Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Tele μέχρι 300 Ευρώ

<< < (4/9) > >>

Απόλλων:

--- Παράθεση από: groovymood στις 13/05/12, 03:18 ---Μια διόρθωση...
Η classic vibe (σύμφωνα πάντα με το επίσημο site της fender) έχει pine σώμα, όχι alder.  :)
--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστός. Το λάθος διορθώθηκε. Ευχαριστώ για την επισήμανση.--- Παράθεση από: kopaniamento στις 13/05/12, 01:38 ---Δυστυχώς η Squier επιμένει να βάζει λεπτούς λαιμούς σε πολλά μοντέλα της. Ως κάτοχος μιας, ακόμα και μετά απο 10 χρόνια που την έχω δεν το έχω συνηθήσει. Γανικά, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική με την οποία διαφοροποιούν τα μοντέλα τους, π.χ που βάζουν Agathis στις Standard, όταν βάζουν alder στις affinity
--- Τέλος παράθεσης ---

Aυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Και μάλιστα είναι δύσκολο να πει κανείς γιατί η φτηνότερη Affinity έχει το alder που θεωρείται γενικά καλύτερο και πιο "παραδοσιακό" ξύλο για tele και strat κιθάρες, ενώ πιο ακριβά μοντέλα όπως η Standard ή οι Custom έχουν agathis. Όσο για τους λαιμούς, εγώ πολύ θα ήθελα να δω έναν κατασκευαστή που να προσφέρει επιλογές στις διαστάσεις του μπράτσου, ειδικά στο nut width.


--- Παράθεση ---Θέλω να σε ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποια φθηνή Tokai tele όπως ή ATE-33 (μένεις και Αγγλία..). Αν δεν κάνω λάθος, παίζει στα 300 euro κοντά...
--- Τέλος παράθεσης ---

Έχω δοκιμάσει δύο, αλλά και οι δύο ήταν μεταχειρισμένες, οπότε δεν είναι εύκολο να βγουν συμπεράσματα. Η εντύπωση που αποκόμισα ήταν ότι χωρίς να φτάνουν το επίπεδο των Γιαπωνέζικων Tokai, είναι αρκετά καλά όργανα από πλευράς κατασκευής, αλλά οι μαγνήτες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης είναι εξαιρετικά δυσεύρετη, οπότε δεν θα μπορούσα να τη συμπεριλάβω σε αυτό το άρθρο. ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι είναι καλύτερη από κάποιες άλλες που παρέθεσα. Την ίδια εντύπωση πάντως είχα και από την Tokai USG-35, της οποίας ήμουν κάτοχος για μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν μια κιθάρα πιο καλοφτιαγμένη από τη Vintage VS6 αλλά για κάποιο λόγο ο ήχος και η αίσθηση της Vintage μού άρεσε περισσότερο.

zeoy:
Άλλο ένα πολύ ωραίο άρθρο!
Κάποιες διευκρινίσεις για τις classic vibe.
Οι '50s έχουν pine σώμα και οι '60ς (Custom) alder.
H Butterscotch Blonde 50s (BSB) και η Custom 60s (CVC) έχουν τους ίδιους μαγνήτες ενώ η Vintage Blonde 50s (VB) έχει ελαφρώς διαφορετικούς και hotter από αυτούς στις άλλες δύο. Κατασκευάζονται στο ίδιο μέρος με τους Toneriders με πολύ κοντινά specs με αυτούς των BSB και CVC να είναι σχεδόν ίδιοι με τους Vintage Plus ενώ οι πιο hot της VB μοιάζουν με τους Hot Classics.


Ευτυχής κάτοχος μιας CVC που τη διάλεξα ενώ το αρχικό μου budget ήταν περίπου στα διπλά.

Απόλλων:

--- Παράθεση από: zeoy στις 13/05/12, 11:20 ---H Butterscotch Blonde 50s (BSB) και η Custom 60s (CVC) έχουν τους ίδιους μαγνήτες ενώ η Vintage Blonde 50s (VB) έχει ελαφρώς διαφορετικούς και hotter από αυτούς στις άλλες δύο. Κατασκευάζονται στο ίδιο μέρος με τους Toneriders με πολύ κοντινά specs με αυτούς των BSB και CVC να είναι σχεδόν ίδιοι με τους Vintage Plus ενώ οι πιο hot της VB μοιάζουν με τους Hot Classics.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ενδιαφέρον αυτό αν όντως ισχύει, γιατί είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Προσωπικά είχα την εντύπωση ότι οι μαγνήτες σε όλα τα μοντέλα CV tele ήταν ίδιοι, σε αντίθεση με τις strat που όντως έχουν διαφορετικούς μαγνήτες, και θα μού φαινόταν περίεργο να υπάρχει διαφορά στους μαγνήτες των δύο 50s μοντέλων. Στην ιστοσελίδα της Fender αναφέρεται ότι οι μαγνήτες σε όλα τα μοντέλα (ακόμα και στην Τhinline) είναι "Custom Vintage Style Single-Coil Tele® Pickup".

Μπορώ να ρωτήσω την πηγή αυτής της πληροφορίας;

zeoy:
Είναι το consensus στο TDPRI ;)
Νομίζω και από επίσημα χείλη αλλά και από μετρήσεις. Αν βρω κάτι  να λινκάρω θα το βάλω.
 

noe13:
Εχω δει και μου εχουν κανει εντυπωση οι Santander στο γερμανικο ebay σε πολυ καλες τιμες!Αν τις εχει δοκιμασει κανενας να μας πει!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View