Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - BitCollector

Σελίδες: [1] 2 3
1
Μόλις έμαθα ότι «έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης, ο Τζιμάκος της νιότης μας...  :-\
Κρίμα...
Καλό του ταξίδι.

2
Α, ώστε έτσι εξηγούνται οι δυσπεψίες που με βασάνιζαν εκείνη την εποχή!


3
Πού και πού το θυμάμαι, αλλά όταν έρθει η φλασιά κολλάω για τα καλά...

4
Roland GP16 είναι Απόλλωνα και το έχω πολλά χρόνια, 20+ ... vintage καταστάσεις!  ;D

5
Ευχαριστώ, vegos.
Θα το πάω σε μάστορα αύριο. Μάλλον δύσκολη δουλειά για τα κυβικά μου!

6
Χρόνια Πολλά σε όλους

Άνοιξα σήμερα ένα πολυεφέ που έχω για να ρίξω λίγο σπρέι σε ένα ποτενσιόμετρο. Είδα αυτό φαίνεται στην φωτό.
 Καφετί υγρό γύρω από  τους πυκνωτές. Οπτικά δε φαίνεται να είναι διογκωμένοι ή μαυρισμένοι. Το μηχανάκι δουλεύει κανονικά. Ακούγεται κάποιος βόμβος στον ενισχυτή, στην κονσόλα όμως είναι πολύ ήσυχο.

Υπάρχει περίπτωση το καφετί αυτό πράγμα να είναι κόλλα που έβαλε ο κατασκευαστής ή το είπαν το ποίημα οι πυκνωτές; Τα φώτα σας, παρακαλώ και Καλή Πρωτοχρονιά!

7
Το λινκ δε δουλεύει σ' εμένα. Λείπει η άνω και κάτω τελεία μετά το https (παρόλο που φαίνεται στο κείμενο στην παραπομπή δεν υπάρχει).
Για το άσμα, τι να πω... Άψογοι αμφότεροι! 

9
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 17/12/17, 10:25 »
Ευχαριστώ, κύριοι!

άξιος!
σκεφτόμουνα να φτιάξω και εγώ ένα footswitch για τον classic 30 που έχω αλλά βρήκα ένα από marshall (το οποίο δουλεύει κομπλέ στον peavey) σε αγγελία οπότε δε μπήκα στον κόπο .

Έχω την εντύπωση ότι με τα λεφτά που έδωσα για το footswitch και με λίγα ακόμα θα έβρισκα κάτι σε μεταχειρισμένο/generic που να μου έκανε.
Όμως η χαρά της κατασκευής (παρά τα μπινελίκια κατά τη διάρκεια)... priceless!  ;D


10
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 17/12/17, 00:04 »
Κι επειδή οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται:

Κουλών έργα, το footswitch απαστράπτον μπρος στον γερο-Peavey, που ξαναπέκτησε χερούλι και με το Jensen σκίζει!  ;D

11
ΟΚ... από επίσημα χείλη μάλιστα.
Πάνω στην ώρα, μόλις που παρέλαβα το μεγάφωνο.
Λες από την Jensen να απαντήσουν το αντίθετο;  ;D

12
Στο μεγάφωνο με μπαταρία 9v απευθείας, στον ενισχυτή με μπαταρία 1,5v στην είσοδο.
ΟΚ, ευχαριστώ!

13
Γιατί δε ρίχνεις ένα search στο google για vintage philips turntable; Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα τόσο σε εικόνες όσο και σε προϊόντα στο ebay. Τουλάχιστον θα μπορούσες να αναγνωρίσεις οπτικά και να μάθεις το μοντέλο σου. Στη συνέχεια βλέπεις πώς θα κινηθείς στο θέμα της βελόνας.
Ακόμα θα μπορούσες να ρωτήσεις σε κάποιο φόρουμ περισσότερο προσανατολισμένο στο hi-fi (πχ στο avclub.gr).

14
Επίσης για την ιστορία, το continuity test αυτού του τύπου λειτουργεί με τρανζιστοράτους ενισχυτές μόνο (και όχι όλους) διότι στους λαμπάτους το μεγάφωνο είναι συνήθως ηλεκτρολογικά απομονωμένο από την γείωση της τροφοδοσίας λόγω του μεταασχηματιστή εξόδου.

Αντίθετα το τεστάκι με την μπαταρία 9volt της οποίας όταν ενώνεις στην είσοδο το σύν, το μεγάφωνο πρέπει να κινηθεί (και να μείνει) στην εμπρός θέση, λειτουργεί με όλους τους ενισχυτές.
Το τεστάκι με την μπαταρία πώς γίνεται; Συνδέεουμε την μπαταρία στο μεγάφωνο ή στην είσοδο του ενισχυτή;  ??? Διότι αν είναι στο μεγάφωνο (αυτό έχω καταλάβει) δε δουλεύει στην περίπτωσή μου, αφού την πολικότητα του μεγαφώνου την ξέρω. Του ενισχυτή ψάχνω.

15
saved για τον διακόπτη που είπες για τις ηλ. ακουστικές λέω. Αν κατάλαβα καλά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος με την άποψη ότι τίποτα δεν μας απαγορεύει να αλλάξουμε τη φάση. Υπάρχει ωστόσο "κανονικό" από την άποψη της σχεδιαστικής συνέπειας... Πάντως αν στείλεις στην eminence γράψε οπωσδήποτε την απάντηση... μη σου πω ότι θα στείλω κι εγώ στην Jensen.

@vegos... σωστός. Κώνος σε απολαυστικό slow motion  ;D   

edit Και για την ιστορία: ένας καλός κυριούλης υπέδειξε σε έναν άλλον ταλαίπωρο σαν την αφεντιά μου να κάνει continuity test ανάμεσα στα επίμαχα καλώδια και στην γείωση του σούκο. Το μπιπ μάς δείχνει το αρνητικό. Το έκανα και δούλεψε.

16
ΟΚ θα το δοκιμάσω αύριο σε μεγαλύτερη ένταση για να προσπαθήσω να ακούσω διαφορές στα μπάσα. Χτες βράδυ το δοκίμασα αργά σε χαμηλή ένταση.
@saved αν και θα με βόλευε η άποψη να μην παίζει τον παραμικρό ρόλο, τελικά αρχίζω να πείθομαι ότι αυτό που λέει ο vegos δεν είναι αβάσιμο. Η κυματομορφή σίγουρα δεν είναι απολύτως συμμετρική ως προς τον άξονα του χρόνου, δηλαδή το περιεχόμενο (+) είναι διαφορετικό από το περιεχόμενο του (-) κι αυτό μπορούμε να το δούμε εύκολα σε έναν wave editor. Τώρα το κατά πόσο ένα μεγάφωνο αποδίδει τα δυο μέρη ακριβώς το ίδιο είτε ωθώντας είτε έλκοντας τον κώνο αυτό δεν το γνωρίζω μιας και δεν είμαι ειδικός. Ωστόσο το γεγονός ότι όπως λες υπάρχει διακόπτης αναστροφής φάσης μάλλον σημαίνει ότι υπάρχει ηχητικό αποτέλεσμα... μπορεί για κάποιον λόγο να θέλει κάποιος να πετύχει τον ήχο που βγαίνει από την ανάποδη φάση.

@vegos αυτό που λες θέλει αρκετά μεγάλη ένταση ώστε να φανεί η κίνηση. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβω... μιλάμε για κλάσματα του δευτερολέπτου... έχω και κάποια στραβωμάρα λόγω ηλικίας...  ;D

@STEFANOS604 αυτό που λες είναι για πολικότητα μεγαφώνου. Εγώ ψάχνω πολικότητα των καλωδίων του ενισχυτή.

17
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα (με το πολύμετρο), αλλά είναι εναλλασσόμενο το ρεύμα, έτσι δεν είναι; Μπορεί να δείξει το πολύμετρο πολικότητα; Στο youtube κάτι σχετικό που βρήκα μιλάει για παλμογράφο (που φυσικά δεν έχω).  Καθαρά εγκυκλοπαιδικά λέμε...


18
Ενισχυτές / Σύνδεση μεγαφώνου...
« στις: 10/12/17, 13:19 »
Βρίσκεται καθ' οδόν ένα Jensen MOD 10-50 για τον Peavey. Το θέμα είναι ότι τα καλώδια για το μεγάφωνο δεν έχουν πολικότητα κι απ' ό,τι θυμάμαι ούτε στην πλακέτα μπόρεσα να δω κάποιο σημάδι. Το μεγάφωνο που έχω τώρα είναι συνδεμένο στην τύχη.

Παίζει ρόλο η σύνδεση, όταν έχουμε ένα και μοναδικό μεγάφωνο; Η λογική η δική μου λέει πως όχι, όμως διαβάζω σχόλια στο internet από αληθοφανή έως "ελοχίμ" (του στιλ "η σωστή πολικότητα δίνει περισσότερο sustain ή ζεστό ήχο ή ..."). Μια δοκιμή που έκανα δεν μπορώ να πω ότι με διαφώτισε ως προς το ακουστικό κομμάτι. Για θέμα λειτουργίας του ενισχυτή;

Τι λέει η ομήγυρη;


19
Το μπάσο σε κάποια σημεία ήταν ΟΚ όμως σε κάποια "γέμιζε" υπερβολικά τον ήχο κι ακουγόταν σαν να ήθελε συμμάζεμα (eq, παρά θέμα έντασης). Όλα αυτά στο δικό μου ακουστικό περιβάλλον ήτοι Truth B2031 και σχετικά διαμορφωνένο ηχητικά χώρο.

Ως προς το κομμάτι καθαυτό η κιθαροδουλειά σου είναι - όπως πάντα - ευχάριστη ακουστικά. Κάποιες αλλαγές ακούγονται κάπως παράταιρες, σαν να γίνονται για να γίνουν (1:20-2:10).

Πάντως το δεύτερο μισό σε αρκετά σημεία μου έφερε στο μυαλό Oldfield, ακουγόταν πολύ ωραίο.
Αν μη τι άλλο τα κομμάτια σου μπερδεύουν... άλλος τ 'ακούει punk κι άλλος Oldfield!  ;D     

20
Σκέφτομαι στον ποδοδιακόπτη που πρόκειται να φτιάξω (περιμένω τα διακοπτάκια) να βάλω LED.
Δυστυχώς οι εικόνες από το άρθρο δεν είναι ορατές. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις δούμε ξανά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ Το μήνυμα προφανώς αναφέρεται στο ποστ του adr1anos  με τίτλο DIY universal footswitch, που βρίσκεται στη 2η σελίδα κι όχι στον Laney... πώς βρέθηκα εδώ ούτε που το κατάλαβα!  ??? ;D

21
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 19:32 »
Cool οι κουλοί τελικά...  ;D

22
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 18:41 »
Αμα είναι να κάνουν άρθρα και οι μαθητευόμενοι μαστροχαλαστές σαν κι εμένα, καήκαμε!  :)
Νομίζω ότι έχει εδώ μαστόρια με πραγματικά βαθιές γνώσεις του αντικειμένου... ας αφήσουμε σ' αυτούς τα άρθρα.
Όταν το τελειώσω θα βάλω ωστόσο μια φωτό...

23
Ενισχυτές / Απ: DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 17:25 »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

24
Ενισχυτές / DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 07:48 »
Καλημέρα

Θέλω να φτιάξω έναν ποδοδιακόπτη για τον ενισχυτή μου. Το αυθεντικό της Peavey ελέχγει την παραμόρφωση και το βάθος (πηγαίνει με stereo jack στον ενισχυτή). Μια δοκιμή που έκανα με ένα πεντάλ από keyboard (momentary) δουλεύει κανονικά στο βάθος.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω  τι καλώδιο να βάλω κι αν η επιλογή του μπορεί να επηρεάσει τον ήχο (αν περνάει δηλαδή από το καλώδιο το σήμα της κιθάρας ή μόνο ρεύμα για το κύκλωμα του διακόπτη). Ένα απλό καλώδιο μικροφώνου θα κάνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

25
 :o
Είναι πάρα πολύ καλό.

Μια προσπάθεια που είχα κάνει (με άλλη μέθοδο) δείχνει καλά μόνο από μακριά. Δε μπόρεσα να βρω λεπτό διαφανές φιλμ με αποτέλεσμα να φαίνεται το περίγραμμα.

Μου φαίνεται θα έχουμε τριψίματα πάλι...


Σελίδες: [1] 2 3