Σελίδες:
  • #1 από thanasis93 στις 21 May 2008
  • Γεια σας παιδια θελω να μου πειτε την γνωμη σας γι αυτες τις χορδες...ποιες προτεινεται για ηλεκτρικα κιθαρα?
    Ευχαριστω
  • #2 από Μάνος Καμπούρης (m.k.) στις 21 May 2008
  • Χρησιμοποιώ ghs και στις Fender και στη Charvel μου πάνω από 15 χρόνια και δεν τις αλλάζω με τίποτα. Με λίγα λόγια, είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος
  • #3 από 7 στις 21 May 2008
  • Πολυ καλες οι ghs οντως,απλα οχι στο στυλ που προτιμω εγω μιας και ειμαι d'addario fan χρονια τωρα.
  • #4 από Σκίρων στις 22 May 2008
  • Εγω παντως απο τις ghs προτιμω τις elixir ..

Δε χρησιμοποιω καμια απο τις προαναφερθησες .. απο τοτε που ανακαλυψα τις GALLIS, δε τις αλλαζω!
  • #5 από teo_gp στις 22 May 2008
  •  Τις D' addario τις βρίσκω πολύ πρίμες για τα γούστα μου... Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ τις elixir και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Παλιότερα έπαιζα με ghs και δεν είναι άσχημες. Στην ηλεκτροακουστική βάζω ernie ball και είνα άψογες! Οι αντίστοιχες elixir ήταν πολύ σκληρές.
  • #6 από Σκίρων στις 23 May 2008
  • Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ τις elixir και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

τυχαιο?
    χαχαχαχαχαχα!
    Καλημερα Τεο!
    P.S: δoκιμασε gallis
  • #7 από teo_gp στις 23 May 2008

τυχαιο?
    χαχαχαχαχαχα!
    Καλημερα Τεο!

Καλημέρα :) :)
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά... ;D ;D ;D Θα δοκιμάσω gallis με την πρώτη ευκαιρία (η tele θέλει χορδεεεεεεες :o :o :o)
  • #8 από Σκίρων στις 23 May 2008

τυχαιο?
    χαχαχαχαχαχα!
    Καλημερα Τεο!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά... ;D ;D ;D Θα δοκιμάσω gallis με την πρώτη ευκαιρία (η tele θέλει χορδεεεεεεες :o :o :o)
    κι εγω teleeeeeeeeeee  ;D ;D ;D
  • #9 από teo_gp στις 23 May 2008

τυχαιο?
    χαχαχαχαχαχα!
    Καλημερα Τεο!

Ευτυχώς η δική σου δεν είναι λευκή ::) ::)
    Από που αγοράζεις galli? Στην Πάτρα δεν έχω βρει πουθενά...
  • #10 από Σκίρων στις 23 May 2008

τυχαιο?
    χαχαχαχαχαχα!
    Καλημερα Τεο!

Ευτυχώς η δική σου δεν είναι λευκή ::) ::)
    Από που αγοράζεις galli? Στην Πάτρα δεν έχω βρει πουθενά...
    απο τον jimmy. χαριλαου τρικουπη, απεναντι απο τα γραφεια του πασοκ.
  • #11 από philip the great στις 06 Jun 2008
  • hey guys καμια γνωμη για blue steel[dean markley]????????
  • #12 από m@ster k@frer στις 06 Jun 2008
  • hey guys καμια γνωμη για blue steel[dean markley]????????
    Αυτες φοραω στην κιθαρα μου...
    Κατ' εμε πολυ καλες χορδες στην ποιοτητα περιπου της elixir με λιγοτερη διαρκεια και στη μιση σχεδον τιμη....
  • #13 από petros1992 στις 11 Jun 2008
  • εγω παλι βρε παιδια παιζω με gibson! εχω δοκιμασει αρκετες χορδες! μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλες! τωρα οσο για τις ghs & elixir δεν ξερω...δεν τις εχω δοκιμασει! :)
  • #14 από SlowYourselfDown στις 15 Jun 2008
  • Προσωπικά επαιζα παλιοτερα με d'addario κ ernie ball...τωρα εχω καταληξει στις ghs  κ ειμαι παρα πολυ ευχαριστημένος..
  • #15 από Mistral στις 15 Jun 2008
  • Προσωπικά χρησιμοποιούσα τις GHS για πάνω από ένα χρόνο, μέχρι που σε τρία διαδοχικά σετ υπήρχε κάτι σαν σκουριά, ενώ σε ένα άλλο δεν υπήρχε το κάλυμμα σε ένα σημείο και φαινόταν η "ίνα" από μέσα...Το πρόβλημα αυτό παρουσιαζόταν στο 7ο - 10ο τάστο, οπότε και το καταλάβαινες στο παίξιμο...
    Στα τρία σετ είχε εμφανιστεί σε χορδές ακουστικής, και στο άλλο σε χορδές ηλεκτρικής...Έκτοτε χρησιμοποιώ μόνο τις Spectrum...με έχουν καταβολέψει...
    cu
  • #16 από Ibanezακιας στις 07 Jul 2008
  • Με τις Ghs δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος όταν έβαλα μια φορά. Οι Elixir είναι πάρα πολύ καλές αλλά για κανα δίμηνο με κανονική χρήση (2-3 ώρες παίξιμο την ημέρα), μετά ακούγονται σαν μπάντζο...ErnieBall και πάλι ErnieBall...
  • #17 από Panagiotisrx7 στις 11 Jul 2008
  • GHS Progressives χρόνια τώρα. "Μαλακές", ευκολόπαιχτες και ανέχονται τον βιασμό με το floyd και τα bends.
  • #18 από SPIROS26 στις 09 Oct 2008
  • εγω θα συμφωνησω με οσους ειχαν προβληματα με τις ghs γιατι και μενα μου ειχαν τυχει να εμφανιζουν σκουρια γρηγορα και να γαμανε τον ηχο...αλλα αυτες παιδες που πραγματικα λενε εινα οι DR!!!εχω δοκιμασει και το σετακι "Hi-Beam" και αυτο που εχει την υπογραφη του μακαριτη του dimebag darell και με εχουν δικαιωσει..και πολυ γλυκος ηχος και αντοχη στον χρονο!!!!!
  • #19 από Fteo στις 09 Oct 2008
  • Δοκίμασα πρόσφατα τις elixir στην κιθάρα μου με ένα μικτό σετ που ξεκινάει από 10άρες και καταλήγει σε 11άρες και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γενικά έχω όξινο ιδρώτα και οι χορδές δεν μου κρατάνε πάνω από 2 εβδομάδες, αλλά αυτές τις έχω πάνω στο μήνα και ακόμα οι 3 πρώτες έχουν πάνω τους την νίκελ επίστρωση και διατηρούν τα τονικά τους χαρακτηριστικά. Επίσης δεν ξέρω αν είναι λόγω μεγάλης διαμέτρου ή λόγω των συγκεκριμένων χορδών, αλλά χωρίς τον ενισχυτή η κιθάρα παίζει καμπάνα και με ενισχυτή έχει ωραίο όγκο...
  • #20 από SPIROS26 στις 10 Oct 2008
  • καλα τι ειδους μουσικη παιζεις και βαζεις 10-11αρες χορδες???μηπως κατι σε jazz???στο λεω γιατι αν δοκιμαζεις να κανεις μεγαλα bend σε τετοιου διαμετρηματος χορδες θα φας τα δαχτυλα σου....Βεβαια αν εχεις συνηθισει ετσι τοτε παω πασο!!!! ;D ;D
  • #21 από Fteo στις 10 Oct 2008
  • Με την κιθάρα αυτή παίζω συνήθως γράφω οδηγούς και την χρησιμοποιώ σαν συνθετικό όργανο γιατί είναι μια φθηνή olp, άσχετα που έχει πολύ ωραίο ήχο. Τώρα από είδη jazz, funk, trip-hop και βρετανικό rock παίζω με αυτή και από bend κλπ μια χαρά με βολεύουν αυτές οι χορδές. Προσωπικά βρίσκω πιο εύκολα το σωστό pitch εκεί παρά σε λεπτότερες χορδές που η αναλογία μήκους-συχνότητας είναι μεγαλύτερη. Θεωρώ ότι έχω πιο ακριβές παίξιμο με αυτές και δεν κάνω και bend 2 τόνων για να έχω πρόβλημα  ;).
  • #22 από buckethead RULES!! στις 10 Oct 2008
  • Bρίσκω πολύ καλές τις GHS (Boomers και Progressive έχω δοκιμάσει), αλλά προτιμώ
    τις Elixir γιατί έχουν άνα "used" συναίσθημα στο χέρι.
  • #23 από Raz στις 10 Oct 2008
  • Εγώ πήγα από ernie ball σε Daddario, και ρε παιδιά, σκιάχτηκα.. Πολύ κατώτερες (οι 3 μπάσες) μου έβγαζαν μια πλαστικίλα πολύ έντονη. Από δω και πέρα μόνο ernie ball..
    10ρες, και όπου να'ναι θα την πάω για 11ρες γιατί πολύ μου άρεσαν (οι 10) σε σχέση με τις 9ρες. Λίιγο πιο δύσκολα τα bends, αλλά ούτως ή άλλως δεν εχω πρόβλημα αφού κουρδίζω σε Ρε, και είναι πιο χαλαρές. Άσε που είναι πιο ανθεκτικές. Θυμάμαι πόσα καντίνια Μι είχα σπάσει προσπαθώντας να μάθω το σολο του tornado of souls που έχει ένα σήκωμα 3 ημιτόνια στη μι.
  • #24 από Jezus στις 13 Oct 2008
  • Καλες οι GHS, αλλα προτιμω DR στο ιδιο στυλ αλλα καλυτερες.
    D'addario ειναι πολυ σκληρες και δεν μου αρεσει καθολου ο τονος τους.
    Ελιξιρ εχω σε μια κιθαρα μονο, πολυυυ καλες!
    Και οι Ernie Ball επισης κορυφαιες. Αλλες που εχω δοκιμασει και ηταν ικανοποιητικες, Pyramid, Markley.
  • #25 από Alex Flouros στις 13 Oct 2008
  • GHS boomers 9.5/44 χρησιμοποιω στις κιθαρες μου..
    Δεν ειναι η καλυτερη χορδη ηχητικα που εχω ακουσει αλλα αρκετα αξιοπιστη και την προτιμω απο αρκετες αλλες..
    Οι elixir παλι δεν μου αρεσουν καθολου..Λογο του τεφλον που εχουν πανω τους ακουγονται μουντες..Σε μερικους αρεσει αυτο..Εμενα προσωπικα καθολου..
    Γενικα μου αρεσει να ακους οσο το δυνατον περισσοτερη "χορδιλα" απο ενα καινουριο σετ..Μεταλλικο ηχο..
    Pure nickel ειναι μαλλον ο αγαπημενος μου ηχος..Φθειρονται πιο γρηγορα..Αλλα για μενα αξιζει οσο κραταει..
Σελίδες: