Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - vasileiosalexandris

Σελίδες: [1]
1
Γειά σας και πάλι,

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα από πότε έχει να "απαντηθεί" το συγκεκριμένο τόπικ.
Οπότε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε σχετικά με ταινίες μπορείτε να ρωτήσετε.


2
Καλησπέρα και από εμένα! Ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτού τους είδους "παρακλάδι" του ήχου. Θα ήθελα να καταθέσω μερικές γνώσεις μου για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ. Θα ήθελα μία διευκρίνιση πρώτα, αν αυτό προορίζεται για "χαβαλέ" ή για ποιο σοβαρή εργασία (δουλειά είναι άλλο).  ;)


1. Δεν γνωρίζω και τόσα πολλά από κάμερες να σου πω. Είναι ένας άλλος τομέας. Επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν γράφουμε απυθείας ήχο στην κάμερα. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την ένταση του μικροφώνου και αυτό γιατί όταν γράφει η κάμερα την ώρα της λήψης δεν βάζουμε ποτέ χέρι επάνω της. Μία μικρή επαφή και θα κουνήσει την κάμερα. Δεύτερον δεν ηχογραφούμε ποτέ ήχο από το μικρόφωνο της κάμερας αν θέλεις να έχεις καλό αποτέλεσμα στον ήχο. Τρίτον η ποιότητα της εγγραφής του ήχου της κάμερας είναι για τα ανάθεμα (ακόμη και για κάμερες των 5.000 και 10.000 ευρώ) ακόμη και όταν στέλνεις τον ήχο μέσω κάποιου μίξερ ή ψηφιακού εγγραφέα.

2. Οπωσδήποτε boom system. Σου προτίνω μερικά εργαλεία:

Boompole: Rode 3m (στα 100 ευρώ περίπου)
Wind Protection: Rode Blimp (στα 200 ευρώ περίπου)
Shotgun Microphone: Rode NTG2 (στα 200 ευρώ περίπου)
Digital Recorder: Zoom H4n (στα 380 ευρώ περίπου)

Με αυτό το set up εργάζομαι κυρίως για ταινίες μικρού μήκους. Σε πιο επαγγελματικές εργασίες τώρα μπαίνουν πιο pro συστέμια (όπως θα έλεγε και ένας ξάδερφος μου).

3. Didital Recorder: Το Α και το Ω μαζί με τα μικρόφωνα σε μία ταινία. Επειδή δεν θα χρειαστείς timecode το Zoom H4n είναι το κατάλληλο για αυτό που θέλεις να κάνεις. Και όχι μόνο γι'αυτό. Με το setup που σου προτίνω θα έχεις την "ελευθερία" να κινήσε αυτόνομα από την κάμερα. Μεγάλη υπόθεση αυτή. Όπως να αλλάξεις θέση γιατί μπορεί να μπαίνει η σκιά σου στο frame (πλάνο) της κάμερας κλπ κλπ. Επίσης ακόμη μία ελευθερία είναι ότι θα "κουβαλάς" το πολυτιμότερο εργαλείο μαζί σου. Τα αυτιά σου. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του μικροφώνου και άλλα πολλά "καλούδια" που έχει ο digital recorder. Tip No1 (στο Zoom): Την ένταση των ακουστικών στο τέρμα. Μην σε τρομάζει αυτό. Το Zoom μπορεί να είναι ένα καλό εργαλείο αλλά δεν είναι και τέλειο. Θέμα του preamp οπότε. Tip No2: Το συγκεκριμένο μικρόφωνο που σου προτίνω λειτουργεί με 48V ή με μπαταρία που παίρνει το μικρόφωνο. Good news. Το Zoom έχει 48V. Bad news. Ύστερα από πολλές δοκιμές μικροφώνων με on λειτουργεία του 48V στο Zoom κατέληξα ότι αν ένα μικρόφωνο μπορεί να λειτουρήσει με δική του μπαταρία καλό είναι να λειτουρήσει με αυτην. Αλλιώς μετά στο post production πρέπει να φας χρόνο να βγάλεις τον noise preamp. Εφικτό αλλά καλό είναι μερικά πράγματα να είναι από την αρχή σωστά.

Κάπου εδώ ήταν το πρώτο σκέλος. Ήδη είναι αρκετά μεγάλο κείμενο και μπορεί να κουράσει στο μάτι. Όποια απορία έχεις μέχρι τώρα μπορείς να μου την πεις για να συνεχίσω και με υπόλοιπα πιο τεχνικά θέματα.


Σελίδες: [1]