Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - GVen

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13
3
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα είπες. Απλά ισχυρίζομαι ότι με την εξάσκηση, αυτό που στην αρχή είναι άβολο και αφύσικο, θα καταλήξει να είναι φυσιολογικό.

Θυμάμαι όταν είχα πρωτοπιάσει (δεξιόχειρη) κιθάρα είχα εκπλαγεί γιατί μου ερχόταν πιο φυσική η "αριστόχειρη" εκδοχή. Σημείωσε οτι είμαι δεξιόχιερας  ;D Τώρα θα μου πείς, αν είχα πάρει αριστερόχειρη κιθάρα θα είμουν καλύτερος παίχτης ή θα μάθαινα πιο γρήγορα.... ποιος ξέρει...  :)
Μα εννοείται ότι η αριστεροχειρη εκδοχή είναι η φυσιολογική....εσεις παίζετε ανάποδα, όχι εμείς... :yeah :yeah :yeah  :roll :roll :roll
Πέρα απ την πλάκα, ειμαι της άποψης να μην καταπιέζει τον εαυτό σου για κάτι που γίνεται πιο εύκολα. Η φύση ξέρει καλύτερα.

4
Μία ακόμα ερώτηση είμαι αριστερόχειρας αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω κιθάρα για αριστερόχειρες???

Ο δάσκαλος μου είπε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο απλά θα ήθελα και την γνώμη σας σύμφωνα με την εμπειρία που έχετε.

Συμφωνώ με τον δάσκαλό σου. Η διάκριση σε "αριστερόχειρα"/"δεξιόχειρα" έχει περισσότερη σημασία σε ενέργειες που γίνονται με το ένα χέρι όπως "κρατάω το μολύβι ή το πιρούνι". Το να πάιξεις κιθάρα είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και απαιτεί συγχρονισμό και προσπάθεια και από τα δύο χέρια. Το ένα χέρι στην ταστιέρα το άλλο να χτυπάει τις χορδές (με πένα ή δάκτυλα). Και τα δύο χέρια είναι εξίσου σημαντικά, δεν έχει νόημα να κάνεις διάκριση μεταξύ τους (και συνεπώς συζήτηση περί δεξιόχειρα/αριστερόχειρα)

Σίγουρα στην αρχή το ένα χέρι θα είναι πιο "αδύναμο" από το άλλο και αυτό ισχύει σε όλους μας (ανεξάρτητα δεξιόχειρας/αριστερόχειρας). Θα το δουλέψεις και θα το ξεπεράσεις (όπως όλοι μας). Όχι ότι είναι κακό να παίξεις αριστερόχειρη κιθάρα, αλλά - γνώμη μου - πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό σου ταιριάζει. Έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησες να μαθαίνεις δεξιόχειρη κιθάρα και άλλαξες γνώμη.

Δεν πηγαίνω κόντρα σε αυτά που λέει ο GVen, απλά παραθέτω μια άλλη άποψη  :) Καλή αρχή, ότι και αν επιλέξεις

Δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί σου. Έχει μεγάλη σημασία.  Εννοείται ότι και τα 2 χέρια είναι σημαντικά. Εννοείται ότι και τα 2 χέρια εκπαιδεύονται για να κάνουν μια κίνηση.  Το θέμα είναι το εξης όμως. Ποια μεριά νιώθεις πιο άνετη, πιο φυσική. Εγώ, όπως και πολλοι σαν και μένα ενιωσα πολύ άβολα όταν έπιασα την κιθάρα δεξιοχειρα.  Επίσης το αριστερό χέρι δεν έπιανε την ταστιερα με την ίδια άνεση όπως το δεξί. Πίστεψε με ότι τις πρώτες μέρες έκανα τις ίδιες ασκήσεις και με τα 2 χέρια,  είχα δανεική  και μια "κανονική " κιθαρα σπίτι και έκανα τις ασκήσεις πιο εύκολα με  την αριστερή κιθάρα. Να Μουν εγώ? Ίσως.
Για μένα δοκιμάζεις και με τους 2 τρόπους και εκεί που αισθάνεσαι πιο άνετα...παιρνεις και το ανάλογο όργανο. Απλά και ωραία.

Edit: Για δοκίμασε να παίξεις ανάποδα και θα νιώσεις σαν κουλος. Έτσι νιώθουμε κι εμείς οι αριστεροί αν πιάσουμε ανάποδα την κιθάρα.

5
Παιδες 1 λεπτό. Ξεχνάτε 1 βασικό πράγμα. Ο φίλος είναι αριστεροχειρας. Πρέπει πρώτα να καταλήξει πως θα κρατάει την κιθάρα, δεξιοχειρα ή αριστεροχειρα και μετά να δει ποια κιθάρα θα πάρει. Αυτό είναι το πιο βασικό.
Από προσωπική εμπειρία θα σας πω το εξής. Πριν αγοράσω την πρώτη μου κιθάρα,  πήγα στο ωδείο και μίλησα με το δάσκαλο. Του ΠΑ ότι είμαι αριστςροχειρας και αμέσως μ έβαλε να πιάσω την κιθάρα κι απ τις 2 μεριές. Αμέσως κατάλαβα ότι αριστερά με βόλευε καλύτερα. Φανταστείτε να χα ήδη πάρει δεξιά κιθάρα . Θα χα χάσει ένα σωρό λεφτά. Μην πω την ταλαιπωρία για να δώσεις την κιθαρα και να πάρεις καινούργια.

Γενικώς υπάρχουν 2 νοοτροπίες. Ή μαθαίνεις κανονικά με αριστεροχειρη κιθαρα εξ αρχής και όλα καλα, ή μιας και δεν έχεις ξαναπιάσει κιθάρα, μαθαίνεις με δεξιοχειρη , ίσως με αρκετό κόπο παραπάνω μέχρι να συνηθίσουν τα χέρια σου. Υπάρχουν αριστερόχειρες που παίζουν χωρίς πρόβλημα δεξιοχειρα, και άλλοι πάλι που παίζουν αριστεροχειρα γιατί δε μπορούν αλλιώς ή δεν ήθελαν να ζοριστουν.

Το μόνο μειονέκτημα με τις αριστερές  κιθάρες είναι ότι δεν υπάρχουν σε τόσο μεγάλη ποικιλία όσο οι δεξιές. Υπαρχουν όμως αρκετές.Προσωπικά δε με πειράζει αυτό. Πρόσεξε όμως τι θα κάνεις γιατί μετά αν ξεκινήσεις να παίζεις δεξιοχειρα και μετά αποφασίσεις ν αλλάξεις,  θα Ναι σα να ξεκινάς απ την αρχή.

6
Λοιπόν κοίτα τι θα κάνεις. Πας σ ένα κατάστημα. Ζητάς μια αριστερή και μια δεξιά. Πιάνεις και τις 2....απ τη μεριά που θα σε βολεύει καλύτερα να κρατάς την κιθάρα θα Ναι και η φυσική σου στάση. Αν αυτή είναι η αριστερή... τότε αυτή θα πάρεις. Μην καταπιεζεσαι. Η φύση ξέρει καλύτερα..

Για δες εδώ και το ξαναδυζηταμε αν είναι.https://www.skroutz.gr/c/453/akoustikes-kithares/f/853779/gia-aristerocheires.html?from=catspan&o=%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%82

7
Επειδή κι εγώ αριστεροχειρας είμαι θα σου πω το εξής. Φυσικά και παίζει ρόλο. Αν σε βολεύει να κρατάς το όργανο σαν αριστεροχειρας κάντο. Απλά θα πρέπει να βρεις και κιθάρα αριστεροχειρη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα θα σου στείλω μυνημα μετά να σου πω τι να κάνεις για να δεις τι σε βολεύει καλύτερα.

8
Βασικά καλως ηρθες στο φόρουμ και στον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής...της δικής σου μουσικής, σε λιγο καιρό.
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά της κάθε κιθάρας, Προσωπικά θα διάλεγα την takamine. Να σε ρωτήσω όμως κάτι. Γιατί να πάρεις ηλεκτροακουστικη? Έχεις σκοπό να παίξεις με κάποιο γκρουπακι με ενισχυτή?
Αν ναι , οκ πάρε...αν όχι όμως δε σου χρειάζεται  ηλεκτροακουστικη....μια απλή ακουστική θα σε καλύψει στο έπακρο. Και πιο οικονομικά θα σου έρθει και ίσως με τα ίδια χρήματα πάρεις ακόμα καλύτερη κιθάρα.
Με την ακουστική έχεις φυσικό ήχο, δε χρειάζεται να τη συνδέσεις σε ενισχυτή και απλά την παίρνεις και πας όπου θες. Με την ηλεκτροακουστικη ίσως, τονίζω το ίσως, να έχεις λιιιιγο υποδεέστερο ήχο, λόγω του cutaway , αλλά υπάρχει και το πλεονέκτημα να τη συνδέσεις σε ενισχυτή ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ κιθάρας.

Επίσης, σαν κάτοχος Επίσης μαύρης κιθάρας θα σου πω το εξής. Φαίνονται όλες οι δαχτυλιες και η σκόνη και θα σαι συνέχεια με το πανί στο χέρι. Καλύτερα μια κιθάρα με φυσικό χρώμα.

Επισης θα σου πρότεινα μια κιθάρα σε κανονικό μέγεθος. Η takamine, αν είδα καλά, είναι μικρότερου μεγέθους.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας από κοντά να πεις στον πωλητή τι ακριβώς θες και να πιάσεις στα χέρια σου την κιθάρα που σ αρέσει. Βάλουν να σου παίξει λίγο, όλο και κάτι ξέρουν και άκουσε την. Αυτή που θα σου αρέσει καλύτερα σε εμφάνιση, επαφη-πιασιμο και ήχο, κυρίως, αυτή να πάρεις.
Με τα χρήματα που θες να διαθέσεις παίρνεις πολύ καλή κιθάρα.

Προσωπικά θα πήγαινα καγμακη. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και θα σου κάνουν και το πρώτο σεταρισμα στην κιθαρα επιτόπου. Στο νακα είναι επίσης εξυπηρετικοί όλοι οι υπάλληλοι αλλά υπάρχει μια δυσκαμψία ως προς το πρώτο σεταρισμα.  Ίσως να κάνω και λάθος βέβαια. Ας μας πει και κάποιος άλλος τη γνώμη του.

Καλή αρχή σου εύχομαι, καλή μελέτη και υπομονή. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει

9
Τετοια οργανα,ειναι για αυτους που δεν εχουν κομπλεξ να δοκημασουν κατι νεο,κατι διαφορετικο.
Δυστυχος ομως,επι το πλιστων οι μουσικοι προσπαθουν με διαφορους τροπους (και μαλιστα επι το πλιστον μεσω του εξοπλισμου τους) να μοιασουν στον αγαπιμενο τους καλιτεχνη.
Ετσι,φτανουμε να εχουμε πχ 1000000 κοπιες του slash,που μπορει να παιζουν και καλυτερα απο τον ιδιο ομως για μια ζωη "παραμενουν στην σκια του"
οποτε αγοραζουν το ιδιο gear οχι γιατι ειναι το καλυτερο,απλα γιατι το χρησημοποιει ο σλας (και ο καθε σλας) χωρια τους πλεων σε προχορημενη ηλικια μουσικους που πηραν καποτε μια κιθαρα και τοτε δεν υπιρχε το ιντερνετ, τους την φουσκοσαν 5 φορες πανω την τιμη,και καταληγουμε,ολοι αυτοι να σνομπαρουν καθε τι καινουριο η διαφορετικο για να αυτοδικαιοθουν (aka γινωντε γκουφιδες για να μην νοιωθουν κοροιδα)

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη...ενας ερασιτέχνης μουσικός πχ...θα προτιμήσει να πάρει μια τύπου les paul ή strat/tele...κατι που παίζουν οι πιο πολλοί κιθαρίστες...κατι ήδη δοκιμασμένο δλδ...παρα κάτι καινουργιο/καινοτόμο ή πρωτοποριακό όργανο...και για να ξανάρθω στο θέμα τιμής...οι πιο πολλοί από μας δεν έχουμε να δώσουμε 1000+ ευρώ για μια κιθάρα και αρκούμαστε σε πιο φτηνές λύσεις....οπου τα σχήματα των καθαρών είναι πάνω κάτω τα ίδια...για να πάρεις μια τέτοια κιθάρα σημαίνει ότι έχεις και μια οικονομική άνεση, έχεις κάνει το κομμάτι σου με μια lp/strat/tele και λες να πάρεις και κάτι νέο να δοκιμάσεις...ή....εισαι επαγγελματίας  μουσικός και παίρνεις κάτι τέτοιο.

Οπότε, βάση αυτού του συλλογισμού,  καταλήγουμε στο συμπέρασμα( σας θύμησα κάποιον? Χαχαχαχα) ότι οι κατασκευαστές τέτοιων οργάνων απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες μουσικών, παρά στο ευρύ μουσικό κοινό.

Προσωπικά δε θα έπαιρνα 1 κιθάρα που να τα κάνει όλα...θα προτιμούσα να έχω 2-3 κιθάρες, για να έχω πρώτα απ όλα την ψευδαίσθηση ότι παιζω κι εγώ με παρόμοια κιθάρα με τα συγκροτηματα που μ αρεσουν  αλλά και για την ποικιλία των οργάνων που πιθανόν να αποκτήσω σε βάθος χρόνου...κι ας μου πάει στην τελική πιο ακριβά απ ότι μια Reddick, για παράδειγμα. Υποθέτω ότι είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας παρά πρακτικό.

10

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ανέφερε και ο BitCollector, oι περισσότεροι κιθαρίστες προτιμούν τα "κλασσικά", "παραδοσιακά", "δοκιμασμένα" μοντέλα κιθάρων και έχουν μια έμφυτη (όσο και παράλογη) αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε ριζοσπαστικό εμφανίζεται στο χώρο. Γι αυτό και οι περισσότερες τέτοιες πατέντες δεν καταφέρνουν να πετύχουν ευρεία αποδοχή.

Μήπως όμως δε φταίνε τόσο οι κιθαρίστες?  Απ ότι έχω προσέξει οι τιμές σ αυτού του είδους κιθάρες είναι κάπως τσιμπιμενες...εκτος αυτού δεν είναι επωνυμες( gibson, fender, esp, gretch κλπ) ή έχουν ιδιαίτερα σχήματα που πιθανόν να μην αρέσουν....αν υπολογίσουμε και ένα συνδυασμό απ αυτούς τους λογους..πχ τιμή-μάρκα...ειναι ίσως αποτρεπτικό παράγοντας...πχ θα προτιμήσω να δώσω 1000(υποθετικό νουμερο) ευρώ για μια esp ή μια gibson παρά για μια "no name "  κιθάρα.

11
Έξυπνο ;) πώς δεν το σκέφτηκαν ήδη τόσες δεκαετίες; :hmm :idea

(Επίσης, αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ διάβασα το Reddick ως Red Dick; )
Μάλλον κάποιος έχει βρώμικο μυαλό εδώ πέρα....ονοματα μη λέμε  :yeah :yeah :yeah

12
Κιθάρα Reddick Voyager modular guitar....κιθαρα πολυεργαλειο

Θεματάκι για συζήτηση, απόψεις, γνώμες....ετσι για να το κουσκουσεψουμε λίγο...για πείτε τις γνώμες σας,πως σας φαίνεται?

https://guitar.com/news/gear-news/reddick-guitars-voyager-modular-guitar/?utm_source=hootsuite&utm_medium=&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=#

13
Μίμης Χολαργός.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=419868

Είναι πολύ καλός μάστορας. Στον συστήνω ανεπιφύλακτα

14
Ο... but σε ευχαριστεί!  ;D

Οπ...διορθωση...ο bit ήθελα να πω...καταταμενο auto correct  :-P :-P :-P

15
Έγραψες...εγω πάντως στο έκανα κοινοποίηση στους φίλους μου...ΩΡΑΙΟΣ Ο but


16
Τελικά, έβγαλες άκρη? Διάλεξες τπτ?

17
Οντως πολλες επιλογες και τις περισσοτερες απ αυτες δεν τις ειχε παρει το ματι μου... Η ltd ειναι η ιδεα μου η εχουν λιγο dark ηχο; Την ειχα σταμπαρει αυτη τη μωβ παλαιοτερα. Επισης ειναι εχουν ιδια αισθηση με τις επιφον λπ;

Ναι έχει λιιιιγο dark ήχο...αλλα πρέπει να χεις καλό αυτί για να το καταλάβεις. Εγώ έβαλα ένα σετ Seymour Dankan JB-59 και τώρα έχω άλλο όργανο. Αξίζει την αλλαγή. Παρ όλα αυτά δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή μαγνητων. Είναι πολύ καλοί. Από ποιοτητα δεν υστερεί σε τίποτα ακόμα κι από πιο ακριβές κιθάρες. Αν σ αρέσει ο χρωματισμός...ορμα της. Δες και τις άλλες μόνο να χεις μετρό σύγκρισης.

Με λιγα παραπανω την βρισκεις καινουρια...
https://www.skroutz.gr/s/18928555/ESP-LTD-EC-256FM-STPSB.html

Ίσως του την πάρει με 300-330...παραπανω Δε θα έδινα Ούτε εγω...όντως τα 380 είναι πολλά...ειπαμε...μονο με παζάρι σε μεταχειρισμένα...αλλιως καινούργια.

Κι εγώ την Vintage που πήρα την έριξα ένα 50αρι πριν την πάρω...αλλιως δε συμφέρει να δίνεις ότι ζητάει ο καθένας.

18
Οντως πολλες επιλογες και τις περισσοτερες απ αυτες δεν τις ειχε παρει το ματι μου... Η ltd ειναι η ιδεα μου η εχουν λιγο dark ηχο; Την ειχα σταμπαρει αυτη τη μωβ παλαιοτερα. Επισης ειναι εχουν ιδια αισθηση με τις επιφον λπ;

Ναι έχει λιιιιγο dark ήχο...αλλα πρέπει να χεις καλό αυτί για να το καταλάβεις. Εγώ έβαλα ένα σετ Seymour Dankan JB-59 και τώρα έχω άλλο όργανο. Αξίζει την αλλαγή. Παρ όλα αυτά δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή μαγνητων. Είναι πολύ καλοί. Από ποιοτητα δεν υστερεί σε τίποτα ακόμα κι από πιο ακριβές κιθάρες. Αν σ αρέσει ο χρωματισμός...ορμα της. Δες και τις άλλες μόνο να χεις μετρό σύγκρισης.

19
Τσέκαρε αυτές

https://smart.noiz.gr/details.php?id=488951&search_id=2164841
Ζητάς απ τον πωλητή κι άλλες φωτο, live βίντεο κλπ...είναι καλή η τιμή της νομιζω

https://smart.noiz.gr/details.php?id=490678&search_id=2164841

https://smart.noiz.gr/details.php?id=431982&search_id=2164841
Αυτή πιστεύω είναι πολύ ενδιαφερουσα

https://smart.noiz.gr/details.php?id=489877&search_id=2164841
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ltd μου...αν σ αρέσει το μωβ, ριξτης μια ματιά

https://smart.noiz.gr/details.php?id=490525&search_id=2164841

Έχεις πολλές επιλογές....πας, τις βλέπεις, κάνεις και κανένα παζαρακι και αγοράζεις...πάντα παζαρακι όμως...έτσι για το γ**ωτο...χεχεχε.

20
Να κοιτάξεις τις αγγελίες στο  noiz....κατι θα βρεις...σιγουρα πιο επώνυμο....η κιθάρα που μας έδειξες είναι no name μάρκας ή κάποιος την έχει φτιάξει μόνος του. Δε θα ασχολιομουν καν, ειδικά με 400 ευρώ που ζητάει. Είναι πάρα πολλά

Edit

Με μια γρήγορη ματιά στο noiz βρήκα 3 epiphone και μια ltd γύρω στα 400 ευρώ...πόλου αξιόλογες στα χρήματα αυτά...τσέκαρε και συ...καλή συνεχεια

21
Για να μην ανοίγω νεο post...
Ψάχνω δάσκαλο κιθαρας για την αδερφή μου....Έχει κάνει κάποια μαθήματα, ξέρει κάποια  ακόρντα...Αλλά ο δάσκαλος της έχει να επικοινωνήσει απ τον Ιούνιο...περιοχή ΡΑΦΗΝΑ.

Αν γνωριζετε καποιον στειλτε μου ενα μυνηματακι ρε παιδια, γιατι εχει μεινει με την καψα το κοριτσι...χεχεχεχε

Ευχαριστω πολύ.

22
Πολύ καλό...αψογο παίξιμο...μπραβο

23
Το έμαθα κι εγώ απ τον δάσκαλο που μας έκανε...ο Γιώργος μου τον είχε συστήσει.  Προσωπικά δεν τον ήξερα...απ τα λίγα μυνηματα όμως που είχαμε ανταλλάξει τον είχα συμπαθήσει πολύ....καλος άνθρωπος....ωρα του καλή.

24
Μπράβο σου...αψογη εκτέλεση  :metal :metal :metal

25
Το άκουγα σχεδόν κάθε μέρα κάποια φάση...τραγουδαρα και το παίξεις πολύ καλά...μπραβο ρε μάγκα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13