Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2 3
1
Γύρω στα 4,5 κ. είναι. Κάτι λιγότερο με το μανίκι που έχει τώρα, κάτι παραπάνω με το άλλο μανίκι, αλλά αισθητά πιο βαριά από άλλες strat που έχω δοκιμάσει.

2
εμένα για alder μου μοιάζει αλλά δύσκολο να πει κάποιος με βεβαβαιότητα απο τόσο μικρό δείγμα.
Συνήθως το alder δε δίνει strat με τέτοιο βάρος (περίπου 4,5 κ.). Το ash που λέει ο saved θα ταίριαζε πιο πολύ (όχι swamp ash φυσικά), αλλά δεν έχω ιδεά πώς τα ξεχωρίζουν αυτά (θα πορούσε να είναι και κάποιο άλλο ξύλο φυσικά).
 
παρεμπιπτόντως , μήπως γνωρίζει κανείς τι ξύλο είναι τάβλες που βάζουν στα κρεββάτια για να στηρίζουν το στρώμα;
Έχεις σκοπό ν' αρχίσεις κανένα Bedcaster project?  ;D

3
Το αρχικό θέμα ήταν όντως η «μουσική» του π, ωστόσο η μουσική αυτή δεν είναι κάπως αυθαίρετη; Με διαφορετική προσέγγιση θα μπορούσαμε να πάρουμε εντελώς διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα. Οπότε μάλλον γι' αυτό εξερευνήθηκαν σε βάθος οι άλλες προεκτάσεις του π, παναθεμά το!  ;D

Παρεμπιπτόντως, να μια ακόμα μουσική του π:

4
Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τα «νερά» τι ξύλο είναι;
Να προσθέσω ότι είναι πολύ βαρύ. Στη φωτογραφία είναι το μόνο μέρος που είναι άβαφο.

Καμιά ιδέα;

5
Μιας κι ανοίξαμε μαθηματικοκουβέντα έναν προβληματισμό...  ;D
Το π είναι μια χαρά αριθμός, όπως όλοι οι άλλοι. Απλά η δεκαδική αναπαράστασή του έχει άπειρο πλήθος δεκαδικών ψηφίων. 
Είναι μια χαρά αριθμός (άραγε πώς ορίζουμε τον «μια χαρά» αριθμό;) και απλώς χωλαίνει στη δεκαδική αναπαράσταση ή η δεκαδική (και κάθε άλλη) αναπαράστασή του είναι προβληματική επειδή ακριβώς δεν είναι και τόσο... μια χαρά αριθμός;  ???

Το αναφέρω επειδή ο π είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος και μελέτης αρκετούς αιώνες πριν καθιερωθεί το δεκαδικό σύστημα κι ακόμη περισσότερους πριν επινοηθούν οι δεκαδικοί. Ο π μοιράζεται τις ίδιες ιδιότητες με του άρρητους (δεν εκφράζεται ως κλάσμα ακεραίων και συνεπώς δεν τερματίζει σε οποιοδήποτε σύστημα αναπαράστασης), αλλά επιπλέον δεν είναι αλγεβρικός αριθμός.

Φυσικά σε πρακτικό επίπεδο ακόμα και το 3,14 μας καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις. Όμως το γεγονός ότι σχετίζεται με τον κύκλο (και ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι από τα αρχαιότερα άλυτα προβλήματα) νομίζω ότι του έδωσαν αυτή τη «φήμη» που έχει και κάνει τόσους να ασχολούνται με τις ιδιότητές του.  Κάτι σαν "το african redwood δίνει πλουσιότερες αρμονικές ή το american quilted greywood από δέντρο 10ετίας;". Κι ας βολευόμαστε οι περισσότεροί μας με alder και μαόνι...  :)

6
Πιο συγκεκριμένα οι π και e δεν απλώς άρρητοι, είναι υπερβατικοί αριθμοί.

7
Δηλαδή όταν λένε του αγίου π... ανήμερα, σήμερα εννοούν;  ;D

Πέρα από πλάκα είχα κάνει μια εργασία σχετικά με τον π και είναι όντως μυστήρια φάση. Η κοντινότερη προσέγγισή του γεμίζει ένα αρχείο txt με μέγεθος 1 giga, λέει. Στο Παρίσι του έχουν και μουσείο. Μουσείο του π...  ;D (σε σχέση με τα δικά μας) 

8
Στης κρίσης τον καιρό το ρίξαμε στην επαιτεία!  ;D

Καταφέραμε να βρούμε για το σχολείο όπου δουλεύω μερικούς πύργους, παλιούς μεν, πολύτιμους δε! Έχουμε μέχρι στιγμής στο εργαστήριο 6 ΗΥ σε λειτουργία και με τη νέα προσθήκη φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε (ω, ναι!) τους 10. Ωστόσο, ο καλός μας ευεργέτης δεν είχε να μας δώσει οθόνες...
Αν τυχόν έχετε καμιά να περισσεύει (κατά προτίμηση LCD, λόγω του ότι οι χρήστες θα είναι παιδιά) θα μας κάνατε μεγάλη χάρη.
Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μεταφορικά (αν χρειαστούν) δικά μας.
Θα λάβετε ευχαριστήρια επιστολή, που να να πιστοποιεί ότι η οθόνη κατέληξε όντως σε σχολείο, για το τυπικό του πράγματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

9
Προχθές άνοιξα μια οικονομική τριπλή συσκευασία D'Addario, που είχα στο συρτάρι για τουλάχιστον 10 χρόνια. Βέβαια κάθε σετ ήταν κλεισμένο στο σακουλάκι του όλον αυτό τον καιρό. Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα οτιδήποτε που να μην παραπέμπει στον ζωντανό ήχο των φρέσκων χορδών. Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με σετ που δεν είναι σε αεροστεγή συσκευασία, όπως οι Ernie Ball.

10
Hi there

Liolios used to be one of the major players in the local music market. A few years ago a fire at his store (it was located elsewhere) caused the death of an employee. Since then this store is closed.

It looks they've moved to a new place and are back in business as an e-shop only. I doubt there is a "real" shop (a shop you can visit and buy) at this address. This area is full of warehouses and offices.

I haven't bought anything from them, so I don't know anything about their service. If they are the same people I'd say yes, they are a serious company, they used to be at least. No guarantee tho...  ;D
Why don't you give them a call?

11
Καλησπέρα και καλωσήρθες στον κιθαρόκοσμο!

Με βάση το ρεπερτόριο που έχεις υπόψη σου μάλλον προς την ακουστική γέρνει η ζυγαριά. Επιπλέον, η θητεία σου στο μπουζούκι σίγουρα σε έχει εξοπλίσει με ένα πολύτιμο προσόν: την "πένα", δηλαδή την ευχέρεια στο δεξί χέρι. Αν προχωρήσεις με την κλασική είναι σαν να αρχίζεις από το μηδέν στο δεξί χέρι.

Νομίζω ότι οι προϋπάρχουσες γνώσεις στο μπουζούκι θα αξιοποιηθούν και θα σε βοηθήσουν περισσότερο στην ακουστική κι έτσι η πρόοδός σου θα είναι πολύ γρήγορη.

Καλή επιτυχία ό,τι κι αν επιλέξεις!

12
Μόλις έμαθα ότι «έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης, ο Τζιμάκος της νιότης μας...  :-\
Κρίμα...
Καλό του ταξίδι.

13
Α, ώστε έτσι εξηγούνται οι δυσπεψίες που με βασάνιζαν εκείνη την εποχή!


14
Πού και πού το θυμάμαι, αλλά όταν έρθει η φλασιά κολλάω για τα καλά...

15
Roland GP16 είναι Απόλλωνα και το έχω πολλά χρόνια, 20+ ... vintage καταστάσεις!  ;D

16
Ευχαριστώ, vegos.
Θα το πάω σε μάστορα αύριο. Μάλλον δύσκολη δουλειά για τα κυβικά μου!

17
Χρόνια Πολλά σε όλους

Άνοιξα σήμερα ένα πολυεφέ που έχω για να ρίξω λίγο σπρέι σε ένα ποτενσιόμετρο. Είδα αυτό φαίνεται στην φωτό.
 Καφετί υγρό γύρω από  τους πυκνωτές. Οπτικά δε φαίνεται να είναι διογκωμένοι ή μαυρισμένοι. Το μηχανάκι δουλεύει κανονικά. Ακούγεται κάποιος βόμβος στον ενισχυτή, στην κονσόλα όμως είναι πολύ ήσυχο.

Υπάρχει περίπτωση το καφετί αυτό πράγμα να είναι κόλλα που έβαλε ο κατασκευαστής ή το είπαν το ποίημα οι πυκνωτές; Τα φώτα σας, παρακαλώ και Καλή Πρωτοχρονιά!

18
Το λινκ δε δουλεύει σ' εμένα. Λείπει η άνω και κάτω τελεία μετά το https (παρόλο που φαίνεται στο κείμενο στην παραπομπή δεν υπάρχει).
Για το άσμα, τι να πω... Άψογοι αμφότεροι! 

20
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 17/12/17, 10:25 »
Ευχαριστώ, κύριοι!

άξιος!
σκεφτόμουνα να φτιάξω και εγώ ένα footswitch για τον classic 30 που έχω αλλά βρήκα ένα από marshall (το οποίο δουλεύει κομπλέ στον peavey) σε αγγελία οπότε δε μπήκα στον κόπο .

Έχω την εντύπωση ότι με τα λεφτά που έδωσα για το footswitch και με λίγα ακόμα θα έβρισκα κάτι σε μεταχειρισμένο/generic που να μου έκανε.
Όμως η χαρά της κατασκευής (παρά τα μπινελίκια κατά τη διάρκεια)... priceless!  ;D


21
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 17/12/17, 00:04 »
Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται:

Κουλών έργα, το footswitch απαστράπτον μπρος στον γερο-Peavey, που ξαναπέκτησε χερούλι και με το Jensen σκίζει!  ;D

22
ΟΚ... από επίσημα χείλη μάλιστα.
Πάνω στην ώρα, μόλις που παρέλαβα το μεγάφωνο.
Λες από την Jensen να απαντήσουν το αντίθετο;  ;D

23
Στο μεγάφωνο με μπαταρία 9v απευθείας, στον ενισχυτή με μπαταρία 1,5v στην είσοδο.
ΟΚ, ευχαριστώ!

24
Γιατί δε ρίχνεις ένα search στο google για vintage philips turntable; Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα τόσο σε εικόνες όσο και σε προϊόντα στο ebay. Τουλάχιστον θα μπορούσες να αναγνωρίσεις οπτικά και να μάθεις το μοντέλο σου. Στη συνέχεια βλέπεις πώς θα κινηθείς στο θέμα της βελόνας.
Ακόμα θα μπορούσες να ρωτήσεις σε κάποιο φόρουμ περισσότερο προσανατολισμένο στο hi-fi (πχ στο avclub.gr).

25
Επίσης για την ιστορία, το continuity test αυτού του τύπου λειτουργεί με τρανζιστοράτους ενισχυτές μόνο (και όχι όλους) διότι στους λαμπάτους το μεγάφωνο είναι συνήθως ηλεκτρολογικά απομονωμένο από την γείωση της τροφοδοσίας λόγω του μεταασχηματιστή εξόδου.

Αντίθετα το τεστάκι με την μπαταρία 9volt της οποίας όταν ενώνεις στην είσοδο το σύν, το μεγάφωνο πρέπει να κινηθεί (και να μείνει) στην εμπρός θέση, λειτουργεί με όλους τους ενισχυτές.
Το τεστάκι με την μπαταρία πώς γίνεται; Συνδέεουμε την μπαταρία στο μεγάφωνο ή στην είσοδο του ενισχυτή;  ??? Διότι αν είναι στο μεγάφωνο (αυτό έχω καταλάβει) δε δουλεύει στην περίπτωσή μου, αφού την πολικότητα του μεγαφώνου την ξέρω. Του ενισχυτή ψάχνω.

Σελίδες: [1] 2 3