Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Oι καλύτερες ακουστικές κιθάρες κάτω από 200 Ευρώ

<< < (2/8) > >>

Απόλλων:
Tanglewood Evolution TW28 -166€Η δεύτερη πρόταση από την Tanglewood που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα αν και επίσης δεν έχει καπάκι από συμπαγές ξύλο. Εκτός από την ποιότητα κατασκευής για την οποία έκανα λόγο πιο πάνω, πρόκειται για τη μόνη κιθάρα στη λίστα με καπάκι από κέδρο (το σώμα είναι από μαόνι και maple), που είναι μια διαφορετική ηχητική και εμφανισιακή πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τanglewood προσφέρει εξαιρετικά όργανα σε άλλες κατηγορίες τιμής, τα οποία όσοι έχουν έναν πιο υγιή προϋπολογισμό θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξουν. Αν πάντως για κάποιον ακόμα και τα 200 Ευρώ αποτελούν δυσβάσταχτο ποσό, οι δύο Tanglewood που παρατίθενται εδώ είναι σίγουρα μια καλή επιλογή.

Euroguitar

Amazon UK

Woodbrass

Απόλλων:
Cort Earth 70 NS - 174€Μια πολύ δημοφιλής επιλογή σε αυτή την κατηγορία, και μία κιθάρα που προτείνεται πολύ συχνά σε αρχάριους. Σώμα και μπράτσο από μαόνι με καπακι από συμπαγές έλατο. πρόκειται για ένα πολύ τίμιο όργανο που δεν θα απογοητεύσει, καθώς συνδυάζει τη γνωστή ποιότητα κατασκευής της Cort με έναν πολύ ωραίο ήχο για πολλά είδη μουσικής.

Euroguitar

Amazon UK

Απόλλων:
Aria AW-35 natural - 178€Άλλη μια κιθάρα από την Aria με σώμα από μαόνι και καπάκι από συμπαγές έλατο Sitka, με σχετικά απλή αλλά περιεργως γοητευτική εμφάνιση. Η αίσθηση, το playability αλλά και ο ήχος αυτού του οργάνου είναι εμφανώς καλύτερα από το φτηνότερο μοντέλο AW-20 και εμπνέει σιγουριά ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο entry level όργανο. Αν ο προϋπολογισμός σας είναι πιο υψηλός, τα πιο ακριβά μοντέλα της Aria αξίζουν την προσοχή σας, αλλά και το συγκεκριμένο είναι απόλυτα ικανοποιητικό.

Euroguitar

GAK

Απόλλων:
Harley Benton CLJ-503CE NT - 179€Εδώ έχουμε μια μάλλον άγνωστη ποσότητα, καθώς πρόκειται για τη γνωστή φίρμα του επίσης γνωστού και μη εξαιρετέου Γερμανικού καταστήματος Thomann. Aπό πλευράς προδιαγραφών και μόνο είναι μια πολύ δελεαστική πρόταση. Σώμα από rosewood με καπάκι από επιλεγμένο συμπαγές έλατο και μπράτσο από μαόνι και πολύ όμορφες αισθητκές παρεμβάσεις από πέρλα και abalone. Επιπλέον είναι η φτηνότερη ηλεκτροακουστική στη λίστα. Το αρνητικό είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει πιθανότητα να τη βρείτε σε κάποιο κατάστημα για δοκιμή.

Thomann

Απόλλων:
Washburn WD-10S - 185€Το παλιότερο αντίστοιχο μοντέλο της Washburn, η D10S (η οποία επισήμως είναι πλέον discontinued, αλλά είναι διαθέσιμη στο Euroguitar), αποτελούσε για πολλά χρόνια μια από τις πάγιες προτάσεις μου για όποιον ήθελε μια φτηνή αλλά αξιόπιστη ακουστική κιθάρα με λίγα χρήματα. Το νέο μοντέλο κινείται στα ίδια βήματα, προσφέροντας επιπλέον κάποιες ποιοτικές αναβαθμίσεις, όπως καπάκι από έλατο Sitka Αλάσκας και κοκκάλινος καβαλλάρης και ζυγός (nut), καθώς και μερικές αισθητικές βελτιώσεις όπως το σχήμα της γέφυρας, το headstock και η διακόσμηση γύρω από το ηχείο. Ειλικρινά προκαλεί εντύπωση ότι ένα όργανο με τέτοια ποιότητα έχει τιμή κάτω από 200 Ευρώ. Πρόκειται για μια εξαιρετική κιθάρα με μοναδική αναλογία ποιότητας/τιμής, και άνετα μια από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία της.

Thomann

GAK

Soundslive

Andertons

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View