Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Symeon

Σελίδες: [1] 2
1

Συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Βρετός κιθαρίστας των Horizon’s End και Long Live με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου Skin on Strings στον Συμεών Βαρριά  (Symeon )

Είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος έτσι;

Ναι είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος.

Σαν πρώτος δίσκος φαντάζομαι είναι λίγο άχρονος, δλδ δεν έχεις κάποιο συμβόλαιο που σου ορίζει χρονικά πλαίσια, όποτε έχει αρκετό καιρό που το δουλεύεις;

Ναι, είναι γύρω στα 5 χρόνια που δουλεύω το δίσκο και όντως για συμβόλαιο δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω.

Τα κομμάτια γράφτηκαν εξολοκλήρου από σένα, ή βοήθησαν στα υπόλοιπα όργανα κάποιοι άλλοι στην σύνθεση;

Συνθετικά είναι όλα γραμμένα από μένα, από εκεί και πέρα όλοι οι μουσικοί που συμμετείχαν στο δίσκο, έβαλαν το μικρό τους λιθαράκι, στο δικό τους όργανο. Έπαιξαν ας πούμε τύμπανα ο Στέργιος ο Κουρού, προγραμματίσαμε βασικά με το Στέργιο, στα πλήκτρα είναι ο Σάκης ο Μπαντής από τους Horizon’s End επίσης, μπάσο Κώστας Σκανδάλης και Κώστας Δομενικιώτης, είναι και οι τρεις συμμετοχές από φίλους κιθαρίστες όπως είναι ο Αλέξης Φλούρος, Θοδωρής Ζήρας και Ιωάννης Αναστασακης.

Γιατί ξεχώριζαν και άλλα όργανα. Στα τύμπανα ξέρω ότι ο Στέργιος είναι καταπληκτικός αλλά και τα πλήκτρα του Σάκη ήταν καταπληκτικά όπως το σόλο στο τέλος του Desert tears. Ο δίσκος φαντάζομαι ότι δεν είναι κάποιο concept;

Όχι όχι δεν υπάρχει κάποια κεντρική ιδέα γύρω από το δίσκο απλά είναι κομμάτια, καθένα και άλλη ιστορία

Και αυτό μας φέρνει στην ερώτηση , επιρροές, εμπνεύσεις για κάθε κομμάτι; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο πίσω από κάθε κομμάτι ;

Θα πω μια μεγάλη κουβέντα ( γέλια ), όχι το κάθε κομμάτι έχει διαφορετική ιστορία, από πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, μικρές καταστάσεις καθημερινές, προβληματισμοί οτιδήποτε μπορεί να πυροδοτήσει.

Και το κομμάτι με τα λόγια, ήθελες να μπει η έτυχε;

Είχα ένα κομμάτι που θα έμπαινε ούτως η άλλως φωνή και δεν ταίριαζε ούτε για Horizon’s end ούτε για Long live, οπότε ταίριαζε πιο πολύ με το ύφος του δίσκου

Δεν μπλέκεται η συνθετική δουλεία με τις υπόλοιπες μπάντες; Υπάρχουν κομμάτια που ταιριάζουν ποιο πολύ αλλού και τα κρατάς για την άλλη μπάντα;

Ναι, γράφω διάφορα κομμάτια και διαλέγω από εκεί και πέρα που θα παει το καθένα

Ο δίσκος ήταν πάρα πολύ καλός, οι συνεργασίες πάρα πολύ πετυχημένεςστο σύνολό του, και ο ήχος πάρα πολύ καλός. Τι εξοπλισμό χρησιμοποίησες;

Να αρχίσουμε από κιθάρες , με Ibanez γράφτηκαν, μια s series η οποία και κλάπηκε

Δεν την έχεις βρει ακόμα ;

Όχι δεν την έχω βρει. Με μια rg770 ,από εκεί και πέρα μια προενισχυση engl e570 η οποία πάει σε ένα ADA speaker simulator και στον υπολογιστή. Η μίξη έγινε στα infinity studios.

Ο δίσκος πιστεύω θα επηρεάσει πάρα πολύ τους ακροατές και επειδή αποτελεί έμπνευση αλλά και από την έννοια ότι είναι σπάνιο κάποιος μόνος του να καταφέρει να βγάλει έναν κιθαριστικο δίσκο στην εποχή και την χώρα που ζούμε, θα λέει κανείς « μπορώ να το κάνω και εγώ»

Αυτό είναι ότι καλύτερο.

Πως νιώθεις για αυτό;

Παράξενα Είναι δύσκολο γενικά, αλλά αρχίζουν και αλλάζουν τα πράγματα αυτό είναι το ωραίο.

Κάποιες εντυπώσεις από σένα για τον δίσκο τώρα που τον ακούς τελειωμένο, θα ήθελες να αλλάξεις κάτι, υπάρχουν αγαπημένα σημεία;

Σίγουρα, σίγουρα,. Σε κάποια κομμάτια πέρασε πάρα πολύς καιρός από τότε που τα ηχογράφησα. Πάντα βλέπεις μερικά σημεία που θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα  από εκεί και πέρα αυτό θα γίνεται πάντα . Υπάρχουν ιδέες που όμως μπαίνουν σε καινούρια cd.

Ετοιμάζεις λοιπόν κάτι αυτό τον καιρό, γράφεις κομμάτια;

Ναι ναι

Και με καινούριες συνεργασίες εξωτερικού γιατί θυμάμαι ότι κάτι σε ενδιαφέρει;

Δεν θέλω να πω τίποτα γιατί πήγανε διάφορα πράγματα στραβά την προηγούμενη φορά. Λόγω υποχρεώσεων των άλλων, αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια, έχουμε κρατήσει επαφές με όλους και ελπίζω να βγει και στο δεύτερο δίσκο.

Αρκετά με το cd, περιμένεις κάποια άλλα δισκάκια να βγουν αυτόν τον καιρό στο αντίστοιχο στυλ που να θέλεις να ακούσεις;

Πάρα πολλά, ας πούμε από Ελλάδα έβγαλε πρόσφατα ο Θοδωρής Ζήρας τον καινούριο του δίσκο (Hyperpyrexia ) ο οποίος είναι καταπληκτικός, του Αναστασάκη επίσης καταπληκτικός (Suspension of Disbelief), τώρα περιμένουμε εναγωνίως το δίσκο του Αλέξη, ο οποίος θα πρέπει να το ακούσει αυτό, «ξεκόλλα και τελείωνε», του οποίου όσα δείγματα άκουσα είναι καταπληκτικά, απίστευτα από παραγωγή , από ιδέες, τα πάντα. Από ξένα, έχουμε παρά πολλά cd, όπως του Mattias ΙΑ Eklundh και το καινούριο του Ron Thal  aka Bumblefoot (Abnormal).

Πες μας με τις μπάντες σου λίγο τι κανείς εμφανίσεις, δουλειές ;

Με τους Horizon’s end είμαστε σε μια φάση που κοιτάμε πως θα κυκλοφορήσουμε το δίσκο, με τους Long Live σταθερά στον παπαγάλο κάθε πέμπτη και εκτός πόλης.

Υπάρχει κάτι να δούμε η να ακούσουμε από τους Long Live έστω και ανεπίσημα;

Δικό μου υπάρχει μόνο ένα σόλο από μια συναυλία και ανέβηκαν πρόσφατα 2 βίντεο στο site μας ( www.longlive.gr ) αλλά και στο www.youtube.com . Παίζουμε, κάνουμε μια επιμιξία από διάφορες μπάντες παίζουμε στο Argo κάθε Παρασκευή  και Σάββατο στα λαδάδικα. Όποτε είναι ουσιαστικά 3 μέρες σερί την βδομάδα συναυλίες. Παράλληλα στήνω την δική μου μπάντα σιγά σιγά για να αρχίζουμε συναυλίες.

Πανελλήνια η μόνο Θεσσαλονίκη;

Πανελλήνια

Κάποια στιγμή υπήρχε στο παρελθόν ένα σχέδιο για ένα ελληνικό G3 , αυτό αναμένεται η το έχουμε ξεχάσει;

Όχι αναμένεται, περιμένουμε για την ακρίβεια τον Αλέξη να τελειώσει τον δίσκο για να το βάλουμε μπρος και να αρχίσουμε πρόβες.

Είναι λίγο νωρίς να ρωτάω, αλλά η μπάντα που θα το υποστηρίξει είναι κάποια συγκεκριμένη; Η δικιά σου ας πούμε ;

Υπάρχει το θέμα της απόστασης, ο Αλέξης και ο Θοδωρής είναι Αθήνα, και εγώ Θεσσαλονίκη οπότε αναγκαστικά πρέπει να έχουμε διαφορετικές μπάντες , γιατί με μία μπάντα θα πρέπει να βγαίνει το πρόγραμμα όλο οπότε οι πρόβες θα πρέπει να γίνονται από κοινού πράγμα που δεν γίνεται.

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα, καλή επιτυχία εύχομαι στον δίσκο και στις επόμενες σου δουλειές.

Εγώ ευχαριστώ

2


Ο θεός Greg Howe επανήλθε με νέο δίσκο ονόματι Sound Proof ( Tone Center - 2008 ) , ο οποίος ακούγεται πιο κατασταλαγμένος με χαμηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη μελωδικότητα στο σύνολο. Πιο γλυκές μελωδίες με αρκετή έμφαση και στα άλλα όργανα που είναι σαφώς πιο ψηλά στην μίξη, ειδικά το πιάνο και το μπάσο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια αρμονία του δίσκου που προσφέρει λίγο απόλα. Και αρκετό shred για να μην απογοητευτούν οι fan του είδους, αλλά και αρκετά jazz fusion περάσματα και " διαλόγους " αλλά και αρκετά funky ρυθμούς για να ανάψουν τα αίματα...

1. Intro
2. Emergency Exit
3. Tell Me Something Good
4. Connoisseur pt 1
5. Reunion
6. Morning View
7. Walkie Talkie
8. Rehearsal Note
9. Side Note
10. Sunset In El Paso
11. Write Me A Song
12. Child's Play
13. Sound Proof
14. Connoisseur pt 2

Όποιος το θέλει πμ.

3


Το 1993 ο Dave Brubeck με τους Dave Brubeck Quartet εμφανίστηκαν για 6 παραστάσεις στο Half Note και μάγεψαν με την μουσική τους. Ο Brubeck ξεκινά το πρόγραμμα με το καταπληκτικό These Foolish Things και σιγά σιγά τα υπόλοιπα όργανα δένουν τις συνθέσεις.  Με μια λιτότητα στις φράσεις και έντονη την παρουσία συναισθήματος, το κουαρτέτο υφαίνει ιστούς που λάμπουν στις μικρές ώρες τις νύχτας αιχμαλωτίζοντας τους τυχερούς ακροατές. Ένας δίσκος που περιέχει και γνωστά κομμάτια του καλλιτέχνη και αρκετές διασκευές, που όμως συνυπάρχουν καταπληκτικά. Χωρίς να γίνεται βαρετός η κουραστικός ούτε στιγμή, απλά το βάζεις και ακούς. Σε πολλά σημεία η δυναμική είναι τέτοια που ακούσια εντείνεις την προσοχή σου να ακούσεις τις σιγανές νότες.
Ένας καταπληκτικός δίσκος που πρέπει να έχουν όλοι οι εραστές της καλής μουσικής.
Dave Brubeck στο πιάνο με τους Bobby Militello στο alto και tenor saxophone και το φλάουτο, ο Jack Six στο μπάσο και ο Randy Jones στα τύμπανα, και τα κομμάτια είναι

1. These Foolish Things - Dave Brubeck, Link, Harry
2. Here's That Rainy Day - Dave Brubeck, Burke, Johnny
3. Theme for June - Dave Brubeck, Brubeck, Howard
4. Medley: Swing Bells/The Duke/Things Ain't What They Used to Be/C Jam  Blues/Don't get around much anymore
5. Who Will Take Care of Me?
6. Koto Song
7. So Wistfully Sad
8. Mean to Me - Dave Brubeck, Ahlert, Fred E.

Όποιος το θελει...πμ

4

WASP Dominator...ο νέος ( φρέσκος φρέσκος ) δίσκος των WASP. 9 νέα κομμάτια που ευτυχώς πλησιάζουν σε ποιότητα κάποιες προηγούμενες και διόλου ευκαταφρόνητες δουλειές της μπάντας. Μετά απο απουσία κάποιων χρόνων με κάτι αξιόλογο στα μουσικά δρώμενα, ο 14os δίσκος έρχεται να επαναφέρει το όνομα WASP στο προσκήνιο του μεταλ στερεώματος. Και το καταφέρνει μια χαρά. Η στιχομυθία είναι υποτίθεται ερωτικού περιεχομένου, με μια πιο προσεκτική ματιά όμως ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει αντι ιμπεριαλιστικα μηνύματα ( ευτυχώς ). Μουσικοί που πλαισιώνουν τον Blackie σε αυτο το album οι Doug Blair στην κιθάρα, ο Μike Duda  στο μπάσο και ο Mike Dupke στα τύμπανα.
Με δυνατές μελωδίες χωρις πολλά πολλά στοιχεία εντυπωσιασμού και βάρος στην μουσική, ο δισκος ακούγεται απο την αρχή μέχρι το τέλος, έχει την ποιότητα ενός καλού μεταλ δισκου και εναρμονίζεται στην εποχή του. Ευτυχώς δεν είναι η αναβίωση του Crimson Idol που όσο καταπληκτικό και αν είναι, είναι γραμμένο 20 χρόνια πριν. Κομμάτια που ξεχωρίζουν αρκετά. Από το δυνατό Mercy που σε βάζει στο κλίμα δυνατα στο take me up με την μελωδικότητα του και φυσικά το Heaven Hung black με την εισαγωγή του Civil War Theme, που για πολλούς, και για μένα είναι απο τα κορυφαία κομμάτια της μπαντας ever. Όσοι ψάχνετε κάτι καλό και είχατε ακούσει και μια μπαντα που λεγόταν WASP και είπατε να δει τι κάνει, παρτε τον.

Tracks

1. Mercy
2. Long, Long Way to Go
3. Take Me Up
4. Burning Man
5. Heaven's Hung in Black
6. Heaven's Blessed
7. Teacher
8. Heaven's Hung in Black (Reprise)
9. Deal with the Devil

5
http://video.google.com/videoplay?docid=-3696772496625670

6
Και επειδή είχα καιρό να γράψω κάποια νέα κριτική, κοιτάξτε αυτό.

2007. Το sequel του The Battle του 2005 βρισκει τους Russel Allen ( Symphony X )  και Jorn Lande( Masterplan ) , ανανεωμένους, φρέσκους με ζωντάνια και πυγμη αξιοζήλευτη. Ετσι, ξανά απο την Frontiers, με τον Magnus Karlsson (Startbreaker, Lal Tribe) ξανά να συνθέτει και να εκτελεί με ακρίβεια τα μουσικά μέρη, κιθάρες μπάσα πλήκτρα, τον Jaime Salazar στα τύμπανα και σαν κερασάκι, την παραγωγή επιμελήθηκε ο Dennis Ward (Pink Cream 69, Angra), μετα του Karlsson και την μίξη ο Ward, ο δίσκος είναι άξια συνέχεια του Battle, και καλύτερος ακόμα. Όσοι θέλουν να ακούσουν έναν δυναμίτη φωνητικών, με πολύ καλές κιθάρες και καλη παραγωγή, Hard Rock - Glam - Metal Ballad κόσμημα, να μην το χάσουν, θα χάσουν.
Αυστηρά βασιζόμενο σε φωνητικές επιδόσεις, χωρίς εντυπωσιασμούς όμως, σε πολλά σημεία κάποιος θα μπορούσε να πεί, ότι το βάθος στην φωνή είναι...αρκετό, αλλα δίνει έναν επικό τονο που ταιριάζει. Ο Allen σε μια φάση της καριέρας του που αφήνει το σκοτάδι των Symphony X και τραγουδά πιο ελέυθερα, και ο Lande να μας γυρίζει χρόνια πίσω, σε μια πιο " μοντέρνα" εκδοχή του Coverdale, το δισκάκι αυτό, ροκάρει όπως λίγα! Με την καλή παραδοσιακή συνταγή του Ηard Rock και με συγχρονο ήχο, χωρις περικοπές. Rock στο ψαχνό! Κορυφαία κομμάτια, το Master Of Sorrows, Will You Follow, Gone too Far.
Γενικά ένα cd που αξίζει.
Tracks
   1.  The Revenge
   2. Obsessed
   3. Victory
   4. Master Of Sorrow
   5. Will You Follow
   6. Just A Dream
   7. Her Spell
   8. Gone Too Far
   9. Wake Up Call
  10. Under The Waves
  11. Who Can You Trust
  12. When Time Doesn’t Heal

7

To 2002 μετά από 2 χρόνια από το τελευταίο "πειραματικό" album ( engines of creation 2000 ) επιστρέφει με έναν από τους καλύτερους δίσκους του. Πολλοί παραβλέπουν τις τελευταίες του στουντιακες δουλειές μετά το Crystal Planet. Λάθος. Έχουμε στα χέρια μας έναν καταπληκτικό δίσκο. Μια από τις καλύτερες παραγωγές σε δίσκο του Satriani και μια από τις πιο ώριμες. Και συνθετικά και μουσικά και ηχητικά. Παρά πολύ δεμένο album, με συνέχεια στα κομμάτια. Έμφαση στην μουσική και όχι τόσο στην τεχνική, τα 14 κομμάτια εναλλάσσονται από ρυθμικά σε lead και από μπαλάντες σε πιο groovy κομμάτια , με χαρακτηριστική άνεση. Την παραγωγή υπογράφουν οι  Satriani, Cuniberti, Caudieux αυτήν την φορά από την Sony, όπου φαίνεται η διαφορά στο αποτέλεσμα. Οι συνεργάτες του Satriani (Electric & Acoustic Guitar, Banjo, Bass, Keyboard) σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι Matt Bissonette - Bass , Jeff Campitelli - Drums, Eric Caudieux - Keyboards and Computer Stuff, John Cuniberti - Percussion. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι Guest σε αυτό το δίσκο, ο Gregg Bissonette στα drumms στο Belly Dancer ,η Pia Vai Αρπα στο Chords Of Life και ο R. Fripp με την frippitronic Guitar του στο Sleep Walk που είναι και η μόνη σύνθεση στον δίσκο που δεν ανήκει στον Satriani. To cd ξεκινά με το Oriental Melody που είναι μια από τις αρκετές συνθέσεις του με βάση την oriental μουσική που του αρέσει αρκετά. Ο τίτλος του δεύτερου συνεχίζει το πρώτο αλλά ξεφεύγει μουσικά σε πιο satchy περάσματα. Η πρώτη μπαλάντα στο δίσκο το Starry Night, ένα καταπληκτικό κομμάτι όπου πιστεύω χαρακτηρίζει τα πιο μπαλάντα σημεία του δίσκου. Το Chords Of Life, κομμάτι με πολύ δυνατά μέρη σε εισάγει κατά κάποιο τρόπο στα ξεσπάσματα των επόμενων. Τα επόμενα κομμάτια ξετυλίγουν μια πολύ όμορφη ιστορία και καταλήγουν στο μαγικό You Saved My Life που κλείνει και την αυλαία. Τα επόμενα 2 κομμάτια είναι προσθήκες σε special εdition, και επανεκδόσεις. Για μένα το cd έχει συναισθηματική αξία αφού ήταν το πρώτο που κατάφερα να αγοράσω, και ενθουσιάστηκα. Από τότε είμαι Θέρμος φαν ( ανεμιστήρας ) του Satriani. Δυστυχώς οι συνθήκες κατά κάποιο τρόπο δεν άφησαν το cd να πάρει την θέση που κατ' εμε αξίζει. Από την μια έχουν αρχίσει να προωθούνται τα G3 από το 2001 και μετά, το 2000 είχαμε έναν όχι τόσο "φιλικό" δίσκο και το 2001 είχαμε το κορυφαίο για μένα Live in San Francisco που δεν άφησε πολλά περιθώρια. Αυτό σε συνδυασμό με τα πολλά cd που παράγονται στην εποχή άφησαν το SBM χαμηλότερα απ΄ότι άξιζε. Αν δεν κάνω λάθος ο τίτλος ήταν ο τίτλος της "εταιρίας" παραγωγής του στα πρώτα του βήματα.


Track List
1) Oriental Melody     
2) Belly Dancer    
3) Starry Night    
4) Chords of Life    
5) Mind Storm    
6) Sleep Walk    
7) New Last Jam    
8 ) Mountain Song    
9) What Breaks A Heart    
10) Seven String    
11) Hill Groove    
12) The Journey    
13) The Traveler    
14) You Saved My Life    
15) The Eight Steps    
16) Slick

8

Bumblefoot - Normal
Ο τελευταίος δίσκος (2005) του Bumblefoot η κατά κόσμον Ron Thal, που με την αταστη Vigier του προσπαθει να μας εξηγήσει με νότες και στίχους την καθημερινότητα του "κανονικού". Πολύ ενδιαφέρουσες μελωδίες, γρήγορες, ζωντανές, καπριτσιόζες, και καυστικές, τραβάνε την προσοχή απο το πρώτο κομμάτι. Από το στούντιο στη ΝΥ και υπο την εταιρία Bald Freak ο Ron Thal στις κιθάρες, φωνητικα, παραγωγη και γενικα τα παντα εκτος απο τα drums του Dennis Leeflang και κάποια δεύτερα φωνητικα των 24-7 Spyz και SupaKDB μας φέρνει το πιο καλό album του εως τώρα. Με μια δόση ειρωνία, καμποσες δόσεις χιούμορ, αρκετες δόσεις τρέλα, πολλές δόσεις μουσική και πολύ κιθάρα, μας εκτρέπει από την ηρεμία και αναστατώνει με απίστευτη άνεση όποια στάση είχαμε την τύχη να οικιοποιηθούμε....
Πολυ καλα σημεία ( υποκειμενικό βέβαια σε δισκοκριτικη τέτοιου μουσικού ) τα Normal με το οποίο μπαίνει κανεις στο νόημα, χωρίς υπεκφυγές. Το χωρίς ανάσα Real , τα εφηβικα όνειρα του I wanna be a rock star, το Pretty Ugly που μου θύμιζε πιο νεανικη - διαβολική έκδοση του (Oh Baby Baby it's a)Wild World...και τα 2 κορυφαια για μενα ( μαζι με το normal ) τα awake και Shadow.

Track List
1 Normal
2 Real
3 Turn Around
4 Rockstar For A Day
5 Overloaded
6 Pretty Ugly
7 The Color Of Justice
8 Breaking
9 More
10 Awake
11 Life Inside Your Ass
12 Shadow
13 Thank You

Καλή σας ακρόαση...

9
Μιας που πιασαμε τις κριτικες...

Με κάποια επιτυχία του δεύτερου δίσκου ( 2 χρόνια μετά ) ο Satriani ετοιμάζει πιο "σωστά"  η μάλλον πιο προσεκτικά τον 3 κατά σειρά δίσκο του ( 1989 ), εξαιρώντας το ep Dreaming #11. Στην Relativity Records και με τους ίδιους συνεργάτες σχεδόν εξολοκλήρου, η "παρέα" κλείνεται στο στούντιο της Καλιφόρνια για να γράψει για άλλη μια φορά μουσική. Αυτός ο δίσκος είναι μια από τις "κρίσιμες καμπές" του Satriani, αφού όχι μόνο είναι πλέον επίσημα endorsed στην Ibanez και την DiMarzio αλλά κυρίως διότι κάνει και φωνητικά για πρώτη φορά σε δίσκο του. Συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν έχει καλή φωνή και γι' αυτό είναι "παράξενη" η παρουσία της. Από τότε ο Satriani θα είναι πιο ανοικτός στο θέμα φωνή. Όσον αφορά στη μουσική, και αυτός ο δίσκος έχει φτιαχτεί με μεράκι και βαθμολογείται από τους καλύτερους και πιο χαρακτηριστικούς  δίσκους του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, κομμάτια που σε κάθε συναυλία του δεν λείπουν. Ο δίσκος ήταν μέσα στα 30 καλύτερα του 1989 στην Αμερική, και την ίδια τύχη είχαν και πολλά από τα κομμάτια. Αυτό για την εποχή και την κατάσταση των Ιnstumental Rock είναι νίκη. Υπάρχουν κομμάτια σαφούς κιθαριστικού προσανατολισμού, κομμάτια με έμφαση στον ήχο, εύθυμα και πιο συναισθηματικά κομμάτια, γρήγορα, χαλαρά, απ' όλα έχει το πέταγμα. Και όχι λόγω εμπορικότητας. Ακούγοντας τον δίσκο χωρίς σταμάτημα, παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχουν "κενά" στην συνοχή. υπάρχουν πολλές μεταβολές στην διάθεση, αλλά δεν υπάρχει διάθεση για σταμάτημα. Ο Satriani παίζει εδώ, όλες τις κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, μπάντζο, φυσαρμόνικα, κρουστά, και είναι και στα φωνητικά. Όπως είπαμε συνεργάτες είναι οι γνωστοί Jeff Campitelli στα ακουστικά και ηλεκτρονικά ντραμς και στα κρουστά, ο Bongo bob smith στα ντραμς και τα κρουστά στα Strange, Back to Shalla- Bal, και Ride. Ο John Cuniberti στο σιτάρ και τα κρουστά και ο Stuart Hamm στο μπάσο στα Bells of Lal και Strange. Τέλος ο Simon Phillips στα ντραμς στο I believe. Η παραγωγή ξανά από τον ίδιο  και τον Cuniberti είναι αρκετά καλή. Κομμάτια που ξεχωρίζουν ( πολύ )  είναι τα Mystical , Flying, Strange, Believe, Rush, Moon, Shalla, forgotten. Όπως καταλαβαίνετε ο γράφων αντιμετωπίζει δυσκολία στο να ξεχωρίσει 2-3 κομμάτια αυτού του δίσκου. Τον λόγο θα τον ανακαλύψει ο ακροατής.

Track List
1. Flying In A Blue Dream    
2. The Mystical Potato Head Groove Thing    
3. Can't Slow Down    
4. Headless    
5. Strange    
6. I Believe    
7. One Big Rush    
8. Bid Bad Moon    
9. The Feeling    
10. The Phone Call    
11. Day At The Beach (New Rays From An Ancient Sun)    
12. Back To Shalla-Bal    
13. Ride    
14. The Forgotten (Part One)    
15. The Forgotten (Part Two)    
16. The Bells Of Lal (Part One)    
17. The Bells Of Lal (Part Two)    
18. Into The Light

Καλή σας ακρόαση...

10

λοιπόν....Το ξέρω είναι τόσο κλασσικό που μια παρουσίαση είναι σχεδόν μηδενικής άξιας...γιατί το κάνω; Γιατί κάτι τέτοιο νομίζω είναι καλό να υπάρχει σε ένα τέτοιο φόρουμ και γιατί ( πιο σημαντικό ) είναι πολλοί όσο περίεργο και αν ακούγεται που δεν έχουν επαφή με το αντικείμενο.
Στον κιθαριστικό instrumental μεσαίωνα, έρχεται η δεύτερη κατάκτηση, δεν λες σε καμία περίπτωση προσπάθεια αυτόν τον δίσκο, του Joe Satriani να ταράξει τα νερά της μουσικής. Το 1986 το ντεμπούτο του Satch δεν ακούστηκε πολύ, πριν περάσουν αρκετά χρόνια. Όμως κάτω κάτω γράφει ο ίδιος αναφερόμενος στον δίσκο αυτό " Ι am recording another solo record, which I promise will turn heads, drop jaws and create world peace in our lifetime" . υπόσχεση την οποία κρατάει. Το 1987 λοιπόν, βγαίνει από την Relativity Records ( και το remasterd 1997-1999 από την epic - sony ) το δεύτερο solo album του Satch με τον τίτλο Σερφαροντας με το "άγνωστο" - Surfing With The Alien. Με την εικόνα που έμεινε σαν "moto" του, τον Silver Surfer της Marvel.
Παραγωγή του ίδιου του Satriani και του John Cuniberti, συνεργάτη του για πολλά χρόνια στην μετέπειτα πορεία του.
Ο δίσκος αυτός τον αναγνώρισε σαν τον πιο Vocal Guitarist of his Time. Οι τότε κριτικές, λένε χαρακτηριστικά για το παίξιμο του ότι " plays like a moster, and thinks like a listener ". Με το ελάχιστο budget ο Satriani περνάει ώρες στο στούντιο επιδιορθώνοντας τα κιθαριστικα μέρη των Blue Oyster Cult εξασφαλίζοντας ώρες για τον δικό του δίσκο. Παίζοντας όλα τα όργανα που ακούγονται εκτός από τα drums που συνθέτει ο φίλος του ( και ακόμα συνεργάτης του ) Jeff Campitelli.Drum programming σε κάποια κομμάτια έκανε ο Bongo Bob Smith. Αφού η παραγωγή και η επεξεργασία γίνονται από τον ίδιο του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει διαφορετικούς ήχους, πράγμα που κάνει με πολύ καλά αποτελέσματα. Στον δίσκο αυτό οι συνθέσεις στηρίζονται σε μεγάλο μέρος στην εκφραστικότητα και το συναίσθημα και όχι στην επίδειξη τεχνικής. Η τεχνική απλά εξυπηρετεί την μουσική καθώς πρέπει. Δίσκος που σου αφήνει την αίσθηση κατά την ακρόαση ότι είσαι μέρος του, ότι τα κομμάτια εκτελούνται μπροστά σου. Άμεσα χαρούμενα και ζωντανά. Λυρικό παίξιμο που σε κανένα σημείο δεν γίνεται κουραστικό. Εναλλακτικός δίσκος, από γρήγορα και groovy κομμάτια σε πιο γλυκά και "μοβ". Δεν έχει σημασία να ξεχωρίσω κομμάτια. Θα ήταν λάθος.

Track List

01. Surfing With the Alien
02. Ice 9
03. Crushing Day
04. Always With Me, Always With You
05. Satch Boogie
06. Hill of the Skull
07. Circles
08. Lords of Karma
09. Midnight
10. Echo

11
To 8o κατα σειρα album του Buckethead ( ΑΚΑ Brian Carroll ) εμφανίστηκε τον Οκτώβριο 2002. Στην παραγωγή ο ίδιος και ο Janet Rienstra από την Meta Records. Δίσκος που δεν είναι τελείως ξένος στο στυλ του Carroll μετά τον ευρηματικό δίσκο Colma. Το Electric Tears είναι ακόμα πιο ευρηματικό αν γίνεται. Ο Buckethead παρατάει τις τεχνικές που σε αφήνουν με ανοικτό το στόμα και συνθέτει ένα cd που σου αφήνει ανοικτή την ψυχή. Οι συνθέσεις είναι αποκλειστικά δικές του όπως και οι ενορχηστρώσεις εκτός από το "Sketches of Spain" του Joaquin Rodrigo (Concierto de Aranjuez).
Ότι και να πω για τι συνθέσεις είναι λίγο. Ακουστικό άλμπουμ στο μεγαλύτερο μέρος του. Ακουστικό με μερικά θραύσματα ηλεκτρικής κιθάρας σαν συμπλήρωμα μόνο. Ο Carroll παίζει με τα αισθήματα του ακροατή καθώς τον παγιδεύει σε μουσικές που διεγείρουν την φαντασία και φέρουν εικόνες θάλασσας και ουρανού, εμπειριών και αισθημάτων. Ξεκινάμε με το All In The Waiting. Πρώτη εντύπωση...δύσκολο να πεις...καθαρό, κρυστάλλινο, γλυκό. Θυμίζει κάτι από τέλος. 2ο το προαναφερθέν κομμάτι....φόρος τιμής στον Miles Davis ( απ' όπου και ο τίτλος..) παρασέρνει...συνεχίζοντας το cd το οποίο τρέχει χωρίς σταμάτημα, όχι σε κατηφόρα αλλά σε δροσερό ρέμα , περνάμε καλπάζοντας, για να νιώσουμε την μαγεία της ελευθέριας στο δρόμο προς τον παράδεισο...Ακούγεται αφελές; ακουστέ το! το υπόλοιπο κυλά ομαλά και πανέμορφα. Μια στάση τελευταία για το ομότιτλο κομμάτι. Ανάσα βαθιά και τέλος φτάνουμε στην Γητειά. Γοητεία...εντυπώσεις; χωρίς σχόλια...

Track List

1. All in The Waiting    
2. Sketches of Spain (for Miles)    
3. Padmasana    
4. Mustang    
5. The Way to Heaven    
6. Baptism of Solitude    
7. Kansas Storm    
8. Datura    
9. Mantaray    
10. Witches on the Heath
11. Angel Monster    
12. Electric Tears    
13. Spell of the Gypsies

Προταση : Κλειστε τα φωτα...ανοιξτε το στερεοφωνικο...βαλτε αυτο το δισκο...αντε και ποτακι για τους γνωστες ;D...τπτ αλλο...

12

Κάποια στιγμή με παίρνει τηλέφωνο ο εν λόγω κύριος...ονόματι Χρήστος και μου λέει , ετοιμάζω νέο demo και θέλω πλήκτρα. είσαι ; είμαι του λέω. Ξέρω ότι είναι τελειομανής και καλός σε αυτό που κάνει και μου άρεσε και το δείγμα που μου έστειλε. Μετά από κάμποσο καιρό , με τον Χρήστο να κάνει πολύ καλή και όλη ( αν εξαιρέσουμε το παίξιμο των πλήκτρων ) τη δουλειά, από το artwork , σύνθεση , μίξη, mastering, editing και όλα τα συναφή ετοιμάστηκε το demo αυτό. Με βάρος στα κιθαριστικα μέρη και την σύνθεση το νέο demo ( τα παλαιότερα αν τα βρείτε αξίζουν ) είναι  έτοιμο. Μόλις αναβαθμίστηκε και η σελίδα είπα να κάνω μια παρουσίαση τιμητικά σαν μέλος με μικρή συμβολή στο όλο εγχείρημα.
3 Νέα κομμάτια λοιπόν.
Το δυναμικό Ruins Beyond Us, το αινιγματικό και μυστηριώδες The Ending Call  και το αγαπημένο μου προσωπικά Release The Seas ξεδιπλώνουν αρμονικά το ταλέντο του Χρήστου φανερώνοντας μεστό παίξιμο και ώριμες και ολοκληρωμένες συνθέσεις.
Στο στυλ, του fusion/progressive/instrumental/shred/metal και τα 3 λίγο ως πολύ. Πολύ καλή και προσεγμένη δουλεία... τα κομμάτια μπορείτε να τα ακούσετε σε χαμηλή ποιότητα στο
http://www.chrisveleris.com/
και στο
http://www.myspace.com/chrisveleris
που είναι οι σελίδες του καλλιτέχνη με πλήρες περιεχόμενο...
Υπαρχει και η δυνατοτητα αγορας του demo μεσω paypal ( για mp3 μιλαμε... ) για αλλες πληροφοριες πμ σε μενα..
Σχόλια δεκτά...

13

Chimera , Χίμαιρα, το παιδι του τυφωνα και της εχιδνας, το μυθικο τερας της ελληνικης μυθολογιας ειναι ο τίτλος του πιο συγχρονου και τριτου κατα σειρα δισκου των Andromeda (2006). Το σουηδικο συγκροτημα αποσπα, αν οχι διθυραμβικες, κριτικες αρκετες για να κανουν οποιον εχει ακουσει το ονομα τους στο παρελθον να αναζητησει αυτο το δισκο. Ανανεωμενοι συνθετικα και με πολλα νέα στοιχεια, ο δισκος, αξια συνεχεια των 2 προηγουμενων επισης πολύ καλων δισκων extention of the wish και II-I, συνεχιζει με πολλα στοιχεια progressive και heavy metal. Ομορφες μελωδιες, καλες συνθεσεις, καλη παραγωγη, καλη φωνη που ανταγωνιζεται ανετα πολλα μεγαλυτερα σε κυκλοφορια συγκροτηματα. Για τους λατρεις του soloing και ο κιθαριστας και ο πληκτρας κανουν αρκετη προσωπικη δουλεια στην μπαντα. Χωρις να ξεφευγουν απο τα ορια των αναγκων του δισκου ξεδιπλωνουν riffs που θυμιζουν κατι απο fates warning, dream theater, sentenced. Τα Μελη της μπαντας ειναι οι Johan Reinholdz στις κιθαρες, ο David Fremberg στα φωνητικα, ο Thomas Lejon στα drums, ο Martin Hedin ( αν θυμαμαι ιδρυτης της μπαντας ) στα πληκτρα και ο Fabian Gustavsson στο μπασο. Κορυφαια σημεια του δίσκου το εισαγωγικο Periscope που δινει μια γευση του δισκου αφου περιεχει λιγο απολα και για τα riffs που ειναι πολύ καλα ειδικα στο ρεφραιν, το in the end με την απλη και πολύ καλη μελωδια του, το inner circle για την ενταση του και το Going under για το υφος του και το στιχο.
Final Verdict, Πολύ καλο δισκακι, το οποιο απαξ και ακουσετε ( οσοι αρεσκονται σε αυτο το ειδος ) δεν θα ξεχασετε ευκολα...

Track List.
1. Periscope
2. In The End
3. Hidden Riddle
4. Going Under
5. Cage Of Me
6. No Guidelines
7. Inner Circle
8. Iskenderun
9. Blink Of An Eye

Καλη ακροαση... ;)

14
Λοιπον...ενα παλιο δισκακι που το βαζω ετσι...για να τιμησουμε τον James LaBrie που εφαγε θαψιμο ( εν μερει δικαιως ) για την πορεια του στους DT. Λοιπον ! ποζερια και hair metallers Unite ! αυτο ειναι ενα πολύ καλο αλμπουμ, ειδικα για τα δεδομενα της εποχης, Στο στυλ των Bon Jovi -  Skid Row... Ο τραγουδιστης, Sebastian Bach ηταν μελος των winter rose και στην συνεχεια πηγε ο James. Εκανε πολύ καλη δουλεια πιστευω..θα μποουσα να πω οτι σε αυτο το συγκροτημα και ειδικα σε αυτον τον δισκο...εχει βρει την θεση που του ταιριαζει. Η φωνη του σε πολλλλλααα σημεια θυμιζει κατι και απο τους BJ και απο τους SR φυσικα...Ευθυμα κομματια και ροκ οπως αρμοζει στο hair metal - hard rock της δεκαετιας του 90. Το cd βγηκε σε κυκλοφορια το 1987 και εγινε ενα remaster 10 χρονια μετα. Το Line up εχει ως εξης :
James LaBrie (vocals), Richard Chycki (guitar), Rob Laidlaw (bass), Randy Cooke (drums). Η παραγωγη απο τον Chucki  αν θυμαμαι καλα...
Track list
1. Asylum city (3:32)
2. I'll Never Fall In Love Again (3:48)
3. Rough Boys (4:26)
4. Dianna (3:23)
5. One Last Time (4:09)
6. Never Let Me Go (3:58)
7. My Time (4:17)
8. Nothing But The Best (4:48)
9. Saved By Love (4:41)
10. Thrill Of The Night (4:08)

Καλο δισκακι ακουγεται ανετα! Με τις μπαλλαντες του, τα ξεσπασματα του, τα ερωτικα του, τα ολα του.
Σημεια που ξεχωριζουν στο δισκο τα Saved By Love, Asylum City, I'll Never Fall In Love Again ( Το οποιο θυμιζει εντονα  πολύ εντονα ομως ενα ελληνικο ροκακι... ;D ) , Rough Boys...
Καλες ακροασεις...ο LaBrie θα ειχε κανει πολύ πιο...εναρμονισμενη καριερα με τα προσοντα του εκει..αλλα και παλι...μοιαζει πολύ με των αλλων...Βrother Bands...αλλα...τεσπα..το cd ειναι καλο!

15
Πιο συχνα πληγωνουμε αυτον που αγαπαμε...και ομως...Ειναι πιο ευκολο και παντα πιο απλο να πληγωνεις τον εαυτο σου. Και παντα πιο δυσκολο και επιπονο να πληγωνεις αυτον που αγαπας. Και Αυτο επειδη τις περισσοτερες φορες, εχεις συναισθηση του τι κανεις σε σενα , αρα και τον ελεγχο, και φυσικα, την λυση. Στον αλλο ομως, δεν γνωριζεις το αποτελεσμα , δεν εχεις την χαρα του να πληγωνεις για αποδειξη της ταυτοτητας σου, την χαρα που βιωνει οποιος καλος σαμαρειτης βασανιζει τον εαυτο του προς αφεσιν αμαρτιων, εστω και στο μικρο μυαλο του. Αντιθετα, νιωθεις την ανωτεροτητα της υπαρξης σου εναντι του αλλου μειωνοντας τον, κανοντας τον να νιωθει αδυναμος, χτυπωντας τον υπουλα κατω απο την μεση αλλα...σπανια στα φανερα, στο προσωπο εκει που διαρκει περισσοτερο επουλωση της πληγης, παρα του εγωισμου σου...Και το χειροτερο μερος ολης αυτης της παρανοιας ειναι ο κατακερματισμος της οποιας ανθρωπινης υποστασης...που επερχεται με την θλιβερη διαπιστωση οτι ειναι ο ιδιος σου ο εαυτος, η εστω απαλλακτικα, καποια κομματια του, που ευθυνονται για την στραγγισμενη απο ουρανο καρδια που τοσο απλοχερα σου εμπιστευθηκε ο κατοχος...

στιχος δεν ειναι..ξεκινησε για το Σημερα διαπιστωσα οτι..αλλα δεν μου πηγαινε...

16
το καινουριο DVD ( kai cd ) του Joe Satriani ειναι γεγονος. Μεταξυ των περιοδιων του G3 ενα dvd σολο εμφανισεων. Αποσο διαβασα χανει λιγο λογω ... καμερας αλλα τα κομματια ομορφα παιγμενα εκτελεσεις κομματιων ζωντανα για πρωτη φορα, και πολύ καλος ηχος. Περισσοτερα νεα οταν το παρω στα χερια μου...

17
είσαι μόνος...
αλήθεια, πονάς;
σκοτάδι.
Σουρουπώνει.
ανασηκώνεις τους ώμους. κρατάς τα μάτια ανοικτά με δυσκολία
σαν να προσπαθείς να βρεις ένα ξημέρωμα
μάταια...
Σουρουπώνει.
Ο αέρας πυκνός, βαρύς,
βρέχει. Μυρίζει μούχλα και τσιμέντο
ώρες σαν και αυτές εύχεσαι να ήσουν πούλι.
Να πετάξεις πάνω από τα σύννεφα,
να δεις τον ήλιο ερείπιο βυθισμένο στις φλόγες
χαραμίζοντας τις τελευταίες ακτίδες, κραυγές αγωνίας,
τις τελευταίες ανάσες πριν το σκοτάδι.
τι κρίμα...ακόμα εδώ.
στρέφεις το βλέμμα στο παράθυρο
όπως και χτες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα
είσαι ακόμα εδώ.
τσαλακώνεις λίγο το χαρτί,
διαμαρτυρίας  ένδειξη και επίμονης.
τι άλλο μένει άλλωστε;
τα σύμβολα αλλάζουν, ζωντανεύουν
προσπαθείς να αντισταθείς, πρέπει...
πανικοβάλλεσαι
Σουρουπώνει.
οι ώρες περνούν μόνο όταν δεν πρέπει.
άλλη μια νύχτα περιμένει
είναι αλήθεια νύχτα;
Λίγες μόνο ώρες μέχρι την επόμενη μέρα.
ώρες κουραστικές. αγχωμένες. Κενές.
θα περάσουν όπως την προηγούμενη φορά.
οι σκιές μεγαλώνουν. Τι ώρα πήγε;
είναι ώρα.
ακούς το κουδούνι του γεύματος.
όχι...δεν είναι αλήθεια.. είσαι μόνος.
σηκώνεσαι πάραυτα,
βαδίζεις αργά. Κουρασμένα.
υπνωτισμένος. ακούς την σκιά σου να σε ακολουθεί καρτερικά.
Σουρούπωσε.


18
Επιστρέφουμε ξάνα με μια καπως πιο...ασχετη παρουσιαση....

λοιπον, εδώ, έχουμε ενα πολύ αξιόλογο δισκακι, απο τα πιο ομορφα που μπορουν να κοσμουν μια δισκοθηκη...
και ο λόγος περι του Amphibia του κυρίου Patrick Rondat. Ισως το πιο αναγνωρισμένο album ( 1996 ) του εν λόγω κυρίου και πιθανότατα το καλυτερο. Ο Rondat που υπήρξε και κιθαριστας του JM Jarre σε αυτον τον προσωπικό του δίσκο παρουσιαζει ενα προσωπο αποκομμενο αρκετα απο την φιλοσοφια και μουσικη του Jarre κανοντας κατι δικό του...Χρακτηρίζεται άνετα ως Instumental/Shred/melodic, hard rock/metal δισκος και περιεχει και στοιχεια κλασσικης. Με συνεργάτες τους Patrice Guers στο μπασσο,Phil Woindrich στα πλήκτρα και τον αρκετα γνωστο απο την θητεια του σε πολλα μεγαλα ονοματα Tommy Aldridge στα drums το συνολο δένει αρκετα καλα..με πολύ λίγα σημεια που πιστευεις οτι υπάρχουν λάθη συνεργασιας ( αν υπαρχουν ) και ένα αρκετα δεμενο σύνολο προσφερουν μια ωρα κοντα μουσικης πορωσης...Το cd περιέχει μα σειρα 6 κομματιων με τίτλο amphibia parts μεσα στο οποια η μουσικη ιστορια εχει τα σκαμπανευασματα της, με ηρεμα σημεια που προετοιμαζουν τον ακροατη ακουστικα και πιο συναισθηματικα για την κορυφωση που ερχεται αργοτερα στην ιστορια.εκτος αυτου τα υπόλοιπα κομματια είναι γρηγορα μελωδικα και αρκετα τεχνικα. Πολύ καλο παιξιμο απο τον καλλιτεχνη και παρα το νεαρο της ηλικιας του, αρκετα ωριμα στην απλοτητα τους. Υπαρχει και μια διασκευη του Jarre στο κομματι Equinoxe IV σε μια εντελως προσωπικη εκτελεση που δινιε στο κομματι αλλο αέρα. Επισης μια καταπληκτικη εκτελεση του καλοκαιριου των 4 εποχων  toy Vivaldi που καθε φαν της κλασσικης και της ηλεκτρικης κιθαρας πρεπει να ακουσει...
καλη ακροαση...

Track listing

1. Amphibia - Part 1 (3:39)
2. Amphibia - Part 2 (6:37)
3. Amphibia - Part 3 (3:13)
4. Amphibia - Part 4 (6:34)
5. Amphibia - Part 5 (2:19)
6. Amphibia - Part 6 (5:55)
7. Camouflage (5:38)
8. Vivaldi Tribute (2:58)
9. Dreamstreet (4:38)
10. Backhand (5:26)
11. Shattered Chains (5:38)
12. Equinoxe IV (4:14)

19

Σε μια προσπάθεια φόρο τιμής στους δύο μεγάλους αυτους δημιουργούς, Joe Satriani και Steve Vai, συγκεντρώθηκαν υπο την Versailles Records (2002) αρκετοί κιθαρίστες μερικοι γνωστοί , άλλοι όχι τόσο, να καταθέσουν μια διαφορετική άποψη πάνω σε μερικά αγαπημένα κομμάτια των δύο αυτων καλλιτεχνων. Αν και είναι δύσκολο να καταφέρεις να κανεις δικό σου έναν ήχο τόσο χαρακτηριστικό όπως αυτον του Τender Surrender η του Always with me always with you, σε αυτο το cd υπάρχουν στιγμες που συμβαινει. Πολύ καλή προσπάθεια και αρκετα καλο αποτέλεσμα. Απο τις διαφορετικές στιγμες στο album αυτο κατ' εμε, το always with me always with you , το οποίο αποκτά καινούρια ταυτοτητα εκτελεσμενο με ακουστική κιθάρα, το echo που χωρις να αφηνει πολλά περιθώρια αλλαγής παρουσιάζει κάτι νεό, ξένο στην αρχή ομως σε κερδιζει στο τέλος. Το Friends που ξεφευγει αρκετα απο το στυλ του δημιουργου και θα διχασει λόγω διαφορετικης νοοτροπίας και φυσικα το Shy Boy που φαινεται το στυλ του Lynch. Πριν σπευσετε να φωνάξετε "ιεροσυλια" ακουστε το πρωτα...ομολογω οτι εγω το φωναξα..και σε μερικα κομματια ισως να το φωναζω ακομα ( πχ Tender Surrender) ...αλλα..ειναι ωραιο να ακουγεται και κατι διαφορετικο σαν ηχος.

Tracks

1) Always with Me, Always with You - Bruce Kulick (Kiss, Grand Funk Railroad)
2) Surfing with the Alien - Jake E. Lee (Ozzy Osbourne, Badlands)
3) Echo - Jimmy Crespo (Aerosmith, Rough Cutt) - Dave Ragsdale (Kansas, Queensryche, Smashing Pumpkins)
4) Summer Song - Brad Gillis (Night Ranger)
5) Friends - Neil Zaza
6) Yankee Rose - Enuff Znuff
7) Shy Boy - George Lynch (Lynch Mob, Dokken)
8 ) The Attitude Song - Richard Kendrick
9) Tender Surrender - Tony Janflone Jr.
10) Tobacco Road - Corey Craven
 
Για όσους απλα δεν χορταίνουν να ακούνε κιθάρα... ;)

20
Ο John Petrucci με τον πρώτο του προσωπικο δίσκο ( 2005 mind Music ) προβάλει ένα του πρόσωπο κατασταλαγμένο. Λιγότερο progressive παίξιμο απο την dream Theater περίοδο και πιο κοντά στον ήχο των LTE. Πολύ καλά ρυθμικά με έντονη την παρουσία κιθάρας και λιγότερο των πλήκτρων που τον είχαμε συνηθισει. Στο Album αυτο ο Pertucci καταφέρνει να συνδιάσει πολύ καλες και στρωτες μελωδίες με shreds που κόβουν την ανάσα. Σε μια πολύ καλή παραγωγή του ιδίου με ήχο που χαιρεσαι να ακούς. Αρκετά ψαγμένος ήχος κιθάρας πολύ καλός και πολύ καθαρός. Τα ρυθμικά είναι ογκώδη και τα σολο είναι γλυκά και απαλά σαν ήχος. Ο όρος ξύρισμα δεν θα ακουστει στην ακρόαση του δίσκου. Στα drums ειναι ο Dave DiCenso ο οποίος δομέι αριστοτεχνικα το ρυθμικό μέρος μαζί με τον μπασιστα Dave LaRue. Πολύ καλές στιγμες του δίσκου το Jaws Of Life ου θυμιζει έντονα LTE στην αρχη με το χαρακτηριστικο riff. To Glaskow Kiss που είναι το πρωτο κομματι που κολλάει αμέσως στο αυτί, το wishfull Thinking πουμεταδίδει ακριβως το αισθημα του τίτλου.Το tunnel vision που θυμιζει λιγακι και τον Βρετό ;D ;D ;) Και τελος η μπαλάντα του δίσκου Lost Without You. Καλη σας ακροαση....

Track list

1 Jaws of Life
2 Glasgow Kiss
3 Tunnel Vision
4 Wishful Thinking
5 Damage Control
6 Curve
7 Lost Without You
8 Animate-Inanimate

21

Συνεχίζοντας την παράδοση των "ασχετων" δίσκων να παρουσιάσουμε έναν δίσκο ο οπόιος ότι και να πούμε για τον καλλιτέχνη είναι λίγο.
Ο Buckethead στον τριτο του προσωπικο δίσκο (2000-2001) παρουσιάζει ένα πρόσωπο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. Έναν δίσκο που ακούγεται απο την αρχή μέχρι το τέλος. Εναν δίσκο στον οποίο αναδύεται η μουσική αβίαστα. ταξιδιάρικη μουσικη, ήρεμη και μελαγχολική σε πολλά σημεία. Το παίξιμο μεταβάλλεται απο ρυθμικό σε σόλο με απίστευτη ευκολία. Μελωδικός και συναισθηματικός μπορεί να χαρακτηριστεί σαν άκουσμα. σαν ειδος δεν ξερω αν υπάρχει ο όρος αλλα κλινει προς το ατμοσφαιρικο ορχηστρικο ambient ροκ. θυμίζει Anathema στα ατμοσφαιρικά τους κομματια, αλλα με περισσοτερη πρωτοτυπία και τεχνικό παίξιμο χωρίς να κουράζει και να επαναλαμβανεται. Ο ακροατής αν κλεισει τα ματια και αφουγκραστει ελέυθερα την μουσικη θα δει πολλές εικόνες, μέσω του λυρισμού που χαρακτηρίζει κιθαρίστες βεληνεκούς Satriani. Συνοδοί του καλλιτέχνη είναι ο μπασίστας Bill Laswell, ο ντράμμερ Brain και στο τσέλλο ο Terry Untalan. Πoλύ καλές στιγμές το πιο κιθαριστικο Machete καθώς και το εισαγωγικό Whitewash το οποίο προδιαθέτει ευχάριστα τον ακροατή για τα επικείμενα.

Producer :Bill Laswell, Buckethead
Label : Cyber Octave

Track Listing

1. Whitewash    
2. For Mom    
3. Ghost    
4. Hills Of Eternity    
5. Big Sur Moon    
6. Machete    
7. Wishing Well    
8. Lone Sal Bug       
9. Sanctum    
10. Wondering    
11. Watching The Boats With My Dad    
12. Ghost/Part 2    
13. Colma

Τελικά ο Buckethead έχει αρκετές πλευρές σαν καλλιτέχνης και αυτή είναι μία που αξίζει να ανακαλύψετε. Ο δίσκος αυτος θα σας ταξιδεύσει σε μουσικά βάθη συναισθημάτων και θα σας προσφέρει την ηδονή της ανυπαρξίας για τουλάχιστον 13 κομμάτια. ;)

22

Το νέο Άλμπουμ του Κυρίου Gilbert είναι όπως αναμενόταν...καθηλωτικό.Κυκλοφόρησε το 2005 παραγωγης Gilbert απο την mascot records. Οχι τοσο Δυνατό οσο τα αντίστοιχα των racer x σαν άκουσμα , με πιο ηρεμα φωνητικα ,δικα του. Συνδιάζει ενα πιο ποπ στυλ με κιθάρες που σπέρνουν κατα διαστηματα ( space ship one, every hot girl, Mr Spock)..Καθιστόντας το πιο έυκολο σαν πρωτο άκουσμα που όμως δεν μένει εκει. Και σαν τεχνίκη ειναι πολύ ενδιαφέρον και σαν συνθέσεις. Υπάρχουν και τα κλασσικα πιο ροκ κομμάτια στο κλασσικο στυλ gilbert οπως πχ το
Stv και On the Way to hell. Υπαρχουν και ενα δυο ακουστικα κομματια που είναι για μένα το δευτερο πολύ δυνατό στοιχειο του κυρίου (good man) συνδιάζοντας όμορφες απλες μελωδίες με "κέφι". και δν λείπουν φυσικα και ενα δυο instrumental κομματια που ξεσπάει καπως παραπανω, όπως τα  Jackhammer και G9..γενικά στο πρώτο άκουσμα αφήνει καλες εντυπώσεις, αλλα αν συνηθισεις τον ήχο..κολλας με μερικά..Γενικα..πολύ καλό cd. Κλασσικος Gilbert.

Track listing

1. Space Ship One
2. Every Hot Girl Is A Rockstar
3. On The Way To Hell
4. Svt
5. Jackhammer
6. Terrible Man
7. Interaction
8. G9
9. Mr. Spock
10. Boku No Atama
11. Good Man
12. Wash My Car
13. It's All Too Much
14. We All Dream Of Love

Paul Gilbert :Guitars vocals
Marco Minnemann : Drums
Linus of Hollywoood : Bass


23
Κλειδωμένοι σε αγκαλιά
Μια στιγμή που δεν υπήρξε ποτε
Σαν σε όνειρο δεν θέλω να ξυπνήσω
Σε κρατώ με χερια τρεμμάμενα, δειλά

Μη μ’ αφήνεις. Σιωπή.

Των ματιών σου η αγωνία σημαδεύει το μέτωπό μου.
Ένα δάκρυ, παρθένο, κύλησε στον κήπο της ανάγκης
Η ανάσα σου χτυπά την εύθραυστη καρδιά μου
Ότι παρέσυρε δεν θα είναι κτήμα μου. Ποτέ πια

Κάποιος άνεμος σε παίρνει μακρυά.
Ίσως ξαναβρεθουμε. Ίσως…
Ότι έζησα θα κρατήσω κρυμμένο
Θα το φωνάζω ξέψυχα στης καρδιάς τον πόθο

Ότι πιο λίγο κράτησα στα χέρια μου,
Ότι πιο ασημαντο έζησα στην μέρα μου,
Θα σ’ αγαπώ
 Όταν ξυπνάς από του λήθαργου το μίσος
Όταν σε βαραίνει των δεν ξέρω σου το πλήθος.

Γαλάζιο σου με φώναζες φρουρό
Δίχως όπλα και δίχως πανοπλία
Ζωσμένος μονάχα με φωτιές. Και ελπίδα,
Ζωή του μέλλοντος κεντώ. Σταυρό.

Μα,  αίμα στάζω πριν κοπώ,
Λήθη γυρεύω, πριν σε δω
Τρέλα φωνάζουν ό,τι ζω
Προτού αρχίσω σταματω.

 Έπνιξα της καρδιάς μου τη σιωπή
Όσα δεν είπα, δεν θα πω.
Της αγάπης τα χαρτιά κοιτω
Μια ακόμα αγκαλιά. Και Σ’ αγαπώ


ουτε καν γραπτο..απλα δοχείο σκέψεων.


24
λοιπόν...για να ξεφύγουμε λιγάκι απο τα συνηθισμένα...Για να ξεχάσουμε λιγάκι Μάλαμες και Αλκίνοους...και να "τρομάξουμε" και ιντριγκάρουμε και τα πιο ευαίσθητα αυτάκια του φόρουμ...Είπα να παρουσιάσω τον τελευταίο δίσκο του Brian Carrol ( aka Buckethead... ;D ), ονόματι "Enter the Chicken" ;D ;D.
Ο δίσκος βγήκε το 2005, με παραγωγό τον Serj Tankian των SOAD, και με την βοήθεια πολλώn φίλων και του παραγωγου και του συνθέτη, όπως οι Saul Williams, Efrem Schulz, Maura Davis, Azam Ali και του Serj Tankian φυσικά. Το δισκάκι αυτό είναι γεμάτο με κομμάτια απο διάφορα στυλ μουσικής... Από μπαλάντες μελωδικές και ατμοσφαιρικά σημεία που θυμίζουν ανατολή μέχρι καταιγιστικά σόλο και death metal κομμάτια...



1. intro         
2. We Are One featuring Serj Tankian         
3. Botnus featuring Efrem Schulz         
4. Three Fingers featuring Saul Williams         
5. Running From The Light featuring Ejigayehu "Gigi"Shibabaw and Maura Davis         
6. Coma featuring Azam Ali         
7. Waiting Hare featuring Shana Halligan and Serj Tankian         
8. Interlude         
9. Funbus featuring Dirk Rogers and Deith Aazami         
10. The Hand featuring Maximum Bob and Ani Maldjian         
11. Nottingham Lace

Γενικά ειναι ένα cd που όλοι σχεδόν θα βρουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο σύνολο γιατί δίνει με μεγάλη επιτυχία την ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνη χωρις την υποτιθέμενη "κουραση" των συνεχόμενων σόλο και intrumental κομματιών...βέβαια θέλει καποια κατανόηση ειδικά για κάποιο κοινό..αλλά αν το πετύχετε πουθενά, κατεβάστε το και ρίξτε του ένα αυτί... ;)

25
με αφορμή το θέμα της αγαπητής sandunga , Δεν ξέρω τί μου γίνεται,αφήστε με όλοι, σαν απάντηση δλδ...

Αφηστε με όλοι ( με συγχωρεις για το κλοπηραιτ...αν ειναι το αλλάζω...)


Το ταβάνι του σπιτιού μου ψάχνει λύση για να βρει
της ψυχής μου τα κατώγια φανερώνει το πρωί
κόκκινο τ' άσπρο μαξιλάρι έχει βαφτεί
κάθε της ζωής μου σκέψη έχει πια χαθεί

αφήστε με όλοι σας λέω...σπάει απόψε το σκοινί
τίποτα δε θέλω να με κρατά δεμένο
φώτα μόνος στα θολά τώρα γυρεύω
βασιλέματα του ήλιου σε μια ασπρόμαυρη σκηνή...

χτυπήματα στην πόρτα...ώρες που περνούν
κάτι ξεχασμένα λόγια στην σιωπή μου αντηχούν
ότι αγαπάς δεν τελειώνει είπε κάποιος μια φορά
ζωή που πνίγεσαι στης μοναξιάς μου τα νερά


Σελίδες: [1] 2