Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Reddick Voyager, απόψεις γνώμες?

(1/4) > >>

GVen:
Κιθάρα Reddick Voyager modular guitar....κιθαρα πολυεργαλειο

Θεματάκι για συζήτηση, απόψεις, γνώμες....ετσι για να το κουσκουσεψουμε λίγο...για πείτε τις γνώμες σας,πως σας φαίνεται?

https://guitar.com/news/gear-news/reddick-guitars-voyager-modular-guitar/?utm_source=hootsuite&utm_medium=&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=#

Βραζίλης:
Έξυπνο ;) πώς δεν το σκέφτηκαν ήδη τόσες δεκαετίες; :hmm :idea

(Επίσης, αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ διάβασα το Reddick ως Red Dick; )

GVen:

--- Παράθεση από: Βραζίλης στις 27/08/21, 14:09 ---Έξυπνο ;) πώς δεν το σκέφτηκαν ήδη τόσες δεκαετίες; :hmm :idea

(Επίσης, αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ διάβασα το Reddick ως Red Dick; )

--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον κάποιος έχει βρώμικο μυαλό εδώ πέρα....ονοματα μη λέμε  :yeah :yeah :yeah

BitCollector:
Ωραία πατέντα!
Στα νιάτα μου σκεφτόμουν διάφορα παλαβά σχετικά με κιθάρες. Ένα από αυτά ήταν και κάτι τέτοιο, δηλαδή να «κουμπώνουν» οι μαγνήτες στη θέση τους και οι επαφές να γίνονται όπως περίπου κατά τη φόρτιση των ασύρματων τηλεφώνων ή πιο απλά όπως κάθονται οι μπαταρίες στη θέση τους, πιέζοντας ένα έλασμα σε κάθε πλευρά. Ούτε κολλήσεις ούτε φασαρίες.
Η άλλη παλαβομάρα ήταν ο λεβιές του τρέμολο να είναι προσαρμοσμένος σε ένα «πλατό» πάνω στο οποίο πατάνε οι μαγνήτες. Πιέζοντας τον λεβιέ βυθίζεται το πλατό και απομακρύνει τους μανγνήτες από τις χορδές. Έτσι δημιουργείται η αίσθηση του βιμπράτο ή του fade out. Αυτό το 2ο νομίζω ότι μετέπειτα κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Φυσικά δεν υλοποίησα καμιά από τις παλαβομάρες μου, παρέμεινα Κύρος Γρανάζης σε θεωρητικό επίπεδο. Ίσως επειδή δε διαθέτω Γλόμπο!  ;D

Επί της ουσίας, αν και είναι έξυπνη ιδέα, νομίζω ότι ο χώρος έχει μια «αδράνεια» που δύσκολα θα επέτρεπε να προχωρήσει κάτι τέτοιο. Η ηλεκτρική κιθάρα εξακολουθεί να παραμένει στην ουσία της μια απλοϊκή κατασκευή όπως ήταν 70 χρόνια πριν, όταν εφευρέθηκε.

Απόλλων:
Έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν αρκετές πατέντες που επιτρέπουν την γρήγορη αλλαγή μαγνητών σε μια κιθάρα. Εκτός από τους διάφορους μηχανισμούς για solderless μαγνήτες (δείτε π.χ. το σύστημα Kwipglug της GFS που επιτρέπει την αλλαγή μαγνήτη με ένα μόνο βύσμα ή το P-Link της Pratley Guitars), υπάρχουν κιθάρες με περιστρεφόμενα τμήματα που επιτρέπουν πολύ πιο εύκολα την χρήση εναλλακτικών μαγνητών χωρίς την ανάγκη για αποσπώμενα μέρη. Απο μνήμης μπορώ να αναφέρω τις JRK Custom Guitars και τις Gyrock. Ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της Reddic Voyager, που επέτρεπε τη γρήγορη αντικατάσταση ενός μεμονωμένου μαγνήτη, είχε ήδη εμφανιστεί από τη δεκαετία του '90 με το MDS (Modular Design System) της Player Instrument Corporation. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλα παρόμοια συστήματα που ξεχνάω.

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ανέφερε και ο BitCollector, oι περισσότεροι κιθαρίστες προτιμούν τα "κλασσικά", "παραδοσιακά", "δοκιμασμένα" μοντέλα κιθάρων και έχουν μια έμφυτη (όσο και παράλογη) αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε ριζοσπαστικό εμφανίζεται στο χώρο. Γι αυτό και οι περισσότερες τέτοιες πατέντες δεν καταφέρνουν να πετύχουν ευρεία αποδοχή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View