Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - mouz

Σελίδες: [1]
1
Μουσικά νέα και συζητήσεις / Tom Petty
« στις: 03/10/17, 09:24 »
Πάει κι αυτός. 66 χρονών.

2
Λοιπόν παιδιά μέσα στο κατακαλόκαιρο με βάρεσε το αέριον (GAS)! Μου σφυρίζει ένας φίλος ότι το παίζουν κάτι τρελές προσφορές Gibson σε ένα από τα γνωστά ιντερνετικά καταστήματα (ονόματα δε λέμε, μόνο link βάζουμε παρακάτω  ;D ), κοιτάζω και την πάτησα. Μόλις παράγγειλα την παρακάτω κυρά:
[size=78%]https://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Gibson-SG-Futura-Pacific-Blue/art-GIT0029998-000[/size]


Είναι απίθανο το GAS του κόσμου, μέσα σε τρεις μέρες εξαντλήθηκαν τα 3 από τα 5 χρώματα που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη κιθάρα (εγώ το πρόλαβα για μία μέρα το δικό μου)! Φτάνει 1 με 5 Αυγούστου
και είμαι πολύ περίεργος να την πιάσω από κοντά, έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, πέρα από το ότι είναι η πρώτη μου SG.


Έτσι αισίως φτάνω τις 7 ηλεκτρικές (βάλε και δύο ακουστικές μισό αιώνα ζωής και οι δύο μαζί) και δεν είμαι καν κανένας βιρτουόζος (φυσικά όχι επαγγελματίας)! Μόνη παρηγοριά (δικαιολογία;), πέρα από το ότι μέχρι σήμερα παίζω καθημερινά και μέσα στη βδομάδα τις πιάνω όλες, ότι κάποια στιγμή θα τις πάρει η κόρη μου που παίζει κλασική και ήδη στα δώδεκα πιάνει που και που κάποια και παίζει. Περιμένω πως και πως να αρχίσουμε καμιά μπλουζιά παρέα  :D .


Μάλλον πρέπει να το κοιτάξω το θέμα μου, τι λέτε;

3
Κιθάρα - Μάρκες και τύποι / Fender.ch
« στις: 05/01/17, 13:00 »
... πριν από λίγο καιρό ένας φίλος είχε γράψει για τις sunsmile guitars που κατασκευάζονται στην Κίνα και με χτύπησε το GAS κατακούτελα. Έστειλα mail στη sunsmile, πήραμε κάτι προσφορές, άρχισα και να κοιτάζω κριτικές και site για αγορές από Κίνα.


Το πρώτο πείραμα που έκανα δεν ήταν το πιο φτηνό, αφού η κιθάρα κόστισε 210 δολάρια (μαζί με τα μεταφορικά). Η εμπειρία όμως ήταν άψογη καθώς η επικοινωνία με τον πωλητή ήταν πολύ καλή, η αποστολή έγινε αμέσως και την παρέλαβα μόλις 15 μέρες μετά. Ούτε τελωνεία ούτε τίποτα, ήρθε κατευθείαν στη δουλειά μου παραμονή πρωτοχρονιάς μάλιστα.


Η κιθάρα αυτή καθεαυτή είναι απομίμηση μίας πολύ ακριβής Tele. Είναι πανέμορφη και ήταν καλύτερη από ό,τι στις φωτογραφίες. Ο δάσκαλός μου που είναι φεντεράκιας, επαγγελματίας μουσικός και πολύ έμπειρος βρήκε κάποια -αναμενόμενα φυσικά- κατασκευαστικά ζητηματάκια, τα οποία όμως δεν τον πολυενοχλούσαν (εμένα καθόλου :) και η κιθάρα παίζει κανονικά (ένας από τους φόβους μου ήταν ότι θα έπαιρνα καυσόξυλο).


Η κιθάρα χρειάζεται σετάρισμα φυσικά, αλλαγή χορδών άμεσα και, προαιρετικά (εγώ θα το κάνω άμεσα), αλλαγή μαγνητών και πιθανά και καλωδίων - πυκνωτών. Πιστεύω ότι το συνολικό κόστος για μία πανέμορφη κιθάρα είναι μάλλον μικρό, παρότι μάλλον δεν άξιζε το ρίσκο, αφού παίρνεις με τα ίδια λεφτά ή λίγο παραπάνω και αξιοπρεπέστατες squire τις οποίες επίσης μπορείς να αναβαθμίσεις.


Η επιλογή της Κίνας φαίνεται να αξίζει μόνο αν ψάξει κανείς πολύ τα εργοστάσια και πάρει μία - δύο κιθάρες δείγματα και κάνει μετά παραγγελία 5 ή 6 κομμάτια κατ' ελάχιστο (σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται παραπάνω). Βρίσκεις εκεί τιμές που ξεκινάνε από 30-40 δολάρια για πολύ όμορφες κιθάρες, χωρίς όμως τα μεταφορικά ή πιθανό τελωνείο. Πιστεύω όμως ότι με το κατάλληλο ψάξιμο πραγματικά μπορεί κανείς να βρει όμορφα πράγματα σε τρελές τιμές. Σε ό,τι αφορά εμένα πάντως, αυτό ισχύει μόνο για GAS καταστάσεις, γιατί για τη μία κιθάρα μου προτιμώ φυσικά και εγώ επώνυμη (όχι βέβαια πολύ ακριβή για καθαρά οικονομικούς λόγους).


Με πολύ ενδιαφέρον είδα και πολλά βίντεο στο youtube ψάχνοντας με keywords 'Gibson vs Chibson' όπου κατά κανόνα Αμερικανοί συγκρίνουν τις Gibson τους με Κινέζικες ρέπλικες (και περιέργως δεν φαίνονται ιδιαίτερα αρνητικοί).


... με αυτά και μ' αυτά, βρέθηκα με μία καινούργια κιθάρα (που θα σκαλίσω κιόλας, για πρώτη φορά στη ζωή μου), είμαι πολύ χαρούμενος φυσικά και βουαλά κάποιες φωτο να μου πείτε και εσείς τη γνώμη σας.

[/size][size=78%] [/size]

Σελίδες: [1]