Sound of Rock:
Λοιπόν θα ήθελα να αγοράσω external sound card που να είναι καλή για ηχογραφήσεις. Σκέφτομαι την SoundBlaster Extigy την έχει δοκιμάσει κανείς? Έχετε κάτι άλλο να προτίνετε? Την θέλω external λόγο του ότι πάω αγγλία για σπουδές και θα έχω μόνο το laptop μαζί μου και ως γνωστό μια αλλαγή στη κάρτα ήχου δεν είναι δυνατή.
Έκανα ένα search στο www.music123.com και βρήκα αυτό http://www.music123.com/Behringer-B-Control-Audio-BCA2000-i129430.music Αυτό αν κατάλαβα καλά δεν είναι soundcard απλά είναι minimixer που μπορεί να ενωθεί με τον υπολογιστή μέσω USB
Πέτροc:
... χμμ... tasouli, την άποψή μου για τις SoundBlaster την έχω πει από καιρό : ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ διότι -> (χμμμμ ..βρε που πήγε εκείνο το topic που έθαβα τις Soundblaster ...) δεν έχουν (ή δεν έχουν καλό) ASIO driver. Οι παλιότερες Soundblaster ΔΕΝ είχαν επίσημο ASIO driver, και απ΄ότι φαίνεται o driver της Audigy... sucks... ;D (βέβαια είναι λογικό, αφού η κάρτα απευθύνεται πρωτίστως σε Gamers-DVD fans) ... ::)
Ο τρόπος σύνδεσης μιας εξωτερικής κάρτας ήχου με Laptop είναι είτε USB ή firewire ... oi firewire κάρτες είναι σαφώς καλύτερες (λόγω πρωτοκόλλου) αλλά δεν διαθέτουν όλα τα Laptops ... οπότε παραθέτω κάποια μοντέλα, που θα αγόραζα εγώ, και το ψάξιμο δικό σου ... ;D 1. RME Fireface 800 (1200E, Firewire) -> H κόλαση !! ;D 2. MOTU 828 MKII (1000E, Firewire) -> Τέλεια αν έχεις Mac 3. Edirol FA-101 (650E, Firewire) -> Εντυπωσιακό 4. Terratec (εδώ οι κάρτες αρχίζουν από 100 - 500Ε)
Νομίζω πάντως ότι οι παραπάνω εταιρείς είναι οι καλύτερες στις εξ. Κάρτες ... εγώ πάντως μεταξύ αυτών ψάχνω ... :P
/nEwBiE 8)
Sound of Rock:
Ευχαριστώ θα συνεχίσω το ψάξιμο πάνω σε αυτές που μου είπες :D Λίγο ακριβές όμως :-\
Sound of Rock:
και σκεφτομουν για την extigy!!!! πάντος η fireface καταπληκτική. Αλλά με αν είχα τόσα θα έπιανα καμιά καλύτερη κιθάρα! ::) Και η edirol πολύ καλή και προς το παρόν αυτή έχω στο μάτι αλλά θα συνεχίσω το ψάξιμο 8)
Candlemass:
basika, an den 8es na dia8eseis polla xrhmata, mporeis na pareis mia sound blaster. to problhma me to ASIO logw twn (kwlo)drivers ( >:( ) ths creative lynetai an baleis tous kx drivers (www.kxproject.com). to tsipaki pou exoun oi SB (EMU10k2 gia Audigy kai Audigy2 kok) einai poly kalo kai epeidh akribws h creative xantakwnei to hardware ths me tous drivers ths, exoun anaptyx8ei oi kx drivers pou dinoun th dynatothta gia plhrh ekmetaleysh tou epe3ergasth ths kartas. 8a mporeis na douleueis ASIO@48KHz akoma kai me 5.33msec latency!
bebaia, milame gia f8hnh lysh kai oxi gia thn idanikh...