Nompi:
Σας ευχαριστώ όλους και πράγματι ο καθηγητής σου έχει δίκιο δεν υπάρχουν όρια και κανόνες στη Μουσική.
Jezus:
Το ντιλει συνηθως δεν εχει καλα αποτελεσματα στο μπασο, οποτε θα προτεινα να μην χρησιμοποιησεις. Για να παρεις τον ηχου που λες ειναι δυο τα κυρια βηματα 1- κομπρεσορ, κατα κανονα ενας μουλτιμπαντ δινει πιο καλα αποτελεσματα, αλλα για τον ηχο που περιεγραψες και ενας απλος θα κανει (ισως καλυτερα). Επισης ενας λαμπατος κομπρεσορ θα δωσει και καποια χροια με απαλες ρυθμισεις προς την κατευθυνση που θες (οχι πολυ γκειν!) 2- εκουαλαιζερ, για τον ηχο που θες κοψε λιγα μπασα και βαλε λιγα μεσαια. Απο τον κομπρεσορα θα εχουν γινει λιγο πιο "στρογυλα" τα μπασα, οποτε θα βρεις ευκολα τη συχνοτητα που πρεπει να ανεβασεις για αυτον τον ηχο.
GreekDudeCovers:
--- Παράθεση από: Jezus στις 26/02/08, 15:39 ---Το ντιλει συνηθως δεν εχει καλα αποτελεσματα στο μπασο, οποτε θα προτεινα να μην χρησιμοποιησεις. Για να παρεις τον ηχου που λες ειναι δυο τα κυρια βηματα 1- κομπρεσορ, κατα κανονα ενας μουλτιμπαντ δινει πιο καλα αποτελεσματα, αλλα για τον ηχο που περιεγραψες και ενας απλος θα κανει (ισως καλυτερα). Επισης ενας λαμπατος κομπρεσορ θα δωσει και καποια χροια με απαλες ρυθμισεις προς την κατευθυνση που θες (οχι πολυ γκειν!) 2- εκουαλαιζερ, για τον ηχο που θες κοψε λιγα μπασα και βαλε λιγα μεσαια. Απο τον κομπρεσορα θα εχουν γινει λιγο πιο "στρογυλα" τα μπασα, οποτε θα βρεις ευκολα τη συχνοτητα που πρεπει να ανεβασεις για αυτον τον ηχο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα. Παρεμπιπτόντως, και μ'έναν πιο απλό κομπρέσσορα θα κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου. Εγώ ήμουν ανάμεσα στο multicomp της EBS και στο Opto Stomp της BBE, και στο τέλος με κέρδισε ο δεύτερος. Οπότε δοκίμασε πρώτα τι σου κάθεται καλύτερα στ'αυτί και μετά επέλεξε.
Όσον αφορά τα λαμπάτα πετάλια, ναί μεν είναι πολύ ωραία, και βοηθούν αρκετά στον ήχο, αλλά είναι επίσης πανάκριβα... Βλέπε και Valvedrive. Απίστευτο πετάλι, αλλά ένα 300άρι... :-\
Σκίρων:
--- Παράθεση από: Tony G. στις 26/02/08, 15:42 --- --- Παράθεση από: Jezus στις 26/02/08, 15:39 ---Το ντιλει συνηθως δεν εχει καλα αποτελεσματα στο μπασο, οποτε θα προτεινα να μην χρησιμοποιησεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα.
--- Τέλος παράθεσης ---
δηλαδη θελετε να μας πειτε πως οι floyd ηταν βλαμμενοι ....
faser:
--- Παράθεση από: sehaliah στις 26/02/08, 13:31 ---http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=119775028&MyToken=39760b9c-bfbc-4e30-91a2-4eebf9cccb8a
παρε μια γευση .. εξαρταται απο το ειδος παντα που παιζεις, ολα τα εφε μπορουν να χρησιμοποιηθουν .. οπως ελεγε και ο αειμνηστος καθηγητης μου, μουσικη, δεν ειναι απομνημονευση κανονων, αλλα εμπνευση και δημιουργια .. Αιωνία σου η μνημη ρε Αμαραντε ..