Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Άλλα όργανα

organ (ή εκκλησιαστικο οργανο)

(1/1)

taxfreesax:
Organ (απο το ελληνικο ''οργανο'')ειναι ενα πληκτρο οργανο,το οποιο παιζεται με μια η περισσοτερες σειρες απο πληκτρα και απο μια πεταλιερα.παραγει το ηχο του χρησιμοποιωντας αερα που μεταφερεται μεσα απο μεταλλικες η ξυλινες σωληνες η χρησιμοποιει ηχους απο organ σε samples οι οποιοι παραμενουν διαρκεις οταν πατιεται ενα πληκτρο.η συνεχεια εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Organ_(music)

GreekDudeCovers:
Να'ναι καλά τα synths!  ;)

halvas:
Εντάξει... Τα κλασσικά όργανα με τον αυθεντικό ήχο είναι αναντικατάστατα.:)

freemind:
Καταρχας, για οσους δεν το ξερουν, τα εκκλησιαστικα οργανα ανηκουν στα πνευστα, μιας και η λειτουργεια τους στηριζεται στη παραγωγη ηχου με γλωττιδα. Αρα, μιλαμε για ενα πληκτροφορο πνευστο οργανο, το οποιο στην εποχη του κυκλοφορουσε και σε small editions. Βεβαια στα οργανετα ( οι μικρες εκδοσεις που ειπα πιο πανω ) επρεπε να υπαρχει και ο φουκαρας που θα κουνουσε την αντλια αερα ωστε να παραχθει ο απαραιτητος αερας για να παιξει ο εκτελεστης.
Αντιθετως τα εκκλησιαστικα οργανα, ειχαν μια "αυτοματη" αντλια αερα.
Επισης, τα εκκλησιαστικα οργανα επρεπε να κουρδιζονται συχνα, γιατι οι μεταλλικες γλωττιδες μετακινουνταν ή εφευγαν απο τη θεση τους υστερα απο εκτεταμενη χρηση.

taxfreesax:
...καταρχας....το λεει πιο πανω


--- Παράθεση από: taxfreesax στις 07/03/08, 00:06 ---ειναι ενα πληκτρο οργανο....παραγει το ηχο του χρησιμοποιωντας αερα που μεταφερεται μεσα απο μεταλλικες η ξυλινες σωληνες

--- Τέλος παράθεσης ---

αρα..πνευστο!

εκκλησιαστικο-->>πνευστο
πιανο--->> εγχορδο
πληκτρα-->> ηλεκτρονικο

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View