Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Focusrite scarlett + Pro tools

(1/1)

jeandoumpier:
Καλησπέρα παίδες. Τελικά αγόρασα την focusrite scarlett ως audio interface για να ηχογραφώ την κιθάρα (ηλεκτροακουστική / ηλεκτρική κτλ). Κατέβασα και το Pro Tools, ένα πρόγραμμα ηχογράφησης που προτείνει η focusrite. Το πρόβλημα είναι, ότι ενώ ηχογραφώ κανονικά την κιθάρα και βλέπω στην οθόνη track monitoring κτλ, δεν μπορώ να ακούσω την κιθάρα από τα ηχεία του PC μου την ίδια ώρα που παίζω. Ούτε και μετά δηλαδή, παρά μόνο αν αποθηκεύσω το αρχείο σε mp3 και ok το ακούσω από το vlc. Όταν επιλέγω την scarlett ως PLAYBACK ENGINE στο Pro Tools, δεν με αφήνει να έχω διαφορετικό output παρά μόνο αυτή. Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα, υπάρχει κάποια λύση - ή να βρω άλλο πρόγραμμα που θα αναγνωρίζει ως έξοδο τα ηχεία του pc μου/? Ευχαριστώ.

BitCollector:
Εννοείται ότι δεν ακούς από τα ηχεία του υπολογιστή (είτε λάπτοπ είτε σταθερός) μιας και πρόκειται για άλλο Audio Interface (κάρτα ήχου με άλλα λόγια).
Μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα που θα τα συνδέσεις στη Scarlet. Διαφορετικά, η λύση είναι τα ακουστικά.

jeandoumpier:
Ευχαριστώ πολύ.
Θέλεις να μου πεις ότι ΔΕΝ μπορείς να ακούσεις την κιθάρα από τα ηχεία του υπολογιστή όταν την συνδέεις στην scarlet??

BitCollector:
Δεν ξέρω αν σου δίνει αυτή τη δυνατότητα το Pro Tools (διαφορετική είσοδο από την έξοδο), που δε νομίζω. Αλλά και πάλι, αν οι drivers της ενσωματωμένης κάρτας δεν είναι ASIO (που δε θα είναι) θα πρέπει να εγκαταστήσεις άλλους drivers (τους ASIO4ALL) και να μπλέξεις περισσότερο.

kopaniamento:
Φιλε ειχα το ιδιο προβλημα. Φανταζομαι χρησιμοποιεις windows, σωστα?

Δοκιμασε να βαλεις το AsioLink, σου επιτρεπει να βαλεις τα υπολοιπα καναλια του pc να περασουν μεσω του Asio driver και να ακους τα παντα απο το audio interface σου. Υποψην, ο developer που το εφτιαξε δυστυχως εχει πεθανει και δεν θα μπορεσεις να το αγορασεις, αλλα καποιος συγγενης του εχει κυκλοφορησει crack οποτε θα μπορεις να κανεις activate τσαμπα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View