Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
το από πάνω, φυσικά, ισχύει για την περίπτωση που πας για Martin λόγω ονόματος (που απ'ότι έχω καταλάβει γι'αυτό πας) και όχι επειδή την έχεις επιλέξει ανάμεσα σε άλλες εταιρείες για τον ήχο της, τις κιθάρες της κτλ κτλ...
Εγώ να πω ότι όταν πας για κιθάρα 2000 ευρώ (για μένα πάντα) οοοοοοοοοοοοοοοοόλα αυτά θα πρεπε να τα ξέρεις. Αλλιώς δε νομίζω ότι με τόσο λίγες γνώσεις γύρω από την αγορά μιας κιθάρας (αν δεν ξέρεις τι είναι το 3 Piece top τι να την κάνεις 2Κ κιθάρα;)θα πάνε τα λεφτά σου σε καλό δρόμο.
...αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι θες!
Παράθεση από: Υπνοβάτης... στις 14/01/12, 19:03Εγώ επίσης με όχι με 2000, αλλά με 1.200 θα έκανα μια χειροποιήτη και τα 800 στην τσέπη. Ούτε εταιρείες ούτε τίποτα. Ο,τι θες εσύ πάνω στο όργανο.Αυτή η χειροποίητη όμως θα είναι χειρότερης ποιότητας από την 2000 εργοστασιακή. Αν δοκιμάσεις στη Μartin για παράδειγμα να κάνεις custom κιθάρα σε πετάει κατευθείαν στα 2 χιλιάρικα και πάνω - και λογικό είναι
Εγώ επίσης με όχι με 2000, αλλά με 1.200 θα έκανα μια χειροποιήτη και τα 800 στην τσέπη. Ούτε εταιρείες ούτε τίποτα. Ο,τι θες εσύ πάνω στο όργανο.
Παράθεση από: glambrakop στις 14/01/12, 19:45Παράθεση από: Υπνοβάτης... στις 14/01/12, 19:03Εγώ επίσης με όχι με 2000, αλλά με 1.200 θα έκανα μια χειροποιήτη και τα 800 στην τσέπη. Ούτε εταιρείες ούτε τίποτα. Ο,τι θες εσύ πάνω στο όργανο.Αυτή η χειροποίητη όμως θα είναι χειρότερης ποιότητας από την 2000 εργοστασιακή. Αν δοκιμάσεις στη Μartin για παράδειγμα να κάνεις custom κιθάρα σε πετάει κατευθείαν στα 2 χιλιάρικα και πάνω - και λογικό είναιEεε... όχι; Έχεις παίξει ποτέ με χειροποίητο όργανο;
Αρα ειναι αυτοσκοπος να παρεις μια πανακριβη κιθαρα και οχι μια κιθαρα που σου ταιριαζει και σου αρεσει η οποια μπορει να εχει 1000ε.Δεν ειναι αναγκη να σου αρεσει περισσοτερο αυτη που εχει 2.000...μπορει να βρεις αυτα που θες σε μια των 800ε πχ...αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι θες!
Παράθεση από: noe13 στις 14/01/12, 21:38Αρα ειναι αυτοσκοπος να παρεις μια πανακριβη κιθαρα και οχι μια κιθαρα που σου ταιριαζει και σου αρεσει η οποια μπορει να εχει 1000ε.Δεν ειναι αναγκη να σου αρεσει περισσοτερο αυτη που εχει 2.000...μπορει να βρεις αυτα που θες σε μια των 800ε πχ...αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι θες!Έχω μάθει ότι στη μουσική, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Συνεπώς είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι μια 800άρα και μία διχίλιαρη κιθάρα θα έχουν την ίδια ακουστική ανταπόκριση. Αλλιώς ποιος ο λόγος να πουληθεί πιο ακριβά η μία από την άλλη; Και αποκλείεται να είναι απατεώνες στην Taylor και καλοί άνθρωποι στη Gibson, για παράδειγμα και να πουλάει ο ένας τα ίδια (ποιοτικά) πράγματα με τον άλλον, αλλά σε διπλάσια τιμή. Προφανώς το κόστος για να παραχθεί ένα όργανο που πουλιέται πιο ακριβά είναι μεγαλύτερο και άρα έχει αφιερωθεί περισσότερος κόπος γι' αυτό, είτε αυτός ο κόπος μεταφράζεται στην επιλογή των ξύλων, είτε στην έρευνα για καινοτομίες που η κάθε εταιρία παρουσιάζει, είτε στην προσοχή με την οποία κατασκευάζεται η κιθάρα κτλ κτλ κτλ. Όσον αφορά όμως τα custom όργανα, εκεί θα κρατήσω μια πισινή γιατί δεν έχω παίξει ποτέ με κανένα.Και μπορεί να έχεις δίκιο, και να μην ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ (και το τονίζω το ακριβώς) τι θέλω, όμως όπως έχω ξαναπεί, ο σκοπός για τον οποίο συζητάω σε αυτό το thread είναι για να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω και έχοντας τη γνώση αυτή να κατασταλάξω τελικά σε μια κιθάρα. Αν όντως όλοι εμείς που ρωτάμε, ξέραμε ακριβώς τι θέλουμε, τότε δεν θα υπήρχε, όχι μόνο αυτό το thread, αλλά ούτε το forum ολόκληρο.
Τέλος πιστεύω ότι είναι απόλυτα σωστό αυτό που αναφέρει ο noe13 σχετικά με την προσωπική αίσθηση και εντύπωση που αποκομίζει κανείς από ένα όργανο.
Συμφωνώ. Όμως υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ μάρκες κιθάρων και ΑΠΕΙΡΑ μοντέλα η κάθε μία. Τι μπορεί να κάνει κανείς για να βρει την κιθάρα των ονείρων του; Πρέπει να έχει πάρα πολύ χρόνο και όπου βλέπει κιθάρα, είτε αυτή είναι σε μαγαζί, είτε σε φίλο, είτε σε κάποια έκθεση, να τη δοκιμάζει. Και ίσως μετά από 5 χρόνια να τη βρει. Σύμφωνοι. Εγώ όμως δεν θέλω αυτό. Προτιμώ να εμπιστευτώ το όνομα δύο - τριών κατασκευαστών, φημισμένων στο χώρο, και από εκεί και πέρα να αποδεχτώ το γεγονός ότι, ναι, μπορεί και να υπάρχει κάπου εκεί έξω μια κιθάρα που να μου ταιριάζει καλύτερα από αυτήν που πήρα.
Και στην τελική προτιμώ να εμπιστευτώ το γούστο των καλλιτεχνών που μου αρέσουν. Έτσι, άμα θέλω να πάρω les paul δεν θα πάρω ούτε Godin, ούτε Dean, ούτε Harley Benton, αλλά θα πάρω Gibson. To 97,6% των καλλιτεχνών εκεί έξω αυτό κάνουν. Κάτι θα ξέρουν.
Παράθεση από: Απόλλων στις 15/01/12, 13:10Τέλος πιστεύω ότι είναι απόλυτα σωστό αυτό που αναφέρει ο noe13 σχετικά με την προσωπική αίσθηση και εντύπωση που αποκομίζει κανείς από ένα όργανο.Συμφωνώ. Όμως υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ μάρκες κιθάρων και ΑΠΕΙΡΑ μοντέλα η κάθε μία. Τι μπορεί να κάνει κανείς για να βρει την κιθάρα των ονείρων του; Πρέπει να έχει πάρα πολύ χρόνο και όπου βλέπει κιθάρα, είτε αυτή είναι σε μαγαζί, είτε σε φίλο, είτε σε κάποια έκθεση, να τη δοκιμάζει. Και ίσως μετά από 5 χρόνια να τη βρει. Σύμφωνοι. Εγώ όμως δεν θέλω αυτό. Προτιμώ να εμπιστευτώ το όνομα δύο - τριών κατασκευαστών, φημισμένων στο χώρο, και από εκεί και πέρα να αποδεχτώ το γεγονός ότι, ναι, μπορεί και να υπάρχει κάπου εκεί έξω μια κιθάρα που να μου ταιριάζει καλύτερα από αυτήν που πήρα.Και στην τελική προτιμώ να εμπιστευτώ το γούστο των καλλιτεχνών που μου αρέσουν. Έτσι, άμα θέλω να πάρω les paul δεν θα πάρω ούτε Godin, ούτε Dean, ούτε Harley Benton, αλλά θα πάρω Gibson. To 97,6% των καλλιτεχνών εκεί έξω αυτό κάνουν. Κάτι θα ξέρουν.
Όσοι θέλουν Les Paul και πάνε και σκάνε 2Κ για μια Gibson είναι ζώα.- Μη μιλάς για καλλιτέχνες γιατί ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ που σπονσοράρονται έχουν custom μοντέλα. Τι σημαίνει αυτό; Χειροποίητα. Φτιαγμένα γι αυτούς και για τις συνθήκες live/studio/blablabla.Άλλη κιθάρα θα βγάλεις Live και με άλλη θα παίξεις σε ηχογράφηση.
Όσοι θέλουν Les Paul και πάνε και σκάνε 2Κ για μια Gibson είναι ζώα.-
Παράθεση από: Υπνοβάτης... στις 15/01/12, 16:48 Όσοι θέλουν Les Paul και πάνε και σκάνε 2Κ για μια Gibson είναι ζώα.- Μη μιλάς για καλλιτέχνες γιατί ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ που σπονσοράρονται έχουν custom μοντέλα. Τι σημαίνει αυτό; Χειροποίητα. Φτιαγμένα γι αυτούς και για τις συνθήκες live/studio/blablabla.Άλλη κιθάρα θα βγάλεις Live και με άλλη θα παίξεις σε ηχογράφηση. Μήπως εκτός απο "μέλος της χρονιάς" θα πρέπει να σκεφτεί το φόρουμ και κάτι για..."κοτσάνα της χρονιάς"?Συμπαθής κατά τ'άλλα ο sleepwalker, δε λέω, αλλά...
Groovymood: Πέρα από την κοτσάνα της χρονιάς, διαφωνείς πάνω στο ανελέητο customάρισμα των οργάνων των διάσημων καλλιτεχνών;
rodort1: Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ανίδεος αλλά πραγματικά, αν θέλεις να δώσεις 2000 για μια κιθάρα, τι θα σου προσφέρει η εργοστασιακή που δε θα σου προσφέρει μια χειροποίητη; Εκτός από την ηθική ικανοποίηση της "μάρκας" ας πούμε;
Ξεκίνησε από dreamaker Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από P.D.L. Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από mike_20 Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από soma1 Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από karhar Μετατροπές, βλάβες, συντήρηση, κατασκευές
Ξεκίνησε από KostasTso Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από naikmama Δοκιμές και συγκρίσεις μουσικών οργάνων και εξοπλισμού
Ξεκίνησε από marley78 Μουσικά όργανα και εξοπλισμός
Ξεκίνησε από The Rocker Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
Ξεκίνησε από Adoni Μουσικά όργανα και εξοπλισμός