Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Μαγνήτες και ηλεκτρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: music massacre στις 19/01/09, 19:23

Τίτλος: DiMarzio σε Fender American Standard Stratocaster
Αποστολή από: music massacre στις 19/01/09, 19:23
Τι μαγνήτες DiMarzio θα μου προτείνατε για Fender American Standard Stratocaster???
Το είδος μουσικής που παίζω είναι από classic rock,hard rock έως και classic metal. Βέβαια αν ήταν εφικτό με αυτήν την αλλαγή να διατηρηθεί ο χαρακτήρας Fender όσον αφορά τα καθαρά κυρίως για μπαλάντες θα ήταν ακόμα καλύτερο. Οι θέσεις που με ενδιαφέρουν είναι bridge και neck.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Τίτλος: Απ: DiMarzio σε Fender American Standard Stratocaster
Αποστολή από: groovymood στις 19/01/09, 21:35
Γιατί περιορίζεις την αναζήτηση σου μόνο στους dimarzio??
Τίτλος: Απ: DiMarzio σε Fender American Standard Stratocaster
Αποστολή από: music massacre στις 20/01/09, 00:51
Δεκτη και καθε αλλη προταση μαγνητων περαν απο DiMarzio, αρκει να τηρηθει εν μερη(οσο μπορει να γινει αυτο!!!) ο χαρακτηρας της Fender στα καθαρα.
Τίτλος: Απ: DiMarzio σε Fender American Standard Stratocaster
Αποστολή από: faser στις 20/01/09, 10:15
Εγώ έχω αλλάξει τους μαμίσιους μαγνήτες της Fender μου σε Dimarzio Chopper (n), Area '58 (m) και Air Norton (b) και μπορώ να σου πω την άποψη μου.. Δεν είναι ότι πιο ισορροπημένο από άποψη output (για να τους "φέρω" στα ίσα αναγκάστηκα να πειραματιστώ αρκετά με τα ύψη τους) αλλά το αποτέλεσμα μου αρέσει.. Ο Chopper είναι πολύ "διεισδυτικός" μαγνήτης στα solo και μου αρέσει που με το tone γύρω στο 6-7 βγάζει αυτό το νεοαμερικάνικο instrumental ήχο (βλ. Timmons, Petrucci, κ.λπ.).. Στη 2η, 3η και 4η θέση, οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες με κάτι που περιμένει κάποιος από μια τυπική Fender.. Η 5η θέση (Air Norton) δίνει ένα ήχο με αρκετό punch αλλά όχι τόσο clarity (φαντάσου μια eqσειρά όπου έχουν συμπιεστεί οι μπάσες και πρίμες συχνότητες και έχουν τονιστεί οι μεσαίες).. Γενικά δεν είναι μια θέση που την πολυευχαριστιέσαι αλλά riffing κάνεις άνετα..

Τώρα όσον αφορά τα Fenderοειδή καθαρά που ψάχνεις, αυτή η επιλογή δεν θα σε απογοητεύσει.. Ειδικά στην πρώτη θέση (τελικά ο Chopper είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μαγνήτης) και ειδικότερα με finger playing ακούγεται πολύ όμορφα (φαντάσου σαν να ακούς τα καθαρά των Opeth).. Χαμηλώνοντας πάλι το tone παίρνεις ένα πολύ γλυκό και στρογγυλό καθαρό blues ήχο με τον οποίο αν εφαρμόσεις και ελαφρύ vibrato και παίζεις αρκετά όχι μεμονωμένες νότες αλλά και συγχορδίες (όχι στις ανοικτές θέσεις αλλά πιο χαμηλά στην ταστιέρα) μπορεί να παίζεις για ώρες χωρίς να το καταλάβεις (όπως όταν ήμασταν μικροί και κοιτάζαμε το ρολόι που είχε πάει 5 τα χαράματα μετά από μια βραδυά ατέλειωτου RPG playing ;D).. Και ερχόμαστε στις εκπλήξεις.. Στην 2η θέση (n+m) ομολογώ ότι δεν περίμενα να πάρω αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα.. Μπορεί να ακουστεί σαν ιεροσυλία αλλά σε αυτή την θέση η κιθάρα ακούγεται σαν telecaster.. Το strumming της πραγματικά δεν το έχω ακούσει σε άλλη (ηλεκτρική) κιθάρα.. Ογκώδες, "αγκαθωτό", "πλούσιο", ακριβώς όπως πρέπει να ακούγεται το strumming μιας tele.. Τα αρπίσματα θα τα κάνεις φαντάζομαι στην 4η θέση (γιατί στην 2η, ελέω Area '58, ο ήχος ακούγεται πιο πρίμος από ένα ισορροπημένο ηχόχρωμα που περιμένεις να ακούσεις σε μια 2η θέση) ενώ για την 5η θέση μπορείς αν pickάρεις δυνατά να πάρεις λίγο βρωμιά τύπου tubescreamer αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο.. Για την 3η θέση ποτέ δεν έτρεφα ιδιαίτερη εκτίμηση ;D οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά..

Συμπερασματικά, αν με ρωτήσει κάποιος θα του πρότεινα ανεπιφύλακτα τον Chopper και τον Area '58 με μοναδική ένσταση τον Air Norton τον οποίο θα πρότεινα να αλλαχθεί με έναν Tone Ζone ο οποίος είναι πιο "ιδανικός" μαγνήτης για bridge position.. Όλα αυτά βέβαια αφορούν medium output μαγνήτες γιατί αν κάποιος που ζήταγε high output θα του πρότεινα ασυζητητί evolution και στις 3 θέσεις (they are the sh*t που λέει και ένας φίλος μου :D)..

Disclaimer: Πολλοί αναφέρουν ως 1η θέση την bridge position και αντίστοιχα ως 5η θέση την neck position.. Εγώ προτιμώ την αντίθετη ορολογία για όχι ιδιαίτερους λόγους και ελπίζω ότι στα παραπάνω φαίνεται αυτή η χρησιμοποιήση της ορολογίας των θέσεων.. Επειδή όμως αμφιβάλλω ότι ήταν κατανοητή ιδιαίτερα ;D, γι' αυτό γράφω αυτό το disclaimer ;D..
Τίτλος: Απ: DiMarzio σε Fender American Standard Stratocaster
Αποστολή από: adr1anos στις 26/01/09, 20:45
Μετά την εμπεριστατωμένη και χρήσιμη περιγραφή του faser αν θέλεις ρίξε μία ματιά και σε αυτό το ποστ  (http://forum.kithara.gr/index.php?topic=68077.msg527826#msg527826) όπου περιγράφω λίγο την δική μου εμπειρία με DiMarzio μαγνήτες σε Strat.