Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Μαργαρίτα Π.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7
1
Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του Μάνου Λοΐζου διασκεύασαν οι Private Government από το Dubai. Ακούω απόψεις.


2
Η 22χρονη Αγγλίδα, η οποία διαθέτει μια από τις πιο χαρισματικές φωνές, αναμένεται να μαγέψει το αθηναϊκό κοινό, ερμηνεύοντας επιτυχίες όπως οι: "Spoiled", “Love”, "You Had Me" αλλά και η εκπληκτική διασκευή της στο “Fell in love with a girl” των White Stripes.
Γεννημένη στα τέλη τις δεκαετίας του ’80, η νεαρή Joss ερωτεύτηκε τη φωνή της Aretha Franklin και μέσα από αυτήν μυήθηκε από μικρή στη soul και την R’N’B και σε ηλικία μόλις 14 ετών εμφανίστηκε στη Βρετανική τηλεόραση τραγουδώντας το "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" της μεγάλης ντίβας και καταλήγοντας να κερδίζει τον διαγωνισμό τραγουδιού στον οποίο εμφανίστηκε.
Το 2002 φτάνει στη Νέα Υόρκη, για audition, καταπλήσσει τα στελέχη της δισκογραφικής οι οποίοι της προτείνουν αμέσως συμβόλαιο.
Το 2003 κυκλοφορεί το ντεμπούτο της με τίτλο “The Soul Sessions” το οποίο γίνεται τριπλά πλατινένιο στη γενέτειρα της και χρυσό στις Η.Π.Α. Ακολούθησε το “Mind, Body & Soul” το 2004, το πρώτο της άλμπουμ με δικές τις συνθέσεις, το οποίο έγινε επίσης τριπλά πλατινένιο στην Μεγ. Βρετανία και πλατινένιο σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ με αυτό κατέκτησε την κορυφή των Βρετανικών chart και έγινε η νεαρότερη γυναίκα σε αυτή την θέση.
Εκείνη τη χρονιά προτάθηκε για τρία Grammy και τρία Brit Awards κερδίζοντας τελικά αυτά της Καλύτερης Βρετανίδας Solo Καλλιτέχνιδας και του Καλύτερου Urban Act.
Τρία χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί το “Introducing Joss Stone” το οποίο στη χώρα μας έφτασε στο νούμερο 5 των charts της IFPI ενώ μπήκε κατευθείαν στο νούμερο 2 στα charts του Billboard κάνοντας την τη νεότερη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα με την υψηλότερη είσοδο στο συγκεκριμένο chart.
Εν αναμονή λοιπόν και του καινούργιου της άλμπουμ με τίτλο “Colour Me Free” που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη νεαρότατη και πανέμορφη Joss να μας μαγεύει τόσο με την εκπληκτική φωνή όσο και με την αέρινη παρουσία της κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και στον πιο κατάλληλο χώρο, το Θέατρο Λυκαβηττού.

Σημεία προπώλησης:
www.ticketnet.gr & Τicketnet (Λεωφ. Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι), Public , Virgin Megastores (The Mall), στα ταμεία του Θεάτρου Badminton και στα εκδοτήρια του Ο.Α.Κ.Α. (Λεωφ. Κύμης)
Τιμή εισιτηρίου: 50 ευρώ.
Ώρα έναρξης: 21.00

Πηγη: http://www.in.gr

3
ΛΕΥΚΩΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
«Γιάννης Ρίτσος - αυτοβιογραφία»
 
Σελίδες: 200
DVD: κινηματογραφική αυτοβιογραφική ταινία, διάρκεια 78΄
Μορφή: έγχρωμο, χαρτί velvet 135 gr
Εξώφυλλο: δεμένο λεύκωμα
Διάσταση: 21 Χ 29 εκ. (Α4)
Φωτογραφίες (ανέκδοτες και μη): 332
Ντοκουμέντα: χειρόγραφα ποιήματα, σχέδια κ.ά.: 66
Γλώσσες: ελληνικά & αγγλικά
 
Έκδοση: © «Αρχείο Κρήτης»/Γιώργος & Ηρώ Σγουράκη
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 4,
116 35 Αθήνα,
τηλ. (210) 75.18.929 & 75.19.415
fax (210) 70.16.770
e-mail: giorgos@sgourakis.gr
 

Αυτοβιογραφία - ντοκουμέντα της ζωής και του έργου του
 
Βιβλίο - λεύκωμα για το έργο και την πορεία ζωής του ποιητή της Ρωμιοσύνης, με σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα: χειρόγραφα ποιημάτων, σημειώσεις, δελτάρια αλληλογραφίας, ανέκδοτες φωτογραφίες, αυτόγραφα και το εικαστικό έργο του. Μαζί στο λεύκωμα και το DVD της αυτοβιογραφικής κινηματογραφικής ταινίας του που γυρίστηκε το 1984 στους τόπους που έζησε: Μονεμβασιά, Αθήνα, Καρλόβασι Σάμου και στις εξορίες: Κοντοπούλι Λήμνου, Άη Στράτης, Μακρόνησος, Γυάρος και , Παρθένι Λέρου,διάρκειας 78΄.

Αυτοβιογραφική ταινία (DVD) η οποία ενσωματώνεται στο βιβλίο λεύκωμα
Η κινηματογραφική ταινία «Γιάννης Ρίτσος - αυτοβιογραφία» αποτελεί μαρτυρία -ντοκουμέντο για τη ζωή και ευρύτερα για το έργο του ποιητή. Αφηγείται την περιπετειώδη ζωή του και διαβάζει ποιήματά του.
Η ιδέα της δημιουργίας ήταν του παραγωγού Γιώργου Σγουράκη, προκειμένου να διασωθεί στην ιστορία, σε εικόνα και ήχο, η μαρτυρία του ποιητή και να αποτελέσει στην πορεία του χρόνου σημείο αναφοράς το έργο, η στάση ζωής, η πορεία του στην πνευματική και δημόσια ζωή.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους τόπους και χώρους που έζησε και δημιούργησε ο ποιητής: Μονεμβασιά, Γύθειο, Καρλόβασι Σάμου, Αθήνα, σπίτι Ρίτσου στην Αθήνα, Κοντοπούλι Λήμνου, Άη Στράτης, Μακρόνησος και Γυάρος.
Η διάρκεια είναι 78΄, έγχρωμη και οι συντελεστές της δημιουργίας: παραγωγός Γιώργος Σγουράκης, σκηνοθεσία Κώστας Αριστόπουλος, μουσική Μίκης Θεοδωράκης - Χρήστος Λεοντής, αφήγηση Αλέκα Παϊζη, διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Γαρδέλης, ηχοληψία Βασίλης Κυριακόπουλος, μοντάζ Γιάννης Κριαράκης, συντονιστής παραγωγής Κώστας Στυλιάτης και διεύθυνση παραγωγής Ηρώ Σγουράκη.

Πηγή: http://sgourakis.gr

4




Διπλό άλμπουμ-επανέκδοση της LYRA. Περιέχει τα «Ένα τραγούδι για τον Μάνο Vol.1” & «Ένα τραγούδι για τον Μάνο Vol.2”. Εξαιρετικές διασκευές τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, το «Ένα τραγούδι για τον Μάνο» που έγραψε ο ίδιος και η «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη την οποία διασκεύασε για πιάνο ο Μάνος Χατζιδάκις στις «Έξι λαϊκές ζωγραφιές».
Η έκδοση συνοδεύεται από σημείωμα του Βαγγέλη Μπουντούνη με τίτλο «Ένα τραγούδι αντίδοτο στην απουσία του Μάνου» και βιογραφικά του ιδίου και της Μάρως Ραζή.


CD 1
01. Ένα τραγούδι για τον Μάνο
02. Τα παιδιά του Πειραιά
03. Όνειρο παιδιών της γειτονιάς
04. Το τριαντάφυλλο
05. Μανούλα μου
06. Αθανασία
07. Τιμωρία
08. Σεξουαλική πολυρρυθμία
09. Το τραγούδι της Ευρυδίκης
10. Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος
11. Το πέλαγο είναι βαθύ
12. Το κονσέρτο
13. Σαραμπάντα
14. Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι
15. Κάπου υπάρχει η αγάπη μου

CD 2
01. Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι
02. Περιμπανού
03. Έφυγε το τρένο
04. Κεμάλ
05. Θάλασσα πλατιά
06. Προδοσία
07. Ο κυρ-Μιχάλης
08. Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
09. Προσωπογραφία της μητέρας μου
10. Τ’ αστέρι του βοριά
11. Το βαλς των χαμένων ονείρων
12. Η μικρή Ραλλού
13. Η μπαλάντα του Ούρι
14. Συννεφιασμένη Κυριακή

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βαγγέλη Μπουντούνη και τη Μάρω Ραζή μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://www.boudounis.gr

6
Ανεξάρτητο περιοδικό ποικίλης ύλης που "γεννήθηκε" στις 20/5/2009. Δημιουργός του ο Μάνος Πασχαλάκης, ο οποίος είναι και μέλος του kithara.gr στο facebook. Θα τον βρείτε με το όνομα Manos Paschalakis.

Ρίξτε μια ματιά στο περιοδικό:

http://www.istories.gr

Μαζί του σ' αυτή την προσπάθεια μια πολύ καλή μου φίλη από την "μπλογκόσφαιρα", η επιτυχημένη συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα: http://www.mariatzirita.gr

Και πολλοί έκτακτοι συνεργάτες, γιατί ο Μάνος περιμένει και τα δικά μας άρθρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

info@istories.gr

Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να στείλετε σχόλια, ιδέες και προτάσεις για το περιεχόμενο του περιοδικού.

7
H αιθέρια ερμηνεύτρια των κέλτικης παράδοσης και η τραγουδίστρια των πιο σαγηνευτικών new age μουσικών ιστοριών έρχεται στην χώρα μας για 3 μοναδικές συναυλίες:
Στο Αρχαίο Ωδείο στην Πάτρα (στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας), στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, για να μας παρασύρει στους μουσικούς της ονειρότοπους.
Γεννημένη στον Καναδά, αλλά με Ιρλανδικές και Σκωτσέζικες ρίζες, η Loreena McKennitt από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις μουσικές όλου του κόσμου και απορροφήθηκε από τις folk μυθικές ιστορίες από κάθε μακρινή γωνιά του πλανήτη.
Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και πετυχημένης καριέρας της, η Loreena McKennitt έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη της για την κέλτικη μουσική και το πάθος της για τις μουσικές παραδοσιακές μυθολογίες.
Εδώ και δυο δεκαετίες, χάρη στην παραμυθένια μουσική της, τις ονειρικές συνθέσεις της και τις κρυστάλλινες ενορχηστρώσεις της, έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να είναι προτεινόμενη για βραβεία Grammy καθώς και να αποσπάσει το βραβείο Billboard International Achievement.
Tο ιδιαίτερο μουσικό της μείγμα από στοιχεία pop, folk και ethnic απλώνεται σε 8 studio album που έχουν καταφέρει να μιλήσουν στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η ίδια έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών.
Η Καναδή new age ιέρεια έχει σαγηνευτεί από την Ελληνική παράδοση και την Ελληνική ιστορία και γι’ αυτό στη νέα της περιοδεία κάνει τρεις στάσεις στη χώρα μας, στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας στις 9 Ιουνίου, στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου και στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου.

Η Loreena McKennitt από τις 6 έως τις 24 Ιουνίου, συνοδευόμενη από μια εκπληκτική ομάδα μουσικών θα εμφανιστεί τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και σε κλειστές αίθουσες συναυλιών στο Μαρόκο, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

• 9 Ιουνίου Στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας
Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας)
• 10 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 6 Μαΐου σε όλα τα καταστήματα Metropolis και στο Ticket House.
Τιμή εισιτηρίου: 45 Ευρώ προπώληση & 50 Ευρώ στο Ταμείο

• 11 Ιουνίου στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 6 Μαΐου στα καταστήματα Metropolis, Patsis και Stereodisc
Τιμή εισιτηρίου: 40 Ευρώ προπώληση & 45 Ευρώ στο ταμείο
Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται και από το internet μέσω του ticketservices.gr
Τηλ: 210 7234567

8




Μάλλον θα με απασχολήσουν και στο μέλλον τα τραγούδια με τις παιδικές χορωδίες. Από το 1995 που ξεκίνησα μια τέτοια δισκογραφική σκέψη (Χάρτινο Καράβι) δε σταμάτησα να επανέρχομαι κατά διαστήματα και να "γεφυρώνω" την ενηλικίωσή μου με την ανάγκη παιδικής αθωότητας, που όσο περνάει ο χρόνος ολοένα και μεγαλώνει.
Αυτή τη φορά, η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Νίκαιας του μαέστρου Θανάση Μιχαλόπουλου, είναι το όχημα και τα καινούρια μου τραγούδια για τον Κλόουν γι' αυτή τη χορωδία τα έγραψα. Από το βιβλίο του εξαιρετικού λογοτέχνη και συγγραφέα Δημήτρη Μανθόπουλου επέλεξα ό,τι προκαλεί την προσωπική μου "παιδική αθωότητα" παίζοντας κι εγώ με λέξεις, συνειρμούς, συμβολισμούς, μελωδίες και νοήματα που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά της μικρής ηλικίας. Στο μέτρο και της δικής μου "παιδικότητας" έφτιαξα ξανά το δικό μου ιδεατό κόσμο ενός διαφορετικού χρόνου (όχι κατ' ανάγκη παλαιότερου) και συνδέθηκα με τα παιδιά της Νίκαιας για να πορευτούμε δισκογραφικά.
Μαζί με την παιδική χορωδία φιλοξενήθηκαν γνωστοί και σεβαστοί τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού, η Μαριώ, ο Μανώλης Μητσιάς και η Αναστασία Μουτσάτσου, για να ζεστάνουν ακόμα περισσότερο το δικό μου τοπίο.
Ο Κλόουν, αυτό το συμπαθέστατο σύμβολο της χαρμολύπης, θα αναζητά ακατάπαυστα τα συναισθήματα των ανθρώπων, μικρών ή μεγάλων, σε όλες τις εποχές και τους χρόνους, είτε σε δύσκολες, είτε σε εύκολες συνθήκες μέσα από τα τραγούδια μας.
Νιώθω την ανάγκη τα τραγούδια του δίσκου να τα αφιερώσω στα πλασματάκια Ιάσονα, Αριάδνη, Έλλη και Οδυσσέα. Στα εγγονάκια μου.
Νότης Μαυρουδής
Αθήνα, Μάρτιος 2009

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

Αιγαιοπελαγίτικο
Χάρτινη μπρατσέρα
Γέροι ναυτικοί
Καινούριες λέξεις
Η μηλιά της χαράς
Το τσίρκο
Ιστορική θύμηση
Καλοκαιριάτικη νύχτα
Το σκιάχτρο
Νανούρισμα
ΜΗ και ΠΡΕΠΕΙ
Ένα σκιάχτρο μα τι σκιάχτρο
Το κακό παιδί
Ο βοριάς (διαβάζει ο Νότης Μαυρουδής)

Οι στίχοι του τραγουδιού ΜΗ και ΠΡΕΠΕΙ

Τη μαμά μου λένε ΜΗ
ΠΡΕΠΕΙ λένε τον πατέρα
κι η μεγάλη τους στοργή
με κουράζει νύχτα μέρα

Ίδια στο σχολείο κι άλλα
θα 'ναι βλέπεις τυχερό μου
ΠΡΕΠΕΙ λένε τη δασκάλα
κύριο ΜΗ το δάσκαλό μου

Η γιαγιά μου κι ο παπούς
η νονά κι ο θείος κι η θεία
ΜΗ και ΠΡΕΠΕΙ, τους ακούς;
Κοίτα μια συνωνυμία!

ΜΗ αυτό, δεν ΠΡΕΠΕΙ τ' άλλο
ΜΗ εκείνο, τούτο ΠΡΕΠΕΙ
τι μπελά βρήκα μεγάλο!
Δεν είναι Θεός που βλέπει;

Είμαι το παιδί του ΜΗ
και του ΠΡΕΠΕΙ ο κανακάρης
φταίω, πείτε μου, πολύ
λίγο αν είμαι και γκρινιάρης;

*************************************************************

Η "γκρίνια" αυτού του παιδιού ας προβληματίσει γονείς ή/και όσους ασχολούνται με παιδιά. Μήπως ο "γκρινιάρης"  έχει δίκιο; Μήπως υπάρχουν άλλοι τρόποι διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας;
Χαρίστε αυτόν τον δίσκο στα παιδιά αλλά ακούστε τον κι εσείς...

9



Ευχαριστήριο

Δεν είσαι εσύ γι' αυτά
τι σε φορτώνω
εσύ την ησυχία σου
το βλέμμα σου στα υπογραμμισμένα
να μη χαθεί εκατοστό

Παρόλα αυτά
παρόλα αυτά
σ' ευχαριστώ

Δεν είσαι για μεγάλες περιπέτειες
το σέβομαι
ένα περίπατο στο κέντρο το πολύ
καμιά φορά στη θάλασσα
ως εκεί

Παρόλα αυτά
παρόλα αυτά
είναι αρκετό

Προσπάθησες να είσαι κάτι άλλο
κι ας μην πέτυχε
εγώ είναι σα να γύρισα τον κόσμο
κι ας μη σε κούνησα όσο θέλω απ' τη βολή σου
κι αν δε σε κούνησα όσο θέλω
με τα καράβια που με πήγαινες να δω
με τα καράβια που με πήγαινες να δω
ταξίδευα...

Κι ας είδα τη ζωή στην τηλεόραση
κι ας διάβασα τα πάντα στα βιβλία
κι ας ήμουν και δεν ήμουνα στο πλάι σου
κι ας ήμουν και δεν ήμουνα στο πλάι σου
ταξίδευα...

Το "Ευχαριστήριο" είναι ένα από τα "Τρία μυστικά". Τα άλλα δύο είναι "Με τσιγάρα βαριά & Κοίτα, εγώ".

Μουσική Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Τη Νατάσσα την παρακολουθώ από τα πρώτα της βήματα και δεν με απογοήτευσε ποτέ. Υπέροχα τα "Τρία μυστικά", εξαιρετική η ερμηνεία της!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσσα:

http://natassabofiliou.webs.com/

http://www.myspace.com/natassabofiliou

http://www.facebook.com/people/Natassa-Bofiliou/1241781798


10
Παραγωγικότατος φέτος ο Chick. Και πολύ συνεργάσιμος.

Returns
Return To Forever - Returns (Μάρτιος 2009)

Duet
http://www.somethingelsereviews.com/2009/02/chick-corea-hiromi-duet-2009.html

Five Peace Band




Chick Corea - piano, keyboards
John McLaughlin - guitar
Kenny Garrett - saxophone
Christian McBride - acoustic & electric basses
Vinnie Colaiuta - drums

Guest artist
Herbie Hancock - piano

CD 1
Raju
The Disguise
New Blues Old Bruise
Hymn To Andromeda

CD 2
Dr. Jackle
Senor C.S.
In A Silent Way - It's About That Time
Someday My Prince Will Come

FURTHER INFORMATION:

http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=32356

http://www.fivepeaceband.com/

11
Ανακαλύψατε κάποιον αξιόλογο ελληνικό ή ξένο δίσκο που πέρασε απαρατήρητος; Πείτε το και σε μας να μαθαίνουμε! :)

Ας κάνω την αρχή.

Γιώργος Μούτσιος - Τ' αστέρι του βοριά



Ο Γιώργος Μούτσιος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1932. Σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, και θέατρο στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, και σπούδασε θέατρο και σκηνοθεσία στο Reinhardt Seminar.
Έχει πολλές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών κι έχει συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Πάμπλο Καζάλς και τον Ιγκόρ Στραβίνσκυ. Έχει τραγουδήσει σε πολλές συναυλίες στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς θιασάρχες αλλά υπήρξε θιασάρχης και ο ίδιος. Έχει παίξει σε πολλές ταινίες, χαρακτηριστικός "κακός" του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000 με τον τίτλο "Σπάνιες ηχογραφήσεις". Επανεκδόθηκε remastered το 2006 με τον τίτλο "Τ' αστέρι του βοριά - 20 σπάνιες ερμηνείες".

Ας δούμε τους τίτλους και τους υπόλοιπους συντελεστές.

1.Τ' αστέρι του βοριά (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Φυσαρμόνικα Δ.Μούτσης
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης
Άρπα Α.Κρίθαρη

2.Μια Παναγιά (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης
Φυσαρμόνικα & βιολί Δ.Μούτσης
Άρπα Α.Κρίθαρη
Φλάουτο Σ.Ρέγγιος

3.Χάρτινο το φεγγαράκι (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης
Πιάνο Γ.Κουρουπός
Φλάουτο Σ.Ρέγγιος

4.Τέσσερις Στρατηγοί (Μάνος Χατζιδάκις - Οδυσσέας Ελύτης)
Από τον Κύκλο με την κιμωλία του Μπρεχτ
Πιάνο Γ.Κουρουπός

5.Το τραγούδι του στρατιώτη (Μάνος Χατζιδάκις - Οδυσσέας Ελύτης)
Από τον Κύκλο με την κιμωλία του Μπρεχτ
Πιάνο Γ.Κουρουπός

6.Νανούρισμα (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Από το Ματωμένο γάμο του Λόρκα
Διεύθυνση ορχήστρας Μ.Χατζιδάκις

7.Τώρα νυφούλα μου χρυσή (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Από το Ματωμένο γάμο του Λόρκα
Διεύθυνση ορχήστρας Μ.Χατζιδάκις

8.Επιστροφή (Πάνος Τριανταφυλλίδης - Άλκης Χριστοφέλλης)
Μικρό μουσικό σύνολο

9.Άγγελοι δυο (Πάνος Τριανταφυλλίδης - Άλκης Χριστοφέλλης)
Μικρό μουσικό σύνολο

10.Τώρα που πας στην ξενιτιά (Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος)
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης

11.Ανάγκη να σε πάρω εγώ (Μάνος Χατζιδάκις - Οδυσσέας Ελύτης)
Από τον Κύκλο με την κιμωλία του Μπρεχτ
Πιάνο Γ.Κουρουπός

12.Το φεγγάρι φάνηκε (Γιώργος Ρωμανός - Περικλής Θαλασσινός)
Φυσαρμόνικα Δ.Μούτσης
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης

13.Είχα φυτέψει μια καρδιά (Μίκης Θεοδωράκης - Νίκος Γκάτσος)
Διεύθυνση ορχήστρας Μ.Χατζιδάκις

14.Κοιμήθηκε η αγάπη μου (Θεόδωρος Σπάθης - Ιωάννης Πολέμης)
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης

15.Διπλή αγάπη (Θεόδωρος Σπάθης - Ιωάννης Πολέμης)
Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης

16.Θα περιμένω (Δήμος Μούτσης - Ανδρέας Αγγελάκης)*

17.Ελένη (Δήμος Μούτσης - Ανδρέας Αγγελάκης)*

18.Ο ποιητής (Δήμος Μούτσης - Ανδρέας Αγγελάκης)*

19.Εσύ κι η θάλασσα (Δήμος Μούτσης - Ανδρέας Αγγελάκης)*

20.Duetto Buffo Di Due Gatti [Κωμικό ντουέτο για δύο γάτες] (Gioacchino Antonio Rossini)
Από συναυλία στη Γενεύη το 1968
Ερμηνεύουν οι Σοφία & Μαρία Μούτσιου

*Διεύθυνση ορχήστρας Δήμος Μούτσης, Κιθάρα Γ.Μηλιαρέσης)

Υπέροχα τραγούδια, εξαιρετική η ερμηνεία του Γιώργου Μούτσιου!

Νότης Μαυρουδής - Works of classical guitar from Latin America



Τέσσερις συνθέτες από τη Λατινική Αμερική που έγραψαν έργα για κλασική κιθάρα: Barrios, Brouwer, Santorsola, Ponce. Τέσσερις προσωπικότητες που ο καθένας με τη δική του ιδιομορφία ανανέωσαν το ρεπερτόριο της κιθάρας, τοποθετώντας την στη λόγια μορφή της. Συνθέτες που γνώρισαν το βάθος του οργάνου, την τεχνική του και τη φιλοσοφική του ανάπτυξη μέσα στον εικοστό αιώνα - αιώνα ανατροπής της φόρμας του κλασικισμού και του ρομαντικού πληθωρικού μελωδισμού.
Οι ερμηνείες των κομματιών των τεσσάρων συνθετών έγιναν από εμένα στις αρχές της δεκαετίας του '70. Η επανέκδοση σε CD έγινε ώστε να "υπάρξουν" αφού, ως γνωστόν, οτιδήποτε υπάρχει σε δίσκο βινυλίου θα "ξεχαστεί" από το χρόνο και τους ανθρώπους. Ο δίσκος ακτίνας θα δώσει την ευκαιρία να διατηρηθούν αυτές οι ηχογραφήσεις και θα υπογραμμίσει τη στυλιστική διαφορά των συνθετών, που είχαν την ικανότητα να αποδίδουν την ουσία μιας κιθαριστικής φιλοσοφίας που αναπτύχθηκε στη χώρα τους και στις παραδόσεις τους.
Παραγουάη, Ουρουγουάη, Κούβα, Μεξικό. Πιστεύω πως στο χώρο της κλασικής φόρμας, η κιθάρα βρίσκει σημαντικούς μέντορες για να αποδείξει τις μουσικές πηγές της.
Ο δίσκος αυτός παρουσιάζει ξανά αυτές τις ηχογραφήσεις μετά από τρεις δεκαετίες, όταν όλα ήταν διαφορετικά: αισθητική - ανάπτυξη της κλασικής κιθάρας, καθώς και ηχοληψία. Είναι ανάγκη λοιπόν το ηχογραφημένο αυτό υλικό να τοποθετηθεί μέσα στο χρόνο του και στην κιθαριστική αντίληψη που πρυτανεύει από εποχή σε εποχή.
ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
3 Οκτωβρίου 2000




Και για περαντζάδα στο TAR:

http://www.tar.gr/content/
Δανάη Παναγιωτοπούλου - Οίκος αντοχής




Λήθη

Τον ποιητή που θα 'γραφε το έπος της γενιάς μου
τον βρήκαν ξημερώματα σε μια στροφή του δρόμου
τα μάτια κατακίτρινα κι οι φλέβες όλο τρύπες
βρυσούλες και ξεχύνονται του κόσμου όλες οι λύπες

Γυμνή σε μια διαφήμιση στης πόλης τις βιτρίνες
η μούσα του ελεύθερη μαράζωνε από ανία
τη βρήκανε ανάσκελα μπροστά από την οθόνη
φυτέψαν και μια κάμερα, ποτέ δε θα 'ναι μόνη

Ποιου πολέμου ξεχνώ είμαστε όλοι παιδιά
με γερά υλικά κι αλυσίδες στα πόδια
μην το πεις στη μαμά πως τα βράδια μεθάς
βλαστημάς που χτυπάν τόσο αργά τα ρολόγια

Στο θαύμα και στον έρωτα σε μάθαν να πιστεύεις
γι' αυτό περήφανα σιωπάς ενώ σε σημαδεύουν
η μάχη συνεχίζεται στου κόσμου τα υπόγεια
έρχονται στις οθόνες μας καινούρια επεισόδια

Η Δανάη Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών και υποκριτική στο θέατρο Εμπρός. Η επαγγελματική της ενασχόληση με τη μουσική αρχίζει το 2000 με συμμετοχές σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Χαρούλη και Βασίλη Βασιλάτο, ενώ παράλληλα συνεργάζεται και στο θέατρο σε σκηνοθεσίες του Δημήτρη Καταλειφού (Θέατρο Εμπρός), του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη (Θέατρο Τόπος Αλλού), του Τάσου Ράντζου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και Κοζάνης) και του Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο). Το 2002 αρχίζει να παρουσιάζει τη δική της δουλειά στην Αθήνα. Πρόκειται για τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς της, καθώς και μια επιλογή ελληνικών και ξένων διασκευών. Αυτό που χαρακτηρίζει τα τραγούδια της είναι το λιτό μουσικό ύφος και η καθαρότητα της έκφρασης.

Ο "Οίκος αντοχής" αποτελείται από δέκα αυτοτελείς ιστορίες της πόλης για δύο πιάνα και φωνή. Για τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία αναλαμβάνει την ευθύνη η ίδια με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ τη μουσική του οποίου έγραψε ο Άγγελος Αγγέλου. Σε όλα τα κομμάτια πιάνο παίζουν ο Άγγελος Αγγέλου και ο Παντελής Ραβδάς που υπογράφουν και την ενορχήστρωση.

Φιλική συμμετοχή
Γιάννης Χαρούλης - τραγούδι
Νίκος Παπαναστασίου - ακορντεόν & φυσαρμόνικα
Βασίλης Βασιλάτος - κρουστά

Όμορφες μελωδίες, καλή ερμηνεία, λιτή ενορχήστρωση και πάρα πολύ καλοί στίχοι. Πρωτότυποι, μεστοί, άλλοτε σαφείς και άλλοτε υπαινικτικοί, σε κάνουν να προβληματιστείς χωρίς ωστόσο να πονοκεφαλιάσεις σκεπτόμενος τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής.





Κυκλοφόρησε πρόσφατα και ο δεύτερος δίσκος της Δανάης αλλά γι' αυτόν θα μιλήσουμε σύντομα σε ξεχωριστό thread για να μην περάσει απαρατήρητος.
Γιώργος Τρανταλίδης - 15 χρόνια ελληνική jazz (1994)




Η μουσική πορεία του Γιώργου Τρανταλίδη στο χώρο της τζαζ είναι ταυτόσημη με την πορεία της ελληνικής τζαζ σκηνής. Ντράμερ, συνθέτης, παραγωγός, ο πρώτος Έλληνας τζαζίστας που επεξεργάστηκε μουσικά τις μορφές επικοινωνίας της τζαζ με τις παραδοσιακές μουσικές φόρμες, κατά κύριο λόγο τις ελληνικές, μια δεκαετία πριν γίνει της μόδας.
Άρχισε την καριέρα του παίζοντας με τους Socrates με τους οποίους ηχογράφησε τα εξής albums:
Live στο Κύτταρο - 1971
On The Wings - 1973
Φως - 1974
Live - 1999
Το 1978 ηχογραφεί τον πρώτο δίσκο ελληνικής τζαζ μουσικής με το συγκρότημα Sphinx.
Το 1980 εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνή τζαζ φεστιβάλ και ηχογραφεί στην Ουγγαρία τους πρώτους προσωπικούς του δίσκους: Clarification & One, Two, Three, Four.
Το 1983 ήταν ο πρώτος που έκανε το πάντρεμα ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και τη τζαζ, ηχογραφώντας τους δίσκους Χόρες, Μεσόγειος, Χαιρετισμός & Έρεισμα, με τη συμμετοχή των μεγάλων Ελλήνων παραδοσιακών μουσικών Γ. Κόρου και Ν. Σαραγούδα.
Οι δίσκοι αυτοί είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόσκληση του Γιώργου Τρανταλίδη στα Jazz India Festival & Singapore Jazz Festival από τους Y. Menuhin, R. Shankar & S. Rollins.
Από το 1984 ως το 1989 έκανε τη μουσική παραγωγή στην εκπομπή "Η τζαζ στο Δεύτερο Πρόγραμμα" με καλεσμένους τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους μουσικούς της τζαζ.
Από το 1989 ασχολείται με το προσωπικό του στούντιο ηχογραφώντας σαν παραγωγός τους δίσκους του και αναλαμβάνοντας τις παραγωγές άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Ως συνθέτης συνεργάζεται και στο χώρο της διαφήμισης.
Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με τη σύνθεση "Καρπός", διασκευή του τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκι "Τ' αστέρι του βοριά".
Το CD 15 χρόνια ελληνική τζαζ είναι μια συλλογή με κομμάτια από albums στα οποία συμμετείχε ο Γιώργος Τρανταλίδης. Η σειρά είναι χρονολογική. Ξεκινάει με το Sphinx I (1978) και τελειώνει με το Έρεισμα (1989).



Λήτης & Σκιάχτρα - Νυχτώνει (2005)



Την πρώτη του κιθάρα ο Λήτης την αγόρασε κάπου στα 1966 στο Μοναστηράκι. Τα πρώτα δικά του κομμάτια τα γράφει στις αρχές του '70. Το 1975 δημιουργεί το ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη. Ηχογραφούν για λογαριασμό της HAPPENING RECORDS το πρώτο τους single με δυο κομμάτια, τον Δράκο του πάρκου και τη Βροχή. Την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφώντας άλλα δυο κομμάτια, την Αράχνη και τη Γαλάζια μηχανή, συμμετέχουν στη συλλογή HAPPENING 82. Το 1982 ηχογραφούν με τους Τρυκ τον δίσκο Ποδανά. Το 1988 κυκλοφορεί από την SACCARIS RECORDS ο δίσκος Χαρακίρι.

Το "Νυχτώνει" κυκλοφόρησε το 2005 από την ATLANTIS RECORDS. Περιέχει νέα τραγούδια αλλά και παλιές επιτυχίες του που ηχογραφήθηκαν ξανά με νέες ενορχηστρώσεις και διασκευές. Τραγούδια με τον γνωστό, καυστικό στίχο του Λήτη. Bonus σπάνια βίντεο από παλιές αλλά και νεότερες εμφανίσεις του.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Λήτη:

http://www.greek-rock.com/index2.html

http://www.myspace.com/428983382



Δημήτρης Φάμπας - Με μια κιθάρα (1999)



Ο Δημήτρης Φάμπας γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1921 στη Μηλίνα, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου. Ήταν σολίστας της κλασικής κιθάρας και συνθέτης μουσικής. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες, με συμβολή στη δημιουργία κιθαριστικής παράδοσης στην Ελλάδα αλλά και με επιτυχημένη διεθνή πορεία.
Έδειξε από μικρός το ταλέντο του στη μουσική παίζοντας λαούτο και μαθαίνοντας μαντολίνο. Αργότερα σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Νίκο Ιωάννου και πήρε το δίπλωμά του από το Εθνικό Ωδείο με αριστείο εξαιρετικής επίδοσης το 1953. Σπούδασε επίσης ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών.
Στα 1955 και 1956, με υποτροφία της Ιταλικής κυβέρνησης, σπούδασε κιθάρα στην Ακαδημία Chigiana της Σιέννα με τον Αντρέ Σεγκόβια και μουσικολογία με τον Εμίλιο Πουχόλ. Το 1958, πάλι με πρόσκληση και υποτροφία του Σεγκόβια, σπούδασε κοντά του στην Ακαδημία του Santiago de Compostella της Ισπανίας με συμμαθητές τους Alirio Diaz & John Williams.
Έδωσε πολλά ρεσιτάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε Η.Π.Α., Καναδά, σε όλες τις μεγάλες πόλεις και θέατρα της Ελλάδας, και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Έδωσε επίσης πολλές διαλέξεις για την κιθάρα σε διεθνή φεστιβάλ, και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Υπήρξε μέλος και προεδρεύων πολλών ελλανοδίκων επιτροπών διαγωνισμών κιθάρας. Ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής και Πρόεδρος του ΣΚΩΑ. Ηχογράφησε 5 προσωπικούς δίσκους για σόλο κιθάρα και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους και κινηματογραφικές ταινίες. Για τουλάχιστον μια δεκαετία συνεργάστηκε ως σολίστ και ζωντανά σε συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις έργων των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Αργύρη Κουνάδη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιώργου Ζαμπέτα, και άλλων, προσφέροντας στην κιθάρα μεγαλύτερη δημοτικότητα.
Πέθανε στην Αθήνα στις 3 Μαΐου 1996. Το 1999, με πρωτοβουλία της κόρης του Εύας Φάμπα, ιδρύθηκε προς τιμήν του ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας Δημήτρης Φάμπας.



Η Έλλη Λαμπέτη στη δισκογραφία

Η Έλλη Λαμπέτη γεννήθηκε στα Βίλια Αττικής το 1926. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου.
Το 1941 έδωσε εξετάσεις και απέτυχε τόσο στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου όσο και στη σχολή Κοτοπούλη. Η ίδια η Μαρίκα Κοτοπούλη όμως αναγνώρισε το ταλέντο της και την έκανε δεκτή στη σχολή της. Άλλαξε το επώνυμό της από Λούκου σε Λαμπέτη όταν διάβασε το βιβλίο Αστραπόγιαννος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.
Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1942 στο έργο του Γκέρχαρντ Χάουπτμαν Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο. Η συνεργασία της με το Θέατρο Τέχνης το διάστημα 1946-1948 είναι αυτή που την καθιέρωσε ως εξαίρετη ηθοποιό. Ξεχώρισαν οι ερμηνείες της στον Γυάλινο κόσμο, στην Αντιγόνη, και στο πρώτο ανέβασμα του Ματωμένου Γάμου στην Ελλάδα, παράσταση για την οποία τη μουσική έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.
Ακολούθησαν οι συνεργασίες της με το θίασο της Κατερίνας και το Εθνικό Θέατρο. Από το 1949 ανήκει στο θίασο του Κώστα Μουσούρη όπου οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν το Πεγκ καρδούλα μου και η Κληρονόμος. Το 1952 συγκροτεί με το Γιώργο Παππά και το Δημήτρη Χορν το θίασο Λαμπέτη-Παππάς-Χορν, και το 1956 το θίασο Λαμπέτη-Χορν. Ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία κλασικά έργα και περιόδευσαν σε Αίγυπτο, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο.
Μετά το χωρισμό της με το Χορν το 1959, συνεχίζει τη θεατρική της πορεία τη δεκαετία του 1960 με δικό της θίασο, με μεγαλύτερες επιτυχίες της το Λεωφορείο ο Πόθος (της είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή ο Σεφέρης) και το Πέπσι εμπορικά (έκανε 400 παραστάσεις, αριθμό ρεκόρ για την εποχή).
Όμως η πιο ώριμη δεκαετία της ήταν του 1970 παρά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ανέβασε με εξίσου μεγάλη επιτυχία από μιούζικαλ (Η γλυκιά Ίρμα, 1972) μέχρι Τσέχωφ (Βυσσινόκηπος, 1974, με συμπρωταγωνιστή το Δημήτρη Παπαμιχαήλ). Το 1977 συνεργάστηκε με το Μάνο Κατράκη στη Φθινοπωρινή ιστορία. Ανεπανάληπτες ήταν οι ερμηνείες της στα Δεσποινίς Μαργαρίτα & Φιλουμένα Μαρτουράνο, και στα Μονόπρακτα. Η τελευταία της παρουσία στο θέατρο ήταν το 1981 στο έργο Σάρα - Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, όπου υποδύθηκε με επιτυχία την κωφάλαλη Σάρα.
Και στον κινηματογράφο οι επιτυχίες της δεν ήταν λίγες. Ξεχώρισαν οι ταινίες Το κορίτσι με τα μαύρα, Κυριακάτικο ξύπνημα, Το τελευταίο ψέμα, Η κάλπικη λίρα.
Στις 3/9/1983 η Έλλη Λαμπέτη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Η τελευταία προσφορά της ήταν η δωρεά των ματιών της.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ




Το Νοέμβριο του 2008 η ΛΥΡΑ κυκλοφόρησε μια κασετίνα με 4 δίσκους που είχαν κυκλοφορήσει μεμονωμένα παλαιότερα.

Οι δύο δίσκοι περιέχουν τα Έξι μονόπρακτα που ανέβασε η Έλλη το 1978 στο θέατρο Κάππα.

Πρώτος δίσκος
Η Εβραία - Μπέρτολντ Μπρεχτ
Η πιο δυνατή - Αύγουστος Στρίντμπεργκ
Όλυα, μια ψυχούλα - Άντον Τσέχωφ & Γκαμπριέλ Αρού

Δεύτερος δίσκος
Τρία μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ
Η ανθρώπινη φωνή
Η ψεύτρα
Την έχασα

Τρίτος δίσκος
Η Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη
Η Έλλη διαβάζει 25 ποιήματα του Καβάφη

Τέταρτος δίσκος
Η Λαμπέτη διαβάζει από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο & από τους ύμνους και τα εγκώμια της Μ. Εβδομάδας

====================================================================
Η γλυκιά Ίρμα
Πρώτη έκδοση 1972, επανέκδοση 2005
Το έργο ανέβηκε από το θίασο Λαμπέτη το 1972 στο θέατρο Μπροντγουαίη






===========================================================

Αποσπάσματα θεατρικού λόγου
Πρώτη έκδοση 1989, επανέκδοση 1995





Γιάννης Σπάθας - Τα μυστικά του δρόμου (1999)



Ο Γιάννης Σπάθας γεννήθηκε στους Παξούς το 1950. Τα πρώτα του μουσικά βήματα έγιναν με την κομπανία του πατέρα του και των θείων του. Από μικρός έπαιζε ακορντεόν, κιθάρα και ντραμς. Από τα 15 του χρόνια άρχισε να μελετά Jimi Hendrix και γενικά blues & rock, καθώς και δημοτικά μοιρολόγια με το κλαρίνο του Τάσου Χαλκιά. Συνέχισε τη μελέτη με κρητικές μαντινάδες, ρεμπέτικα και μουσικές από Ινδία και Βαλκάνια. Αργότερα σπούδασε θεωρία και αντίστιξη με δάσκαλο τον Κώστα Κλάβα.
Στα 18 του ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με το συγκρότημα PERSONS. Μετά από ένα χρόνο δημιουργεί τους SOCRATES DRANK THE CONIUM και από το 1970 ως το 1981 ηχογραφεί 7 δίσκους. Από αυτούς, το ON THE WINGS, που κυκλοφόρησε το 1973, επιλέχθηκε ως πρώτος δίσκος της εβδομάδας στην πολιτεία Τζώρτζια των ΗΠΑ από τους κριτικούς του μουσικού περιοδικού BILLBOARD.
Το 1975 ηχογραφεί στο Λονδίνο με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου τον δίσκο PHOS που θεωρήθηκε από τους ειδικούς σαν κλασικός δίσκος της ροκ μουσικής.
Το 1980 ηχογραφεί στο Λονδίνο τον δίσκο PLAZA με παραγωγό τον Vic Coopersmith, γνωστό από τις παραγωγές του στους Jam.
Ο Γιάννης Σπάθας έκανε καριέρα με τους SOCRATES παίζοντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σαν κιθαρίστας ή ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και στο στούντιο με συνθέτες και τραγουδιστές όπως : Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λοΐζος, Παπαθανασίου, Καραΐνδρου, Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος, Νταλάρας, Αλεξίου, Αδελφοί Κατσιμίχα, Λιδάκης, Λέκκας.
Σαν συνθέτης, εκτός από τους δίσκους με τους SOCRATES, έχει γράψει τα Σύντομα όνειρα & τα Κλασικά εικονογραφημένα σε στίχους του Ευγένιου Αρανίτση με ερμηνευτή το Βασίλη Λέκκα. Το 1998 συνεργάστηκε με το Μανώλη Λιδάκη στον δίσκο Ο ήλιος του Γενάρη, γράφοντας τη μουσική σε 4 τραγούδια.
Σαν συνθέτης, ενορχηστρωτής και κιθαρίστας χαρακτηρίζεται από χροιές και φόρμες προερχόμενες τόσο από την ελληνική όσο και από την δυτική μουσική, και δημιουργεί έτσι το προσωπικό του στυλ. Αυτό είναι φανερό στον δίσκο Τα μυστικά του δρόμου. Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει μουσικά θέματα που έχουν να κάνουν με το φάσμα της μουσικής με την οποία ασχολήθηκε και αγάπησε ο Γιάννης Σπάθας μέσα σε μια διαδρομή πολλών χρόνων. Συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.



Συλλογή - Το μαγικό βοτάνι (1994)



Οι Panx Romana ηχογραφούν τη μόνη διασκευή της συλλογής, το R 'N' R στο κρεβάτι, του Παύλου
Οι Έρεβος δανείζουν με το κομμάτι τους μέρος του τίτλου της συλλογής
Τα Διάφανα Κρίνα μας οδηγούν σε διάφανες αόρατες διαδρομές με τη μπαλάντα της μουχλιασμένης πεταλούδας τους
Οι Χαοτική Διάσταση από την Πάτρα δεν την βλέπουν μόνο θεατές αλλά ενεργοποιούνται μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης
Οι Μεταμεσονύχτια Προβολή μας στέλνουν σε ένα βραδινό ταξίδι και με καλή πρόθεση γίνονται θύτες της αγάπης μας
Οι Spectors από το Αμύνταιο συμμετέχουν με το Photogrey, ένα κλασικό garage κομμάτι
Οι Λευκή Συμφωνία, αντίθετα με τον τίτλο του κομματιού, κοιτάζουν μπροστά
Ο Γιώργος Τσίγκος και οι Μαύροι Κύκλοι δίνουν με τον παλιάτσο τους τη μεταλλική και ταυτόχρονα ποιητική χροιά στη συλλογή
Τα Αρνάκια, αφού ξέφυγαν από το στόμα του λύκου, μας προειδοποιούν να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο χτύπημά τους σύντομα
Το κατά 4/5 γυναικείο σχήμα Στίγμα '90 προτρέπει - μεταφορικά βεβαίως - στην απο-σκουληκοποίηση
Οι Υπόγεια Τροχιά μέσα από τις καπνοδόχους της Πτολεμαΐδας, μας δείχνουν το δρόμο για την υπόγεια έξοδο
Η Φάρμα των ζώων από τις Σέρρες, από τη μεγάλη χαρά για την πρώτη παρουσία της σε δίσκο...τρελαίνεται

Η συλλογή είχε κυκλοφορήσει και σε βινύλιο την ίδια χρονιά αλλά περιείχε λιγότερα τραγούδια



12




Τρία χρόνια μετά την "Φτηνή ποπ για την ελίτ" που γνώρισε τη μπάντα στο ευρύ κοινό, το συγκρότημα από την Κέρκυρα επιστρέφει για να μας αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τα παιδιά του '78. Αφού έφυγαν όλοι οι session μουσικοί που συνεργάστηκαν τόσο για την πραγματοποίηση της "Φτηνής ποπ για την ελίτ" όσο και στα live που ακολούθησαν, οι Κόρε. Ύδρο. με τα βασικά τους μέλη μόνο, αυτή τη φορά αλλάζουν τελείως και τον ήχο τους. Η κυριαρχία του πιάνου είναι πασιφανής από την πρώτη ακρόαση, ενώ τώρα ο ήχος τους δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από ποπ και ροκ, αλλά βάζουν και άλλα μουσικά είδη στο άλμπουμ: από bossa nova μέχρι μουσική για soundtrack ελληνικής ταινίας του 1960 και ιταλικά hits προηγούμενων δεκαετιών. Η παραγωγή είναι εξαιρετική και οι ενορχηστρώσεις τους με τα τόσα πολλά έγχορδα και κάθε λογής όργανα που χρησιμοποιούν, θυμίζουν Χατζιδάκι και Χατζηνάσιο. Στιχουργικά, το άλμπουμ καταπιάνεται με θέματα γνωστά για τους Κόρε. Ύδρο., ενώ δεν παύει σε κανένα σημείο ο στίχος να είναι τρυφερός και ταυτόχρονα ωμός. Τα τραγούδια μιλούν για διαλυμένες σχέσεις, φιλίες, το καλοκαίρι, την οικογένεια, ενώ οι γλυκόπικρες στιγμές δίνουν συνεχώς ένα παρόν μέσα στο άλμπουμ, παίζοντας διαρκώς με την ψυχολογία σου. Θες να γελάσεις, να κλάψεις, να χορέψεις. Σου θυμίζουν συνεχώς πράγματα από την ενηλικίωσή σου.

Website: http://www.myspace.com/koreydro



13



Ο Γιάννης Παλαμίδας γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και κλασικό τραγούδι με την καθηγήτρια φωνητικής Ντίνα Γουδιώτη.
Το 1979 σχημάτισαν με το Βασίλη Δερτιλή το συγκρότημα APOCALYPSIS και κυκλοφόρησαν τον ομώνυμο δίσκο σε μουσική Βασίλη Δερτιλή και στίχους & ερμηνεία Γιάννη Παλαμίδα.
Το 1981 συμμετέχει ως ερμηνευτής μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου στο "Σαμποτάζ" της Λένας Πλάτωνος σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή.
Το 1986 κυκλοφορούν τα "Σινερομάντζα", ο πρώτος προσωπικός του δίσκος στον οποίο μουσική και στίχους γράφει ο ίδιος.
Το 1989 συμμετέχει ερμηνευτικά στο δίσκο της Λένας Πλάτωνος "Το σπάσιμο των πάγων".
Το 1990 μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύουν τα τραγούδια του δίσκου "Μαρία Ντολόρες Παρελθόν" του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Το 1992 συμμετέχει στιχουργικά και ερμηνευτικά στο δίσκο του Παναγιώτη Μάργαρη "Στης νύχτας το φως".
Το 1994 ερμηνεύει το τραγούδι "Η μπαλάντα του στρατιώτη" στο δίσκο του Διονύση Τσακνή "Το φάντασμα απ' το παρελθόν".
Το 1998 συμμετέχει ως συνθέτης, στιχουργός & ερμηνευτής στο συγκρότημα ΝΕ και εκδίδουν το δίσκο "Το παιχνίδι της σιωπής".
Το 2001 ερμηνεύει το τραγούδι "Τυχερό μου αστέρι" στο δίσκο του Κωνσταντίνου Βήτα "Angel Baby".
Το 2008 ερμηνεύει το τραγούδι "Αλίμονο" στα "Ημερολόγια" της Λένας Πλάτωνος.

Δωρητής σώματος
Μουσική, στίχοι & ερμηνεία Γιάννης Παλαμίδας
(Στα 7,12,15 & 16 οι στίχοι είναι του Κώστα Μουστρούφη)

Τίτλοι

Σούπερμαν
Απέναντι
Η αλήθεια
Το παιχνίδι της σιωπής
Καταναλώστε
Πεταλούδα
Άπτερες νίκες
Άνοιξη
Εκφωνήτρια
Δωρητής σώματος
Ο ταχυδρόμος
Το ταξίδι
Γκόθικ
Όταν η γη θα εκραγεί
Το δέντρο του πόνου

Μια συνέντευξη

http://www.mousikorama.gr/palamidas_synenteuksi.html

Μια κριτική

http://bosko-hippydippy.blogspot.com/2009/01/blog-post_04.html

Ένα βίντεο



Ένας από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους της περασμένης χρονιάς.  :)

14






Δώδεκα κομμάτια αλλά τα έξι είναι διασκευές

Το Χαμένο αστέρι είναι μεταφορά του Under The Shadows από το άλμπουμ τους Alice In A Nightmare

Ο Κλόουν είναι μεταφορά του And The Burned Puppet από το άλμπουμ τους A Body In A Snare

To Dog-God είναι μεταφορά του Crime από το άλμπουμ τους A Body In A Snare

Η μαύρη γάτα είναι μεταφορά του Passenger των X Mandarina Duck από τη συλλογή Outsiders

Ο κυρ-Παντελής είναι διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού του Πάνου Τζαβέλλα

Και τέλος, η διασκευή του δικού τους πασίγνωστου Sarajevo

Οι καλές στιγμές του άλμπουμ

Κυρ-Παντελής, Κλόουν, Στη ζώνη του πυρός, ΟΚ πατέρα

Η χειρότερη στιγμή του δίσκου

Η συνεργασία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου.

Γενικά μέτριο άλμπουμ, περίμενα κάτι καλύτερο από τους Magic De Spell

15


Η μουσική και τα τραγούδια που έγραψε ο Βασίλης Δημητρίου για την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της ΕΤ1 σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Καρυωτάκης) και η Μαρία Κίτσου (Πολυδούρη)

ΤΙΤΛΟΙ

Γιατί μ' αγάπησες - Ποίηση Μαρία Πολυδούρη, Ερμηνεία Μάγδα Πένσου
Το βαλς της αγάπης - ορχηστρικό
Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες - Ποίηση Κώστας Καρυωτάκης, Ερμηνεία Χρήστος Θηβαίος
Γράμματα στη Μαρία - ορχηστρικό
Τα παιχνίδια της άνοιξης - ορχηστρικό
Το δειλινό μιας αγάπης - ορχηστρικό
Η ψυχή μου (απόσπασμα) - Ποίηση Κώστας Καρυωτάκης, Ερμηνεία Μανώλης Μητσιάς
Το βαλς της μνήμης - ορχηστρικό
Τα περασμένα χρόνια - ορχηστρικό
Κι ήταν μια νύχτα ωραία - Ποίηση Μαρία Πολυδούρη, Διαβάζει η Μαρία Κίτσου
Τι νέοι που φτάσαμεν εδώ - Ποίηση Κώστας Καρυωτάκης, Διαβάζει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Η τελευταία εκδρομή - ορχηστρικό


Το τραγούδι των τίτλων μπορείτε να το ακούσετε εδώ:



Ωραία ορχηστρικά κομμάτια, πολύ καλή η μελοποίηση των ποιημάτων, άψογες οι ερμηνείες. Ένας δίσκος που αξίζει να τον ακούσετε έστω κι αν δεν έχετε παρακολουθήσει την τηλεοπτική σειρά.

17







Return To Forever were at the forefront of Jazz/Rock fusion in the '70s and, like their contemporaries Weather Report and Mahavishnu Orchestra, were formed by a former Miles Davis sideman, in this case the great Chick Corea. RTF hit their commercial and artistic peak with a string of albums in the mid-'70s featuring the line-up of Chick Corea on keyboards, Stanley Clarke on bass, Al Di Meola on guitar and Lenny White on drums. In 2008 this classic line-up reunited for their first tour in 25 years and proved that their musicianship and the chemistry within the band was as strong as ever.

LINKS

http://www.return2forever.com/

http://www.myspace.com/returntoforever

REVIEW

http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=32146

CD ONE

Opening Prayer
Hymn Of The Seventh Galaxy
Vulcan Worlds
Sorceress
Song To The Pharaoh Kings
Al's Solo
No Mystery

CD TWO

Friendship
Romantic Warrior
El Bayo De Negro
Lineage
Romantic Warrior (continued)
Duel Of The Jester And The Tyrant
BONUS TRACKS
500 Miles High
BBC Lifetime Achievement Award to RTF as presented by Sir George Martin, including a performance of Romantic Warrior



18




Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2009 "Έτος Ρίτσου".

http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=489

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μελοποιημένο ποίημά του;

Πολλά τα δικά μου, αλλά διάλεξα ένα.

Και να αδερφέ μου

Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά
Καταλαβαινόμαστε τώρα
δεν χρειάζονται περισσότερα

Κι αύριο λέω θα γίνουμε
ακόμα πιο απλοί
Θα βρούμε αυτά τα λόγια
που παίρνουνε το ίδιο βάρος
σ' όλες τις καρδιές,
σ' όλα τα χείλη
έτσι να λέμε πια
τα σύκα - σύκα
και τη σκάφη - σκάφη

Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
και να λένε
"Τέτοια ποιήματα
σου φτιάχνω εκατό την ώρα"
Αυτό θέλουμε κι εμείς
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ' τον κόσμο
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο

Πρώτη εκτέλεση Νίκος Ξυλούρης (απαγγέλλει ο ποιητής)
Μουσική Χρήστος Λεοντής
Δίσκος Καπνισμένο τσουκάλι (1975)
Τραγουδούν Νίκος Ξυλούρης, Τάνια Τσανακλίδου, Βασίλης Μπαρνής


19
Πήρα το παρακάτω μήνυμα στο mail μου.

Αγαπητέ φίλε ή (και) συνάδελφε,
έφτασε η ώρα να σου ανακοινώσουμε (ως διαδικτυακό περιοδικό TaR) την έκδοση ενός δίσκου ακτίνας (CD) που εδώ και πολύ καιρό προετοιμάζουμε με πολλή προσοχή και επιμέλεια.
Ο τίτλος του "ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ" τα λέει όλα.
Θεωρήσαμε φυσικό, ως διαδικτυακό περιοδικό "με αφορμή την κιθάρα", η πρώτη αφορμή για δισκογραφική παραγωγή να είναι το νέο κιθαριστικό δυναμικό της χώρας, σε ερμηνευτικές ανιχνεύσεις ελληνικών έργων πρώτης γραφής (για σόλο κιθάρα).
Είναι δεδομένο ότι υπάρχει αξιολογότατο ελληνικό κιθαριστικό ρεπερτόριο, το οποίο και συνεχώς εμπλουτίζεται. Είναι επίσης δεδομένο ότι το έμψυχο δυναμικό της κιθάρας στη χώρα μας ανεβάζει συνεχώς τον πήχη σε τεχνικές και ερμηνείες. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η έκδοση ενός δίσκου με αυτό το περιεχόμενο.
Ας θεωρηθεί επίσης κι ως ένδειξη της εμπιστοσύνης μας προς τους Έλληνες συνθέτες και προς τους νεότερους Έλληνες κιθαριστές.
Η παρουσίαση του δίσκου αυτού θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου 2009, μετά τις 12μμ, στο Σπίτι του ΕΣΚΒΕΤ (Ελληνικό Συμβούλιο Βιοτεχνίας & Εφαρμοσμένων Τεχνών) που βρίσκεται στην Πλάκα, οδός Βρυσακίου 17 και Ποικίλης, στη στοά του Αττάλου.
Θα γίνει επίσημη παρουσίαση του δίσκου σε συνδυασμό με ποτό, με ομιλίες, με μικρά ρεσιτάλ των συμμετεχόντων κιθαριστών και με άλλες μουσικές εκπλήξεις. Όλα αυτά θα συμβούν στον περιβάλλοντα χώρο και στην εσωτερική αυλή του καταπληκτικού αυτού νεοκλασικού οικοδομήματος που στολίζει την περιοχή του Αττάλου.
Παράλληλα, θα υπάρχει εικαστική έκθεση που θα αφορά στην οικολογία και στο περιβάλλον.
Θα είναι μια μεγάλη γιορτή της κιθάρας και των τεχνών.
Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείς και να συμμετάσχεις στο γιορτινό αυτό κλίμα.
Πολλούς χαιρετισμούς,
Νότης Μαυρουδής - Κώστας Γρηγορέας
http://www.tar.gr http://www.tar-radio.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΔΩ:

http://www.tar.gr/content/content.php?id=1974

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΣΚΒΕΤ ΕΔΩ:

http://www.tar.gr/content/content.php?id=2003

Υ.Γ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ.

20
Διπλό άλμπουμ από τη ΛΥΡΑ.



Ο Γιώργος Ζωγράφος γεννήθηκε στις 4/8/1936. Γιος της ηθοποιού Αλίκης Ζωγράφου, σπούδασε κι ο ίδιος υποκριτική στη δραματική σχολή του Κάρολου Κουν. Πρωτοτραγούδησε στη μπουάτ Θαλάμη της Μυκόνου κι ύστερα στις Πλακιώτικες μπουάτ Συμπόσιο, Εσπερίδες, Απανεμιά, Τετράδιο, Δώμα, Χρυσό Κλειδί. Στο Συμπόσιο είχε εμφανιστεί το 1962-63 με τους Δήμο Μούτση, Διονύση Σαββόπουλο και Ντόρα Γιαννακοπούλου.
Στη δισκογραφία του Νέου Κύματος υπήρξε πρωτοπόρος με μεγάλες επιτυχίες:
Άκρη δεν έχει ο ουρανός, του Νότη Μαυρουδή
Πέρα από τη θάλασσα, του Γιάννη Μαρκόπουλου
Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος, του Μάνου Χατζιδάκι
Μαουτχάουζεν, του Μίκη Θεοδωράκη
Συλλογή ποιητών, του Νίκου Μαμαγκάκη
Προσφορά του Γιώργου Ζωγράφου ήταν η ευαισθητοποίηση του μουσικού μας κόσμου. Ζωντάνεψε νοσταλγικές μνήμες, απάλυνε τον πόνο και την απώλεια του έρωτα, ανέδειξε την τραγικότητα του ηττημένου ηρωισμού που και ο ίδιος βίωσε μοναχικά και περήφανα ως τις τελευταίες ώρες της ζωής του, τραγούδησε τη φιλία, την ειρήνη, κι έγινε το σύμβολο του Νέου Κύματος σε ώρες δύσκολες και σκοτεινές.
Ο Γιώργος Ζωγράφος έφυγε από τη ζωή στις 12/8/2005.

Μπορείτε ν' ακούσετε το "Μικρό παιδί" εδώ:





21
Γιάννης Μηλιώκας - Ένας σε δύο



Μετά από 17 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, ο Γιάννης Μηλιώκας επιστρέφει με ένα διπλό best που περιέχει και 4 νέα τραγούδια: Vamos Alania, Χαραμοφάης, Για την αγάπη, Δ.Ε.Η.

Συμμετέχουν
Αφροδίτη Μάνου
Γλυκερία
Γιάννης Γιοκαρίνης
Γεωργία Γραμματικού

Δείτε τους τίτλους εδώ:


http://img407.imageshack.us/img407/8973/backilb.jpg

22
Ο Καβάφης του Θάνου Μικρούτσικου




Οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν σ' ένα βιβλίο-CD την ολοκληρωμένη εργασία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Καβάφη. Πρόκειται για μια πολύμορφη έκδοση 96 σελίδων η οποία περιλαμβάνει ανθολογημένα ποιήματα από τον Θάνο Μικρούτσικο, κείμενο του Γιώργου Μονεμβασίτη για την μελοποίηση του Καβάφη από τον συνθέτη, επτά προσωπογραφίες του Καβάφη από τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και άλλο αρχειακό υλικό.

"Τα αγαπημένα μου" τιτλοφορεί ο Θάνος Μικρούτσικος την ανθολόγηση των ποιημάτων και εξηγεί. "Είμαι ένας καλλιτέχνης που λατρεύει την ποίηση και τους ποιητές, και μια από τις εμμονές μου είναι να ξεκλειδώνω μουσικά τους κόσμους τους. Το μοναδικό λοιπόν κριτήριο για την επιλογή των ποιημάτων του Καβάφη ήταν πολύ προσωπικό. Ποια ποιήματα του Αλεξανδρινού - είτε μελοποιήθηκαν από μένα είτε όχι - με παρακολουθούσαν συνεχώς σε πολλές φάσεις της ζωής μου, ποια με συντρόφευαν αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια, ποια με ταξιδεύουν σε κόσμους που δεν υπάρχουν πια, ποια με πονάνε, ποια με συνθλίβουν. Γιατί τον Γέρο της Αλεξάνδρειας τον παρακολουθώ από τα προεφηβικά μου χρόνια".

Το ένθετο CD έχει τον τίτλο "Επέστρεφε" και περιλαμβάνει 10 συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου σε νέα μουσική επεξεργασία και ενορχήστρωση. 8 από τις συνθέσεις υπάρχουν στο LP του 1983 "Ο Γέρος της Αλεξάνδρειας" με ερμηνευτές τους Κώστα Θωμαΐδη & Γιώργο Μεράντζα.

Ερμηνευτής του "Επέστρεφε" ο Κώστας Θωμαΐδης.
Συμμετέχουν
Ο Θεόδωρος Δημήτριεφ που τον γνωρίζουμε από το "Άξιον Εστί" που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης
Η Γεωργία Συλλαίου που την γνωρίζουμε από τον "Σχοινοβάτη" των Θάνου Μικρούτσικου & Γιάννη Ρίτσου
Ο Σάκης Μπουλάς

Τίτλοι

1.Επέστρεφε
2.Σύγχυσις
3.Ο Γενάρης του 1904
4.Μονοτονία
5.Για νάρθουν - Γεωργία Συλλαίου
6.Επήγα
7.Επιθυμίες
8.Ο Δεκέμβρης του 1903
9.105 χρόνια αργότερα - Σάκης Μπουλάς (αφήγηση)
10.Η πόλις - Θεόδωρος Δημήτριεφ


23
Υπάρχουν δύο καταχωρήσεις με τίτλο "Έλα πάρε μου τη λύπη" στη λίστα τραγουδιών του κιθάρα.

Έλα πάρε μου τη λύπη - Στιχουργός Καρύδης
Έλα πάρε μου τη λύπη - Στιχουργός Μιλτιάδης Καρύδης

Και κάπου αλλού διάβασα Νίκος Καρύδης

Στιχουργός είναι ο Βασίλης Καρδής. Ποιος είναι αυτός ο "άγνωστος" κύριος; Είναι ο Νίκος Γκάτσος, ο οποίος τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα Β.Καρδής και Ν.Γεωργίου.




Επανέρχομαι στους Καρύδηδες

Υπάρχουν στη λίστα τραγουδιών του κιθάρα οι εξής καταχωρήσεις

Αν είσαι - Στιχουργός Μιλτιάδης Καρύδης (καταχωρημένο 2 φορές)
Πώς θες να το ξέρω - Στιχουργός Νίκος Καρύδης

Το σωστό είναι

Αν είσαι...(Πώς θες να το ξέρω), ποίημα του Νίκου Καρύδη που μελοποίησε ο Γιάννης Σπανός και ερμήνευσε ο Κώστας Καράλης
Ο Μιλτιάδης Καρύδης ήταν μουσικός



24





Κυκλοφόρησε στις 7/3/2009 από τη ΛΥΡΑ.

Για πρώτη φορά σε CD συναυλία του Νικόλα Άσιμου. Ηχογραφήθηκε στο Rodeo Club στις 26/2/1986 και περιέχει σπάνια τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί στην επίσημη δισκογραφία.

Λεπτομέρειες εδώ:

http://img57.imageshack.us/img57/3302/backkcg.jpg

25
Κυκλοφόρησε στις 6/3/2009 από τη ΛΥΡΑ.

Η έκδοση περιλαμβάνει 1) CD με την ακυκλοφόρητη συναυλία τους στο Rodeo Club στις 15/3/1986. 2) DVD με τη συναυλία τους στο Μετρό στις 19/2/1989.

Στο CD υπάρχουν και δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου: Γομολάστιχα & Φυλής και Σπάρτης.



Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7