Σελίδες:
  • #1 από bith στις 29 Jun 2011
  • Σημερα ειχα την ιδεα να δοκιμασω ενα low tuning στην κιθαρα μου οποτε σκεφτηκα ειτε να την κατεβασω σε Drop B η σε standard  B. Επειδη ομως δεν εχω συνηθισει σε τετοια κουρδισματα θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου πει τι χορδες να χρισιμοποιησω(σκεφτομουν 11αρες) και πως κουρδιζεται η καθε χορδη σε Drop B και Standard B γιατι δεν ειμαι σιγουρος για το αν τα ξερω σωστα...
  • #2 από Μητσάκος στις 29 Jun 2011
  • Για standard Β κι όχι βαρύτονη κιθάρα, θέλεις τουλάχιστον 12άρες, αν κι αυτές θα είναι πολύ χαλαρές (έχω παίξει). Καλύτερα 13άρες.
  • #3 από bith στις 29 Jun 2011
  • σκεφτομουν για 14αρες... αλλα δεν ξερω αν θα βολεψουν.. να δοκιμασω ι υπαρχει περιπτωση να κανω και καμια ζημια στην κιθαρα?
  • #4 από tendril στις 01 Jul 2011
  • Παιζοντας χρονια σε drop b,οχι πια,χρησιμοποιουσα το σετ του wylde ghs low boomers 11-70.Στη συνεχεια το αλλαξα κ εβαζα σετ 10αρας κ επαιρνα μια 11αρα.Εξαρταται κ απο το τι κιθαρα εχεις...ποιοτητα κατασκευης.
    B standard tuning  B-E-A-D-F#-B
    Dropped B Tuning  B-F#-B-E-G#-C
  • #5 από Ammon Jerro στις 01 Jul 2011
  • σκεφτομουν για 14αρες... αλλα δεν ξερω αν θα βολεψουν.. να δοκιμασω ι υπαρχει περιπτωση να κανω και καμια ζημια στην κιθαρα?
    οχι ζημια δε θα κανεις. αν πας το οργανο σου για ενα καλο σεταρισμα ολα θα ειναι καλα.
    το θεμα με τις 14αρες ειναι αν χωραν στην κιθαρα σου.
    πηγα να βαλω σε καποια φαση στη δικια μου αλλα η τελευταια του σετ δε χωρουσε στη γεφυρα μου(gibraltar plus bridge της ιbanez).
Σελίδες: