Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Panos1984

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10
101
ανεβασα ακομα ενα... ειναι το θεμα του 'Sugar' (οχι και πολυ γνωστο).

102
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια και για το χρονο που διαθεσατε. Χαιρομαι πολυ που σας αρεσαν...

Με τα chord-solos ασχολουμε 1-2 μηνες. Ειναι μερος του μαθηματος, ετσι καθε εβδομαδα φτιαχνω απο ενα. Κανω μαθημα (1 ωρα την εβδομαδα) εδω και δυομιση χρονια με ενα γνωστο τζαζιστα. Πραγματι τα chord-solos ειναι πολυ ενδιαφερουσα τεχνικη διοτι συνδυαζει μοντερνα αρμονια (ενα κομματι με 5 συγχορδιες, χρησιμοποιωντας αντικαταστασεις κλπ. το κανεις να εχει 25) και τεχνικη. Να φανταστειτε οτι οι καλοι τζαζιστες αυτοσχεδιαζουν chord-solo.

Γενικα ασχολουμε με jazz-blues (και τα παρακλαδια της) και rock (και τα παρακλαδια της).

Θα προσπαθω να ενημερωνω την σελιδα καθε εβδομαδα με ενα καινουργιο chord-solo. Ισως σε λιγο καιρο ανεβασω και καποια αλλα κομματια δικα μου ή καποια solos πανω σε τυπικες φορμες. Δυστυχως επειδη δεν εχω καλο μικροφωνο (ή ηλεκτροκλασσικη) η ποιοτητα θα ειναι η αναλογη.

Christof> γενικα συμφερει να παιζεις τα chord-solos με δακτυλα (ειδικα στην κλασσικη), μερικα κομματια ομως παιζονται και με πενα (μαλλον με thumb οπως ο Montgomery ωστε να εχεις πιο γλυκο ηχο).

Παντως ενα ειναι το μυστικο: Σκληρή Μελέτη...


103
Ειναι μερικα θεματα jazz standards που διασκευασα για chord-solo (μπασο+συγχορδιες+μελωδια: για μια κιθαρα). Τα εγραψα με την κλασσικη μου (ψιλομουφα κιθαρα).Βασικα εκανα την ηχογραφηση για να θυμαμαι πως εχω φτιαξει το καθε κομματι. Μην περιμενετε λοιπον ποιοτητα (τα εγραψα με το μικροφωνακι που δινουν δωρο με τους υπολογιστες, καταλαβαινεται αποκριση και ευρος...) ή τελειο παιξιμο (τωρα ξεκινησα να ασχολουμε με chord-solo αρα ειναι σχετικα απλα).

Τα ανεβασα κυριως για να ακουστει και κατι διαφορετικο. E...δεν χρειαζεται να μου πειτε ''στο 1'34'' σου εφυγε μια νοτα'' κλπ. (τα ακουω και μονος μου τα λαθη), θα με ενδιεφερε ομως μια γενικη εντυπωση του καθε κομματιου ή γενικοτερα. Αν σας αρεσουν θα ανεβασω και αλλα πραγματα.

Η σελιδα ειναι 

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=331100

αφου μπειτε στην παραπανω σελιδα, πατηστε δεξι κλικ στο MP3 και save target as...





104
Panos1984> το πρόβλημα του κουτιού το λύνει η στατιστική όσο λύνει και το πρόβλημα του καιρού. Η στατιστική μας λέει ότι υπάρχει αέρας σε ολόκληρο το κουτί, όπως μας λέει και ότι θα υπάρχει αέρας σε όλη την επιφάνεια της γης, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία ενός συγκεκριμένου μορίου...

Η στατιστικη φυσικη προφανως μας δινει πολλες περισσοτερες πληροφοριες εκτος απο διαπιστωση της υπαρξης του αεριου. Για τον καιρο τωρα, χρησιμοποιωντας γραμμικοποιημενα μοντελα προβλεπουμε το καιρο μονο για λιγες ημερες (3-4), με μεγαλα περιθωρια λαθους. Αλλα ας μην επικεντρωνομαστε σε αυτο...

Η θεωρια του Merfy δεν εχει σχεση. Πιο πολυ ''ανεκδοτο'' ειναι.

105
το θεμα ειναι πολυπλοκοτατο και για να περιγραφει χρειαζομαστε δυσκολα μαθηματικα  (μη γραμμικα συστηματα) και εννοιες που δεν κατεχω (ουτε εσεις φανταζομαι). ισως οταν τελειωσω το φυσικο να εχω καποια αποψη επι του θεματος.

ο καιρος ειναι ενα μη γραμμικο συστημα, δηλαδη μια μικρη αλλαγη στα δεδομενα (εισοδος) μπορει να αλλαξει δραματικα τη κατασταση του συστηματος (εξοδος). Εκει στηριζεται και το παραδειγμα της πεταλουδας στο Τοκυο που μπορει να επιφερει καταιγιδα στην Νεα Υορκη.

Steve Vai> το προβλημα με το κουτακι αερα, οπως θα ξερεις, λυνει η στατιστικη φυσικη.

δυστυχως τη ταινια δεν την εχω δει ακομα.

106
Φλωρα Φλωρα

108
ειναι αυτο που λεμε: με και χωρις στηριγμα (Apoyando και Tiranto αντιστοιχα).

109
μου αρεσει πολυ ολος ο δισκος.  εχει κομματαρες.
το deep το διασκευασαμε μαλιστα και με το group μου (με σαξοφωνο κλπ).

110
και αυτο το ειδος.. το βραδυ θα ειμαι στον Scott Henderson. Α! ο Wooten ερχεται τελος Μαρτιου. Μην το χασετε!

111
δεν ειναι κανα album που τωρα κυκλοφορησε απλως τωρα τυχαινει να το ακουω εγω. Παιζουν οι γνωστοι θεοι Victor Wooten, Dennis Chambers, Greg Howe και αλλοι. Οπως καταλαβαινετε fusion παιζουν.

Καντε τη χαρη στον εαυτο σας και βρειτε το... θα με θυμηθητε.

και επειδη κυριως κιθαριστες κυκλοφορουν σε αυτο το site, για οσους δεν ξερουν τον Greg Howe (οχι των Yes, αυτος ειναι Steve Howe)... ειναι Ο θεος...

112
ενδιαφερομαι και εγω για το βιβλιο του Vai. αν το εχει καποιος ας το ανεβασει καπου..

ευχαριστω

113
μηπως Σιδηροπουλε ξεχασες ενα μηδενικο?

ο εξοπλισμος που εχω αυτη τη στιγμη αξιζει γυρω στις 3.000 Ε.

3 κιθαρες
ενισχυτης
πεταλιερα

αν προσθεσουμε και αυτα που ειχα παλια (τα οποια πουλησα), + 800.

θα ξοδεψω πολλα ακομα προβλεπω..

114
ολες.. αναλογα το κομματι που παιζω. εξαλλου θα ηταν βαρετο να χρησιμοποιω μονο μια τεχνικη. βεβαια σε καθε ειδος δεν πηγαινουν ολες, πρεπει να μπορεις να επιλεξεις για την καθε στιγμη την καταλληλη τεχνικη.

και να προσθεσω στις χρησιμες τεχνικες (που μαλλον συμπεριλαμβανονται στο e.t.c.) το vibrato (διαφορα ειδη), τα double stops (διαφορες διφωνιες-τριφωνιες), οκταβες, bending, tremolo και αλλες...

115
guitarlover> κανεις λιγο λαθος.. υπαρχουν πολλοι, κυριως τζαζιστες, οι οποιοι θελουν να εχουν τελεια καθαρα σε οποιαδηποτε ενταση. και οπως ξερεις ο λαμπατος αρπαει αν τον δυναμωσεις.

νομιζω οτι δεν υπαρχει αντικειμενικα καλυτερο ειδος ενισχυτη, κιθαρας, πεταλιων μπλα μπλα... ολα αξιολογουνται συναρτησει του προσδοκομενου ηχου.


116
λιγο τουλι για τον Χριστουλη.  Χριστουγιεννιατικο! η Γαρμπη το εχει πει?

117
οπως εγραψα, ξεκινας απο ψηλα στην ταστιερα πχ. 12-14-16-18 που ειναι ευκολο και σιγα σιγα κατεβαινεις. ο καθενας εχει τα δικα του ορια. εγω φτανω πχ. μεχρι το 4-6-8-10 στα μπασα. ασκηση ειναι εξαλλου...

118
D'andri>
1) δεν ειναι γραμμενο το 90% των ροκ τραγουδιων σε C. πραγματι ομως οι συνθετες προτιμουν λιγες αλλοιωσεις γι'αυτο και συνηθως γραφουν σε C, F, G, Bb, D, Eb, A και τις σχετικες τους.
2) οχι δεν ειναι λογικο να θυμιζει

επι του θεματος εχω να προσθεσω οτι αν εξαιρεσουμε αυτους που εχουν απολυτο αυτι, ενα σχετικο αυτι δεν καταλαβαινει διαφορα αν ακουσει μια μελωδια ή μια σειρα συγχορδιων σε μια ή αλλη τονικοτητα. αρκει βεβαια οι συγχορδιες να βρισκονται στην ιδια κατασταση.

τωρα αν θελουμε ενα κομματι απο C να το ανεβασουμε σε G και να διατηρησουμε την κατασταση των συγχορδιων προφανως θα καταλαβουμε καποια διαφορα γιατι ο συνολικος ηχος θα ειναι πιο οξυς. για να μην συμβει αυτο αλλαζουμε τις θεσεις των συγχορδιων αρα και της καταστασης τους. αυτοματως καθε συγχορδια μετα την μετατροπια ακουγεται λιγο ή πολυ διαφορετικα. ετσι μας ακουγετε το συνολο λιγο περιεργα.

τελος να πω οτι επειδη καποια πασιγνωστα κομματια τα εχουμε ακουσει (τραγουδησει) παρα πολλες φορες αν τα ακουσουμε απο καποιο αλλο τονο θα σχεδον καταλαβουμε τη διαφορα. πχ αν ακουσετε το smoke on the water απο D θα καταλαβαιτε οτι κατι δεν παει καλα.

119
προσπαθησε να πατας καθετα τις χορδες.

120
μια καλη ασκηση για το ανοιγμα των δακτυλων ειναι να παιζει 4 νοτες ανα δυο ταστα κρατωντας τα προηγουμενα δακτυλα στην ταστιερα. και επαναλαμβανεις σε καθε χορδη.
ξεκινας απο ψηλα στη ταστιερα και κατεβαινεις χρωματικα.

πχ. 

Ε:  12-14-16-18  (x4) το ιδιο και στην Β, G, D, A, E

Ε:  11-13-15-17  (x4) σε ολες τις χορδες. κλπ

το σημαντικο ειναι να εχεις κρατημενα τα δακτυλα.

η ασκηση αυτη οπως και ασκησεις ταχυτητας καλυτερα να γινονται στο τελος της μελετης.
επισης, παντα stretching στα δακτυλα και στα χερια πριν ξεκινησετε.

καλη μελετη

121
δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να υπαρχει ''εκτελεστης τζαζ'', αφου εξορισμου η τζαζ ειναι αυτοσχεδιασμος. δηλαδη θα παιξει καποιος ενα σολο σε ενα standard απο παρτιτουρα? δεν υφισταται αυτο.
αν εννοεις οτι μεσα στην φρασεολογια ενος τζαζιστας υπαρχουν φρασεις αλλων, προφανως ολοι επιρεαζονται απο αυτα που ακουν. ακομα και οι πρωτομαστορες της τζαζ δεν ηταν 100% unique.

ενας καλος τζαζιστας ειναι αναγκαστικα ενας πολυ καλος παικτης (τεχνικα) και ενας πολυ καλος αυτοσχεδιαστης.

επισης, ο αυτοσχεδιασμος εξασκειται οπως αναιγκαιοτατο ειναι και το θεωρητικο υποβαθρο.

122
και το octaver ειναι καλο (οπως στο σολο του money στο Pulse).

αν ξερεις πως να χρησιμοποιησεις το καθε εφφε ακομα και με τη χειροτερη παραμορφωση μπορει να ακουστει το μπασο ωραιο.

123
o Johnson παιζει γενικα με fender stratocaster μονο οταν βγηκαν και οι τρεις μαζι επαιζε με ενα σκαφακι , μαλλον Gibson...

124
να συμπληρωσω οτι καποιες κιθαρες πχ. Ibanez EDR, εχουν σωμα απο luthite.
Αλλες πχ. Parker, εχουν μπρατσο απο ανθρακονηματα.
Υπαρχουν επισης κιθαρες με μεταλλικο σωμα, απλως δεν χρησιμοποιουνται συχνα λογω του ιδιαιτερου ηχου τους.

Ηθελα να πω οτι δεν υπαρχουν ''καλα'' ξυλα. αυτο που κανει μια κιθαρα καλη (οσων αφορα τα ξυλα) ειναι ο ''συνδιασμος'' τους.

125
εγω παντως παταω 'αποθηκευση ως' στα link και κατεβαινουν μια χαρα... αργα.

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10