Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - panixgr

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 61
1
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: Χθες στις 12:14 »
Τοτε τι μας δειχνουν τα Ω βρε παιδια;
Δεν το ρωταω παριστανοντας τον ξυπνιο.
Καθα απο αγνοια ρωταω γιατι θελω να ξερω να καταλαβαινω απο τις πληροφοριες 2-3 πραγματα

για "ιδια σειρά"/τεχνολογία μαγνητών μας λένε συγκριτικά την αναλογία του μήκους των 2 πηνίων. Π.χ. αν έχεις 2 ολόιδιους κατα τα άλλα μαγνήτες, ένα bridge και ένα neck, και ο Bridge είναι 6KOhm ενώ ο neck 5.45Kohm, ε τότε περιμένεις οτι ο bridge είναι 10% δυνατότερος, για να έχει κάποιο balance με τον neck, που εκ θέσεως παράγει περισσότερα volt.

2
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: Χθες στις 09:51 »

Κατά κύριο λόγο πόσο "hot" είναι ο μαγνήτης.
Bέβαια παρεμβάλλονται και τα ποτενσιόμετρα στην εξίσωση...

Αλλά γενικά πάντα, δύο μαγνήτες, ο ένας περισσότερα kΩ από τον άλλον, πιο "δυνατός".
Αν υποθέσουμε ότι όλοι είναι με το ίδιας διατομής πηνιόσυρμα, τότε περισσότερα kΩ = περισσότερα τυλίγματα.

Για να λένε κάτι τα Kohm, θα πρέπει η αρχιτεκτονική (Alnico 2,5,8 , Ceramic , γεωμετρίες, υλικά, κτλ) του μαγνήτη να είναι σταθερή, η Dimarzio έχει μαγνήτες 20KOhm που μετα βίας ακούγονται (HS3), και άλλους 10KOhm που έχουν διπλάσια και βάλε ένταση (Chopper). Βασικά αυτό που χαρακτηρίζει την δύναμη είναι τα μέγιστα mVolt που μπορεί να παράγει.

3
το ίδιο λέμε απλώς νομίζω ότι σου διαφεύγει το γεγονός ότι οι ατσάλινες ράβδοι όντας σε άμεση επαφή με τον κεραμεικό μαγνήτη γίνονται προέκτασή του όσο αφορά τις μαγνητικές ιδιότητες.
πχ. πάρε ένα μαγνήτη , κόλα πάνω του την άκρη ενός καρφιού και με την άλλη μεριά του καρφιού μπορείς να σηκώσεις κι'άλλα καρφιά.


κάπως έτσι δουλεύει, απλά με τους κεραμικούς έβλεπα - αισθανόμουν καλύτερο sustain και δύναμη, δεν ξέρω πως να το εκφράσω, ενώ με τους alnico το όλο setup μου φαίνεται πιο ντελικάτο... και έχω την εντύπωση οτι οι alnico (5) φέρνουν μπροστά το όποιο buzz ενώ οι ceramic το θάβουν.

Πάντως, η dimarzio σχετικά με την στρατίτιδα (string pull) λέει :
http://www.dimarzio.com/faq#55/62/7585
Παράθεση
For single-coil pickups and all hum canceling single-coil replacements with Alnico 5 rod magnets, we’ve found the following formula works very well: at the highest fret (usually the 21st or 22nd), the closest recommended distances from the top of the magnet to the bottom of the string are:
Neck and middle pickups
low E 1/8” (3.2mm)
high E 3/32” (2.4mm)
Bridge pickup
low E 3/32” (2.4mm)
high E 1/16” (1.6mm)
The Virtual Vintage® 2.1, 2.2 and VirtuAL 2® models have low magnet pull, and so do the Virtual T™ and all of the Fast Track™ models, including the Chopper™, Cruiser® and Pro Track™. They can all be adjusted relatively close to the strings.  At the highest fret the closest recommended distances from the top of the magnet to the bottom of the string are:
Neck and middle pickups
low E 3/32” (2.4mm)
high E 1/16” (1.6mm)
Bridge pickup
low E 1/16” (1.6mm)
high E 3/64” (1.2mm)


επίσης το ίδιο λέει και ο antigua εδώ :
http://guitarnuts2.proboards.com/thread/7726/differences-alnico-ceramic-steel-pickups

(greekdude είμαι εγω  :D )

4
νομίζω ότι έχουν εφάμιλλο string pull με τους alnico διότι αν και οι ράβδοι δεν είναι μόνιμοι μαγνήτες ,όντας μέσα στο μαγνητικό πεδίο ,γίνονται οι ίδιες μαγνήτες οπότε και έλκουν τις χορδές ... ή μου διαφεύγει κάτι;

στις strat με τα κλασικά pole pieces, (εξαιρούμε δηλ rails, mini-humbuckers, κτλ) (και μιλάω απο εμπειρία που αποκόμισα αυτες τις μέρες, ανοιγο κλείνοντας μαγνήτες), απο ότι έχω δει, υπάρχουν 2 ειδών μαγνητες :
1) alnico : οι μαγνήτες είναι τα ίδια τα pole pieces και η βάση τους μοιάζει έτσι :


2) κεραμικοί. Τα pole pieces είναι απο ατσαλι, αλλά ΟΧΙ μαγνήτη, και η βάση τους (κεραμικός μαγνήτης) είναι έτσι :Οπότε, στους alnico οι μαγνήτες έρχονται πολύ κοντά στις χορδές, ενω στους κεραμικούς αυτο που έρχεται κοντά είναι το ατσάλι. ως εκ τούτου οι κεραμικοί έχουν πιο πολύ sustain, αν τους φέρεις κοντά στις χορδές, ενώ με τους alnico στην ίδια απόσταση θα υπάρξει pull.

5
Ξεχασα να πω οτι και τα settings στον me-25 είναι διαφορετικά. Στο 1ο βίντεο έχω ήχο μαλμστιν, ενώ στο 2ο ήχο κλασικό ρόκ.
Αλλά ναι. ισχύει, οι alnico δίνουν πιο πολλά πρίμα στον νέκ.

Ιδανικά θα έβαζα ceramic bridge, alnico neck.

Επίσης, οι κεραμικοί δεν έχουν string pull και έχουν μεγαλύτερο sustain.

6
Ε λοιπον μολις ειδα πρωτα το παλιο βιντεο και υστερα το καινουριο. Αν σου πω οτι ηθελα να σου προτεινω να κανεις μια εκτελεση με τον μαγνητη της γεφυρας θα με πιστεψεις;  Δεν ξερω αν φταίειη θεση ή ο μαγνητης αλλα στο 2ο βιντεο μου αρεσει πιο πολυ ο ηχος σου. Διαυγεστερος απο την αποψη λιγοτερα μπασα. Το gain του πρωτου μπορω να πω μου ελειψε.

alnico φίλε!! οι παλιοί που ακούγονται στο 1ο βίντεο είναι κεραμικοί!!! κανω και κάτι λαθάκια εδω και εκει, καθότι το έκανα το βιντεάκι εν μέσω, παιδιών, μαθηματικών, χημείας, μάνας, κτλ κτλ κτλ. Αλλά νομίζω τελικά η αγορά άξιζε τα λεφτά της....

Θα δοκιμάσω και το τρέμολο ASAP.

7
και μια έκδοση με τους νέους FLEOR pups, για τους λάτρεις των 60ς!


8
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 18/02/18, 13:01 »
ιδου και το ρεμεικ απο το white room με πιο 60s vintage correct ήχο! (με τους FLEOR)


9
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 18/02/18, 08:28 »

Τους εγκατέστησα. Δεν είναι κακοί. Στην πραγματικότητα, μου αρέσουν ορισμένες από τις πτυχές τους περισσότερο από τους μαμίσους κεραμικούς (Aria). :
- Όχι πιο θορυβώδες από τους Aria
- Περισσότερο "crispy"
- Καλύτερος τόνος στον neck
- 2,4 είναι hum cancelling
Τώρα, όσον αφορά τη θέση γέφυρας, μου αρέσει λίγο περισσότερο ο μαμίσιος κεραμικός. Επίσης, ένα από τα αρνητικά είναι ότι η κιθάρα μπαζαρε πολύ περισσότερο στην μπασα Μι. Μερικές φορές, και παρά το γεγονός ότι έχω εφαρμόσει κόλλα στις βίδες / σπειρώματα ύψους των saddles, αλλάζουν λίγο και αυτό προκαλεί μια αλλαγή ύψους. Δεν συμβαίνει εδώ. Η κιθάρα δεν μπαζαρε στην μπασα Μι με action χαμηλότερο στο προηγούμενο configuration. ??? Εξυνα το κεφάλι μου και η μόνη πιθανή εξήγηση είναι το παλιό ρητό .... "το buzz δεν είναι πρόβλημα όσο δεν αναπαράγεται από τον ενισχυτή". Κάτι στα highs / upper mids (αυτό είναι όπου το buzz εμφανίζεται;) άλλαξε και επομένως η αλλαγή στο buzz. (Ή οι χορδές τα έπαιξαν, πρέπει να το ελέγξω και αυτό)

Όσον αφορά τον αυθεντικό τόνο rainbow / malmsteen / alcatraz, νομίζω ότι αυτοί νέοι alnico το κάνουν να ακούγεται καλύτερα από ότι οι κεραμικοί. To Ε-Ε spacing είναι μικρότερο, γι 'αυτό πρέπει να βάλω πίσω την super-vee bladerunner.

Καθώς έκανα όλες τις νέες δοκιμές, προσπάθησα να δοκιμάσω και την ιδέα του dummy πηνίου, καλωδιωμένη με πιο σωστό τρόπο. Όχι μόνο πριν από το jack, αλλά ανάμεσα στο switch και το vol. Η συμπεριφορά ήταν επίσης πιο υγιής (το vol pot δούλεψε), αλλά η μείωση του hum ήταν είτε ελάχιστη είτε χειρότερη. Ίσως λόγω του γεγονότος ότι το κεραμικό ήταν ~ 6,4 KOhm ενώ η γέφυρα alnico περίπου 6,0 Kohm.

Αυτό είναι για τώρα, πρέπει να κάνω επίσης μερικά κλιπ!

10
Δημήτρη, μαύρη και ελαστική είναι και η κόλα για παρμπρίζ αυτοκινήτων. Δεν κοιτάς και κάτι τέοιο? Αν βάλεις εποξική δύσκολα μετά να το σπάσεις και να το επισκευάσεις.

11
μοιάζει με το υλικό των livewires και των EMG οπότε και εγω αυτό πιστεύω.
Αν το θες σε μαύρο, υπάρχει αυτη : http://www.rigatos-shop.gr/kolles/1447--2-epoxy-metal.html

12
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 16/02/18, 15:25 »
θα δείξει φίλε μου Απόλωνα. Θα κάνω review και στα pups και στο τρεμολο.

13
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 16/02/18, 06:52 »
Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο η αγορά παρόμοιων μαγνητών, με αμφίβολη ποιότητα, specs "ό,τι κάτσει" και επιπλέον να μην ξέρεις πόσο θα κάνουν να φτάσουν στα χέρια σου (αν φτάσουν) από την Κίνα και αν θα πληρώσεις παραπάνω στο τελωνείο; Υπάρχουν πολύ καλοί handwound μαγνήτες σε προσιτές τιμές από Ευρωπαίους κατασκευαστές, συχνά με δυνατότητα να φτιάξουν ένα set με τις ακριβείς προδιαγραφές που θέλει κανείς. Αναφέρω έτσι για παράδειγμα τους Evil Sheep από την Αγγλία, τον Jess Loureiro από την Ισπανία, τους Q pickups από την Κροατία, τον Alexander Pribora από τη Ρωσία... και σίγουρα ξεχνάω και αρκετούς άλλους.

Αμφίβολη ποιότητα, θα συμφωνήσω. Specs οτι κάτσει, επίσης. Αλλά είναι 100% σίγουρο οτι θα φτάσουν στα χέρια σου, εφόσον πρόκειται για κρατικά ταχυδρομεία Κίνας και ΕΛΤΑ. Για τελωνείο, τελικά δεν ξέρω τι ισχύει, προφανώς και οι κινέζοι γνωρίζουν πως δουλεύουν τα πράγματα.

Για το floyd τρεμ μου πίστωσαν τα 20 απο τα 25 δολάρια, τουτέστιν πλήρωσα συνολικά 30 δολάρια (25 τα 4 pups και 5 το τρεμ) (24 EUR) και πήρα :
1 ceramic pup για πειραματισμούς - dummy coil, κτλ
3 SC σετ alnico
1 floyd rose

ΑΝ δουλέψουν και μου κάνουν (που δεν αποκλείεται) δεν θα είναι καλή τιμή όλα αυτά για 24 EUR? Ακόμα και αν το τρεμ πάει για ανταλλακτικά (που χθες άλλα έδειξε) δεν θα αξίζει ακόμα και τότε η αγορά?

14
Να πω εδω οτι δεν αμφισβητω την επαγγελματική - επιστημονική εμπειρία του φίλου Vegou.. Κουβέντα κάνουμε και λέμε τις ιστορίες μας...

15
Τώρα αν καταφέρατε να ρίξετε μια βάση γιατί κρεμόταν από έναν μόνο δίσκο, μάλλον κάτι είναι λάθος στο όλο setup.
Δεν υπήρχε κάποιου είδους raid, μιας και μάλλον μιλάμε για μια μηχανή μόνη της;
Δεν φταίει ο ssd, όλα μηχανήματα είναι και όλα χαλάνε.

Τι να σου πω, εγώ δεν έχω δει κανένα να κανένα πρόβλημα σε πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις...

Ως home user δε, ούτε για αστείο δεν βάζω πλέον σε pc σκληρό δίσκο παρά μόνο ssd. Εκτός αν τον θέλω για φθηνό backup...

Προφανώς και υπήρχε streaming replication, hot standby's , wal archiving κτλ και όλα τα σχετικά καλούδια για DR και HA, για αυτο και δεν μίλησα για data loss. Αν δεν είχαμε pgsql (και εμένα DBA  ;D ) αλλά τον χψ γραβατάκια με Microsoft ..... κλάφτα χαράλαμπε...

Για τα αρχικά τουλάχιστον προβλήματα των SSD, διαβασε το documentation που παρέθεσα. Οταν βάζεις ένα critical σύστημα σε έναν δισκο θες να είσαι απολύτως σίγουρος, ανεξαρτήτως των υπολοίπων συστημάτων που έχεις ενάντια στο disaster/downtime/data loss. Τα όποια συστήματα δεν είναι δικαιολογία ώστε ο πανάκριβος SSD σου (εν γνωση σου) να συμπεριφέρεται σαν ένα χρέπι και μισό.

16
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 15/02/18, 21:24 »
για το τρεμολο μου έδωσαν πίσω 20 USD!!!
για τον μαγνήτη ζητάνε βίντεο... πέρα απο την φωτο του πολύμετρου....

στο μεταξύ στην Κινα ξεκίνησαν κάτι γιορτές νέου έτους κτλ κτλ κτλ..

Σήμερα, εκει που ήμουν έτοιμος να τα πετάξω στα σκουπίδια μαγνήτες και τρέμολο... λέω ρε δεν δοκιμάζω το τρεμ με καμια άλλη βίδα M3???? και δοκιμάζω ... και τα σφίγγω... μια χαρά!!!! ουφφφφ λέω πάμε παρακάτω...

Δεν δοκιμάζω και αυτον τον καημένο τον bridge μαγνήτη με το δικό μου πολύμετρο? δοκιμάζω .. τα ίδια... μέχρι που άρχισα να τον σκαλίζω, να γυμνωνω το σύρμα και να βλέπω που έχει αγωγιμότητα... και είδα οτι το αριστερό άκρο δεν είχε αγωγιμότητα μέχρι το καλώδιό του... Ε... το ξύνω λίγο σε εκείνο το σημείο πριν την ένωση... βάζω κόληση απο πάνω, καλάι, το οποίο δεν έπιανε και καλά, και βουαλά!! είχε αγωγιμότητα.... μετράω 6.1 KOhm !!!!

Οπότε το project θα συνεχίσει κατα τα προβλεπόμενα!!!

17
Διαφωνώ.
Δουλεύω αρκετά χρόνια με SSD, από endpoints μέχρι τεράστια storages. Δεν έχω δει περισσότερα fails στους SSD απ' ότι σε κλασσικούς δίσκους. Μη σου πω και το αντίθετο κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, για μένα ο SSD είναι μονόδρομος.

Για τα critical data -πλέον με τις τιμές που υπάρχουν- το storage είναι απαραίτητο στο σπίτι. Κοστίζει όσο μισό με ένα PC και θα το έχεις για αρκετά χρόνια....

δεν είχε τυχει ΠΟΤΕ να τα φτυσει high end μαγνητικός δίσκος στους 6 μήνες.... Με τους SAMSUNG SSD (server class) συνέβη. Mέχρι πριν μερικά χρόνια οι SSD ήταν εκτός data center λόγω των γνωστών προβλημάτων. Είχε μαλιάσει τότε η γλώσσα μου κατά των SSD, δεν εισακούστηκα, και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι μοιραία...

απο το docs της PostgreSQL (της αγαπημενης μας database) :

Παράθεση
And finally, most disk drives have caches. Some are write-through while some are write-back, and the same concerns about data loss exist for write-back drive caches as for disk controller caches. Consumer-grade IDE and SATA drives are particularly likely to have write-back caches that will not survive a power failure. Many solid-state drives (SSD) also have volatile write-back caches.
....
When the operating system sends a write request to the storage hardware, there is little it can do to make sure the data has arrived at a truly non-volatile storage area. Rather, it is the administrator's responsibility to make certain that all storage components ensure integrity for both data and file-system metadata. Avoid disk controllers that have non-battery-backed write caches. At the drive level, disable write-back caching if the drive cannot guarantee the data will be written before shutdown. If you use SSDs, be aware that many of these do not honor cache flush commands by default.

19
Ευχαριστω για τις γνωμες παιδια. Αχικκεα ειναι μια επιλογή να το συναρμολογησω μονος μιας και με κσπως λιγοτερα λεφτα βγαζω λιγο καλυτερο σύνολο. Για καρτα ήχου πρεπει να κοιταξω κατι συγκεκριμένο ; Windows θα βαλω τα 7αρια που τρεχω εδω και μια δεκαετία. Γενικα στσ χρονια μου 3 φορες αλλαξα λειτουργικό : '98, ΧΡ, 7 αμα δουελευει δεν το πειράζεις.

κάρτα ήχου ενσωματωμένη βάλε μια αξιοπρεπή.
Όταν ενώσεις το Audio interface μέσω USB θα το δεί σαν 2η κάρτα ήχου. Νομίζω εκεί πρέπει να ρίξεις τα λεφτά σου, δηλ στο εξωτερικό Audio interface και όχι στην onboard κάρτα. Πολλές μητρικές έχουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου, κυρίως Intel based.

20
Συνέχεια από εδώ.
(hot_sauce)


2)Πρέπει να έχει σίγουρα SSD (πολύ γρήγορος σκληρός δίσκος που περίπου δεν χαλάει ποτέ)


επειδή τυγχάνει να είμαι DBA σε πολύ μεγάλη εταιρία, και επειδή έχω δεί την database μου ένα χείλος πριν την καταστροφή εξαιτίας ενός ηλίθιου SSD στον οποίο κρατούσαμε τα xlogs, και ο οποίος υποτίθεται δεν θα χάλαγε ποτέ, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως.
Επίσης, οι SSD εκ σχεδιασμού έχουν ΟΡΙΟ στα writes, τουτέστιν, η χωρητικότητά του μειώνεται με την χρήση, θεωρητικά.  SSD μπορεί να έχει στο boot partition για γρήγορο boot, απο κει και πέρα δεν νομίζω οτι δικαιολογείται το κόστος.

Θα διαφωνήσω και περι AMD, χώρια του ότι είναι επεξεργαστές με τεράστια αξιόπιστη παρουσία στο server side, έχει κάνει δυναμική επιστροφή το 2017 με τον Ryzen. Προφανώς και προσωπικά θα κοιτούσα τους AMDs, και στην δουλιά και στο σπίτι έχω AMD64.

Επίσης, εφόσον Uriah το έχεις με τα εργαλεία, θα σου έλεγα φτιάξε το δικό σου tower όπως θές εσύ.

Θα σου πω ότι όλα τα βιντεάκια που έχω ανεβάσει εδώ και όλες τις ηχογραφήσεις, τα κάνω με ένα ξεχαρβαλιασμένο laptop Sony Vaio του 2012 με Linux. Το μυστικό είναι όλο το processing να γίνεται στα περιφεριακά και όχι στην κεντρική μονάδα καθεαυτή.

Επαναλαμβάνω την σημασία καλής κάμερας, και εξωτερικού USB audio interface.

21
εγω βολεύομαι με mods και με ηλίθιους πειραματισμούς, οι οποίοι κοστίζουν παραπάνω απο το να έπαιρνα κανονικη κιθάρα.

22
Με γιές!!! καλόπαικτη!! ποτέ δεν είχα την τύχη να πιάσω μια και να παίξω.

23
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 13/02/18, 14:57 »
Οι βίδες / μπουλόνια του floyd είναι τόσο μαλακά και μπορώ να τα καταστρέψω με το αλεν κρατώντας το απο το κοντό άκρο.
Το ceramic μετράει μερικά απροσδόκητα 6,37 Kohm, στα χαρακτηριστικά λέει περίπου 5-6 KOhm.
Το Neck / Mid Alnico μετρά μερικά 5.5 Kohm.
Και το alnico bridge ... δεν μετρά τίποτα γιατί είναι χαλασμένο.

Απλώς έχασα 40 ευρώ. Δεν σκέφτομαι να πειραματιστώ με αυτά καθόλου, ίσως απογυμνώσω το κεραμικό για να το χρησιμοποιήσω ως πηνίο για να φτιάξω τα μαμίσια pups αθόρυβα.

τώρα τι να κάνω... να ζητήσω πίσω τα λεφτά μου ή να πάει στα κομάτια??

για μένα η Κίνα τέλος....

24
Μαγνήτες και ηλεκτρικά / Απ: FLEOR pups
« στις: 13/02/18, 12:43 »
Εμενα η γεφυρα που πηρα απο του μπεη οκτομβρη και ηρθε πριν 2-3 εβδομαδες,ειχε αυτοκολητο οτι περασε απο το τελωνειο στο ελ.βενιζελος και ΔΕΝ χρεωσαν φπα κτλ
Το αυτοκολιτο ελεγε "ελευθερο τελωνειο" η κατι τετοιο

έχει μέσα :
- σετ 3 single coil alnico
- 1 single coil ceramic
- 1 floyd rose clone!

ΟΛΑ με 40 ευρώ!!! με 1η ματιά το τρεμολάκι φαίνεται συμπαθητικό, θα το βάλω στην Carvin.

για μαγνητες θα πεσει κριτική σύντομα....

25
Στο Priority του Task Manager εννοείς;

εννοώ έκδοση του kernel. Αλλά αυτό χρειάζεται μόνο για live.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 61