Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μπάσο

Μια ερώτηση παιδιά

(1/5) > >>

Nompi:
Χρησιμοποιεί εφέ το μπασο σε κομμάτια πχ Rock (οχι Solo) και αν ναι πιά??

Johnie Darko:
Oτι θες χρησιμοποιει... Συνηθως ομως δυναμικους επεξεργαστες... Δλδ compressor/limiter, eq
Aπο εφφε συνηθως κανα chorus και αναλογως το ειδος μουσικης ακομα και παραμορφωση ή οτι μπορεις να φανταστεις...

Nompi:
Ξέρω ότι χρησιμοποιουν κάθε είδους εφέ και ειδικά στo metal που το γνωρίζω πιο καλά σαν στυλ αλλά θέλω να ενορχηστρώσω ενα Rock κομμάτι στυλ Forever lost - Magic Numbers.Τι εφέ να έβαζα για να μην φανεί και πολύ
υπερβολικό ας πούμε ξερω εγω να βάλω Chorus λίγο Delay σε Accompaiment η δεν βάζουν.Τι κάνει o Compressor ξέρω οτι κάπου στο φόρουμ το είδα αλλα δεν μπόρεσα να το ξαναβρώ.Τι κάνει σε αυτο το κομματι τον ήχο του μπασου τόσο γλυκό είναι θέμα ενισχυτών...

Ευχαριστώ, :)

drakoumel:
Nompi με το καλό όταν τελειώσεις την προσπάθεια σου να την ακούσουμε αλλά εγώ θα σου πρότεινα πρώτα να μάθαινες για τον compressor και με μετα να κοιτάξεις για το εφφέ.....
Γιατί αν γενικότερα δεν έλεγχεις και πάρα πολύ την μίξη τότε ότι εφέ και να βάλεις ωραία δε θα ακουστεί...
Δε ξέρω φυσικά τι χρησιμοποιείς γενικά για την ηχογράφηση σου αλλά να σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο Trilogy της Spectrasonics αν θες vst μπάσσο, σίγουρα θα σου δώσει καλύτερο ήχο απο αυτό που θα έχεις αυτή τη στιγμή και πολύ πιο άμεσα...και αν θες/έχεις πραγματικό μπάσσο και θες να μπλέξεις περισσότερο θα σου πρότεινα το Ampeg SVX της ΙΚ Multimedia...
Το πρώτο είναι vst instrument και το δευτερο vst plugin προενισχυσης μπάσου....
Το κομμάτι δυστυχώς δε το ξέρω για να σου πω τι να κάνεις για να πάρεις αυτό τον ήχο....

Σκίρων:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=119775028&MyToken=39760b9c-bfbc-4e30-91a2-4eebf9cccb8a

παρε μια γευση ..
εξαρταται απο το ειδος παντα που παιζεις, ολα τα εφε μπορουν να χρησιμοποιηθουν ..
οπως ελεγε και ο αειμνηστος καθηγητης μου, μουσικη, δεν ειναι απομνημονευση κανονων, αλλα εμπνευση και δημιουργια ..
Αιωνία σου η μνημη ρε Αμαραντε ..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View