12/13, 18:59 »
Vegos finally presents the ultimate add-on for ZOOM G3  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Οι κάτοχοι του ZOOM G3 θα έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει μια δυσκολία στην αλλαγή από patch σε patch.
Ενώ είναι υπερβολικά εύχρηστο, έχοντας 3 ποδοδιακόπτες για τα 3 εφέ που φαίνονται στις οθόνες, και 3 σειρές από 3 ρυθμιστικά για το κάθε εφέ, η αλλαγή από patch σε patch είναι υπερδύσχρηστη.
Θα πρέπει είτε να σκύψεις και να το κάνεις με τα δάχτυλα, είτε να κρατήσεις πατημένους 2 ποδοδιακόπτες για αλλαγή δεκάδας, ή έναν και μετά άλλον για αλλαγή από ένα patch σε άλλο.

Από την πρώτη μέρα που το πήρα μου είχε κάνει εντύπωση ο βαθμός δυσχρηστίας. Ψάχνοντας στο ιντερνέτε, εντόπισα αρκετούς ξένους με το ίδιο πρόβλημα.

Αρκετοί είχαν κάνει ένα κλασσικό mod που κυκλοφορεί:
Πρόσθεσαν ένα jack και εξωτερικούς ποδοδιακόπτες (αρχικά τους είχαν παράλληλα με το Patch Up/Down, μέχρι που άλλαξε σε Version 2 και έπρεπε να βραχυκυκλώσουν και το tap, κλπ κλπ κλπ κλπ).

Αυτό που είχα δει από την Day 1, ήταν ότι το ZOOM ανταποκρίνεται σε midi μηνύματα. Όμως το midi που έχει είναι over usb. Έτσι ή θα έπρεπε κάποιος να πάρει ένα MIDI Controller και ένα MIDI  USB HOST blackbox (~ 175$ απ' ότι είχα δει παλιότερα), είτε να χρησιμοποιεί ένα PC που θα έχει μια USB 2 Midi κάρτα της πλάκας κλπ. Ογκώδεις κατασκευές και μη φορητές.

Κάνοντας λίγο sniffing στο MIDI over USB είδα ότι το ZOOM ανταποκρίνεται στα "Program Change" midi μηνύματα, και έτσι είναι εφικτό να μετακινηθείς άμεσα σε όποιο patch θες.

Το παίδεψα λίγο, και κατέληξα στην εξής υλοποίηση:

MIDI control for the ZOOM G3


(Σημείωση: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακολουθούν στο τέλος)

Ένα ποτενσιόμετρο, όπου η μία του άκρη είναι το patch A0 και η άλλη το J9.
Υπεργρήγορη αλλαγή δηλαδή μεταξύ patches.

Οπότε, προχώρησα λίγο παραπέρα, στην δεύτερη έκδοση:

USB Midi Controller (v.0.02a)


Μια οθονούλα, 5 πλήκτρα.
Αριστερά/Δεξιά: Ορίζει σε ποιο patch θα μετακινηθούμε (-/+ 1) αλλά δεν το αλλάζει.
Select: Αλλάζει στο ορισμένο patch.
Πάνω/Κάτω: Αλλάζει στο επόμενο/προηγούμενο patch.

Το σκεπτικό μου είναι ακόμα λίγο διαφορετικό. Να υπάρχουν μερικοί διακόπτες (2-3 κλπ) οι οποίοι θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένο patch, σαν μνήμες.


Η υλοποίηση / Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Θέλησα να φτιάξω κάτι το οποίο θα είναι μικρό, φορητό, θα τρέχει από μπαταρίες και δεν θα επέμβω στα εντόσθια.
Να είναι κάτι universal, να αξιοποιεί το MIDI over USB και να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και με άλλες συσκευές.

Έχοντας αρκετό στοκ από διάφορα, κατέληξα στα εξής:

Arduino Uno (~10$)
USB Host Shield v2.0 (~10-15$)
LCD/Keypad Shield (~5-10$)

Το μαραφέτι προγραμματίστηκε ως εξής:
Εμφανίζει 2 γραμμές στην οθόνη, το τρέχων patch (το οποίο αλλάζει με τα πάνω/κάτω απευθείας) και το επιθυμητό patch (το οποίο αλλάζει με το αριστερά/δεξιά). Το επιθυμητό patch ενεργοποιείται με το select.

Ο κώδικας είναι σχετικά απλός και βρίσκεται εδώ:
https://github.com/vegos/ArduinoMIDI

Στην ουσία, αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα MIDI μήνυμα (2 bytes) και να το στείλουμε μέσω του USB σε MIDI μορφή. Ευτυχώς, ένας καλός κινεζούλης (?) είχε φτιάξει ένα library.

Αυτό που προσπαθούσα να δω, είναι να "διαβάζω" το ZOOM, προκειμένου να γνωρίζω όλες τις πληροφορίες, αλλά δυστυχώς αυτό 99,9% γίνεται με κάποιο proprietary πρωτόκολλο, και όχι με MIDI μηνύματα. Δεν έχω το χρόνο προς το παρόν να δω τι στέλνει/λαμβάνει κλπ, κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το προχωρήσω.

Πάντως, προς το παρόν, με μια φθηνή κατασκευή και με μερικούς ποδοδιακόπτες μπορούμε πχ να μετακινούμαστε σε συγκεκριμένες "μνήμες" (patches) ή στον προηγούμενο ή στο επόμενο κλπ.

Η ταχύτητα είναι υπερβολικά γρήγορη. Έχω "κόψει" την ταχύτητα με delay μεταξύ της αποστολής των midi μηνυμάτων. Απ' ότι είδα, ακυρώνοντας τα, πάει σε ms από το Α0 στο Ι9 :)

Τέλος, το επόμενο κομμάτι είναι να προσθέσω ένα κλασσικό midi βύσμα, όπου η συσκευή θα κάνει παράλληλα και μετατροπή των USB MIDI -> Σειριακά MIDI και αντιστρόφως (οπότε και θα μπορεί να συνδεθεί επάνω απευθείας κάποια midi πεταλιέρα ή οτιδήποτε).

Ο κώδικας είναι νομίζω αρκετά απλός και κατανοητός.

ΥΓ1: Λόγω conflict των pins του USB Host Shield και του LCD Host Shield, έχω κάνει μερικές αλλαγές στην συνδεσμολογία. Φαίνονται στον κώδικα αναλυτικά.
ΥΓ2: Το USB Host Shield δεν είναι ικανό να τροφοδοτήσει το ZOOM μέσω του USB. Θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί πρώτα το ZOOM, και μετά να συνδέσουμε το USB καλώδιο.
ΥΓ3: Δεν έχει ΥΓ3  ;D Αλλά δε μου άρεσε να έχει μόνο ΥΓ1 & ΥΓ2...  ;D ;D ;D

1033
Κι ένα hint ακόμα:

Αν έχετε laser εκτυπωτή, εκτυπώστε το σχέδιο που θέλετε σε γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί, έχοντας κάνει πρώτα την εικόνα mirror (horizontal reverse). Μετά, αρκεί να βρείτε κάποια ώρα που λείπει η γυναίκα/μητέρα/άλλη γυναίκα σας από το σπίτι, να τους βουτήξετε το σίδερο και να το σιδερώσετε! Θα πάρει αρκετή ώρα με πιεσμένο το σίδερο, αλλά θα μεταφερθεί ο γραφίτης στο αλουμίνιο. Αν θυμάμαι καλά, με λιγάκι νερό η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορη.

Μπορούν έτσι να μεταφερθούν πιο πολύπλοκα σχέδια με μεγαλύτερη ευκολία.

ΥΓ Κολλήστε πρώτα με λίγη ταινία το σχέδιο στο enclosure, προκειμένου να μην μετακινηθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αφήσετε χωρίς σκάλισμα, καθώς "κολλάει" υπερβολικά καλά ο γραφίτης πάνω στο αλουμίνιο έτσι.

1034
με playmobile παιξιματα  ;D

ΧΕΧΧΕΧΕΧΕΧΕ, καλό!!!  :) :) :)

1035
Θα ήμουν ιδιαίτερα υπόχρεος σε όποιον μου πει τον τίτλο του.

Πάντως είναι απίστευτο κομμάτι, απορώ πως δεν είναι ευρύτερα διαδεδομένο.


Αυτό είναι;
Άδωνις Μιχάλης Τερζής

1036
ξεκίνησα να φτιάχνω τον κλώνο του Red Llama και κατά τη δοκιμή είδα οτι το volume λειτουργεί ανάποδα

Άλλαξε μεταξύ τους τα καλώδια που πάνε στα δύο ακριανά pins του volume pot.

1037
Special κόλπα. Αλλά σε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα αυτής της μέτρησης ?

Χοντρικά: Όσο πιο μεγάλη η αντίσταση (DC resistance) τόσο πιο δυνατή η έξοδος του μαγνήτη και τόσο πιο χαμηλή η απόκριση στα πρίμα.

Eίναι όμως ο ένας από τους πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν τον ήχο. Τύπος μαγνήτη, ένταση μαγνήτη, διατομή καλωδίων, υλικά κλπ έχουν κι αυτά ενεργό ρόλο...

1038
Τις χορδές όταν παίζω scales η alternate picking σε 2 χορδές, είναι τεχνικά πιο σωστό να τις πατάω με τη κορυφή του δαχτύλου η με το flat τμήμα? Εννοώ το τμήμα με το οποιο πατάμε στο πληκτρολόγιο στο pc.

Βασικά, η σωστή θέση στο πληκτρολόγιο προυποθέτει ότι και τα πλήκτρα με την άκρη του δακτύλου τα πατάς  ;D

1039
Ω ρε αγορές που γίνονται  ;D
Γενέθλια μέχρι το 2192, γιορτές μέχρι το 2256 και Χριστούγεννα μέχρι το σωτήριο έτος 2512 έχουν κλείσει φαντάζομαι, ε;  ;D ;D ;D ;D
Μεγεια  :)

1040
πάω να πάρω 2-3 υλικά και καμια αντίσταση 3,3Κ μιας και εδώ και καιρό το έβλεπα σαν 33Κ....

By the way, αν δεν έχεις την ακριβή τιμή σε υλικά, τότε μπορείς πιθανώς να την φτιάξεις από άλλα που έχεις σε στοκ.

Παράλληλα: 2 αντιστάσεις των 10K μας κάνουν 5Κ και βγαίνει με τον τύπο: Rtotal = (R1 * R2) / (R1 + R2)
Φυσικά μπορείς να βάλεις 3, 4, κλπ...

Σε σειρά: 2 αντιστάσεις των 10Κ μας κάνουν 20Κ και βγαίνει από τον τύπο: Rtotal = R1+R2


Το αντίστροφο ακριβώς ισχύει για τους πυκνωτές.

Παράλληλα: 2 πυκνωτές των 100μF = 200μF (Ctotal = C1 + C2)
Σε σειρά: 2 πυκνωτές των 100μF = 50μF - Ctotal = (C1 * C2) / (C1 + C2).

Φυσικά μπορείς να κάνεις συνδυασμό αυτών (1 αντίσταση σε σειρά + 2 παράλληλα κλπ).

1041
Κουκλάκι! Τι ακριβώς είναι?


Είναι μια Hofner Shorty που μου είχε κάτσει χρόνια τώρα  ;D
Κανονική ταστιέρα (24 τάστα), δείγμα από σώμα...

Παράθεση
Και ωραίες φωτογραφίες! Δικές σου?


Thanks, δικές μου είναι...

1043
Ερώτηση:

Γίνεται τρίψιμο στην ταστιέρα, χωρίς να βγουν τα τάστα;
Και αν ναι, πως πετυχαίνεις να έχεις σε ευθεία όλη την ταστιέρα κι όχι το κάθε τάστο να είναι σε διαφορετικό "σκάψιμο";

1044
Εφέ / Απ: ZOOM G3 v2
« στις: 15/11/13, 14:17 »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι έξι (6) εφέ, με τη σειρά που θες.
Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε εφέ ή προσωμίωση ενισχυτή*.
Οπότε ναι, μπιορείς.

(* Κάποια από αυτά καταλαμβάνουν δύο θέσεις ή δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιθούν με άλλα)

1045
Βασικά θα ήθελα να έχω τα γυαλιά και τη γραβάτα του τύπου. τίποτα άλλο..... (ας μην είχα ούτε το ταλέντο του)

http://gothic.gr/post.php?id=57


Για τα γυαλιά δεν ξέρω, αλλά την γραβάτα την είχα σταμπάρει πριν χρόνια  ;D , οπότε πάρε το link:
http://www.thinkgeek.com/product/9352/

1046
Στον Πινακα Ελεγχου δεν μου εμφανιζεται το εικονιδιο "Αλληλογραφια", κ διαβασα καπου οτι πρεπει να λειτουργησω τουλαχιστον μια φορα το Outlook ωστε να εμφανιστει το εικονιδιο. Αλλα δεν διευκρινιζουν αν εννοουν "το Outlook Express ή το Microsoft Outlook". Εγω το Microsoft Outlook παντως δεν το εχω.

Το Microsoft Outlook είναι εφαρμογή που έρχεται με το Microsoft Office.
Το Outlook Express έρχεται με το λειτουργικό (μέχρι WinXP, μετά έγινε Windows Mail αν θυμάμαι καλά)...

To εικονίδιο "Αλληλογραφία" εμφανίζεται νομίζω μόνο αν έχεις Microsoft Outlook (κι όχι Outlook Express/Microsoft Mail).

1047
Συμφωνώ , αλλά τη γέφυρα , το κόκαλο θα τα αλλάξεις μια φορά να πας τις χορδές εκεί που θες ,θα ρυθμίσεις και τι βέργα να έρθει το μπράτσο εκεί που πρέπει και οκ ,για να απορυθμιστούνε αυτά θα πρέπει να γυρνάς από μαγαζί σε μαγαζί από studio se studio και από στάδιο σε θέατρο για να παίζεις κάθε μέρα με το όργανο ώρες ατελείωτες  η να το έχεις εκτεθειμένο σε μη κατάλληλες θερμοκρασίες, δε νομίζω πώς ένας ερασιτέχνης μουσικός που παίζει στη παρέα 1 φορά στο τόσο η κάθε μέρα 1-2 ώρες σπίτι του να χρειάζεται σετάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα …

Έτσι πίστευα κι εγώ.
Έλεγα εντάξει, μια χαρά την έχουν από το εργοστάσιο. Αυτό έλειπε να μην ξέρουν εκεί... Τι να πειράξω;

Και ξαφνικά, μια βροχερή μέρα, (όχι, αυτό έτσι το πα για εφφέ  ;D ) λέω δεν της κάνω ένα γερό setup που δεν έχει φάει ποτέ;

Και έκτοτε έγινε κιθάρα, από καυσόξυλο που ήτανε.

Και κάθε μέρα, όσο βελτιώνομαι, βλέπω ότι τις "θέλει" τις ρυθμίσεις της. Όλο και κάτι βελτιώνω σιγά σιγά, όσο βελτιώνομαι κι εγώ...

1048
Εφέ / Απ: Πυκνωτές και συχνότητες
« στις: 27/10/13, 15:36 »
Το tone να είναι όπως είναι και να υπάχρει ένας πυκνωτής στο hot του ενός μαγνήτη(αν υποθέσουμε ότι τον άλλο δεν θέλουμε να τον πειράξουμε).

Το ζητούμενο είναι αυτό να κόψουμε μεσαία χωρίς να πειράξουμε όσο το δυνατόν ή έστω σε ελάχιστο βαθμό τις άλλες συχνότητες.

Mία είναι η εύκολη και αξιόπιστη λύση.
Πετάλι EQ.
Ή αλλιώς, να τροποποιήσεις όλο το κύκλωμα του tone της κιθάρας με ένα EQ (προφανώς με fixed τιμή αντιστάσεων/πυκνωτών, εκεί που σε καλύπτουν). Αλλά αξίζει; Παίρνεις ένα πεταλάκι, και το χρησιμοποιείς παντού/με οτιδήποτε όργανο κλπ...

1049
Εφέ / Απ: Πυκνωτές και συχνότητες
« στις: 27/10/13, 15:30 »
Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.seymourduncan.com/tonefiend/guitar/customize-your-caps/

Κι αν δεν βαριέσαι, διάβασε για low-pass/high-pass filters.

Παράθεση
Υπάρχει κάποιος πίνακας ή κάποιο διάγραμα που να λέει ποιές συχνότητες κόβει ο κάθε πυκνωτής.


Δεν υπάρχει γιατί δεν κόβει κάτι ο πυκνωτής από μόνος του. Κόβει (σε γενικές γραμμές) ανάλογα με το πως είναι συνδεδεμένος με μια αντίσταση (low pass ή high pass φίλτρο).

Edit: Τα λέει αναλυτικά κι ο Απόλλωνας από πάνω...

1050
Μιας και με έτρωγε, έκατσα να κάνω λίγο fine tuning, καθάρισμα, αλλαγή χορδών κλπ.

Οπότε, να και δυο φωτογραφίες του pcb/N-Tune On-board Guitar Tuner:



Και με αναμμένα τα λαμπάκια:  :)



Φαίνεται κι η καλωδιοταινία που περνάει από την πλακέτα προς τα μέσα. Το ποτενσιόμετρο είναι φαγωμένο (σαν C) ώστε να υπάρχει ο σχετικός χώρος, κι από κάτω αντίστοιχα υπάρχει ένα C-spacer για περάσει χωρίς να τσακίσει. 4 σύρματα είναι, προφανώς δύο για το σήμα και 2 για την τροφοδοσία.
Προσεγμένη δουλειά πάντως, και αρκετά δυνατά LEDs. Όλα smt τα εξαρτήματα βέβαια, για να χωρέσουν σε μια σταλιά καπάκι..

Σελίδες: 1 ... 39 40 41 [42] 43 44 45