Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως φίλε Απόλλων, δεν χρειάζεται να "αγχωθούμε" για το αν καταλάβουμε τι ακριβώς είχε υπόψιν ο Καββαδίας όταν έγραφε την Θεσσαλονίκη γιατί απλά ποτέ δεν θα μάθουμε
Ομολογώ ότι η αναφορά στο Modigliani (Ιταλός ζωγράφος που έζησε κατά το τέλος του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα) καθώς και οι τελευταίοι δύο στίχοι παραμένουν μυστήριο για μένα και δεν μπορώ καν να σκεφτώ μια πιθανή εξήγηση. Γενικά πάντως κάτι μου λέει ότι μπορεί να είμαι έτη φωτός μακριά από ότι είχε στο μυαλό του ο Καββαδίας όταν έγραφε αυτούς τους στίχους...
Θα ηθελα να ακουσω γνωμες για τις μελοποιησεις των ποιηματων του Καββαδια .Ειδικα δε για την μελλοποιηση του Γραμματος σε εναν Ποιητη απο τον Ζερβουδακη ,Μεσα στο ποιημα ο ποιητης απευθυνεται ,στον Εμμανουηλ Καισαρα, παντοτε στον πληθυντικο .Ο Ζερβουδακης το μετατρεπει στον ενικο .Αλοιωνει αυτο το πραγμα την σημασια του ποιηματος; Επισης μεταξυ αλλων στιχων που παραλειπει ,παραλειπει και τους τρεις τελευταιους στους οποιους ,κατα τη γνωμη μου, βρισκεται ολη η σημασια του ποιηματος.
Τι νομίζετε για το "Ιδανικός κι ανάξιος εραστής" που μελοποίησε ο Γιάννης Σπανός; Νομίζω είνα πολύ πετυχημένη μελοποίηση
Ξεκίνησε από Τζουράς « 1 2 ... 9 10 » Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από Απόλλων Ερμηνευτές, δημιουργοί, τραγούδια, δίσκοι
Ξεκίνησε από drumgirl « 1 2 » Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από kain Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από kuiper Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από KgSoloman5000 Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από Aganippi Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές
Ξεκίνησε από Θοδωρής Μουσικά νέα και συζητήσεις
Ξεκίνησε από Gianis55 Αναζήτηση τραγουδιών
Ξεκίνησε από Βραζίλης Μουσικά νέα και συζητήσεις