Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - BitCollector

Σελίδες: [1]
1
Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τα «νερά» τι ξύλο είναι;
Να προσθέσω ότι είναι πολύ βαρύ. Στη φωτογραφία είναι το μόνο μέρος που είναι άβαφο.

Καμιά ιδέα;

2
Στης κρίσης τον καιρό το ρίξαμε στην επαιτεία!  ;D

Καταφέραμε να βρούμε για το σχολείο όπου δουλεύω μερικούς πύργους, παλιούς μεν, πολύτιμους δε! Έχουμε μέχρι στιγμής στο εργαστήριο 6 ΗΥ σε λειτουργία και με τη νέα προσθήκη φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε (ω, ναι!) τους 10. Ωστόσο, ο καλός μας ευεργέτης δεν είχε να μας δώσει οθόνες...
Αν τυχόν έχετε καμιά να περισσεύει (κατά προτίμηση LCD, λόγω του ότι οι χρήστες θα είναι παιδιά) θα μας κάνατε μεγάλη χάρη.
Το σχολείο βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μεταφορικά (αν χρειαστούν) δικά μας.
Θα λάβετε ευχαριστήρια επιστολή, που να να πιστοποιεί ότι η οθόνη κατέληξε όντως σε σχολείο, για το τυπικό του πράγματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3
Μόλις έμαθα ότι «έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης, ο Τζιμάκος της νιότης μας...  :-\
Κρίμα...
Καλό του ταξίδι.

4
Χρόνια Πολλά σε όλους

Άνοιξα σήμερα ένα πολυεφέ που έχω για να ρίξω λίγο σπρέι σε ένα ποτενσιόμετρο. Είδα αυτό φαίνεται στην φωτό.
 Καφετί υγρό γύρω από  τους πυκνωτές. Οπτικά δε φαίνεται να είναι διογκωμένοι ή μαυρισμένοι. Το μηχανάκι δουλεύει κανονικά. Ακούγεται κάποιος βόμβος στον ενισχυτή, στην κονσόλα όμως είναι πολύ ήσυχο.

Υπάρχει περίπτωση το καφετί αυτό πράγμα να είναι κόλλα που έβαλε ο κατασκευαστής ή το είπαν το ποίημα οι πυκνωτές; Τα φώτα σας, παρακαλώ και Καλή Πρωτοχρονιά!

5
Ενισχυτές / DIY Footswitch
« στις: 01/12/17, 07:48 »
Καλημέρα

Θέλω να φτιάξω έναν ποδοδιακόπτη για τον ενισχυτή μου. Το αυθεντικό της Peavey ελέχγει την παραμόρφωση και το βάθος (πηγαίνει με stereo jack στον ενισχυτή). Μια δοκιμή που έκανα με ένα πεντάλ από keyboard (momentary) δουλεύει κανονικά στο βάθος.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω  τι καλώδιο να βάλω κι αν η επιλογή του μπορεί να επηρεάσει τον ήχο (αν περνάει δηλαδή από το καλώδιο το σήμα της κιθάρας ή μόνο ρεύμα για το κύκλωμα του διακόπτη). Ένα απλό καλώδιο μικροφώνου θα κάνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

6
Έχω ένα Peavey Backstage Plus 35 Watt, ηλικίας 30+ χρόνων και με αρκετά live στην πλάτη του. Ένα καλόπαιδο μου έκλεψε το μεγάφωνο κάποια στιγμή και, μετά από πολλά χρόνια παροπλισμού, έβαλα ένα no name. Παίζει αρκετά καλά στα βρόμικα, αλλά δεν βγάζει καθόλου καθαρά. Ειδικά με humbuckers αρπάζει με πολύ χαμηλή ένταση. Πέρα από μεγάφωνο, ο ίδιος ο ενισχυτής έχει αρκετά χράτσα-χρούτσα, τα οποία ελπίζω να ξεφορτωθώ με σπρέι. Αξίζει τον κόπο να δώσω 50-100 ευρώ για αγορά μεγαφώνου; Τι ενισχυτή θα μπορούσα να πάρω εναλλακτικά με κάνα 200άρι; (Παίζω στο σπίτι σε χαμηλές σχετικά εντάσεις).

7
Καλησπέρα

Προσπαθώ να σουλουπώσω το στρατοειδές μου τελευταία (αν και μου την έχει δώσει και είμαι στο παρά πέντε να πάω να πάρω μια Fender USA και να το γράφει στην ούγια, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα).

Χθες καταπιάστηκα να αλλάξω το nut το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση. Είχα ένα ήδη χαραγμένο, αλλά όταν το έβαλα διαπίστωσα ότι οι εγκοπές δεν ήταν αρκετά φαρδιές/βαθιές. Έτσι προσπάθησα να τις ανοίξω με διάφορα εργαλεία που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (πριονάκι, needle files κ.α.). Στις δυο πιο λεπτές τα παράτησα επειδή ήθελε πολλή δουλειά με τη λάμα-κοπίδι που χρησιμοποιούσα. Τότε βρήκα το παρακάτω βίντεο


Η ιδέα δούλεψε άψογα. Δεν ξέρω αν είναι γνωστό το κόλπο, πάντως είναι καλή εναλλακτική στα nut files, που μάλλον υπερτιμημένα είναι...

8
Έπεσα κατά τύχη στο παρακάτω βίντεο κι έπαθα πλάκα με το κομμάτι, αν και γενικά δε με συναρπάζει η ακουστική:
! No longer available


Έστειλα μήνυμα στον κάτοχο, αλλά δεν απάντησε.
Αν κάποιος γνωρίζει...

Ευχαριστώ  :)

9
Ας εκτεθώ κι εγώ στ' αυτιά των συναγωνιστών χορδοκρουστών  ;D
https://soundcloud.com/bit-collector-102261814/watermellon-man
Με το μαχαίρι...

10
Γεια χαρά!

Είμαι εδώ και χρόνια εκτός "πιάτσας" (μόλις χθες έμαθα ότι έκλεισε ο Τσέλιος!) οπότε θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με επισκευές ηλεκτρονικού μουσικού εξοπλισμού. Έχω ένα πανάρχαιο Roland GP 16 που δουλεύει ακόμα το θηρίο (με την αρχική μπαταρία μάλιστα!) όμως το ποτενσιόμετρο του Input level και οι υποδοχές για είσοδο και εξόδους κάνουν τα γνωστά χράτσα-χρούτσα. Δικαιολογημένα μετά από τόσα χρόνια όχι και τοσο καλή χρήσης και άλλα τόσα αχρηστίας και παροπλισμού.

Υπάρχει κανένας μάστορας στη Θεσσαλονίκη που καταπιάνεται με τέτοιου είδους πράγματα ή να πάω σε ηλεκτρονικό γενικής χρήσης; 

Ευχαριστώ

11
Γεια σας

Έχω εδώ και 6 χρόνια μια Epiphone Sheraton II αγορασμένη από online store της Γερμανίας.
Κάποια στιγμή (αρκετά μετά την αγορά της) παρατήρησα ότι οι δυο βίδες που στερώνουν το stop-bar στο σώμα της κιθάρας έχουν μια ελαφρά κλίση προς τη γέφυρα. Η κλίση είναι αισθητά μεγαλύτερη στην πλευρά των μπάσων χορδών. Αρχικά νόμισα ότι οι βίδες στερεώνονται μόνο στο καπάκι, πράγμα που ευτυχώς δεν ισχύει μιας και είναι semi-hollow. Όμως και πάλι η κλίση σημαίνει ότι το ξύλο είναι μαλακό και δεν άντεξε την τάση των χορδών (11 άρες). Θυμάμαι ότι όταν άλλαξα για πρώτη φορά χορδές (τις 10άρες που φορούσε) οι δυο βίδες είχαν αρκετά μπόσικα ώστε να βγαίνουν από τις τρύπες. Τώρα έχουν σφηνώσει από την κλίση και δε βγαίνουν (δεν τις ζόρισα ιδιαίτερα).

Διαβάζω αρκετά σχόλια για σχετικά προβλήματα σε Epi-Gibson (SG, LP). Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το ψάξω για επισκευή ή να το αφήσω έτσι, μιας και δεν υπάρχει κανένα θέμα με intonation. Φοβάμαι όμως μήπως προχωρήσει περισσότερο. Προς το παρόν το κενό που υπάρχει από το πλάγιασμα φαίνεται να παραμένει σταθερό.

Κάποιος καλός μάστορας στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να το διορθώσει;Σελίδες: [1]