Σελίδες:
  • #1 από SpirosD στις 20 Jun 2004
  • Γεια χαρά!

    Postάρω σε αυτό το thread, μιας και δεν βρήκα καταλληλότερο, για να ζητήσω γνώμες πάνω σε θέματα ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ, που φαντάζομαι ότι απασχολούν πολλά από τα μέλη

    Χτίζω το σπίτι μου αυτό τον καιρό, και θέλω να ηχομονώσω ένα δωμάτιο, για να παίζω με την μπάντα μας. Για την ώρα, παίζουμε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου νοικιάζω, και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις (διπλή πόρτα, αφρό κλπ) μπορούμε να παίζουμε με 105-110 dB χωρίς να ενοχλούμε καθόλου.

    Στο μελλοντικό σπίτι δεν υπάρχει υπόγειο (είναι "πανωσήκωμα"), και άρα πρέπει να ηχομονωθεί κάποιο δωμάτιο.

    Πιστεύω ότι το έχω ψάξει αρκετά, και υπάρχουν κάποιες εξειδικευμένες εταιρείες που αναλαμβάνουν τετοια έργα (πχ ο Πλιάκας: http://www.ixodomiki.gr/Main/Main.html, η Εργοακρουστική: http://www.ergoakoustiki.gr/index.asp κλπ). Το πρόβλημα είναι το κόστος , καθώς με το καλημέρα χρειάζονται 1000-1500Ε για την μελέτη, και για 20 m2 δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν λιγότερα από 12000Ε...

    Βέβαια, με τα παραπάνω χρήματα, κατασκευάζεται κανονικό room-in-room, με σάντουιτς 8 υλικών, πλωτό δάπεδο, τρίπλεξ-ντούμπλεξ παράθυρα, διπλή πόρτα κλπ, και το αποτέλεσμα λογικά είναι άριστο.

    Υπάρχει όμως και η προσέγγιση του Do It Yourself, και στο Internet μπορούν να βρεθούν πολύ χρήσιμες πληροφορίες ώστε να κατασκευαστεί κάτι λιγότερο comprehensive, αλλά που θα δίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την δαπάνη που θα γίνει. πχ:

    http://www.acousticalsolutions.com/products/isolation/clips.asp


    Το ερώτημά μου είναι: Που στην Αθήνα υπάρχουν καταστήματα με τέτοιου είδους εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά, και ίσως την διάθεση να δώσουν χρήσιμες συμβουλές?

    Υπάρχουν στο kithara.gr συνάδελφοι που να έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, και ποιά τα αποτελέσματα που πέτυχαν?

    Ευχαριστώ

    Σπύρος
  • #2 από Clapton στις 22 Jun 2004
  • Φιλε αυτο που θελεις να κανεις χρειαζεται αρκετη προσοχη μιας και ψαχνεις για μια μονιμη λυση ηχομονωσης (εφοσον θελεις θα την εφαρμοσεις κατα την κατασκευη του σπιτιου), επομενως θα πρεπει οχι μονο να ειναι σιγουρη η αποτελεσματικοτητα της, αλλα επισης να μην αλλοιωθουν τα χαρακτηριστικα της απο τον χρονο καθως και απο την συνυπαρξη της με οικοδομικα υλικα κλπ (πχ ενας βασικος εχθρος θα ειναι η υγρασια για καποιες κατηγοριες υλικων που κοστολογικα ειναι ποιο προσιτα απο αλλα).

    Θα περιοριστω σε μερικα tips που πιθανον να σου δωσουν καποιες κατευθυνσεις για ψαξιμο προς τον σωστο δρομο.

    Εχε υπ'οψιν

    1. Οι εταιρειες που αναλαμβανουν ηχομονωσεις και ακουστικες χωρων (το δευτερο δεν σε ενδιαφερει στην παρουσα φαση), δεν κατασκευαζουν κτιρια. Εχουν λοιπον εμπειρια (για τα δεδομενα της Ελλαδας) απο λυσεις σε εσωτερικους χωρους αλλα δεν θα ελεγα το ιδιο για την εφαρμογη στην εξ'αρχης κατασκευη κτιριου.

    2. Οσοι εμπλεκονται στον χωρο της κατασκευης κτιριων γνωριζουν σχεδον αποκλειστικα απο εμπειρια (χωρις θεωρητικες γνωσεις), την εφαρμογη ηχομονωσης για προστασια εναντι των κτυπογεννων θορυβων και οχι των αεροφερτων με εξαιρεση τα κουφωματα και στην καλυτερη περιπτωση χωρους ηλεκρομηχανολογικων εγκαταστασεων.

    3. Σε καθε περιπτωση τα υλικα πρεπει να ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολησουν και ποτε μην ξεκινησεις την ερευνα απο εκει. Τα υλικα απλα προκυπτουν επειτα απο την μελετη για την δικια σου αποκλειστικα περιπτωση. Θα ακουσεις ενα σωρο γνωμες και λυσεις απο τους εμπορους και θα μπλεχτεις πολυ. Το χειροτερο ειναι οτι θα ειναι ολες σωστες, αλλα πολλες πιθανοτητες υπαρχουν να ανακαλυψεις αργοτερα οτι δεν ηταν για την περιπτωση αυτη.

    4. Εχε συνεχως στο μυαλο σου οτι θελεις να ηχομονωσεις για να απομονωσεις μεγαλο φασμα συχνοτητων (απο το μπασο και την μποτα του drummer εως και το crash του) οποτε σχολια του στυλ "με αυτην την λυση μονωσα μια ηλεκτρογεννητρια των 120 db και δεν ακουγεται τιποτα εξω" δεν λενε τιποτε για εσενα.

    5. Αν δεν θελεις να πληρωσεις know-how σε μελετη του χωρου σου (εκει απλα εμπιστευεσαι οτι ο μελετητης γνωριζει τι κανει) καθως και επιβλεψη (την σωστη εφαρμογη της λυσης την θεωρω το ιδιο σημαντικη, εχω δει πολλα κατα καιρους) και θελεις να ασχοληθεις μονος σου, τοτε θα προτεινα να μην κανεις "μονιμες λυσεις" απο το σταδιο της κατασκευη του σπιτιου α) για να μην στερησεις την κατασκευη του σπιτιου απο την συνεχεια αλλης εφαρμογης στο δωματιο που αναφερεις πχ. θερμομονωση β) για να εχεις ευελιξια να πειραματιστεις με μικροτερα κοστολογια με αυτο που θα κανεις.


    Ελπιζω να βοηθησα καπως


    CU...=Clapton=

  • #3 από Καρχαρίας στις 23 Jun 2004
  • Εγώ έχω βάλει μια καλή στρώση πετροβάμβακα από πάνω. 5 εκατοστά με 75 κιλά συμπίεση, εννοείτε ότι αν θες κάτι καλύτερο βάζεις και κάτι ποιο ενισχυμένο. Επειδή είναι ανθυγιεινός τον κάλυψα με μοκέτα, απλή μοκέτα. Έτσι και χρώμα γιατί από μόνος του είναι άσχημος.

    Δεν ξέρω πόσο δυνατά θέλετε να παίζετε και τι ώρες σε μας πάντως κάνει δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ κρατάει όλο τον ήχο μέσα, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με την γειτονιά.
    Τώρα εσύ αν θες κάτι ποιο ενισχυμένο βάλε χοντρότερο με περισσότερη συμπίεση.

    Είναι ότι καλύτερο στην τιμή του αφού θα σου βγει το 1/10 από οτιδήποτε άλλη ηχομόνωση!!!! Κάποιος μου είπε ότι τον έχει εφεύρει έλληνας και γενικά κάνει τρελές πωλήσεις παγκοσμίως!!!
  • #4 από 4-strings στις 23 Jun 2004
  • Καρχαρίας, γνωρίζεις/θυμάσαι  πόσο πάει η τίμη του πετροβάμβακα ?
  • #5 από Καρχαρίας στις 23 Jun 2004
  • 3 € η φέτα?? (60x120 cm)
    Δεν θυμάμε πάλι, πήρα πάρα πολλά εγώ (συν πόσα υλικά άλλα) και τα έκανα σουμα στην τιμή.
  • #6 από 4-strings στις 23 Jun 2004
  • Xμμ...Δηλαδή τα 15 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο που κάπου είχα ακούσα, μάλλον είναι τρελλό φίδι ε?
    Και φαντάζομαι ότι τέτοιου είδους υλικά θα τα βρώ σε μαγαζιά με χρώματα κτλ, σχετικά εύκολα έτσι?
    Thx και sorry για τις ολίγον off topic ερωτήσεις ;)
  • #7 από Καρχαρίας στις 23 Jun 2004
  • Η ερωτήση σου δεν είναι καθόλου off topic..
    Ανάλογα με το πάχος και με την συμπίεση παίζει και η τιμή. Δλδ μια φέτα 3 cm και 25 κιλά συμπίεση θα έχει 1 ευρώ.. παράδειγμα.. δεν γνωρίζω.

    Θα το βρεις σε μαγιαζιά με χρώματα όπως είπες, μονωτικά υλικά και παντώς τύπου υλικά κατασκευών..
  • #8 από Clapton στις 24 Jun 2004
  • Ο πετροβάμβακας είναι μια καλή προσιτή λύση. Χρειάζεται προστασία από την υγρασία, οπότε αποφύγετε να τον εντοιχίσετε χωρίς άλλα υλικά προστασίας. Για εσωτερικές εφαρμογές συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα, αν βέβαια δεν έχουμε εσωτερική υγρασία στον χώρο.

    Αυτός που πωλείται σε μάντρες οικοδομικών υλικών φτάνει σε πυκνότητα συνήθως μέχρι τα 100Kg/m3 ενώ παράγεται και σε πυκνότητες έως 200Kg/m3. Όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τόσο μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα για ίδιο παχος.

    Η τοποθέτησή του σε απόσταση 15-18 cm από τους τοίχους βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα, ενώ θα "κόψει" ακόμα περισσότερο τις χαμηλές συχνότητες.


    CU...=Clapton=

  • #9 από ikatsoun στις 24 Jun 2004
  • Παιδιά κι εγώ προσπάθησα να κάνω μόνωση. Απίστευτη ζέστη το καλοκαίρι, παγωνιά το χειμώνα. Όσο για ήχο.. περνάει αυτοκίνητο έξω στο δρόμο (επαρχιακός δρόμος) και τρίζουνε τα πάντα μέσα στον σπίτι. Προσοχή μην πέσεις σε απατεώνες..
  • #10 από Καρχαρίας στις 25 Jun 2004
  • Πρόβλημα με την υγρασία δεν έχουμε εμείς. Πάντως κάνει απίστευτη δουλειά. Το σημαντικότερο δεν είναι να μην βγαίνει ο ήχος έξω όσο το να μένει ο ήχος μέσα!  ;)
    Επίσεις ο πετροβάμβακος έχει το καλό ότι δεν είναι απλά ηχομονωτικό. Το καλοκαίρι έχει δροσιά και τον χειμώνα κρατάει ζεστή θερμοκρασία!!

    Ακόμα ένα πράγμα που θα χρειαστείς είναι ένα κομμάτι κίτρινο σφουγγάρι. Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγετε, είναι αυτό που υπάρχει στα καθίσματα αυτόκινήτου, μηχανής γενικά σε καθήσματα. Εγώ πήρα ένα τέτοιο κομμάτι 1x2 μέτρα μόνο, το τύλιξα με ένα πανι και το κρέμασα στην μέση του δωματίου που παίζουμε στο ταβάνι. Δεν ακουμπάει στο ταβάνι όμως, έχει απόσταση 15-20 πόντους. Το τύλιξα με πανί για να μην βλέπω εκείνο το κίτρινο πράγμα, να είναι ποιο όμορφο, ένα πανάκι ψιλό ίσα ίσα να το καλύψει.
    Η χρήση του είναι στο να αποροφάει το πανί αυτό τα "τσ" της φωνές, κάποιες κοριφές στα πρίμα μεσσαία της κιθάρας.. κάνει καλή δουλειά πάντως!!!! Είναι πολύ φτηνό και αξίζει τον κόπο να το πάρεις.
  • #11 από 4-strings στις 25 Jun 2004
  • Μιας και ο πετροβάμβακας έχει αρκετούς fan από ότι βλέπω, ίσως κάποιος να μπορεί να μου απαντήσει και σε μια ακόμη ερώτηση...
    Έστω ότι έχουμε ένα τοίχο 2x4m , για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να ντύσουμε ολη την επιφάνεια (δλδ 8 m2 πετροβάμβακα)  ή ακόμα και αν ντύσουμε την επιφάνεια του τοίχου σε σχήμα σκάκι(δλδ με 4 m2, άρα τα μισά λεφτά) κάνουμε δουλειά? Ποιά περίπτωση δηλαδή προσφέρει καλύτερο λόγο εξόδων-αποτελέσματος?
    Και αν είναι εύκολο ας κάνουν και άλλοι ένα post με ιδιοκατασκευές όπως αυτή που αναφέρει ο Καρχαρίας, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον νομίζω ;)
  • #12 από Καρχαρίας στις 25 Jun 2004
  • Λοιπόν ο πετροβάμβακας "ρουφάει" όλο τον ήχο και δεν υπάρχει αντανάκλαση. Αυτό είναι καλό αλλά στην ουσία όχι και ότι καλύτερο. Δλδ το αποτέλεσμα δεν είναι να μην υπάρχει echo. Δεν ξέρω το μέρος που θα δουλέψεις αλλά καλά θα ήταν να άφηνες κάποια κομμάτια κενά για να υπάρχει και μια Α αντανάκλαση ήχου! Να μην απορροφιέται δλδ όλος ο ήχος.

    Βέβαια η μεγαλύτερη επιφάνεια θα είναι καλυμμένη και ένα μικρό μέρος θα έχεις μόνο ελεύθερο. Μπορείς αν θες να καλύψεις όλο τον τοίχο και να βάλεις σε κάποια σημεία, πάνω από τον πετροβάμβακα, ένα κομμάτι κόντρα πλακέ.. Θα έχεις πάλι αντανάκλαση. Αλλά δεν ξέρω αυτό αν είναι καλό. Δλδ μπορεί να αχρηστεύσει τον πετροβάμβακα που θα είναι από κάτω και να είναι ανώφελο.

    Το ταβάνι θα το καλύψεις όλο!! Επίσης και στο πάτωμα θα έχεις χαλιά, όσα ποιο πολλά μπορείς.. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το πλακάκι!!!

    Υπάρχει και το εξής ενδεχόμενο όμως.. Αντανάκλαση δεν κάνει μόνο το κενό σημείο στους τοίχους αλλά και ότι υπάρχει μέσα. Δλδ εμείς μέσα έχουμε τύμπανα. 3 ενισχυτές (2 κιθάρας, 1 μπάσου), 2 ηχεία φωνής, 1 ρακιέρα με την μικροφωνική και λοιπά εφφέ, ενισχυτής κτλ, ένα μπαούλο και λοιπά μικροπράγματα. Όλα αυτά είναι αντανάκλαση, ακόμα και εμείς που είμαστε μέσα. Εγώ κάλυψα όλο τον τοίχο, δεν άφησα τίποτα έτσι... Δεν ξέρω αν σε σένα γίνετε αυτό. Αν δεν έχεις πολλά πράγματα μέσα καλά θα είναι να αφήσεις ανοιχτά σημεία διότι θα παίζεις και δεν ακούς τίποτα! Η αλήθεια είναι και εγώ έπρεπε να αφήσω ένα κομματάκι μικρό ανοιχτό. Αναγκαζόμαστε να παίζουμε δυνατά έτσι.. Τέλος πάντων δεν είναι πρόβλημα αυτό..

    Στήσιμο τυμπάνων: Τα τύμπανα στήθηκαν πάνω σε μπαλέτες. Επειδή οι μπαλέτες έχουν κενά κάρφωσα και άλλα ξύλα για να πατάνε καλά. Αν θέλετε πάρτε ένα μεγάλο κόντρα πλακέ και βάλτε 2-3 ξύλα κάθετα. Πάνω από την μπαλέτα ένα χαλί για την καλύψει και από κάτω της πάλι πετροβάμβακα. Αν σηκώσετε τα τύμπανα θα παρατηρήσετε ότι έχουν ποιο πολύ δύναμη!!

    Tip: Μπορείτε να κάνετε το κόλπο παραπάνω με την μπαλέτα σε όλο το πάτωμα. Μετά από πάνω χαλιά κανονικά και την πρόσθετη μπαλέτα για τα τύμπανα. Αλλά κάτω από την μεγάλη μπαλέτα που θα καλυψει το πάτωμα ρίξτε άμμο. Πάρτε όσα κυβικά άμμο χρειαστεί και ρίξε την. Να μην μείνει κενό, απορροφάει καλά τον ήχο.
  • #13 από Clapton στις 27 Jun 2004
  • 1. Ο πετροβαμβακας ειναι δημοφιλης εδω για ηχομονωσεις, καθαρα λογω κοστολογιου.
    2. Ας μην μπερδευουμε την ηχομονωση με την βελτιωση ακουστικης του χωρου. Ισχυουν διαφορετικα πραγματα.


    CU...=Clapton=

  • #14 από SpirosD στις 27 Jun 2004
  • "Ξεχασα" για μερικές μέρες να κοιτάξω την "τύχη" του posting μου και με χαρά είδα 12 απαντήσεις πολύ helpful.

    Συμφωνώ με όλες τις παρατηρήσεις του Clapton και βρήκα τις πληροφορίες του Καρχαρία πολύ χρήσιμες.

    Καρχαρία, έχεις καλύψει όλους τους τοιχούς και το ταβάνι με πετροβάμβακα? Παίζεις σε πολυκατοικία? Με ακουστικά τύμπανα?
    Και δεν διαμαρτύρεται κανένας? ΜΑΓΕΙΑ!

    Η λύση που μέχρι τώρα απ'ότι φαίνεται θα εφαρμόσω είναι:

    Στους τοιχους μου (που θα είναι από 3Δ πάνελ) και στο ταβάνι (μπετόν) θα περάσω μια στρώση από το ηχομονωτικό της AcousticSolutions (κοίτα link στο πρωτο post μου) πάνω από αυτό Isolation Clips ώστε να απομονώσω τους κτυπογενείς και πάνω στις ράγες των clips θα "καρφωσω" ένα σαντουιτς Γυψοσανίδα-Πετροβάμβακας-Γυψοσανίδα. Στο πάτωμα (που θα έχω ενδοδαπέδια θέρμανση - άρα δεν μπορω να βάλω κάτι πάνω από αυτό) λέω πρίν πεσει η ενδοδαπέδια να ρίξω ένα στρώμα μονωτικό της AcousticSolutions και ίσως ένα λεπτό στρώμα πετροβάμβακα, κάνοντας αυτό που λένε "πλωτό δάπεδο".

    Στο παράθυρο τρίπλεξ  - ντούμπλεξ τζάμι (ώστε να έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, και στην πόρτα που θα είναι σαν ασφαλείας, θα βάλω κάποιο σύστημα που όταν κλείνει θα "στεγανοποιείται"...

    Αυτά. Αν υπαρχει κάποια ιδέα επί του πρακτέου, θα χαρώ να την ακούσω...

  • #15 από Arg0 στις 27 Jun 2004
  • Στο παράθυρο τρίπλεξ  - ντούμπλεξ τζάμι (ώστε να έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, και στην πόρτα που θα είναι σαν ασφαλείας, θα βάλω κάποιο σύστημα που όταν κλείνει θα "στεγανοποιείται"...

    Παιρνοντας ως αφορμη το παραπανω θελω να ζητησω την γνωμη για το εξης...

    Ο μπασιστας την μπαντας μου, αποφασισε να ηχομονωσει το υπογειο του εξοχικου του (μονοκατοικια) και να το κανει στουντιο. Ειδαμε μαζι της λυσεις που αναφερθηκαν εδω και τις ψαχνει αλλα το προβλημα ειναι στο παραθυρο που εχει αυτο το δωματιο... Αυτος λεει να το κλεισει αλλα σκεφτεται οτι θα κοψει ολο το φυσικο φως... Οποτε για τζαμι τι κανουμε?
  • #16 από Καρχαρίας στις 28 Jun 2004
  • "Καρχαρία, έχεις καλύψει όλους τους τοιχούς και το ταβάνι με πετροβάμβακα? Παίζεις σε πολυκατοικία? Με ακουστικά τύμπανα?
    Και δεν διαμαρτύρεται κανένας? ΜΑΓΕΙΑ!
    Όχι το έχω κάνει σε χωριό, ακουστικά τύμπανα πάντα, ενοχλεί αλλά δεν μου καίγετε καρφί.
    Τι ίδιο μπορείς να κάνεις και σε πόλη αλλά θα χρειαστείς την τριπλάσια ποσότητα πετροβάμβακα. Επίσεις αν γίνει σε υπόγειο όπου είναι τα θεμέλεια των πολυκατοικιών θα χρειαστεί υπερβολικό κάλυμα στις κολόνες. Να πάρουν το τετραπλάσιο πάχος σίγουρα, αλλιώς ότι παίζεις θα ακούγετε σε όλη την πολυκατοικία.

    Παράθεση
    θα "καρφωσω" ένα σαντουιτς Γυψοσανίδα-Πετροβάμβακας-Γυψοσανίδα.
    Μηηηηηηηηηηηη! Και εγώ πήγα να το κάνω αυτό και μου είπαν να μην το δοκιμάσω καν! Ο ήχος όταν θα χτυπάει στην γυψοσανίδα κατευθείαν θα γυρνάει πίσω, ο πετροβάμβακας από πίσω θα αχρηστευτεί και δεν θα κάνει δουλειά! Καλύτερα πετροβάμβακας από πάνω και γυψωσανίδα από πίσω.

  • #17 από Καρχαρίας στις 28 Jun 2004
  • Στο παράθυρο τρίπλεξ  - ντούμπλεξ τζάμι (ώστε να έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα, και στην πόρτα που θα είναι σαν ασφαλείας, θα βάλω κάποιο σύστημα που όταν κλείνει θα "στεγανοποιείται"...
    Παιρνοντας ως αφορμη το παραπανω θελω να ζητησω την γνωμη για το εξης...

    Ο μπασιστας την μπαντας μου, αποφασισε να ηχομονωσει το υπογειο του εξοχικου του (μονοκατοικια) και να το κανει στουντιο. Ειδαμε μαζι της λυσεις που αναφερθηκαν εδω και τις ψαχνει αλλα το προβλημα ειναι στο παραθυρο που εχει αυτο το δωματιο... Αυτος λεει να το κλεισει αλλα σκεφτεται οτι θα κοψει ολο το φυσικο φως... Οποτε για τζαμι τι κανουμε?

    Φως σε τέτοια μέρη μην περιμένεις να έχει, μόνο ρευμα, λάμπες κτλ. Λοιπόν εγώ που έκανα παράθυρο για να επικοινωνεί ο χώρος του studio με το control room έβαλα παράθυρο αλουμινίου. 3 διπλά (!!!) τζάμια το πρώτο σε κάθετη κλίση, το δευτερο μια ελαφριά κλίση και το τρίτο με περισσότερη κλίση. Τα παράθυρα είναι αεροστεγές κλειστά και δεν περνάει καθόλου αέρας. Εννοείτε ότι δεν ανοίγουν κιόλας... Μπορείς να κάνεις το ίδιο αλλά δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αν χώρος που βλέπει το παράθυρο θα είναι εξωτερικός.
    Μπορείς να κάνεις το ίδιο και αντί για παράθυρο αλλουμινίου να το κάνεις με ξύλο. Θα κοστίσει περισσότερο αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο πάλι.
  • #18 από twist 1N my Sobriety στις 05 Mar 2005
  • Παράθεση
    θα "καρφωσω" ένα σαντουιτς Γυψοσανίδα-Πετροβάμβακας-Γυψοσανίδα.
    Μηηηηηηηηηηηη! Και εγώ πήγα να το κάνω αυτό και μου είπαν να μην το δοκιμάσω καν! Ο ήχος όταν θα χτυπάει στην γυψοσανίδα κατευθείαν θα γυρνάει πίσω, ο πετροβάμβακας από πίσω θα αχρηστευτεί και δεν θα κάνει δουλειά! Καλύτερα πετροβάμβακας από πάνω και γυψωσανίδα από πίσω.

    dokimase santouits petrovamvakas, gypsosanida, kai rico-rico-ricoco(ayto to mavro aygothikoeides ylliko pou den kserw pws legetai)

    to ricosomething kovei anthxhseis, h gypsosanida stamataei oso mporh h kakomoira(kyriws kalyptei ton petrovamvaka) kai oti menei kovetai apo ton petrovamvaka
  • #19 από Καρχαρίας στις 07 Mar 2005
  • Ρικοκάτι = Ρίκοφον  ;)
  • #20 από morello στις 24 Oct 2005
  • παιδια αναφερεται οσα μαγαζια ξερετε μαζι με διευθυνσεις και τηλεφωνα αν ειναι δυνατον για αγορα ηχομονοτικών υλικών...εγω ενδιαφερομαι μονο για αγορα ρικοφον καθως ολα τα αλλα τα εχω παρει και τα εχω φτιαξει...οποτε πειτε μου που μπορω να βρω ρικοφον (περιοχες κατα προτιμιση πετρουπολη,περιστερι.λιοσσια και γυρω αλλα και οπου αλλου εχει...)...ευχαριστω...
  • #21 από morello στις 24 Oct 2005
  • εχω φτιαξει ενα δωματιο με μονωση και ολα ειναι μια χαρα...θα ηθελα ομως να βαλω σε μερικα σημεια μεσα στο δωματιο πετροβαμβακα...μπορειτε να προτεινετε με τι να το καλυψω?δεν θελω σε καμμια περιπτωση να το εισπνεω...να εβαζα καμια ζελετινα μηπως?
  • #22 από Καρχαρίας στις 24 Oct 2005
  • Με μοκέτα, μια απλή μοκέτα θα πάρεις, την ποιο φτηνή, σε ένα χρωματάκι της επιλογής σου (μην διαλέξεις έντονο χρώμα, κουράζει) και θα είσαι μια χαρα.
  • #23 από Πέτροc στις 24 Oct 2005
  • ... χμμμμ ...  ::) εγώ είχα αγοράσει 4 φύλλα ρικοφόν (και μόνωσα τον υπολογιστή μου  ;D) από μαγαζί (προς το μάντρα πήγαινε) με υλικά οικοδομών και μονωτκά - στη Ν. Φιλαδέλφεια ... (Φανάρια Βλαχου ... τηλέφωνο δε θυμάμαι ...)


    /nEwBiE  8)

  • #24 από Korgy στις 24 Oct 2005
  • #25 από morello στις 24 Oct 2005
  • δεν ηξερα οτι ειχε και ο thomann ρικοφον...καλα ειναι 1 τ.μετρο και εχει 10 ευρω?τοσο ακριβω ειναι το ρικοφον?εχω ακουσει οτι ειναι φθηνο...
Σελίδες: