Ειδικά θέματα > Χορδές, πένες, αξεσουάρ

Χορδές για Nashville κούρδισμα...

(1/3) > >>

BitCollector:
Γεια σας

Λέω να δοκιμάσω το κούρδισμα Nashville. Βλέπω στο YT ότι υπάρχουν τρεις επιλογές: χύμα χορδές, ειδικό για τη δουλειά αυτή σετ χορδών και σετ 12χορδης που «σπάει» στα δύο. Πιο πολύ με ενδιαφέρει ο ακουστικός ήχος, αλλά ακουστική υπάρχει μόνο μία. Από την άλλη ηλεκτρικές υπάρχουν 3 (συν μια διαλυμένη) οπότε μπορεί να το δοκιμάσω και σε ηλεκτρική.

Ασχολείται κανένας συμφορουμίτης με το σπορ; Καμιά γνώμη;

saved:
Αρχηγε,δεν ξερω τι ειναι αυτο το nashville,και μου κανει κολπα ο browser και δεν μπορω να δω τι ειναι,αλλα οτι θες απο χορδες..newtone strings.
Αγγλια,φτιαχνει οτι θες.Πολυ εξυπηρετικος.
Πες του οτι εισαι φιλαρακι μου (δημητρης) μου εχει φτιαξει πολυ "ανομαλα" σετ,και ποτε δεν ειχα προβλημα.Και απο τιμες μια χαρα ειναι.
Μηλα μαζι του μια

Guitar Fan:
http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=71&productname=EJ38H_Phosphor_Bronze__High_Strung_Nashville_Tuning__10_27&sid=c762ee12-9eb9-4885-a61c-43b8548692c3

mouz:
Εμπειρία δεν έχω, παρότι θα είχε πλάκα να δοκιμάσει κανείς όντως. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι πράγματι να πάρεις ένα σετ 12χορδης ηλεκτρικής και να χρησιμοποιήσεις τις κάτω χορδές. Έτσι σου μένει και ένα πλήρες σετάκι για την επόμενη αλλαγή σε κιθάρα με κανονικό κούρδισμα. Έχω την εντύπωση ότι αν το δοκίμαζα ποτέ και εγώ σε ηλεκτρική θα το έβαζα. Με παραξενεύει πάντως η ιδέα, αν το κάνεις δώσε ενυπώσεις και ανέβασε και κανένα ντοκουμέντο  ;D .

BitCollector:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή βρίσκω βιντεάκια με διαφορετικές προτάσεις για διατομή χορδών. Στο site που λέει ο saved βλέπω ότι υπάρχουν σετ ακουστικής με ποικιλία διατομών για τις επίμαχες χορδές. Φαντάζομαι ότι δε θα είναι τεράστιο η διαφορά, απλώς αναρωτιέμαι αν κανείς το έχει δοκιμάσει κι έχει προτάσεις (πχ wound ή plain η Ε, στην G υπάρχουν διάφορες προτάσεις κτλ).

Θα κάνω μια δοκιμή και θα ανεβάσω κάτι...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View