Περι μουσικής > Αρμονία και θεωρία της μουσικής

Αρμονία

(1/16) > >>

Xrhstos2:
TI einai h armonia?

kostasbako:
Αρμονία είναι η επιστήμη που μελετά πώς μπορούν οι νότες να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους. Πίστεψέ με είναι ένας εκπληκτικός κλάδος της μουσικής που όποιος τον μελετήσει καλά έχει τρομερά εφόδια. Η αρμονία είναι η βάση της μουσικής. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην τύχη...!

ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
   ...μετα αντιστιξη, ενορχηστρωση, φυγη(φουγκα) και συνθεση! Εκει ειμαι τωρα! Πολυ διαβασμα!!!  :P :-\


sotriani

lidia:
Ακριβώς παιδιά...είναι επιστήμη, και ως βάση της έχει κάποιους κανόνες σύνδεσης νοτών, συγχορδιών και κλιμάκων. Ουσιαστικά, βάση αυτής λειτουργεί η μουσική, αυτό είναι το πρώτο ας πούμε βήμα σύνθεσης. Ο ίδιος, μαθαίνοντας τους κανόνες και κατέχοντας τις συγχορδίες και τις βαθμίδες γενικότερα καθώς και τις λειτουργίες τους τα χρησιμοποιείς ώστε να "γράφεις" σωστά.Εκτός από γραπτή εξάσκηση συμπεριλαμβάνει και ακουστικά, που εμένα προσωπικά μ'έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην προσπάθειά μου να βρίσκω τις συγχορδίες από τραγούδια, όπως φυσικά και το όλο περιεχόμενό της.Στα ωδεία είναι 3 χρόνια υποχρεωτικά μετά την θεωρία, και τα ειδικά αργότερα για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί ή τα χρειάζεται για το δίπλωμα του οργάνου.
Αυτά τα πιο σημαντικά! Πάντως είναι κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον και φυσικά χρειάζεται πολλή δουλειά! :)

Panos1984:
iparxei tropos na matho kapia vasika gia tin armonia xoris na pao se odio i na exo daskalo? enoo meso internet tha matho tipota? iparxoun prokathorismena modela opou kapies sigxordies pane me alles i einai toso poliploko?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View